follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Διάλυση Λιβύης
Παρακολουθώντας τις καταιγιστικές διεθνείς εξελίξεις των ημερών μας και τις τραγικές εξελίξεις σε ορισμένα από τα κράτη που δέχονται την ανηλεή επίθεση των παγκοσμιοποιητών και του κεφαλαίου μας δημιουργούνται απορίες και ερωτηματικά. Όπως π.χ. γιατί τόσο μένος και όλη αυτή η (Νατοική) εκστρατεία κατά της Λιβύης και του «ηγέτη» της Συνταγματάρχη Καντάφι και σχεδόν μηδενική αντίδραση για την Συρία , εκτός από κάποιες καταδικαστικές ανακοινώσεις ανούσιες και άνευ σημασίας?
ο Γύρος του Κόσμου
Οι ταξιδιωτικοί ρεπόρτερ του BBC γυρίζουν τον πλανήτη σε μια ημέρα, και κάνουν στάση κάθε μια ώρα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Αν υπήρχε τρόπος μέσα σε 24 ώρες να γυρίσετε ολόκληρο τον πλανήτη, πού ακριβως θα έπρεπε να βρίσκεστε κάθε ώρα, προκειμένου
Το ξενοδοχείο La Mirage στην "καρδιά" του κέντρου της Αθήνας σχεδιάζεται να γίνει η πρώτη μεγάλη νησίδα ζωής για την επιστροφή της κατοίκησης στην περιοχή, με την μετατροπή του σε φοιτητική εστία.

Τα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το ιστορικό
Επίθεση Παπανδρέου στις Τράπεζες
Και ξαφνικά η κυβέρνηση θυμήθηκε τις τράπεζες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε έντονα επιθετικό ύφος, όπως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε με αφορμή τα όσα θα αποφασισθούν στις Βρυξέλλες ότι πρέπει οι τράπεζες να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί.

"Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε και όταν λέω όλοι εννοώ και τις τράπεζες. Να σηκώσουν και αυτές το βάρος", είπε ο... πρωθυπουργός στην δήλωσή του μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Γείτονές του έκαναν καταγγελία και η υπόθεση ήρθε στο φως.

Διαβάστε τι λέει ο κατηγορούμενος αγρότης...

Πώς ένας φορολογούμενος φτάνει στο σημείο να δηλώνει ετήσια εισοδήματα της τάξης των 1.605 ευρώ από το μάζεμα της ελιάς αλλά την ίδια ώρα να έχει, στην τράπεζα, καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ;

Το ερώτημα αυτό απασχολεί τα στελέχη του ΣΔΟΕ που προσπαθούν να ελέγξουν την...
Απεργίες Νοέμβριος
Το απεργιακό «τσουνάμι» του Οκτώβρη φαίνεται πως θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα, καθώς τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται σε νέα απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα.

Την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε να διαθέτει από σήμερα 10.000 στρέμματα αγροτικής γης για να μισθωθούν έναντι συμβολικού τιμήματος.

