follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Ένα βίντεο για την γενετική μηχανική που σοκάρει! Χίμαιρες και λοιπές απειλές της εξέλιξης της επιστήμης της γενετικής και της βιολογίας. Έχει άραγε και ο άνθρωπος μπει στο στόχαστρο των γονιδιακών μεταλλάξεων;
Η βουλευτής όπως φαίνεται στο βιογραφικό σημείωμα του ιστότοπου του ελληνικού κοινοβουλίου, συγκαταλέγει στις ξένες γλώσσες που ομιλεί και την ελληνική..
Χθές η εθνική ομάδα πόλο γυναικών με κορυφαίες τις Ρουμπέση, Λιόση και Γερολύμου και μετά από μία μοναδική εμφάνιση, επικράτησε της Κίνας στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 9-8.
Ψαλίδι έως και 50% θα δουν σε σειρά επιδομάτων οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι δραστικές περικοπές αφορούν και στο μισθό Ιουλίου. Διαβάστε ποια επιδόματα μειώνονται
Οι ΗΠΑ έχουν λειτουργικό χρηματικό υπόλοιπο 73,7 δισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που το χρηματικό απόθεμα της εταιρείας Apple του Steve Jobs ανέρχεται στα 76,4 δισεκατομμύρια!
Με συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος δήλωσε πως, "το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος αλλά και να τους υπερβούμε.
Ένα νέο concept στον χώρο των υπολογιστών εισήγαγε ο σχεδιαστής Jakub Zahor.
«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι δεν συμφωνούμε με την αύξηση των πόρων του EFSF και τη συμμετοχή της χώρας στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, τον ESM».
Συστάσεις προς υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και προς όλα τα κυβερνητικά στελέχη,να έχουν «μετρημένη» παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), απηύθυνε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή...
Για πρώτη φορά Έλληνας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ο μαθητής Γιώργος Βλάχος βγήκε  πρώτος ανάμεσα σε 560 μαθηματικά μυαλά από 101 χώρες.
Ομάδα φυσικών από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ υποστηρίζει πώς τίποτε δεν μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός. Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι τα ταξίδια στον χρόνο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναπτυχθούν ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνη του φωτός.
Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι η μεγαλύτερη και πλέον απομακρυσμένη δεξαμενή νερού που έχει ανιχνευθεί ποτέ στο σύμπαν.
Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτηρίζει «ανεύθυνο παρατηρητή» εξαπολύει η ΝΔ για το θέμα της απεργίας των ταξί.

Μία διαφανής δημιουργία -η "κρυστάλλινη φουσκάλα"- σε σχήμα σφαίρας ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στο camping. Με μοναδικό στυλ η φουσκωτή (με τρόμπα) Crystal Bubble από την Bubbletree θα σας προστατέψει από το κρύο και τη βροχή ενώ ταυτόχρονα θα σας επιτρέπει να έχετε ορατότητα του περιβάλλοντος χώρου.

Νέο βίντεο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου προβάλλοντας την πραγματική εικόνα της Ελλάδας και όχι αυτή που παρουσιάζουν τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Ο τίτλος του είναι "NOT GREECE VS GREECE".
Η Ουρουγουάη κατέκτησε το 15ο Copa America της ιστορίας της επικρατώντας στον τελικό του 2011 3-0 της Παραγουάης στο Monumental της Αργεντινής και έγινε η πολυνίκης του θεσμού. Σκόρερ για τους θριαμβευτές, ο Suarez στο 11΄ και ο Forlan στο 41΄ και το 90΄.
Ομόφωνη απόφαση για αντίδραση στον νόμο-Πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και, ουσιαστικά, για κλείσιμο των Πανεπιστημίων από 1ης Σεπτεμβρίου, πήραν οι πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ κατά την έκτακτη συνεδρίασή τους την Κυριακή.
Σημαντικές τροποποιήσεις υπέρ των Ελλήνων φοιτητών επιφυλάσσει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το ελληνικό πανεπιστήμιο αποκτά επιτέλους ευρωπαϊκό προσανατολισμό, καθώς πλέον θα...επιτρέπονται και επίσημα οι συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια.

