follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Έλληνες Άγγλοι, Εργασία, Εργαζόμενοι
Μας συγχωρείτε για τις μη ολοκληρωμένες, υπάρχουσες δε βωμολοχίες του.. Έλληνα  

Άγγλος


Σοβαρά ; Απίστευτο ! Εντυπωσιακό!

Έλληνας!


Πω, πω κουφάθηκα ρε πούσ...!
Μαθητής Μουτζώνει Επισήμους
Ανάρπαστη η φωτογραφία με τη μούντζα του μαθητή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Μεγάλη η κινητοποίηση για να αποφευχθεί τυχόν αποβολή του Εκατοντάδες είναι τα «like» και τα «share» στη φωτογραφία του μαθητή από το 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας που τον δείχνει να μουντζώνει στη διάρκεια της παρέλασης στη Λάρισα τους επισήμους.

Ανάλογα είναι όμως και τα σχόλια στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα από αυτά αναφέρουν: «Μπράβο του!» και «ν’ αγιάσει το χέρι του».
Βελόπουλος: Δεν έχουν δουλέψει και δεν έχουν πάει στρατό 200 από τους 300
Ο Κυριάκος Βελόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «TV Weekend» και μίλησε για την κρίση στην χώρα μας και δήλωσε πως η Ελλάδα διοικείται από ευφυή τίποτα. Υποστήριξε πως ο πατέρας του είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ και παίρνει 370 €.
Twitter Chat
Μία νέα εφαρμογή έφτασε και δίνει στους χρήστες του Twitter -που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν μόνο για ανακοινώσεις νέων και ειδήσεων μέσω αναρτήσεων- τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με άμεσα μηνύματα με τους φίλους τους. Η BonFire, πρόκειται για μία third-party app η οποία προσθέτει ένα είδους IM στο Twitter και μπορείτε να την κατεβάσετε ως πρόσθετο για Firefox, Chrome και Safari.

H εφαρμογή σάς ενημερώνει πότε οι φίλοι σας είναι online και σας επιτρέπει να συνομιλήσετε
Το ΔΝΤ ελέγχει την ελληνική Πολιτική και Οικονομία
Το σχέδιο του ΔΝΤ για τον έλεγχο της ελληνικής πολιτικής και οικο­νομικής ζωής ήταν εξαρχής ένα. Άρχισε όμως να κυκλοφορεί τις τελευ­ταίες δύο εβδομάδες με περισσότερες λεπτομέρειες. Η απόρρητη έκθεση πε­ριέγραφε πώς θα αναπτυχθεί το και­νούργιο κατεστημένο, το οποίο βεβαί­ως θα ελέγχεται από τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη μεθοδευ­μένη κατάρρευση της χώρας μας.

Η έκθεση αναφέρει ότι από τη μετα­πολίτευση δημιουργήθηκε μια αλυσίδα συμφερόντων μεταξύ των τραπεζών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται (και) στα μέ­σα ενημέρωσης, κυρίως εκδότες.
Χρεοκοπημένοι Σοσιαλιστές
Και ενώ το ΠΑΣΟΚ κήρυξε στάση πληρωμών  λόγω της καθυστερημένης εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου από την τρόικα, η Σοσιαλιστική Διεθνής συνεδριάζει για την Αραβική Άνοιξη σε υπερχλιδάτο ξενοδοχείο της Κρήτης.
Προϋπολογισμοί έγκριση Βρυξέλλες
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Μπροστά στη μεγάλη ανηφόρα

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου». Οι διαπιστώσεις της Αγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της ομιλίας της προς τους γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο και όχι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί στην Αθήνα
 PASOK DEALERS
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΑΜΠΗΣ Π.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΛΑ ΕΠΑΘΑΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΙΛΑΩ.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ....
ΑΥΤΟ.

ΚΑΙ ΕΠΑΘΑΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο Ευρώ
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση, αλλά και την θέση του ότι ήταν λάθος που η χώρα μπήκε εξαρχής στο ευρώ, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη-διάγγελμά του στους Γάλλους μετά την Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Σαρκοζί γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία αρχηγός κράτους της ευρωζώνης που παραδέχεται ανοιχτά τις λανθασμένες επιλογές της ΕΕ για την Ελλάδα.


