Θεωρία Σχετικότητας..τελικά ακόμα ισχύει
Πριν μερικές μέρες μία μεγάλη ανατροπή ήρθε να ταρακουνήσει την επιστημονική κοινότητα, όταν επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν πως νετρίνα κινήθηκαν ταχύτερα από το φως με διαφορά 60 νανοδευτερολέπτων. Κάτι τέτοιο σήμαινε το τέλος της θεωρίας της σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν με ότι αυτό συνεπάγετο για το ευρύτερο οικοδόμημα της σύγχρονης φυσικής. Η δυνατότητα ταξιδιών στο χρόνο επανερχόταν στο προσκήνιο μαζί με το όνειρο των διαγαλαξιακών ταξιδιών.
Ομάδα όμως επιστημόνων, από το πανεπιστήμιο του Groningen της Ολλανδίας έρχεται να δώσει μία πολύ ρεαλιστικότερη και ίσως για πολλούς ρομαντικούς απογοητευτική.. εξήγηση στο τι συνέβη στην κοσμοϊστορική κόντρα των νετρονίων με το φως.
Οι GPS δορυφόροι που χρησιμοποιήθηκαν για την μέτρηση των χρόνων αναχώρησης και άφιξης των νετρίνων, υπόκεινται οι ίδιοι στο φαινόμενο της σχετικιστικής κίνησης όπως ορίζει η σχετικότητα. Η επίδραση λοιπόν των σχετικιστικών νόμων κατά την κίνηση των δορυφόρων ως προς το σύστημα αναφοράς του πειράματος που αρχικά δεν συνυπολογίστηκε σωστά στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων, τυγχάνει να έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση του ταξιδιού των νετρίνων κατά.. 64 νανοδευτερόλεπτα σύμφωνα με τους Ολλανδούς επιστήμονες. Σας θυμίζει κάτι; Η σχετικότητα λοιπόν ακόμα ισχύει.. Η φυσική ακόμα στέκει..Ο Αϊνστάιν είχε δίκιο.
Category:
Albert Einstein,
CERN,
Άλμπερτ Αϊνστάιν,
Έρευνες,
Επιστήμη,
Θεωρία Σχετικότητας,
Νετρίνα,
Ολλανδοί,
Πανεπιστήμια