follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Efedreia 30000 Dimosioi Ypalliloi sto Ypourgiko Symvoulio
Το σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο έλαβε την ομόφωνη έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε απόψε.

Αφορά 30.000 υπαλλήλους και το κριτήριο που προτάσσεται είναι το ηλικιακό, δηλαδή όσους βρίσκονται σε ηλικία... 60 ετών και άνω και απέχουν γύρω στα δύο χρόνια από τη σύνταξη. Εκτιμάται ότι το συνολικό δημοσιονομικό όφελος από το μέτρο θα είναι 300 εκατ. ευρώ.
Ptoxeusi Idioton
Πτώχευση έχουν κηρύξει 40.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες, με το εντυπωσιακότερο στοιχεία να είναι ότι δεν πρόκειται πια μόνο για συνταξιούχους και ανθρώπους που έμειναν άνεργοι. Το 30% από αυτά είναι δημοσίων υπαλήλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους.
Oikologiko Kleisto Gipedo Tour
Το ολοκαίνουργιο αθλητικό κέντρο στην καρδιά του Λίγηρα κατασκευάζεται με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης.

Η Τουρ είναι η πρωτεύουσα του Λίγηρα, της γαλλικής κοιλάδας με τα υπέροχα κρασιά και τα απίστευτα κάστρα. Είναι μια όμορφη, γραφική πόλη, που δεν είναι, ωστόσο, προσκολλημένη στο παρελθόν.
Mple Leoforeia Apergia
Νέος γύρος κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεκινά από τη Δευτέρα, καθώς τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα ακινητοποιηθούν για τουλάχιστον... έξι ώρες από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
ELTA kai Trapezes gia Pliromi Ektaktis Eisforas
Μέσω τραπεζών αλλά και των ΕΛΤΑ θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες καθώς και το τέλος επιτηδεύματος.

Επίσης, τη δυνατότητα να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος, παρέχουν στους πολίτες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο δίκτυο των 450 αυτοματοποιημένων καταστημάτων τους σε όλη τη χώρα.
Benizelos As Tapeinotho
Σε µια εξοµολόγηση εκ βαθέων ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος σήµερα εισηγείται στο Υπουργικό Συµβούλιο το µέτρο της εργασιακής εφεδρείας και άλλες δυσάρεστες αποφάσεις, περιγράφει τις αγωνίες, τους προβληµατισµούς και τα αδιέξοδα των «κολασµένων µηνών» που έρχονται για όλους.
 Kostas Simitis
Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του στην Καθημερινή, υποστηρίζοντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αποπομπής της χώρας από την Ευρωζώνη και τονίζοντας  ότι μέσω των προβλέψεων του νέου Μηχανισμού Σταθερότητας, “οι νομικοί κανόνες για την έξοδό μας έχουν καθοριστεί”.
Papandreou Emiris Katar
«Η Ελλάδα είναι μία εν δυνάμει πλούσια χώρα, που μέχρι τώρα έκανε κακή διαχείριση των πόρων της και του πολύ ικανού ανθρώπινου δυναμικού της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε τον εμίρη και τον...πρωθυπουργό του Κατάρ, με αντικείμενο τη συμφωνία για τις επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που οι Έλληνες θα βιώσουν την οικονομική ανάταξη της χώρας.
 Apallagi me apostoli SMS
Περίπου 11 λεπτά θα κοστίζει το SMS που πρέπει να στείλουν στον αριθμό 54160 όσοι υπάγονται σε κατηγορίες που είτε εξαιρούνται είτε πρέπει να καταβάλουν μειωμένο ειδικό τέλος (0,5 ευρώ/ τμ) ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (άνεργοι, ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνοι κλπ).Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην υπηρεσία για το Οικονομικό Έτος 2011 με την αποστολή ενός σύντομου μηνύματος (SMS).
Skilos kai Gata
Νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα για την γάτα ή τον σκύλο σας; Κάνετε λάθος!