Το μεροκάματο του προέδρου.. Κάρολου Παπούλια. Τη στιγμή που ο Μπάρακ Ομπάμα στις ΗΠΑ παίρνει 440.000$ το χρόνο, ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας έχει ετήσιες απολαβές 1.252.000€ σύμφωνα με το βίντεο
Θεσσαλονίκη 28 Οκτώβρη
...και για να τελειώνουμε με τους μπουρδολόγους που πήραν ήδη θέση στα τηλεοπτικά παράθυρα καθώς ..εντόπισαν -από απόσταση- το "λαό της Θεσσαλονίκης" να διώχνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άλλο η εθνική υπερηφάνεια και ο σκληρός αγώνας για την ανεξαρτησία της χώρας και άλλο οι «τζάμπα μαγκιές» που μπερδεύουν τη φτηνή «αντίσταση» με τους αγώνες εκείνων τους οποίους καλούμεθα να τιμήσουμε την ημέρα του μεγάλου ΟΧΙ.
Δεν έγινε παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Αποχώρησε από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων διάφοροι διαδηλωτές κατέλαβαν το οδόστρωμα φωνάζοντας συνθήματα.

Αμέσως ο δρόμος αποκλείστηκε από δύο κλούβες των ΜΑΤ που μπήκαν κάθετα στο δρόμο ενώ διμοιρίες και οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον Πρόεδρο κινήθηκαν προς το σημείο.
Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί αλλά δεν απαντά τι θα συμβεί με Ασφαλιστικά Ταμεία και Τράπεζες
Ο κ. Βενιζέλος έδωσε και "συγχαρητήρια" στον εαυτό του που κατάφερε να μειώσει το ελληνικό χρέος

Δεν αποκλείονται νέες περικοπές στις συντάξεις, καθώς τα ταμεία δεν θα αντέξουν με ένα τέτοιο κούρεμα

Διαβάστε πόσα χρήματα έχουν επενδύσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε ελληνικά ομόλογα

Αγώνας δρόμου για τις τράπεζες - Πόσα χρήματα πρέπει να συγκεντρώσουν οι ελληνικές τράπεζες..
Καταζητούμενοι Παπανδρέου Βενιζέλος
Και όμως αυτοί που βεβήλωσαν τη χώρα, αυτοί που παρέδωσαν τα κλειδιά της Πατρίδας στους κατακτητές, αυτοί που μας χρεοκόπησαν , αυτοί που μας ''έσωσαν'' για πολλοστή φορά, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.    

Έχουν απίστευτο θράσος να μιλάνε για σωτηρία και να λοιδορούν όσους μιλάνε  για χρεοκοπία. Είναι τόσο ψεύτες και απατεώνες που μας έλεγαν πριν λίγο καιρό ότι θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα περίπτωση κουρέματος και έβριζαν όποιον μίλαγε για επιλεκτική χρεοκοπία και μας κούναγαν το δάχτυλο επιδεικτικά.
Παρέλαση καθηγητές με Περιβραχιόνια
Εμμένουν στην απόφασή τους να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στις αυριανές παρελάσεις οι καθηγητές όλης της χώρας.

Χαρακτηρίζουν τη στάση τους, ένδειξη
Η Sony εξαγοράζει την Ericsson
Στην εξαγορά της Ericsson προχωράει η Sony, με κόστος 1,05 δισ. ευρώ, για το 50% του ποσοστού της Ericsson στην κοινοπραξία Sony Ericsson, με την συμφωνία να αναμένεται να κλείσει τον Ιανουάριο του 2012, όταν και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές.
Supercar Genty Akylone
Η Genty Automobile είναι μια ολοκαίνουργια γαλλική μάρκα που επιχειρεί να παίξει με την πρώτη στο Champions League.

Το Akylone είναι το πρώτο project της νεοσύστατης γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Genty Automobile, μιας μικρής εταιρείας που έχει για έδρα το χωριό Σεν Πουρσέν συρ Σιούλ στην κεντρική Γαλλία. Η Genty φιλοδοξεί να γράψει το όνομά της στην λίστα των exclusive εταιρειών που κατασκευάζουν αριθμημένα supercars για λίγους. Το Akylone δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σε περισσότερα από 15 κομμάτια, αλλά οι λεπτομέρειες γύρω από την κυκλοφορία του και την τιμή του είναι ακόμη ελάχιστες.
Goldman Sachs: δε θα Χρεοκοπήσει η Ελλάδα
Την άποψη πως ο κίνδυνος “σκληρής αναδιάρθρωσης” του ελληνικού χρέους έχει εκλείψει, εκφράζει ο οίκος Goldman Sachs, σε έκθεσή του για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η χθεσινή συμφωνία για την Ελλάδα αποσκοπεί στη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020, μέσω μιας μεγαλύτερης συμμετοχής των ιδιωτών, που συνεπάγεται απομείωση κατά 50% της ονομαστικής αξίας των ομόλογων που κατέχουν.

