follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Έργα σε Μεταφορές, Ενέργεια, Περιβάλλον
Την έναρξη υλοποίησης 100 έργων υψηλής προτεραιότητας στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και του περιβάλλοντος αποφάσισε η Ομάδα Δράσης (Task Force) της Κομισιόν που έχει συσταθεί για την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με τις ελληνικές αρχές, τα κράτη-μέλη και τους διεθνείς οργανισμούς, που παρέχουν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, σημειώθηκε «ταχεία πρόοδος» όσον αφορά τις δράσεις τεχνικής βοήθειας και εκφράστηκε έμπρακτα η κοινοτική αλληλεγγύη προς τη χώρα μας.
Ευρώ και Δραχμή, η Προφητεία
Από το ευρώ… στη δραχμή

Διαβάστε ένα προφητικό κείμενο που έγραψε γνωστός οικονομολόγος το 2003, στο οποίο υποστήριζε ότι «είναι πολύ πιθανόν η Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα επιλέξουν να εγκαταλείψουν με τη βούλησή τους το ενιαίο νόμισμα».

Ακολουθεί το κείμενο...
Διαγραφή Λυμπερόπουλου Προέδρου ΣΑΤΑ από Νέα Δημοκρατία
Με μια λιτή ανακοίνωση… 16 λέξεων γραμμής διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία κ. Αντ. Σαμαράς το…«φίλο», όπως τον έχει αποκαλέσει, τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξοργίστηκε όταν πληροφορήθηκε από τα δελτία των οκτώ τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί κατά του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλου.

«Ο κ. Λυμπερόπουλος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς τα εννοεί»


Πρωτότυπα design και επιλογές διακόσμησης με στυλ, προσδίδουν μία καινοτόμα και μοναδική εικόνα στο χώρο και αναδεικνύουν την ευρηματικότητα των εμπνευστών τους.
Ο Νίτσε Εξηγεί τον Ανθελληνισμό
Ο Νίτσε εξηγεί τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό

Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο Φρειδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.
Agria syo Krevati
Βλέπεις μία κοπέλα και λες με σιγουριά ότι αυτή θα κάνει “παπάδες” στο κρεβάτι. Μην αυταπατάσαι.

Η πρώτη εντύπωση δεν είναι πάντα και η σωστή. Υπάρχουν, σύμφωνα με έρευνες 4 βασικά στοιχεία που θα σε κάνουν να καταλάβεις αν μια κοπέλα θα σε κάνει να …καλοπεράσεις.

1. Τα σιγανά ποταμάκια να …προτιμάς. Σύμφωνα με έρευνα, όσες δεν μιλάνε πολύ στην παρέα είναι αυτές που …ξεδίνουν στο σεξ. Εμ, τόση ενέργεια να τη διοχετεύσουν κάπου.
Angry Greeks
Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του απολαυστικού αυτού βίντεο που συγχέει την αγανάκτηση των ανάρπαστων Angry Birds για τα γουρούνια που έκλεβαν τα αβγά τους, με αυτή των Angry Greeks για τα λαμόγια που κλέβουν τα όνειρα και τα λεφτά μας.
Η Γιαννακοπούλου επίθεση από Hacker
«Το απόγευμα της Τετάρτης  γύρω στις 6.30 με ειδοποίησαν οι συνεργάτες μου από το πολιτικό γραφείο ότι η προσωπική μου ιστοσελίδα (http://www.nadiagiannakopoulou.gr) δεν λειτουργεί και ότι στη θέση της υπάρχει ένα μαύρο φόντο στο οποίο υπάρχει ένα κείμενο γραμμένο στα αγγλικά. Είναι λυπηρό και προσπαθώ να βγάλω άκρη» μας λέει φανερά αναστατωμένη, την ώρα που επικοινωνούσε με την αρμόδια υπηρεσία του Διαδικτύου για να κατέβει το μήνυμα.
Μας δουλέψανε κανονικότατα...πάλι...

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ποινική διερεύνηση των καταγγελιών περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος, καθώς δύο ακόμη μάρτυρες κατέθεσαν σχετικά με τα όσα υποστήριξε μέσω της «Ε», η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Ενας από τους ανθρώπους που κλήθηκαν από το Τμήμα
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί ποτέ, για τη σχέση δελφινιών-ανθρώπων, είναι αυτό που θα δείτε παρακάτω..