Η Ινδική εταιρεία Tata Group που έγινε γνωστή ως η εταιρεία που κατασκευάζει τα φθηνότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, τώρα προσανατολίζεται και στην κατασκευή των φθηνότερων κατοικιών, με κόστος μόλις 507 ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης μόλις τη μια βδομάδα.

Τη 17η θέση καταλαμβάνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα στην Ευρώπη για το 2010, με βάση την Ευρωπαϊκή Κατάταξη Έρευνας.
Ιστορικές φωτογραφίες των Beatles, από την πρώτη τους εμφάνιση σε αμερικανικό έδαφος, πουλήθηκαν έναντι του αστρονομικού ποσού των $362,000.
Η ευρωπαϊκή κρίση φέρνει ξανά στο προσκήνιο τους οίκους αξιολόγησης.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποφύγουν το οτιδήποτε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χρεοκοπία, στη προσπάθειά τους να αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος.

Ο Σύλλογος Οικιστών προέβη σε αυτήν την ενέργεια, καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- «επρόκειτο για ένα ερείπιο-εστία μόλυνσης για την περιοχή τους».
Ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι ένας άνθρωπος σεμνός χαμηλών τόνων, που όταν όμως ανεβαίνει στην πίστα μετατρέπεται σε γίγαντα. Οι δωρικές του ερμηνείες συγκινούν ακόμα και τον πιο αδιάφορο.
Σχέδιο απόφασης 14 σημείων βρίσκεται στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής, μπροστά στους ηγέτες της Ευρωζώνης και απομένει να συμπληρώσουν το ύψος της νέας βοήθειας (δανείου) προς την Ελλάδα και να βάλουν τις υπογραφές τους προκειμένου να τεθεί το μεγαλύτερο στη...
Αδυνάτισμα express υπόσχεται το αφρικάνικο μάνγκο και χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη. Φρένο στις εξαντλητικές δίαιτες βάζουν οι ΗΠΑ, αφού ανακάλυψαν το μάνγκο που αδυνατίζει.
Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν να κατασκευάσουν οι Ιάπωνες προκειμένου η καθημερινότητά τους να γίνεται όλο και πιο εύκολη! Η νέα εφεύρεση είναι το κλιματιστικό - ζακέτα! 

Τον καιρό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ενώ οι κυβερνήσεις καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις, στη σύνοδο κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι ανακοινώνει μέσω twitter την έναρξή της..

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.
Ομάδα επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια της Γλασκόβης και του Σαουθάμπτον δημιούργησαν μια πλαστική επιφάνεια η οποία «υπερπηδά» όλα τα εμπόδια που σχετίζονται με την καλλιέργεια των ενήλικων βλαστικών κυττάρων.
Η αιτία αφανισμού των δεινοσαύρων αποτελεί εδώ και αιώνες ένα άλυτο μυστήριο για τους επιστήμονες. Οι θεωρίες που κατά καιρούς διατυπώνονται, είναι πολλές, με επικρατέστερη εκείνη της πτώσης αστεροειδούς.
  Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν στην πιθανότητα, οι δεινόσαυροι να χάθηκαν όταν ένας τεράστιος μετεωρίτης συγκρούστηκε με τη Γη κοντά στις ακτές του Μεξικού στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.
Greece's Prime Minister George Papandreou (R) is welcomed by European Commission President Jose Manuel Barroso (L) ahead of a meeting in Brussels July 20, 2011, a day before a Euro zone leaders summit. REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM - Tags: POLITICS)