"Ο κίνδυνος της επικείμενης και ενδεχομένως άτακτης σκληρής αναδιάρθρωσης, που σερνόταν
Εθνική Ταπείνωση στις Βρυξέλλες
Σε δηλώσεις του στο βραδυνό δελτίο του  Alter ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε τα εξής:

«Αυτό που σήμερα συμβαίνει στις Βρυξέλλες, είναι η θεσμοποίηση της ταπείνωσής μας.
Διανομή Πετρελαίου - Απάτη ΜετρητήΘύμα απάτης κατά την παραλαβή πετρελαίου:

«Χτες παρέλαβα από εταιρία 2000lt πετρελαίου.Παραδέχομαι ότι δεν ήμουν υποψιασμένος και απλά εμπιστεύτηκα τον εξωτερικό μετρητή της δεξαμενής. Γεμίζουν την δεξαμενή, βλέπω την ένδειξη, οπότε βάζω υπογραφή δίνω τα χρήματα και νόμιζα ότι όλα είναι καλά…

Μετά από λίγο σε επικοινωνία που είχα με έναν φίλο μου, μου πρότεινε να βάλω μέτρο μέσα στη δεξαμενή για να είμαι σίγουρος κ έτσι έκανα…
Μεγάλες Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας
Οι μεγάλες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα δεν έχουν φέρει τίποτε για να έρθει η Κυβέρνηση στα λογικά της. Το μόνο που έκαναν είναι να έρχονται οι γνωστοί άγνωστοι και να τα σπάνε και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μιλάνε για τους γνωστούς άγνωστους αντί για τους διαδηλωτές! Μήπως θα πρέπει να κάνουμε το αντίθετο;

Δηλαδή να κάνουμε όλοι απεργία αλλά να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας. Να γίνει η Αθήνα, μαζί με τις
Διάλυση Λιβύης
Παρακολουθώντας τις καταιγιστικές διεθνείς εξελίξεις των ημερών μας και τις τραγικές εξελίξεις σε ορισμένα από τα κράτη που δέχονται την ανηλεή επίθεση των παγκοσμιοποιητών και του κεφαλαίου μας δημιουργούνται απορίες και ερωτηματικά. Όπως π.χ. γιατί τόσο μένος και όλη αυτή η (Νατοική) εκστρατεία κατά της Λιβύης και του «ηγέτη» της Συνταγματάρχη Καντάφι και σχεδόν μηδενική αντίδραση για την Συρία , εκτός από κάποιες καταδικαστικές ανακοινώσεις ανούσιες και άνευ σημασίας?
ο Γύρος του Κόσμου
Οι ταξιδιωτικοί ρεπόρτερ του BBC γυρίζουν τον πλανήτη σε μια ημέρα, και κάνουν στάση κάθε μια ώρα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Αν υπήρχε τρόπος μέσα σε 24 ώρες να γυρίσετε ολόκληρο τον πλανήτη, πού ακριβως θα έπρεπε να βρίσκεστε κάθε ώρα, προκειμένου
Το ξενοδοχείο La Mirage στην "καρδιά" του κέντρου της Αθήνας σχεδιάζεται να γίνει η πρώτη μεγάλη νησίδα ζωής για την επιστροφή της κατοίκησης στην περιοχή, με την μετατροπή του σε φοιτητική εστία.

Τα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το ιστορικό
Επίθεση Παπανδρέου στις Τράπεζες
Και ξαφνικά η κυβέρνηση θυμήθηκε τις τράπεζες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε έντονα επιθετικό ύφος, όπως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε με αφορμή τα όσα θα αποφασισθούν στις Βρυξέλλες ότι πρέπει οι τράπεζες να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί.

"Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε και όταν λέω όλοι εννοώ και τις τράπεζες. Να σηκώσουν και αυτές το βάρος", είπε ο... πρωθυπουργός στην δήλωσή του μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Γείτονές του έκαναν καταγγελία και η υπόθεση ήρθε στο φως.

Διαβάστε τι λέει ο κατηγορούμενος αγρότης...

Πώς ένας φορολογούμενος φτάνει στο σημείο να δηλώνει ετήσια εισοδήματα της τάξης των 1.605 ευρώ από το μάζεμα της ελιάς αλλά την ίδια ώρα να έχει, στην τράπεζα, καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ;

Το ερώτημα αυτό απασχολεί τα στελέχη του ΣΔΟΕ που προσπαθούν να ελέγξουν την...
Απεργίες Νοέμβριος
Το απεργιακό «τσουνάμι» του Οκτώβρη φαίνεται πως θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα, καθώς τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται σε νέα απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα.