Χρειάστηκαν χρόνια μελέτης της συμπεριφοράς τους για να προκύψουν τα παρακάτω συμπεράσματα που, για άλλη μία φορά, θα σας επιβεβαιώσουν:.. Αυτό δεν είναι ζώο, είναι άνθρωπος!
ΧΡΕΗ ΧΩΡΩΝ ΓΡΑΦΗΜΑ
Το κείμενο που ακολουθεί, παρατίθεται για προβληματισμό και εξαγωγή προσωπικών συμπερασμάτων, από την εύλογη απορία: Γιατί οι δανειστές μας (τράπεζες τοκογλύφοι) ζητάνε επιτακτικά από την Ελλάδα την αποπληρωμή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του χρέους της,
Valverde Olympiakos PAOK
Νίκη και μόνο νίκη ζήτησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τους παίκτες του Ολυμπιακού για το αυριανό ματς με τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των ερυθρολεύκων τόνισε: "Μπροστά μας έχουμε τον ΠΑΟΚ, πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε αυτό το ματς. Ο κόσμος μετά το φανταστικό παιχνίδι με την Αρσεναλ έχει μεγάλες προσδοκίες.
foro-karta karta foron
-Από που θα την προμηθευτείτε
- Πως θα την ενεργοποιήσετε
- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
- Ανέτοιμη η αγορά για τη φοροκάρτα λένε στο Νewsit οι φοροτεχνικοί

Από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΩΝ - ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
 Pagkalos Agogi se Foititi Blogger
Αποζημίωση μαμούθ ζητά από 26χρονο ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο φοιτητής είχε επιτεθεί στον ίδιο και τη σύζυγό του, μέσω του ιστολογίου του.

Δεν ξεχνά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση άρθρου που θεωρεί ότι τον έθιγε, έκανε αγωγή σε 26χρονο φοιτητή.
Germanos kathigitis sto Spiegel dilonei pos oi Ellines mporouna na paroun ta sovraka tis Germanias
Το Der Spiegel μας έχει συνηθίσει σε πολύ αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Δεν ξέρουμε τι.. κρίση έπιασε τους Γερμανούς, αλλά η συνέντευξη του Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) που δημοσιεύει είναι εκπληκτική και πρέπει να τη διαβάσουν πολύ προσεκτικά η Μέρκελ,ο Σόϊμπλε κι όλοι όσοι έχουν κάνει πειραματόζωο την Ελλάδα!

Ο καθηγητής σε.. γενικές γραμμές:
Anadouleia, Epaggelmaties
Φούρναρης : ψίχουλα
Μανάβης: κολοκύθια
Αγρότης: ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι
Ανθοπώλης: μαρασμός
Υφασματέμπορος:πανί με πανί
Ψαράς:ούτε λέπι...
Φαρμακοποιός:με το σταγονόμετρο
Ηλεκτρολόγος:δεν βλέπω φως
Υδραυλικός: μούφα η δουλειά
Μηχανικός αυτοκινήτων: στο ρελαντί
Έμπορος χαλιών: Χάλια
LiFi, WiFi Succesor
Η επόμενη μέρα για τα δίκτυα μας δεν είναι ασύρματη, βασίζεται σε λάμπες και υπόσχεται τρελό downloading. Ψήθηκες;

Φαντάσου έναν κόσμο στο οποίο κατεβάζεις μια ολόκληρη σεζόν από τα φιλαράκια σε μόλις ενάμιση λεπτό, μια ταινία σε μόλις επτά δευτερόλεπτα και ένα ολόκληρο άλμπουμ από το itunes (η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική να σου θυμίσω) μέχρι να πεις κιχ.
 Facebook Cookies, Prostasia
Τo facebook υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των χρηστών του μετά τον σάλο που προκάλεσαν σχετικές καταγγελίες στην Αυστραλία. Όπως κατήγγειλε ο ειδικός σε θέματα facebook Νικ Καμπρίλοβιτς ακόμα κι αν εμείς «αποσυνδεθούμε» από την συγκεκριμένη σελίδα, η σελίδα δεν «αποσυνδέεται ποτέ από εμάς».

Οι τελευταίες αποκαλύψεις εξόργισαν τους χρήστες του facebook κι εκείνους που τάσσονται υπέρ της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, οι οποίοι επιτέθηκαν στους δημιουργούς της σελίδας απαιτώντας εξηγήσεις.
Katadromeis kai Pezonautes
Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου και ώρα 19.00 προγραμματίζουν οι Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες πού υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις. Σκοπός της συγκέντρωσης η διαμαρτυρία για την κατάντια της Ελλάδας όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη.
Aggelies Ergasias
Ένας οδηγός για να βλέπετε την αλήθεια πίσω από τις αγγελίες εργασίας...

Μισθός από 600€ μέχρι 2000€ - Ο μισθός είναι 600€

Συστάσεις - Η δουλειά έχει κλείσει ήδη από μέσα .