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
An FBI Behavioral Analysis Unit plaque is pictured on a wall at the unit's office in Quantico, Virginia April 1, 2011. For about two years now, agents with the Federal Bureau of Investigation's BAU have been consulting with their colleagues in New York who specialize in securities fraud detective work. The BAU agents are going over the case files put together by the FBI for Madoff and other convicted scammers. The hope is the BAU agents, whose work in profiling serial killers has been popularized in books, movies and on TV, can get into the minds' of fraudsters and see what makes them tick. To match Special Report PROFILING/WHITECOLLARCRIME Photo taken April 1, 2011. REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW BUSINESS)
Συνολικά 21 χάκερς συνελήφθησαν χθες το βράδυ από το FBI (16 συλλήψεις) , τη βρετανική και ολλανδική αστυνομία (5 συλλήψεις).
To «My Dream Nokia», όπως είναι το παρατσούκλι του Nokia HG-1, προς το παρόν είναι απλά ένα concept.
Eκανε τη διεθνή επιστημονική κοινότητα να παραμιλά. Σε ηλικία μόλις 30 ετών Ελληνίδα βιολόγος ανοίγει τον δρόμο για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Η Αναστασία Παπαδοπούλου έκανε τους πάντες να υποκλιθούν στο ερευνητικό της έργο, γι’ αυτό άλλωστε πήρε χτες και το Βραβείο της Καλύτερης Νέας Ερευνήτριας (Young Investigator Award) για το 2011!
Το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1:54:24.7 κατέκτησε μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα ο Σπύρος Γιαννιώτης στον μαραθώνιο των 10 χιλιομέτρων ανοικτής θαλάσσας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Το παρατηρητήριο της NASA στις 28 Οκτωβρίου 2010 συνέλαβε αυτή την τεράστια ηλιακή έκρηξη. Ήταν αρκετά δυνατή, αλλά ευτυχώς χάθηκε στο διάστημα, επειδή η γη δεν ήταν ευθυγραμμισμένη με αυτή την πλευρά του ήλιου. Τέτοιου είδους ηλιακές καταιγίδες θα αντιμετωπίσει η Γη το 2013.
Τον περιγράφουν ως το πιο τρομακτικό θαλάσσιο αρπακτικό στην ιστορία. Πρόκειται για τον πλειόσαυρο, ο οποίος ήταν ο φόβος και ο τρόμος του βυθού πριν από 155 εκατομμύρια χρόνια.
- Οι βουλευτές της περιφέρειας που στην περιοχή υπάρχει αεροδρόμιο, δικαιούνται 104 αεροπορικά κουπόνια
- Το ποσό των μηνιαίων αποδοχών τους κυμαίνεται από 8.400 ευρώ έως 8.700 ευρώ
- Είναι πιο ακριβοπληρωμένοι ακόμα και από τους Γερμανούς βουλευτές!
Ανακοινώθηκαν σήμερα τα φετινά υποψήφια albums για Mercury Prize. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.
Είναι η νέα μόδα των social media και κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο…
Είναι μια ιδέα φίλων που την έκαναν ιστοσελίδα και από τότε το leisuredive.com έχει αποκτήσει δεκάδες θαυμαστές! 
Δεν βάζουν μυαλό μερικοί… Την ώρα που μεγάλο μέρος των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα μετά τις περικοπές βλέπει τον μισθό του να περιορίζεται στα 10.000 ευρώ τον χρόνο, κάποιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν προνόμια και να αμείβονται με 10.000 ευρώ… τον μήνα!