Την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε να διαθέτει από σήμερα 10.000 στρέμματα αγροτικής γης για να μισθωθούν έναντι συμβολικού τιμήματος.

Άνεργοι, νέοι αγρότες, πτυχιούχοι γεωτεχνικής σχολής, νέοι έως 35 ετών αλλά και επαγγελματίες αγρότες, μπορούν από σήμερα έως τις 18 Νοεμβρίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους...
Παπανδρέου Ψήφος 180 Βουλευτές
Είναι προφανές, ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ζητήσει διευρυμένη πλειοψηφία και ψήφο από 180 βουλευτές. Εκτός από τους συνεργάτες του και το οικογενειακό περιβάλλον του δεν τον αφήνει να παραιτηθεί μέσω των εκλογών.
Αφερέγγυα χαρακτήρισε την Ελλάδα ο επικεφαλής για τις αξιολογήσεις του αξιόχρεου χωρών στον οίκο Fitch, Τόνι Στρίνγκερ, και εκτίμησε πως είναι αναπόφευκτη η χρεοκοπία της. Τόνισε επίσης ότι είναι ανησυχητική η προοπτική για την Ιταλία και την Ισπανία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.
HAARP Σεισμός Τουρκία
Mια έκθεση αναφοράς παρέλαβε το Κρεμλίνο στις (23 Οκτ) από πολεμικό της στόλο που βρίσκεται στην Μαύρη θάλασσα. Αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν επιτεθεί στην Τουρκία με ένα από τα τρομακτικά όπλα σεισμού που διαθέτει, ως αντίποινα για τη μαζική εισβολή της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ρωσικοί σταθμοί παρακολούθησης μέσα και γύρω από τον Εύξεινο Πόντο παρατήρησαν μια ταχεία θέρμανση της ιονόσφαιρας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 36 ωρών που κατέληξε στον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7.2 της κλίμακας ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία.
WikiLeaks
Με επίσημη δήλωσή του, το WikiLeaks ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι σταματάει τις δημοσιεύσεις και επικεντρώνεται σε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, μιας και ο οικονομικός αποκλεισμός του από τις Αμερικανικές πιστωτικές κάρτες δεν του αφήνουν εναλλακτική επιλογή.
Υπολογισμός Μισθού με το νέο Μισθολόγιο
Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να υπολογίσεις το νέο σου μισθό με το ενιαίο φτωχολόγιο..



Εκλογές το Δεκέμβρη
Φουντώνει η εκλογολογία και με βεβαιότητα πλέον, σύντομα θα έχουμε προκήρυξη εκλογών, αφού η κυβέρνηση, φαίνεται ότι δεν αντέχει άλλο. Θα είναι οι πιο μουγκές εκλογές στην ελληνική ιστορία, με έναν λαό απρόθυμο και ζαλισμένο.

Το κακό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, (κόμμα που ζει για τις εκλογές), θα φανατίσει την ατμόσφαιρα -αλλιώς θα εξαϋλωθεί- γιατί υπάρχει ένας στρατός, που δεν δίνει δεκάρα για την πατρίδα και το μέλλον, αλλά ζεί και αναπνέει για να "κερδίζει το κόμμα".

Είτε γίνουν, είτε δεν γίνουν εκλογές, τώρα είναι.. αργά.
Μπένι και ΓΑΠ Χρέος Τρόικα
Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από την τυπική χρεοκοπία, συντεταγμένη μεν χρεοκοπία δε και όλα γίνονται ερήμην της χώρας που οδηγείται εκεί που πριν από 1,5 χρόνο ήταν καταστροφικό.

Ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής ο οποίος παριστάνει τον πρωθυπουργό και ο έτερος υπάλληλος της τρόικας που ήθελε να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη περιμένουν να τους ανακοινώσουν οι υπόλοιποι τις αποφάσεις τους.

Πόσο θα είναι το κούρεμα; 35% λέει ο ένας. Όχι 50% λέει ο άλλος. Γιατί 50% και όχι 65% λέει ο τρίτος. Πετάγεται και το ΔΝΤ και λέει 80%.