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε κάπου στον Ατλαντικό, όταν ένας πατέρας πήγε για μπάνιο μαζί με την κόρη του και τις φίλες της. Ενώ είχαν απομακρυνθεί αρκετά από τη στεριά, παρατήρησαν δελφίνια να κινούνται γύρω τους. Όσο περνούσε η ώρα, τα δελφίνια γίνονταν ολοένα και περισσότερα, με πολλά από αυτά να είναι ακριβώς δίπλα τους και να τους ακουμπάνε.
Σπηλιά των Χρωμάτων
Σε μια σπηλιά στη Νότιο Αφρική βρέθηκαν ευρήματα ηλικίας 100 χιλιάδων ετών, τα οποία δείχνουν ότι η συγκεκριμένη σπηλιά αποτελούσε ένα οργανωμένο εργαστήριο δημιουργίας χρωμάτων.

Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν βαφές, όπως ώχρα, εργαλεία λείανσης και σπάτουλες που χρησιμοποιούσαν οι καλλιτέχνες εκείνης της εποχής. Η ανακάλυψη είναι σημαντική επειδή αποδεικνύεται ότι οι Homo sapiens της εποχής εκείνης ήταν πολύ πιο κοντά στον σύγχρονο άνθρωπο από όσο πιστεύαμε.
Έλεγχος λογαριασμών Facebook και Blogs για Αντιαμερικανική Προπαγάνδα
Η ιδιωτική κεντρική τράπεζα της Αμερικής, με το παραπλανητικό όνομα Federal Reserve Bank, ανακοίνωσε σχέδιο παρακολούθησης των bloggers, και των χρηστών του Facebook, με σκοπό να εξακριβώσει  το αν κάποιοι  από αυτούς ασκούν κριτική στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, με απόψεις που θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομία της χώρας.

Η Federal Reserve ανακοίνωσε πως σκοπεύει να συνεργαστεί με εταιρία, που θα συγκεντρώνει
Παραθυράκι στο Σύνταγμα για Απολύσεις
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι βρήκε το "παραθυράκι" του συνταγματικού νόμου που προστατεύει την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων.

Μέσα στην "τρελή" χαρά που επικρατεί τις τελευταίες ώρες για το γεγονός ότι επιτεύχθηκε μηχανισμός δανειοδότησης με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που δανείζεται αυτή την στιγμή η χώρα διεθνώς, φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποια "ψιλά γράμματα"....

Απολύσεις 200.000 δημοσίων υπαλλήλων, τόσο μονίμων όσο και συμβασιούχων!
Βενιζέλος Προσλήψεις Δημόσιο
Oύτε επί Τσαουσέσκο δεν γινόταν αυτά ! Σε μια περίοδο τόσο άγριας λιτότητας οπού καταργούνται πάνω απο 50 δημόσιοι οργανισμοί και έρχονται απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων...

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος προσλαμβάνει τους δικούς του ανθρώπους απο το ... παράθυρο χωρίς καν ΑΣΕΠ !!! Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα ντοκουμέντα που σας παρουσιάζουμε..
Τουρισμός, Βοήθεια από Τουρκία, Βίζα

Εχθές (13/10) διεξήχθη στην Αθήνα το 8ο ετήσιο Ελληνο-τουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό και παρόντες ήταν ο Υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, και ο Τούρκος ομόλογός του Ερτουγρούλ Γκιουνάι.
Οι τελωνειακοί «μπλόκαραν» τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης
Η απεργία των τελωνειακών «μπλόκαρε» την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα.

Η απεργία των τελωνειακών έχει δημιουργήσει έμφραγμα στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και στα πρατήρια υγρών καυσίμων που δεν μπορούν να προμηθευθούν καύσιμα από τα διυλιστήρια.
Alonso Hamilton καλύτεροι από Fetel, κατά Briatore
Μπορεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ να έγινε ο νεότερος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα 1, που πανηγύρισε τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο του, στο γκραν πρι της Ιαπωνίας, ωστόσο ο Φλάβιο Μπριατόρε τόνισε πως δεν τον θεωρεί τον καλύτερο πιλότο.

Το πρώην αφεντικό της Renault επισήμανε πως ο Γερμανός παίρνει τους τίτλους, λόγω του ανταγωνιστικού μονοθέσιού του.
G20 Σαρκοζί Οικονομική Κρίση στην Ευρωζώνη
Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και η υπόθεση της Ελλάδας θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στο Παρίσι.