Χρειάζονται ικανότητες επικοινωνίας – Telemarketing.
Sinodos Korifis
Ευρεία σύνοδος για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στο Βερολίνο με τη συμμετοχή των ηγετών του...
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Misthologio Dimosio
Απώλειες που θα αγγίξουν τα 1.500 ευρώ το μήνα θα υποστούν οι υψιλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο ανώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 2.200 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το επίδομα ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας.
iliaki kataigida
Γιγάντια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη και δημιουργεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς για τις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Η "κηλίδα 1302″, τα τελευταία 24ωρα άρχισε να δραστηριοποιείται με μεγάλη ένταση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα στην Γη, όταν η κηλίδα κατά την κίνηση του Ήλιου ευθυγραμμιστεί με τον πλανήτη μας. Δείτε βίντεο.
epistoli giagias
Οι New York Times πριν λίγο καιρό δημοσίευσαν την επιστολή μιας γιαγιάς 96 ετών (!) που απευθυνόταν στον διευθυντή της τράπεζας με την οποία συνεργαζόταν....

Θα διαπιστώσετε ότι η Αμερικάνα γιαγιά και χιούμορ διαθέτει και εξυπνάδα και αν μη τι άλλο μας βάζει ...ιδέες.
Max Stirner
Η κυβέρνηση με διάφορα προσχήματα δηλώνει αδυναμία μείωσης του αριθμού των Δημοσίων υπαλλήλων. Είναι προφανές ότι έχει αποφασίσει ότι έφτασε μπροστά στην κόκκινη γραμμή που ορίζει τον πολιτικό της θάνατο και δεν πρέπει επ’ ουδενί να την ξεπεράσει! Έτσι αποφάσισε ότι αυτό το μέτρο θα το πάρει η επόμενη κυβέρνηση, ώστε να επιμεριστεί το πολιτικό κόστος σε περισσότερους από έναν πολιτικούς σχηματισμούς.

Στην εξευτελιστική διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές παίρνει μέρος το ΠΑΣΟΚ, αλλά οι συνομιλητές στο πρόσωπό του βλέπουν το (ξεπεσμένο) brand – name «Ελλάδα». Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια εξ ονόματός μας, χωρίς να έχει ρητή εξουσιοδότηση να το κάνει. Όμως υπάρχουν όρια στα δικαιώματα που παρέχονται μέσω μιας ψήφου!
oikonomiki krisi
Οικονομική κρίση.. ή μάλλον οικονομική τρομοκρατία.. ή τελικά και τα δύο.. χωρίς περισσότερα λόγια.. Θα περάσει;

Δείτε το βίντεο και διαδώστε το!

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις  του χρηματιστή..


"Κάθε βράδυ που πηγαίνω για ύπνο σκέφτομαι ένα πράγμα. Μια ακόμα ύφεση για να βγάλω λεφτά. Το Ευρώ δεν θα τα καταφέρει. Η Ευρώπη δεν θα τα καταφέρει. Όποιος βρίσκεται σε μη πλεονεκτική θέση δε θα τα καταφέρει. Δε με νοιάζει που εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα τα καταφέρουν. Είμαι χρηματιστής. Το μόνο που μ’ ενδιαφέρει είναι να βγάλω λεφτά. Πολλά λεφτά. Κάθε ευκαιρία να βγάλω λεφτά είναι ευπρόσδεκτη. Και μέσα στην ύφεση βλέπω πολλές ευκαιρίες. Δεν είμαι προφήτης. Είμαι χρηματιστής.
Worgl Experiment Peirama
Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια, ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους.
peponia ilektriki energeia
Ηλεκτρική ενέργεια από πεπόνια παράγεται από τις 16 Σεπτεμβρίου στην κοινότητα του Moissac των γαλλικών Πυρηναίων.

Στα καινούργια κτήρια της μονάδας που διευθύνει η οικογένεια Boyerπαράγεται ηλεκτρισμός μέσω μεθανοποίησης μη βρώσιμων πεπονιών βάσει μιας τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η βελγική εταιρεία GreenWatt.
Apostolos Gletsos
Στα άκρα έφτασε η λογομαχία που ξέσπασε μετά την τοποθέτηση του Θανάση Χειμάρα, στην σύσκεψη για το ΕΣΠΑ, με τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο. Αφορμή, η αναφορά του πρώην νομάρχη Φθιώτιδας σε έργα που δρομολογήθηκαν, μεταξύ αυτών και το λιμάνι Στυλίδας, κάτι που εξόργισε τον Γκλέτσο. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για το θέμα αυτό τα τελευταία χρόνια.
Quasar
Το να μετράς τις αποστάσεις στο σύμπαν δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Πρόκειται για το πιο βασικό και ουσιώδες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αστροφυσικοί, καθώς εκτός των άλλων η μέτρηση των αποστάσεων αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τον υπολογισμό της ηλικίας του Σύμπαντος.