Άνεργοι, νέοι αγρότες, πτυχιούχοι γεωτεχνικής σχολής, νέοι έως 35 ετών αλλά και επαγγελματίες αγρότες, μπορούν από σήμερα έως τις 18 Νοεμβρίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους...
Παπανδρέου Ψήφος 180 Βουλευτές
Είναι προφανές, ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ζητήσει διευρυμένη πλειοψηφία και ψήφο από 180 βουλευτές. Εκτός από τους συνεργάτες του και το οικογενειακό περιβάλλον του δεν τον αφήνει να παραιτηθεί μέσω των εκλογών.
Αφερέγγυα χαρακτήρισε την Ελλάδα ο επικεφαλής για τις αξιολογήσεις του αξιόχρεου χωρών στον οίκο Fitch, Τόνι Στρίνγκερ, και εκτίμησε πως είναι αναπόφευκτη η χρεοκοπία της. Τόνισε επίσης ότι είναι ανησυχητική η προοπτική για την Ιταλία και την Ισπανία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.
HAARP Σεισμός Τουρκία
Mια έκθεση αναφοράς παρέλαβε το Κρεμλίνο στις (23 Οκτ) από πολεμικό της στόλο που βρίσκεται στην Μαύρη θάλασσα. Αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν επιτεθεί στην Τουρκία με ένα από τα τρομακτικά όπλα σεισμού που διαθέτει, ως αντίποινα για τη μαζική εισβολή της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ρωσικοί σταθμοί παρακολούθησης μέσα και γύρω από τον Εύξεινο Πόντο παρατήρησαν μια ταχεία θέρμανση της ιονόσφαιρας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 36 ωρών που κατέληξε στον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7.2 της κλίμακας ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία.
WikiLeaks
Με επίσημη δήλωσή του, το WikiLeaks ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι σταματάει τις δημοσιεύσεις και επικεντρώνεται σε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, μιας και ο οικονομικός αποκλεισμός του από τις Αμερικανικές πιστωτικές κάρτες δεν του αφήνουν εναλλακτική επιλογή.
Υπολογισμός Μισθού με το νέο Μισθολόγιο
Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να υπολογίσεις το νέο σου μισθό με το ενιαίο φτωχολόγιο..



Εκλογές το Δεκέμβρη
Φουντώνει η εκλογολογία και με βεβαιότητα πλέον, σύντομα θα έχουμε προκήρυξη εκλογών, αφού η κυβέρνηση, φαίνεται ότι δεν αντέχει άλλο. Θα είναι οι πιο μουγκές εκλογές στην ελληνική ιστορία, με έναν λαό απρόθυμο και ζαλισμένο.

Το κακό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, (κόμμα που ζει για τις εκλογές), θα φανατίσει την ατμόσφαιρα -αλλιώς θα εξαϋλωθεί- γιατί υπάρχει ένας στρατός, που δεν δίνει δεκάρα για την πατρίδα και το μέλλον, αλλά ζεί και αναπνέει για να "κερδίζει το κόμμα".

Είτε γίνουν, είτε δεν γίνουν εκλογές, τώρα είναι.. αργά.
Μπένι και ΓΑΠ Χρέος Τρόικα
Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από την τυπική χρεοκοπία, συντεταγμένη μεν χρεοκοπία δε και όλα γίνονται ερήμην της χώρας που οδηγείται εκεί που πριν από 1,5 χρόνο ήταν καταστροφικό.

Ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής ο οποίος παριστάνει τον πρωθυπουργό και ο έτερος υπάλληλος της τρόικας που ήθελε να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη περιμένουν να τους ανακοινώσουν οι υπόλοιποι τις αποφάσεις τους.

Πόσο θα είναι το κούρεμα; 35% λέει ο ένας. Όχι 50% λέει ο άλλος. Γιατί 50% και όχι 65% λέει ο τρίτος. Πετάγεται και το ΔΝΤ και λέει 80%.

Παίζουν την κολοκυθιά με το μέλλον μας και εμείς κάνουμε τουρισμό παριστάνοντας τους διαπραγματευτές.
Apergia MMM
Νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων στον τομέα των μεταφορών ανοίγει την Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας προγραμματίζουν 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα. Επίσης, σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη….. οι εργαζόμενοι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας, ενώ απεργίες διαρκείας έχουν προαναγγείλει οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών – βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.
Κοινοβούλιο ή Δικτατορία;
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αποτίμησης τόσο των σπασμωδικών κυβερνητικών μέτρων αποτροπής της χρεοκοπίας όσο και των ενίοτε βίαιων κοινωνικών αντιδράσεων που αυτά προκαλούν. Σύμφωνα με μια αντίληψη που διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία, απαιτείται το κράτος να ενεργοποιήσει αποτελεσματικότερα τους μηχανισμούς τήρησης της νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των μηχανισμών καταστολής, να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία και να τιμωρήσει αυστηρά όσους εκδηλώνουν «αποκλίνουσα συμπεριφορά».
Σεισμός στην Τουρκία 7,2 ρίχτερ
Σε τραγικό απολογισμό των συνεπειών από τον ισχυρό σεισμό 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Ανατολική Τουρκία, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στο χωριό Ταμπανλί, κοντά στην πόλη Βαν στα σύνορα με το Ιράν, προχωρούν οι επιστήμονες της χώρας.