Η Γαλλία είναι η προεδρεύουσα της Συνόδου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 θα ενημερωθούν για τις γαλλογερμανικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη και κυρίως για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για το τραπεζικό σύστημα και την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.
Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ανοιχτό Forum
Ανοιχτό Forum για την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων της χώρας δημιουργείται με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων και των επιστημόνων της χώρας που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό.

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα καλούνται σε δημόσια
Διάθεση Βιβλίων στα Σχολεία εκκρεμεί
«Μέχρι τις 15 Οκτώβρη όλα τα σχολεία της χώρας θα έχουν βιβλία. Σας το εγγυώμαι εγώ προσωπικά» διεμήνυε πριν δύο μήνες σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Μπορεί η υπουργός να είχε δεσμευτεί προσωπικά για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψη βιβλίων, αλλά η πραγματικότητα φαίνεται ότι την διαψεύδει.
Οικονομική κρίση Προέλευση και Αντιμετώπιση
Η κατάσταση σήμερα

Γιατί απέτυχε η πολιτική της Κυβέρνησης

Ποια λάθη έγιναν

Οι ευθύνες της τρόικα

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα άμεσα

Το Statesmen, ζήτησε από επιστημονικούς συνεργάτες του, να ετοιμασθεί μια παρουσίαση των λόγων που οδήγησαν την Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια,
Αλλαγή για Ασφάλεια στο Facebook
Η μαγική λέξη "post" σου λέει κάτι; Φυσικά γιατί όλοι ανεβάζουμε διάφορα είτε δικό μας Τοίχο είτε στων φίλων μας.

Επειδή, όμως, ένας σύνδεσμος όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η σελίδα που σου ανοίγει, άλλο τόσο πιθανό είναι να κρύβει και κάποιον ιό, γι' αυτό στο Facebook πήραν την πιο σωστή απόφαση από όλες να φιλτράρονται από εδώ και στο εξής όλοι, ξεκινώντας συνεργασία με τη Websense, εταιρεία υπεύθυνη για την online ασφάλεια.
Διαθήκη Steve Jobs Σχέδια για iPod iPhone iPad
Ο Steve Jobs ακούστηκε ίσως περισσότερο από ποτέ την τελευταία εβδομάδα, μετά την είδηση του θανάτου του και όχι άδικα. Οι παραγωγοί του Hollywood μέχρι και τη ζωή του θέλουν να κάνουν ταινία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail ο Jobs προνόησε για όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα του. Έτσι λοιπόν όπως ισχυρίζεται το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Mr. Apple φαίνεται πως έχει αφήσει σχέδια για τις επόμενες τέσσερις γενιές iPhone, iPad και iPod.
Ταινία Steve Jobs
Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τον θάνατο του Steve Jobs και ήδη η Sony Pictures... βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ταινία με θέμα τη ζωή του.

Η εταιρεία, αυτή την περίοδο, διαπραγματεύεται την αγορά των δικαιωμάτων, ενώ η βιογραφία του ενός εκ των δύο ιδρυτών της Apple από τον Γουόλτερ Αΐζακσον ανακοινώθηκε πως θα βγει στα ράφια των βιβλιοπωλείων περίπου έναν μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.
Δεν Πληρώνω Τέλος Ακινήτων και με Υπογραφή
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΤΕΣ ΤΕΛΟΣ (ΧΑΡΑΤΣΙ) ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Η κυβέρνηση μετράει μέρες. Η Τρόϊκα (Κυβέρνηση - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.) προσπαθεί να αρπάξει όσα μπορεί για λογαριασμό της εγχώριας και διεθνούς τοκογλυφίας. Το νέο τέλος για τα ακίνητα αποτελεί ένα ακόμη δυσβάστακτο και καταχρηστικό μέτρο ενάντια στους εργαζόμενους και την λαϊκή πλειοψηφία. Ένας τρόπος υπάρχει για να τους σταματήσουμε. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! Έτσι θα τους εξαναγκάσουμε να φύγουν. Πληρώσαμε αρκετά, δεν πληρώνουμε άλλα. Τα μικρά τα ψάρια θα φάνε τα μεγάλα. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
Σηφουνάκης για Ιερείς, Ιεράρχες, Κληρικούς
Οξύτατη επίθεση σε ιεράρχες και κληρικούς που καλούν τους πολίτες να μην πληρώσουν, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ,  δήλωσε εντυπωσιασμένος για τον «λαϊκισμό» που εκφράζεται μέσα από την επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας.