Έτσι λοιπόν, ομάδα αστροφυσικών από το Ινστιτούτο Νιλς Μπορ της Κοπεγχάγης, επιτέλους κατάφεραν να βρουν το μέσο της μέτρησης αυτής.
dhmosioi ypallhloi
Ένα μπλε στυλό, ένα μολύβι, μια σβηστήρα, μια ξύστρα και ένα πακέτο συνδετήρες. Αυτά μου παρείχε η υπηρεσία μου, όταν εμφανίστηκα νεοδιόριστη και ορεξάτη για δουλειά σε Υπουργείο τον Δεκέμβριο του 2010. Λόγω περικοπών μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν είδη όπως μελάνι για τον εκτυπωτή, συρραπτικό, φάκελοι ή κλασέρ, στις τουαλέτες δεν υπάρχει χαρτί υγείας ούτε σαπούνι, το φωτοτυπικό μηχάνημα χάλασε και δεν επισκευάστηκε ποτέ, το κτίριο παραμένει κακοσυντηρημένο εδώ και χρόνια.
Ellines Tourkoi Thraki
Η κατάσταση έχει ξεφύγει, η πλειονότητα των πολιτικών κάνει πως δεν καταλαβαίνει, οι «προοδευτικοί» είναι κατενθουσιασμένοι διότι προχωρά η πολυπολιτισμικότητα, και φυσικά όταν και αν ξυπνήσουμε θα είναι αργά.

Φαίνεται ότι στη Θράκη φεύγουμε από το στάδιο της συνδιοίκησης με το τουρκικό Προξενείο και οδεύουμε σε σκέτη τουρκική διοίκηση.
foitites sineleuseis
Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις των φοιτητών σε ορισμένες σχολές, όπως στο Πολυτεχνείο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις των φοιτητών σε ορισμένες σχολές, όπως στο Πολυτεχνείο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Merkel Ellada
Τη στήριξή της στην Ελλάδα παρείχε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

«Η Γερμανία θέλει μια ισχυρή Ελλάδα εντός ευρωζώνης και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε αυτό το σκοπό» τόνισε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι σημερινές επαφές του πρωθυπουργού έδειξαν ότι δεν είναι μόνον η γερμανική κυβέρνηση, αλλά και τα συνδικάτα και οι βιομήχανοι που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου στο Βερολίνο

Τη διαβεβαίωση ότι :  «H Ελλάδα κάνει τα πάντα για να πετύχει στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της, και ότι θα τα καταφέρει».


« Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου , μιλώντας στους Γερμανούς βιομηχάνους.
 Rompai diorismos
Στρασβούργο, Γαλλία

Έντονες αντιδράσεις ευρωβουλευτών προκάλεσε η επιβεβαίωση από τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι ο νυν πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι θα είναι ο επικεφαλής του νέου οργάνου που θα δημιουργηθεί στην ΕΕ και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης, κατόπιν της σχετικής γαλλογερμανικής πρότασης.
efapax dikastwn
Του Παναγιώτη Στάθη
Στο «κούρεμα» του εφάπαξ τους προχωρούν οι δικαστές, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για να κριθεί συνολικά συνταγματικό το κυβερνητικό μέτρο της επιβολής πλαφόν στον υπολογισμό του εφάπαξ των εργαζομένων.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄αριθμόν 2769/2011 απόφασή της εξέδωσε ουσιαστικά την πρώτη απόφαση δικαστηρίου που αποδέχεται τη μείωση χρημάτων που λαμβάνουν οι δικαστικοί λειτουργοί, σπάζοντας μια μακρά παράδοση ετών η οποία δημιουργούσε βέβαια και αρνητικές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.
ydrostrovilos anemostrovilos thalassa
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τα ανοιχτά της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία. Ένα σπάνιο φαινόμενο, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Οι ανεμοστρόβιλοι στη θάλασσα (υδροστρόβιλοι) και γενικά πάνω από υδάτινες επιφάνειες δημιουργούνται από την αλληλεπίδραση ψυχρών και ζεστών στρωμάτων αέρα.
Το παγκόσμιο σύμβολο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Το σύμβολο επελέγη μέσω μίας παγκόσμιας διαδικτυακής ψηφοφορίας με εντυπωσιακή συμμετοχή ανάμεσα σε 15.000 σχέδια που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο. Η ιδέα του διαγωνισμού: να αποκτήσουν για πρώτη φορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ένα παγκόσμιο σύμβολο που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους για ανθρώπους.
tauromaxies katalonia
Απαγορεύτηκαν έπειτα από καταγγελίες ζωόφιλων

Η τελευταία ταυρομαχία στην ιστορία της ισπανικής περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε χτες στη Βαρκελώνη. Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση ταύρου με άνθρωπο, που θεωρείται μια από τις πιο αρχαίες παραδόσεις στην Ισπανία.
iraklis toyrkosΣτη συνηθισμένη πρακτική τους καταφεύγουν οι Τούρκοι όταν βλέπουν ότι «δεν περνάει το δικό» τους που δεν είναι άλλη από τις προκλήσεις.