Δείτε μια πρόσφατη έρευνα της γνωστής εφημερίδας Economist. Εσείς ποια πόλη πιστεύετε ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση;

Αναγκαία ακόµη και στην παραλία, στις καλοκαιρινές διακοπές, είναι πλέον η πρόσβαση στο Internet. Όχι µόνο για τους φανατικούς.
Ανησυχητικά στοιχεία από την Eurostat.
Στο 15% «σκαρφάλωσε» η ανεργία στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση στο ποσοστό ανέργων στην Ε.Ε των 27, πίσω από Ισπανία (20,9%), Λιθουανία (16,3%) και Λετονία (16,2%).
Τα είδωλά σας είναι ο αθάνατος Χαϊλάντερ και ο Μαθουσάλας. Διαβάζετε μανιωδώς τις νέες επιστημονικές έρευνες που μιλούν για το καλά κρυμμένο μυστικό της μακροζωίας. Σκοπός σας είναι να ανακαλύψετε το ελιξίριο της αιωνιότητας. Μήπως η λύση για να κερδίσετε περισσότερα χρόνια είναι πολύ πιο απλή τελικά και βρίσκεται στην κουζίνα σας;

Το Facebook δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ’ότι οι ίδιοι περίμεναν.
Το προτεινόμενο οικολογικό ενεργειακό νησί ανοικτά των ακτών της Κοπεγχάγης, επιδιώκει να αποτελέσει ένα εναλλακτικό υπερενεργειακό κέντρο για ολόκληρη τη Δανία.
People walk amidst taxis during a 24-hour strike of public transport in Athens December 14, 2010. Greek public transport and media workers launched a week of anti-austerity strikes on Monday expected to ground flights, disrupt services and pile rubbish on the streets in the run-up to Christmas holidays. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: POLITICS EMPLOYMENT BUSINESS CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY)
Νέα 48ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιουλίου ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, μετά από συνάντηση που είχαν το μεσημέρι.Ως γνωστόν, οι ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται για τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης με την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου, όπως έγινε και με το άνοιγμα δεκάδων άλλων επαγγελμάτων.
A worker prepares a logo of Microsoft at the CeBIT computer fair in Hanover in this February 26, 2011 file photo. Microsoft Corp stepped up its rivalry with Google Inc with a formal complaint on March 31, 2011 to EU antitrust regulators, claiming Google systematically thwarts Internet search competition. It is the first time Microsoft - itself the target of anti-competition action in the United States and Europe - has filed a complaint with regulators over competition issues. REUTERS/Tobias Schwarz/ Files(GERMANY - Tags: BUSINESS SCI TECH)
Στην κατηγορία «Interoperability Challenge» (διαλειτουργική πρόκληση) κατέλαβε την πρώτη θέση η ομάδα «Αλανιάρηδες» με τους
φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Καρακατσιώτη και Βαγγέλη Πτερνέα, που είχαν κερδίσει πέρσι τον ελληνικό τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft.
Greece's Finance Minister Evangelos Venizelos waits for the start of an eurozone finance ministers meeting in Luxembourg June 19, 2011. REUTERS/Francois Lenoir (LUXEMBOURG - Tags: BUSINESS POLITICS HEADSHOT)
Έρχεται περαίωση για πάνω από μισό εκατομμύριο φορολογούμενους, αλλά και ρύθμιση - σκούπα με την οποία δίνεται η ευκαιρία σε όσους δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια, να το κάνουν τώρα, χωρίς προσαυξήσεις!
A bank employee counts Euro notes at Kasikornbank in Bangkok October 12, 2010. The Thai government agreed on Tuesday to impose a 15 percent withholding tax on interest and capital gains earned by foreign investors on Thai bonds, the latest bid by an emerging economy to tame its surging currency. From export-dependent Thailand to fast-growing China and Brazil, governments are moving to rein in their currencies as investors, turning their backs on low interest rates in the developed world, pour money into higher-yielding markets. REUTERS/Sukree Sukplang (THAILAND - Tags: POLITICS BUSINESS)
Δικαστικοί, στρατιωτικοί αλλά και εργαζόμενοι σε υπουργεία και ΟΤΑ θα νιώσουν τις νέες περικοπές στα εισοδήματά τους. Μειώσεις έως και 50% στο κίνητρο απόδοσης, το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά άλλων ειδικών επιδομάτων.