Σύμφωνα με το Τουρκικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, οι νεκροί, μέχρι στιγμής, ανέρχονται σε 500 με 1.000.
Αλλαγή Ώρας Χειμερινή Ώρα
Αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου η ώρα καθώς λήγει το μέτρο της εφαρμογής της Θερινής ώρας και μπαίνουμε πλέον στην χειμερινή.

Αυτό σημαίνει ότι στις 4 τα ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω να δείχνουν 3.

Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του


Ένα πολύ ενδιαφέρον μονόλεπτο  βίντεο όπου  με ευχάριστο τρόπο εξηγεί ένας  φυσικός,  τι   συμβαίνει στο σύμπαν και πως αντιλαμβανόμαστε  κάτι που δεν μπορούμε να δούμε. Tι είναι η σκοτεινή  ύλη(dark matter)       που  καταλαμβάνει  το  μεγαλύτερο  ποσοστό  στο σύμπαν  και  που δε  μπορούμε  άμεσα   να αντιληφθούμε;
Θανατηφόρο CS περιέχουν τα Χημικά της Αστυνομίας
«Σταματήστε τη χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά διαδηλωτών»

Η απαγορευμένη  - στα κράτη μέλη του ΟΗΕ - ουσία, CS, εντοπίστηκε στα χημικά που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στις κινητοποιήσεις του περασμένου Ιουνίου. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε με αφορμή το θλιβερό γεγονός του θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι
Γεωργιάδης: Αν η Βάσω ξανάρθει κλαμένη στη Βουλή, θα φάει γιαούρτια
"Αν ξαναέρθει η κ. Παπανδρέου κλαμένη στη Βουλή για να ψηφίσει για τελευταία φορά ένα νομοσχέδιο, θα φάει γιαούρτια" δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Ράδιο Γνώμη 93,7fm" υποστήριξε ότι «πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Παπουτσής καθώς έδωσε την περιφρούρηση του Συντάγματος στο ΠΑΜΕ.
η Πόρτα στην Κόλαση
Το Darvaza ή «Η πόρτα στην κόλαση» όπως αποκαλείται από ντόπιους και τουρίστες, βρίσκεται στην έρημο Karakum του Τουρκμενιστάν.


Πρόκειται για μια τρύπα 60 μέτρων πλάτος και 20 μέτρων βάθος που αναβλύζει φωτιά για τα τελευταία 40 χρόνια. Ένα φαινόμενο που δεν είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας ή πτώσης μετεωριτών αλλά αποτέλεσμα ενός ατυχήματος των Σοβιετικών που σημειώθηκε το 1971...
Παγωτό που αδυνατίζει
Αν ως μεγάλο παιδί λατρεύετε τα παγωτά αλλά δεν τρώτε όσα θα θέλατε επειδή παχαίνουν, μπορείτε να πανηγυρίσετε! Αμερικανοί επιστήμονες ετοιμάζουν πυρετωδώς το παγωτό που θα προσφέρει στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ενώ ταυτόχρονα θα βοηθάει στο αδυνάτισμα...

Το συγκεκριμένο παγωτό θα περιέχει διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά που θα προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προβιοτικά που βοηθάνε στην
Διαμέρισμα Γραφείο, Διακρίσεις

Τόσο πρακτικό όσο δεν φαντάζεστε! Η οικονομία, η λειτουργικότητα και η προστασία της ιδιωτικής ζωής ήταν οι βασικοί παράγοντες στο σχεδιασμό αυτού του διαμερίσματος-γραφείου.... 