Ο κ. Σηφουνάκης πρόσθεσε ότι «αν ένας μητροπολίτης εκφράζεται με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνομαι το γιατί ένας ιερέας στη Λήμνο
Οδηγοί Ταξί εισβολή στο Υπουργείο Οικονομικών
Ομάδα αυτοκινητιστών εισέβαλε στο γραφείο του γγ του υπουργείου Μεταφορών. Αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Απαίτησαν συνάντηση με τον υπουργό

Στο γραφείο του γγ. του υπουργείου Μεταφορών Αριστείδη Μπουρδάρα εισέβαλε ομάδα αυτοκινητιστών, απαιτώντας να συναντηθεί με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.
Αποχή από Κάθε Οικονομική Συναλλαγή
Λάβαμε το παρακάτω κάλεσμα με email και το αναδημοσιεύουμε δίχως καμία απολύτως παρέμβαση:

7ΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου στις 12:00 π.μ. - 27 Οκτωβρίου στις 12:00 π.μ.

Έχετε σκεφτεί ποια είναι η κινητήρια δύναμη του συστήματος;
Ποιο είναι το καύσιμο για να λειτουργεί η μηχανή του κράτους που μας καταδυναστεύει;
Google's Name from Googol
Πρόκειται για μία από τις δυνατότερες φίρμες στον κόσμο (το 2ο Brand μετά από την Apple) ,τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών internet και τεχνολογίας, που εξαπλώνεται σε πάρα πολλούς πλέον τομείς δημιουργικότητας.

Από πού όμως προέρχεται το όνομα Google, που πλέον καταχωρείται στα λεξικά Oxford και Merriam-Webster ως συνώνυμο της λέξης αναζήτησης; 

Το όνομα φαίνεται πως τελικά προσδιορίζει την εταιρεία αφού μάλλον με προφητική ικανότητα οι ιδρυτές της Google το 1998, κατέληξαν στο όνομα

Δείτε το βίντεο και θα συνειδητοποιήσετε πόσο πονηρό μυαλό έχετε..
Ξεσηκώνουν Σεξουαλικά τους Άντρες
Ψωνίσατε τα πιο μικροσκοπικά Agent Provocateur εσώρουχα, πασαλειφτήκατε με το πιο φρουτένιο Jo Malone άρωμα που βρήκατε μπροστά σας και προμηθευτήκατε όλη τη σειρά Hey Poa σε περίπτωση που ο λεγάμενος σας ζητήσει αισθησιακό μασάζ και ό, τι ήθελε προκύψει.

Δε συζητάμε για το μαλλί και τα υπόλοιπα beaute καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως όλα αυτά έχουν προγραμματιστεί μέρες πριν με τυπικότητα που θα ζήλευε και ο πιο μεθοδικός serial killer.
Σημείο L
Αφού ασχοληθήκαμε εκτενώς με το γυναικείο "σημείο G", έφτασε η στιγμή να αποκαλύψουμε ότι και οι άντρες διαθέτουν αντίστοιχη ερωτογενή ζώνη: το σημείο L!

Η ονομασία προέρχεται από την κοινωνιολόγο Elisabetta Leslie Leonelli, της οποία οι μελέτες οδήγησαν στην ανακάλυψη του σημείου αυτού. Η δρ Leonelli μέσα από πολύχρονες έρευνες κατέληξε σε μία σειρά από συμπεράσματα που
κατέρριψαν πολλούς μύθους για την αντρική σεξουαλικότητα. Τα σημαντικότερα από αυτά ήταν δύο:
Εξωγήινος αιχμάλωτος των Ναζί
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκάλυψε ο Γερμανός συγγραφέας John Von Helsing, ένα εξωγήινο σκάφος που συνετρίβει το 1936 σε ένα δάσος κοντά στο Φράιμπουργκ, περισυλλέχθηκε από τους Ναζί με τους εξωγήινους επιβάτες του!