Ιδιαίτερα μετά την έναρξη των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στην Κύπρο, φαίνεται πως η διάθεσή τους έχει αλλάξει άρδην και εξαπολύουν τα «πυρά» τους στην Ελλάδα.
paidia se idrymata
Είναι σοκαριστική η διαπίστωση έρευνας, που εκφράστηκε στο Συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των νοικοκυριών, που ζητούν να αφήσουν τα παιδιά τους… σε ιδρύματα!

Μιλάμε για εκατοντάδες οικογένειες, κυρίως μονογονεϊκές, που υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ούτε τα απαραίτητα.
ilektroniko paso germanos
Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο ηλεκτρονικό πάσο στους φοιτητές υπήρξαν δημοσιεύματα, σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, με ανακριβή στοιχεία, που οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα. Ως εκ τούτου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι :

Δεν διενεργήθηκε διαγωνισμός από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την εκτύπωση των φοιτητικών πάσο.
apergia meson mazikis metaforas
Σε 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους με το νέο μισθολόγιο για το δημόσιο.
den plirono DEH
Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες,η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”.
taxidromiko tamieutirio hellenic post bank kleon papadopoulos
Ο κύριος Κλέων Παπαδόπουλος είναι Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 

Οι ζημιές εξαμήνου για το ΤΤ ανέρχονται στο ιλιγγιώδες, απίστευτο ποσό των 498,4 εκατ. ευρώ.

Και δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, αφού οι περισσότερες τράπεζες έχουν φέτος ζημίες.
dimosia ktiria den plironoun telos akiniton
Τελικά τα "οριζόντια, σκληρά αλλά δίκαια" μέτρα που εξαγγέλει με στόμφο η κυβέρνηση δεν είναι και τόσο δίκαια...

Οι μεγαλοιδιοκτήτες και οι κατασκευαστικές εταιρείες που νοικιάζουν στο Δημόσιο δεν θα πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων!

Ποιός είναι ο λόγος αυτής της πρωτοφανούς διάκρισης;
epifaneia poy glistraei perrisotero
Επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν την πιο ολισθηρή επιφάνεια που έχει ποτέ υπάρξει. Το επίτευγμα, μπορεί να αξιοποιηθεί σε ποικίλες εφαρμογές, όπως στο «τέλειο» αντικολλητικό τηγάνι, σε τζάμια που αυτοκαθαρίζονται, σε ρούχα που δεν μουσκεύουν από τη βροχή, ακόμα και σε τοίχους που δεν θα «σηκώνουν» γκράφιτι, καθώς κανένα υγρό (λάδι, νερό, αίμα κ.α.), αλλά και πολλά στερεά, δεν μπορούν να σταθούν πάνω στο νέο υλικό.

Μία εντυπωσιακή χορογραφία του Marquese Scott πάνω στο κομμάτι Pumped up Kicks που υπάγεται στην κατηγορία της Dubstep μουσικής. Απολαύστε το βίντεο!


Eisvoli Ert Studio eidiseis Net
Η ροή του προγράμματος της ΝΕΤ έχει αλλάξει, οι νεαροί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το κανάλι και το όλο σκηνικό θυμίζει ανάλογο περιστατικό που είχε γίνει τον Δεκέμβρη του 2008.

Ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας, κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου έγραψε στο twitter του ότι δεν υπήρξε κανενός είδους βία, πλην της παραβίασης του στούντιο και ότι οι καταληψίες αρνούνται να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες, απλά θέλουν το δελτίο να γίνει παρουσία τους.
string dikastirio
Αν δεν είναι ένα ακόμα μύθευμα της επαρχιακής κοινωνίας έχει ενδιαφέρον! Διαμάχη για ένα.. στρινγκ έχει ξεσπάσει μεταξύ μιας 50χρονης επαγγελματία από την Αμαλιάδα και της πρώην οικιακής βοηθού της. 

Η 50χρονη, η οποία είναι γνωστή στην κοινωνία της Αμαλιάδας κατηγορεί την πρώην υπάλληλό της ότι της έκλεβε τα εσώρουχα και ότι διέδιδε στην πόλη λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές προτιμήσεις και συνήθειές της.