Σχεδιασμένο λαμβάνοντας υπόψιν και την παραμικρή λεπτομέρεια το μόλις 46 τ.μ διαμέρισμα προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης, καθιστώντας το εξαιρετικά λειτουργικό. 
Omar Kadafi
Νεκρός έπεσε ο συνταγματάρχης υποκύπτοντας…

στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται εκπρόσωπο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) Αμπντέλ Μαχίντ.

Σύμφωνα με το Reuters ο πρώην ηγέτης της Λιβύης τραυματίστηκε όταν προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη. Ήταν μέσα σε κομβόι φορτηγών όταν επιτέθηκαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Sex, Κόστος
Κύριοι, πλανάστε την οικτρά πλάνη ότι σας κάθονται τζάμπα...

Είσαι νέος, ωραίος, φτωχός, κουλός και νταβραντισμένος. Η βασική σου προσδοκία στη ζωή αυτή που ζεις είναι να ‘κανελώσεις το ρυζόγαλο’, να ‘πλανάρεις το μαόνι’, να ‘μπάσεις το σύρτη’, ή να ‘στείλεις το γράμμα’ (πάντα με το φθηνότερο δυνατό τέλος) Η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι να συνάψεις μία γεμάτη προοπτικές γνωριμία με μία εκπρόσωπο του ωραίου φύλου και έτσι βγαίνεις στη γύρα. Και νομίζεις ότι θα σου κάτσει τζάμπα.


Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παρουσίασης των Google και Samsung στην έκθεση AsiaD, βγήκε στη δημοσιότητα το Δελτίο Τύπου για το Samsung Galaxy Nexus, το πρώτο smartphone που χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android 4.0 Ice Cream Sandwich:

Samsung Galaxy Nexus

Εκδόσεις: GT-I9250, GT-I9250T, GT-I9250M, SC-04D, SCH-I515, Οθόνη 4.65” Super AMOLED HD (1280 x 720 , 16εκατ. χρώματα), Επεξεργαστής dual-core TI OMAP4460 1.2GHz, Επεξεργαστής γραφικών PowerVR SGX 540,
Παρακολουθήστε το βίντεο που παρουσιάζει τη μαγεία της Φυσικής και προκαλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο όσων ασχολούνται με την κβαντική αιώρηση, αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται να βλέπουν αξιοπερίεργα πειράματα!

Η κβαντική αιώρηση (Quantum Levitation) εκμεταλλεύεται την ελκτική δύναμη Casimir.

H δύναμη Casimir αναπτύσσεται ανάμεσα σε αφόρτιστες μεταλλικές πλάκες στο κενό, όταν
Παπανδρέου σε Σαμαρά: δε γλιτώνουμε τη Χρεοκοπία
«Καμία κουβέντα, καμία συνεννόηση» είναι η απάντηση Σαμαρά στην οποιαδήποτε πρόταση Παπανδρέου εκτός από τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινοβραδινή συνάντηση ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι η χώρα δεν θα γλιτώσει από τη χρεοκοπία, γεγονός που εξόργισε τον Σαμαρά ο οποίος είχε μεν τη σχετική ενημέρωση από την Ευρώπη, δεν περίμενε όμως ότι ο Παπανδρέου θα παρέδιδε τα όπλα.
Ωριωνίδες και Διάττοντες του Ελένιν
Τα πεφταστέρια θα πέφτουν σε κύματα αυτή την εβδομάδα, καθώς η Γη συναντά στην πορεία της σωματίδια σκόνης από τις ουρές δύο κομητών. Πρόκειται για τους Ωριωνίδες, κληρονομιά από το πέρασμα του κομήτη του Χάλεϊ, αλλά και τη βροχή διαττόντων που προκαλεί για πρώτη φορά η διάλυση του κομήτη του Ελένιν.