Πολλοί ερευνητές διαφωνούν με τον τόπο της συντριβής και ισχυρίζονται ότι έγινε στη Γερμανική Czernica, (σήμερα έδαφος της Πολωνίας) το καλοκαίρι του 1937, όμως όλοι συμφωνούν με τους τρείς εξωγήινους που βρέθηκαν μέσα στον ιπτάμενο δίσκο,
Κούρεμα Χρέους 60% τι σημαίνει για την Ελληνική Οικονομία
Αν και η συνάντηση Μέρκελ- Σαρκοζί δεν ξεκαθάρισε το νεφελώδες τοπίο για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, που θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας, οι γερμανικές διαρροές κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση ενός κουρέματος της τάξης του 60%.

Αυτή η απόφαση αν τελικά υλοποιηθεί θα κριθεί από σημαντικές λεπτομέρειες που ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί.
border=
Ο Michal Navratil ένας από τους καλύτερους αθλητές καταδύσεων πήδηξε από την ταράτσα ξενοδοχείου στο St. Maarten! Απίστευτη και πολύ επικίνδυνη βουτιά..
Αποχή Δικηγόρων
Για επτά ημέρες! Πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους αρχίζουν από αύριο οι δικηγόροι, κινητοποίηση που θα διαρκέσει έως τις 19 του μήνα. Η απόφαση ελήφθη από τη συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν τα μέλη του με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ιδιωτικοποιήσεις Κρατικών Επιχειρήσεων
Μέσα στο Νοέμβριο δρομολογούνται οι πρώτες 11 αποκρατικοποιήσεις από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Κώστας Μητρόπουλος, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους εταιρειών, σε λίγες μέρες θα γίνουν οι πρώτες προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στο Ελληνικό, η παραχώρηση λιμανιών και 19 αεροδρομίων, τουριστικά ακίνητα και οι εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης είναι πρώτα στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων.
ΜΜΜ Συγκοινωνίες Απεργία Πέμπτη Παρασκευή 9 - 10 Οκτώβρη
Έρχεται διήμερο κυκλοφοριακής ασφυξίας στην πρωτεύουσα

Στη σκληρή γραμμή, με επαναλαμβανόμενα «χειρόφρενα», επιμένουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.
Mikis Theodorakis Sinedeuksi Pallaiko Metopo Adistasis
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Συνέντευξη στην Πόλυ Κρημνιώτη

* Το φανταζόσασταν ότι στα 86 χρόνια σας θα χρειαζόταν να ετοιμαστείτε πάλι για πόλεμο;

Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Εκείνο που με απασχολεί, με προβληματίζει και με στεναχωρεί
Φυσική Πισίνα Παράδεισος στο Τέξας
Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Όστιν, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας των ΗΠΑ, βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος.

Η φυσική «πισίνα» Hamilton δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της οροφής ενός υπόγειου ποταμού και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για κολύμπι για τους ντόπιους και όχι μόνο.
 Πιστοληπτική Ικανότητα AAA Γερμανία, Επιπχείρηση Μπέρνχαρντ
Μαθαίνουμε από την Ελληνική Wikipedia:

Η Επιχείρηση Μπέρνχαρντ (γερμ. Unternehmen "Bernhard", αγγλ. Operation Bernhard) ήταν το κωδικό όνομα ενός σχεδίου των Ναζί, που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από το Κεντρικό Γραφείο Ασφαλείας του Ράιχ (RSHA) και την SS με στόχο την αποσταθεροποίηση της βρετανικής οικονομίας. Οι Ναζί σχεδίαζαν την αποσταθεροποίηση αυτή με το να "πλημμυρίσουν" την παγκόσμια αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 λιρών.
Έντμοντ Χατζηνάστο: Η Μεγάλη Αλβανία θα βοηθήσει τους Έλληνες Μετανάστες
Με μία δήλωση-«δηλητήριο» για την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντμοντ Χατζηνάστο, έστειλε.. μήνυμα στη χώρα μας για το πώς εννοεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε οικονομικά τους Έλληνες μετανάστες στην αναπτυσσόμενη Μεγάλη Αλβανία» δήλωσε στην εφημερίδα Gazeta Squiptare, μία από τις μεγαλύτερες της γειτονικής χώρας.
Ληστές με τα kalashnikov
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

