follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ένα βίντεο για την γενετική μηχανική που σοκάρει! Χίμαιρες και λοιπές απειλές της εξέλιξης της επιστήμης της γενετικής και της βιολογίας. Έχει άραγε και ο άνθρωπος μπει στο στόχαστρο των γονιδιακών μεταλλάξεων;
Η βουλευτής όπως φαίνεται στο βιογραφικό σημείωμα του ιστότοπου του ελληνικού κοινοβουλίου, συγκαταλέγει στις ξένες γλώσσες που ομιλεί και την ελληνική..
Χθές η εθνική ομάδα πόλο γυναικών με κορυφαίες τις Ρουμπέση, Λιόση και Γερολύμου και μετά από μία μοναδική εμφάνιση, επικράτησε της Κίνας στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 9-8.
Ψαλίδι έως και 50% θα δουν σε σειρά επιδομάτων οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι δραστικές περικοπές αφορούν και στο μισθό Ιουλίου. Διαβάστε ποια επιδόματα μειώνονται
Οι ΗΠΑ έχουν λειτουργικό χρηματικό υπόλοιπο 73,7 δισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που το χρηματικό απόθεμα της εταιρείας Apple του Steve Jobs ανέρχεται στα 76,4 δισεκατομμύρια!
Με συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος δήλωσε πως, "το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος αλλά και να τους υπερβούμε.
Ένα νέο concept στον χώρο των υπολογιστών εισήγαγε ο σχεδιαστής Jakub Zahor.
«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι δεν συμφωνούμε με την αύξηση των πόρων του EFSF και τη συμμετοχή της χώρας στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, τον ESM».
Συστάσεις προς υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και προς όλα τα κυβερνητικά στελέχη,να έχουν «μετρημένη» παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), απηύθυνε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή...
Για πρώτη φορά Έλληνας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ο μαθητής Γιώργος Βλάχος βγήκε  πρώτος ανάμεσα σε 560 μαθηματικά μυαλά από 101 χώρες.
Ομάδα φυσικών από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ υποστηρίζει πώς τίποτε δεν μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός. Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι τα ταξίδια στον χρόνο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναπτυχθούν ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνη του φωτός.
Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι η μεγαλύτερη και πλέον απομακρυσμένη δεξαμενή νερού που έχει ανιχνευθεί ποτέ στο σύμπαν.
Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτηρίζει «ανεύθυνο παρατηρητή» εξαπολύει η ΝΔ για το θέμα της απεργίας των ταξί.

Μία διαφανής δημιουργία -η "κρυστάλλινη φουσκάλα"- σε σχήμα σφαίρας ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στο camping. Με μοναδικό στυλ η φουσκωτή (με τρόμπα) Crystal Bubble από την Bubbletree θα σας προστατέψει από το κρύο και τη βροχή ενώ ταυτόχρονα θα σας επιτρέπει να έχετε ορατότητα του περιβάλλοντος χώρου.

Νέο βίντεο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου προβάλλοντας την πραγματική εικόνα της Ελλάδας και όχι αυτή που παρουσιάζουν τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Ο τίτλος του είναι "NOT GREECE VS GREECE".
Η Ουρουγουάη κατέκτησε το 15ο Copa America της ιστορίας της επικρατώντας στον τελικό του 2011 3-0 της Παραγουάης στο Monumental της Αργεντινής και έγινε η πολυνίκης του θεσμού. Σκόρερ για τους θριαμβευτές, ο Suarez στο 11΄ και ο Forlan στο 41΄ και το 90΄.
Ομόφωνη απόφαση για αντίδραση στον νόμο-Πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και, ουσιαστικά, για κλείσιμο των Πανεπιστημίων από 1ης Σεπτεμβρίου, πήραν οι πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ κατά την έκτακτη συνεδρίασή τους την Κυριακή.
Σημαντικές τροποποιήσεις υπέρ των Ελλήνων φοιτητών επιφυλάσσει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το ελληνικό πανεπιστήμιο αποκτά επιτέλους ευρωπαϊκό προσανατολισμό, καθώς πλέον θα...επιτρέπονται και επίσημα οι συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια.

Η Ινδική εταιρεία Tata Group που έγινε γνωστή ως η εταιρεία που κατασκευάζει τα φθηνότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, τώρα προσανατολίζεται και στην κατασκευή των φθηνότερων κατοικιών, με κόστος μόλις 507 ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης μόλις τη μια βδομάδα.

Τη 17η θέση καταλαμβάνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα στην Ευρώπη για το 2010, με βάση την Ευρωπαϊκή Κατάταξη Έρευνας.
Ιστορικές φωτογραφίες των Beatles, από την πρώτη τους εμφάνιση σε αμερικανικό έδαφος, πουλήθηκαν έναντι του αστρονομικού ποσού των $362,000.
Η ευρωπαϊκή κρίση φέρνει ξανά στο προσκήνιο τους οίκους αξιολόγησης.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποφύγουν το οτιδήποτε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χρεοκοπία, στη προσπάθειά τους να αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος.

Ο Σύλλογος Οικιστών προέβη σε αυτήν την ενέργεια, καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- «επρόκειτο για ένα ερείπιο-εστία μόλυνσης για την περιοχή τους».
Ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι ένας άνθρωπος σεμνός χαμηλών τόνων, που όταν όμως ανεβαίνει στην πίστα μετατρέπεται σε γίγαντα. Οι δωρικές του ερμηνείες συγκινούν ακόμα και τον πιο αδιάφορο.
Σχέδιο απόφασης 14 σημείων βρίσκεται στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής, μπροστά στους ηγέτες της Ευρωζώνης και απομένει να συμπληρώσουν το ύψος της νέας βοήθειας (δανείου) προς την Ελλάδα και να βάλουν τις υπογραφές τους προκειμένου να τεθεί το μεγαλύτερο στη...
Αδυνάτισμα express υπόσχεται το αφρικάνικο μάνγκο και χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη. Φρένο στις εξαντλητικές δίαιτες βάζουν οι ΗΠΑ, αφού ανακάλυψαν το μάνγκο που αδυνατίζει.
Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν να κατασκευάσουν οι Ιάπωνες προκειμένου η καθημερινότητά τους να γίνεται όλο και πιο εύκολη! Η νέα εφεύρεση είναι το κλιματιστικό - ζακέτα! 

Τον καιρό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ενώ οι κυβερνήσεις καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις, στη σύνοδο κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι ανακοινώνει μέσω twitter την έναρξή της..

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.
Ομάδα επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια της Γλασκόβης και του Σαουθάμπτον δημιούργησαν μια πλαστική επιφάνεια η οποία «υπερπηδά» όλα τα εμπόδια που σχετίζονται με την καλλιέργεια των ενήλικων βλαστικών κυττάρων.
Η αιτία αφανισμού των δεινοσαύρων αποτελεί εδώ και αιώνες ένα άλυτο μυστήριο για τους επιστήμονες. Οι θεωρίες που κατά καιρούς διατυπώνονται, είναι πολλές, με επικρατέστερη εκείνη της πτώσης αστεροειδούς.
  Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν στην πιθανότητα, οι δεινόσαυροι να χάθηκαν όταν ένας τεράστιος μετεωρίτης συγκρούστηκε με τη Γη κοντά στις ακτές του Μεξικού στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.
Greece's Prime Minister George Papandreou (R) is welcomed by European Commission President Jose Manuel Barroso (L) ahead of a meeting in Brussels July 20, 2011, a day before a Euro zone leaders summit. REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM - Tags: POLITICS)

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.