Ο μικρός κομήτης Ελένιν ήταν άγνωστος στους αστρονόμους μέχρι την αναγνώρισή του το 2010 από τον Ρώσο ερασιτέχνη αστρονόμο Λέονιντ Ελένιν.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
HIGHLIGHTS 52ΟΥ ΦΚΘ 4 - 13 Νοεμβρίου 2011

Με την αντίστροφη μέτρηση για το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να έχει ήδη ξεκινήσει, σας παρουσιάζουμε ορισμένα απ’ τα highlights της φετινής διοργάνωσης. Οι ταινίες σημαντικών δημιουργών, όπως οι αδερφοί Ζαν Πιέρ και Λυκ Νταρντέν, Ματιέ Κασοβίτς και Αλεξάντερ Σοκούροφ, εκθέσεις, εξαφανισμένοι μύθοι της πειραματικής κινηματογραφικής σκηνής και αριθμός – ρεκόρ συμμετοχών στην Αγορά του ΦΚΘ εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του 52ου φεστιβάλ.
Απεργία σε Συγκοινωνίες, Μέσα Μεταφοράς
Για την Τετάρτη 19/10/2011,
αποφασίστηκε στάση εργασίας από:

ΑΜΕΛ (μετρό), έναρξη βάρδιας - 09:00, (δηλαδή θα λειτουργήσει κανονικά τις ώρες 09:00 - λήξη της βάρδιας)

Οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός θα παραμείνουν κλειστοί. (οι συρμοί δεν θα σταματάνε, αλλά θα διέρχονται κανονικά)

Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Κλείνει το Alter
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΤΟ MEGA...

Ραγδαίες εξελίξεις σε εκδοτικό και επιχειρηματικό επίπεδο αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα, μετά τα όσα είπε σήμερα ο πρωθυπουργός για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπανδρέου συμφώνησε και δέχθηκε την εισήγηση Ψυχάρη και Μπόμπολα για... το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού Alter.
Κούρεμα 100% ή Διαγραφή Χρέους, Αναλυτής UBS
Ένα «κούρεμα» 100% ή μία διαγραφή του ελληνικού χρέους θα χρειαζόταν για να μειωθούν τα χρέη της Ελλάδας σε διαχειρίσιμο επίπεδο, δήλωσε ο ανώτατος αναλυτής της UBS, Stephane Deo, στο CNBC.

«Τα «κουρέματα» δε θα βοηθήσουν επειδή σχεδόν το 1/3 του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια ιδρυμάτων όπως το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να υποστούν haircut. 

Επιπλέον, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει αν επανακεφαλαιοποιηθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Deo (επικεφαλής οικονομικών ερευνών για την περιοχή της Ευρώπης).
Ανιχνευτής Νετρίνων Super-K
Πριν μερικές μέρες μία μεγάλη ανατροπή ήρθε να ταρακουνήσει την επιστημονική κοινότητα, όταν επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν πως νετρίνα κινήθηκαν ταχύτερα από το φως με διαφορά 60 νανοδευτερολέπτων. Κάτι τέτοιο σήμαινε το τέλος της θεωρίας της σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν με ότι αυτό συνεπάγετο για το ευρύτερο οικοδόμημα της σύγχρονης φυσικής. Η δυνατότητα ταξιδιών στο χρόνο επανερχόταν στο προσκήνιο μαζί με το όνειρο των διαγαλαξιακών ταξιδιών.
Γενική Απεργία
Η 48-ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της επόμενης Τετάρτης και Πέμπτης (19 και 20 Οκτ. 2011) πρέπει να γίνει ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τους πήρε δυο βδομάδες στην ΓΣΕΕ, μετά την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων να αποφασίσουν επιτέλους να κηρύξουν μια 24-ώρη γενική απεργία, και κάτω από την πίεση της ΑΔΕΔΥ να την κάνουν 48-ωρη. Τέτοια ετοιμότητα συνδικαλιστική.
Αποδόμηση Κοινωνίας Εάν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά!
Το’ χω καμάρι που συμμετέχω σε μια ηλεκτρονική συνέλευση διαφορετικών απόψεων. Με μεγάλη χαρά περίμενα και περιμένω πότε να βρω χρόνο να διαβάσω και να πω κι εγώ τη γνώμη μου, την άποψή μου.