Στη Δικαιοσύνη παραδόθηκαν οι πέντε Αλβανοί υπήκοοι και η ανήλικη Ελληνίδα που φέρονται ως τα μέλη της διαβόητης σπείρας που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως «ληστές με τα Kalashnikov». Τα έξι άτομα μέχρι στιγμής φέρονται να συμμετείχαν σε περισσότερες από 22 ληστείες σε σπίτια, φορώντας κουκούλες, οπλισμένα με Kalashnikov και ασκώντας απίστευτη βία στα θύματα τους...
Το κράτος αγόρασε την Proton Bank
"ΛΟΥΗΣ" Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Στο 1,1 δισ. ευρώ κοστολογείται η σωτηρία της χρεoκοπημένης τράπεζας Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, στην οποία ο ίδιος προκάλεσε ζημιά περίπου 600 εκατ. ευρώ μέσω δανείων που έπαιρνε για επιχειρήσεις δικών του συμφερόντων. Από το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ, τα 800 εκατ. θα καταβληθούν από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων, ενώ η νεοσύστατη τράπεζα «Νέα Proton Bank» θα πάρει 250 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)...
Εγκεφαλικό Επεισόδιο έδωσε σε γυναίκα από Σκωτία Ιταλική Προφορά
Ένα... εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν αρκετό για να μιλήσει ιταλικά μία 48χρονη από την Σκωτία! Ναι, καλά διαβάσατε: η Debbie McCann κοιμήθηκε γνωρίζοντας μόνο την μητρική της γλώσσα και ξύπνησε με ιταλική προφορά!

Η 48χρονη δεν μπορούσε να μιλήσει μετά το εγκεφαλικό και, όταν τα κατάφερε, οι δικοί της νόμιζαν ότι μιλάει... αλαμπουρνέζικα!
Sinexizodai katalipseis se Ypourgeia kai Dimosies Ypiresies
Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις εργαζομένων σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και δημαρχεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στα εργασιακά. Εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει τις εισόδους στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και στο υπουργείο Ανάπτυξης στο κτήριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος.

Υπό κατάληψη τελούν η διεύθυνση συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και η Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Ti simainei i frasi den ipologizoume to politiko kostos
Του Mind the Gap

Η φράση “δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος” χρησιμοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια σε κάθε εξαγγελία αντικοινωνικών μέτρων από το επιτελείο της κυβέρνησης. Είναι βασικό εργαλείο της επικοινωνιακής πολιτικής, είναι προσεκτικά επιλεγμένη και όχι ένα τυχαίο κλισέ μιας ξύλινης γλώσσας.

Στο marketing της πολιτικής, η χρήση της φράσης “δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος”, έχει ως στόχο την παρουσίαση της κυβέρνησης ως μιας θαρραλέας, ανιδιοτελούς, πατριωτικής, ηθικής και
Katatheseis Elvetia Tsipras Forodiafigi
«Προκλητική ασυλία της φοροδιαφυγής. Λίστα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και φορολόγηση καταθέσεων στις Τράπεζες τις Ελβετίας» 

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Τσίπρας με θέμα «Προκλητική ασυλία της φοροδιαφυγής. Λίστα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και φορολόγηση καταθέσεων στις Τράπεζες της Ελβετίας».
Ουρές στα Βενζινάδικα, Απεργία Φορτηγών
Αρχίζει η απεργία διαρκείας τα ξημερώματα από τους ιδιοκτήτες Φορτηγών Αυτοκινήτων και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, που αντιδρούν στις ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. 

Έτσι σοβαρά προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσίας της αγοράς αναμένεται να προκύψουν από αύριο Δευτέρα και οι πρώτες ελλείψεις που θα γίνουν άμεσα ορατές είναι αυτές στα υγρά καύσιμα, καθώς από τα μεσάνυχτα σταματάει η τροφοδοσία των πρατηρίων.
Επεισόδιο Κεφαλογιάννη Β.Παπανδρέου στη Βουλή
Τριτοκοσμικό επίπεδο και πεζοδρομιακή φρασεολογία απ΄τους ..."εθνοπατέρες"

Βαρύτατες εκφράσεις πεζοδρομίου ακούστηκαν σήμερα σε φραστικό επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ της προέδρου της επιτροπής...
Οι αμερικανοί οικονομολόγοι Τόμας Σάρτζεντ και Κρίστοφερ Σιμς κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 2011 για τη δουλειά τους πάνω στη σχέση ανάμεσα στα μέτρα πολιτικής και το πώς μπορούν να επηρεάσουν την οικονομία.

Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών, η οποία έχει θεσπίσει το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (1,1 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε πως με τη βράβευση των δύο οικονομολόγων αναγνωρίζεται "η εμπειρική έρευνά τους για τη σχέση αιτίου και αποτελέσματος στη μακροοικονομία".