‘Όμως τώρα τελευταία το έχω ρίξει στην παλαβή –φαίνεται απ’ τα τελευταία σχόλιά μου και τις αναρτήσεις μου- κι αυτό για να ξεσπάω και να μην τρελαθώ τελείως.

Γιατί στεναχωριέμαι πολύ, μα πάρα πολύ. Και όχι τόσο απ’ τους ληστές χρημάτων, αυτοί τη
Στοιχειωμένο Δάσος
Με τους κορμούς τους λυγισμένους περίεργα προς το βοριά, τα δέντρα αυτά μοιάζουν να έχουν βγει από στοιχειωμένο παραμύθι.

Τα πεύκα με τους ομοιόμορφα κοίλους κορμούς αποτελούν μέρος ενός μεγάλου δάσους στη βορειοδυτική Πολωνία, το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν «κυρτωμένο δάσος».

Το πώς αυτά τα δέντρα πήραν το περίεργο σχήμα τους αποτελεί μυστήριο. Συνολικά είναι περίπου 400 και πιστεύεται ότι φυτεύτηκαν στη δεκαετία του 1930.
Η Ορκωμοσία του Παπούλια
Η ορκωμοσία του προέδρου της Ελληνικής "δημοκρατίας" Κάρολου Παπούλια. Ένα βίντεο σοκ που τα κανάλια υψηλής τηλεθέασης ποτέ δεν πρόβαλλαν..Ένα ακόμα αφυπνιστικό βίντεο για τούς Έλληνες.. Σε μια Ελλάδα που το αφυπνιστικό είναι πλέον συνώνυμο με το εξοργιστικό..
Οι Μπάσταρδοι του Πολυτεχνείου
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου *

Δίκιο έχουν τα παιδιά της ανεργίας όταν αποκαλούν μπάσταρδη τη γενιά του πολυτεχνείου. Πιο μπάσταρδη ιδεολογικά και πολιτικά γενιά δεν γίνεται. Το δικό τους «ψωμί» πλήρωσε ακριβά και η «παιδεία» και η «ελευθερία» και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς ψωμί, ενώ εκατοντάδες άλλοι τρέμουν με την ιδέα ότι το ψωμί στο τραπέζι τους δεν θα φτάνει να χορτάσει ολόκληρη την οικογένεια.


Το ξεπούλημα της χώρας σε 15 λεπτά. Ένα συνταρακτικό βίντεο που αποκαλύπτει κάθε πτυχή της προσχεδιασμένης κατάρρευσης της Ελλάδας.
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Επιστολή σε Μπαρόζο
Επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην οποία κάνει έκκληση για την Ελλάδα τονίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες.

Παράλληλα επισημάνει ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας υπερήφανος λαός που συνέβαλε τα μέγιστα στην ευρωπαϊκή πορεία. Σήμερα θυσιάζεται, αμφισβητείται η ιστορία του και οι εταίροι επιφυλάσσονται έναντι της Ελλάδος και του ιδίου του ελληνικού λαού.

«Απέναντι στην οικονομική κρίση η Εκκλησία μας δεν μπορεί να ανεχθεί καμία είδους πτώχευση, πρωτίστως όμως δεν συγχωρεί την πτώχευση των αξιών, δεν
Επίθεση Κουλούρη σε Παπανδρέου
Ένας απο τους πιο φανατικούς Παπανδρεικούς έκανε σφοδρή επίθεση στον ΓΑΠ και το Καθεστώς χαρακτηρίζοντας τον άκρως επικίνδυνο αυτόν και την Κυβέρνηση του, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να ξεσηκωθεί επιτέλους, να βγεί στους δρόμους να τους ρίξουνε και να αλλάξει τα πάντα.
Αποτυχία Παπανδρέου
Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά η ομολογία αποτυχίας διακυβέρνησης δια στόματος πρωθυπουργού είναι σοκαριστική..

«Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μια άμεση λύση, μια καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ» λέει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρωθυπουργός.

Για να μην πέσουμε σε ομαδική κατάθλιψη πάντως, ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ότι θα κάνει τα πάντα για να μη ζήσει η χώρα μια χρεοκοπία.
Έργα σε Μεταφορές, Ενέργεια, Περιβάλλον
Την έναρξη υλοποίησης 100 έργων υψηλής προτεραιότητας στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και του περιβάλλοντος αποφάσισε η Ομάδα Δράσης (Task Force) της Κομισιόν που έχει συσταθεί για την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με τις ελληνικές αρχές, τα κράτη-μέλη και τους διεθνείς οργανισμούς, που παρέχουν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, σημειώθηκε «ταχεία πρόοδος» όσον αφορά τις δράσεις τεχνικής βοήθειας και εκφράστηκε έμπρακτα η κοινοτική αλληλεγγύη προς τη χώρα μας.
Ευρώ και Δραχμή, η Προφητεία
Από το ευρώ… στη δραχμή

Διαβάστε ένα προφητικό κείμενο που έγραψε γνωστός οικονομολόγος το 2003, στο οποίο υποστήριζε ότι «είναι πολύ πιθανόν η Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα επιλέξουν να εγκαταλείψουν με τη βούλησή τους το ενιαίο νόμισμα».

Ακολουθεί το κείμενο...
Διαγραφή Λυμπερόπουλου Προέδρου ΣΑΤΑ από Νέα Δημοκρατία
Με μια λιτή ανακοίνωση… 16 λέξεων γραμμής διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία κ. Αντ. Σαμαράς το…«φίλο», όπως τον έχει αποκαλέσει, τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξοργίστηκε όταν πληροφορήθηκε από τα δελτία των οκτώ τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί κατά του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλου.

«Ο κ. Λυμπερόπουλος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς τα εννοεί»


Πρωτότυπα design και επιλογές διακόσμησης με στυλ, προσδίδουν μία καινοτόμα και μοναδική εικόνα στο χώρο και αναδεικνύουν την ευρηματικότητα των εμπνευστών τους.
Ο Νίτσε Εξηγεί τον Ανθελληνισμό
Ο Νίτσε εξηγεί τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό

Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο Φρειδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.
Agria syo Krevati
Βλέπεις μία κοπέλα και λες με σιγουριά ότι αυτή θα κάνει “παπάδες” στο κρεβάτι. Μην αυταπατάσαι.

Η πρώτη εντύπωση δεν είναι πάντα και η σωστή. Υπάρχουν, σύμφωνα με έρευνες 4 βασικά στοιχεία που θα σε κάνουν να καταλάβεις αν μια κοπέλα θα σε κάνει να …καλοπεράσεις.

1. Τα σιγανά ποταμάκια να …προτιμάς. Σύμφωνα με έρευνα, όσες δεν μιλάνε πολύ στην παρέα είναι αυτές που …ξεδίνουν στο σεξ. Εμ, τόση ενέργεια να τη διοχετεύσουν κάπου.
Angry Greeks
Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του απολαυστικού αυτού βίντεο που συγχέει την αγανάκτηση των ανάρπαστων Angry Birds για τα γουρούνια που έκλεβαν τα αβγά τους, με αυτή των Angry Greeks για τα λαμόγια που κλέβουν τα όνειρα και τα λεφτά μας.
Η Γιαννακοπούλου επίθεση από Hacker
«Το απόγευμα της Τετάρτης  γύρω στις 6.30 με ειδοποίησαν οι συνεργάτες μου από το πολιτικό γραφείο ότι η προσωπική μου ιστοσελίδα (http://www.nadiagiannakopoulou.gr) δεν λειτουργεί και ότι στη θέση της υπάρχει ένα μαύρο φόντο στο οποίο υπάρχει ένα κείμενο γραμμένο στα αγγλικά. Είναι λυπηρό και προσπαθώ να βγάλω άκρη» μας λέει φανερά αναστατωμένη, την ώρα που επικοινωνούσε με την αρμόδια υπηρεσία του Διαδικτύου για να κατέβει το μήνυμα.