Παίζουν την κολοκυθιά με το μέλλον μας και εμείς κάνουμε τουρισμό παριστάνοντας τους διαπραγματευτές.
Apergia MMM
Νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων στον τομέα των μεταφορών ανοίγει την Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας προγραμματίζουν 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα. Επίσης, σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη….. οι εργαζόμενοι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας, ενώ απεργίες διαρκείας έχουν προαναγγείλει οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών – βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.
Κοινοβούλιο ή Δικτατορία;
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αποτίμησης τόσο των σπασμωδικών κυβερνητικών μέτρων αποτροπής της χρεοκοπίας όσο και των ενίοτε βίαιων κοινωνικών αντιδράσεων που αυτά προκαλούν. Σύμφωνα με μια αντίληψη που διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία, απαιτείται το κράτος να ενεργοποιήσει αποτελεσματικότερα τους μηχανισμούς τήρησης της νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των μηχανισμών καταστολής, να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία και να τιμωρήσει αυστηρά όσους εκδηλώνουν «αποκλίνουσα συμπεριφορά».
Σεισμός στην Τουρκία 7,2 ρίχτερ
Σε τραγικό απολογισμό των συνεπειών από τον ισχυρό σεισμό 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Ανατολική Τουρκία, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στο χωριό Ταμπανλί, κοντά στην πόλη Βαν στα σύνορα με το Ιράν, προχωρούν οι επιστήμονες της χώρας.

Σύμφωνα με το Τουρκικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, οι νεκροί, μέχρι στιγμής, ανέρχονται σε 500 με 1.000.
Αλλαγή Ώρας Χειμερινή Ώρα
Αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου η ώρα καθώς λήγει το μέτρο της εφαρμογής της Θερινής ώρας και μπαίνουμε πλέον στην χειμερινή.

Αυτό σημαίνει ότι στις 4 τα ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω να δείχνουν 3.

Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του


Ένα πολύ ενδιαφέρον μονόλεπτο  βίντεο όπου  με ευχάριστο τρόπο εξηγεί ένας  φυσικός,  τι   συμβαίνει στο σύμπαν και πως αντιλαμβανόμαστε  κάτι που δεν μπορούμε να δούμε. Tι είναι η σκοτεινή  ύλη(dark matter)       που  καταλαμβάνει  το  μεγαλύτερο  ποσοστό  στο σύμπαν  και  που δε  μπορούμε  άμεσα   να αντιληφθούμε;
Θανατηφόρο CS περιέχουν τα Χημικά της Αστυνομίας
«Σταματήστε τη χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά διαδηλωτών»

Η απαγορευμένη  - στα κράτη μέλη του ΟΗΕ - ουσία, CS, εντοπίστηκε στα χημικά που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στις κινητοποιήσεις του περασμένου Ιουνίου. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε με αφορμή το θλιβερό γεγονός του θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι
Γεωργιάδης: Αν η Βάσω ξανάρθει κλαμένη στη Βουλή, θα φάει γιαούρτια
"Αν ξαναέρθει η κ. Παπανδρέου κλαμένη στη Βουλή για να ψηφίσει για τελευταία φορά ένα νομοσχέδιο, θα φάει γιαούρτια" δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Ράδιο Γνώμη 93,7fm" υποστήριξε ότι «πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Παπουτσής καθώς έδωσε την περιφρούρηση του Συντάγματος στο ΠΑΜΕ.
η Πόρτα στην Κόλαση
Το Darvaza ή «Η πόρτα στην κόλαση» όπως αποκαλείται από ντόπιους και τουρίστες, βρίσκεται στην έρημο Karakum του Τουρκμενιστάν.


Πρόκειται για μια τρύπα 60 μέτρων πλάτος και 20 μέτρων βάθος που αναβλύζει φωτιά για τα τελευταία 40 χρόνια. Ένα φαινόμενο που δεν είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας ή πτώσης μετεωριτών αλλά αποτέλεσμα ενός ατυχήματος των Σοβιετικών που σημειώθηκε το 1971...
Παγωτό που αδυνατίζει
Αν ως μεγάλο παιδί λατρεύετε τα παγωτά αλλά δεν τρώτε όσα θα θέλατε επειδή παχαίνουν, μπορείτε να πανηγυρίσετε! Αμερικανοί επιστήμονες ετοιμάζουν πυρετωδώς το παγωτό που θα προσφέρει στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ενώ ταυτόχρονα θα βοηθάει στο αδυνάτισμα...

Το συγκεκριμένο παγωτό θα περιέχει διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά που θα προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προβιοτικά που βοηθάνε στην
Διαμέρισμα Γραφείο, Διακρίσεις

Τόσο πρακτικό όσο δεν φαντάζεστε! Η οικονομία, η λειτουργικότητα και η προστασία της ιδιωτικής ζωής ήταν οι βασικοί παράγοντες στο σχεδιασμό αυτού του διαμερίσματος-γραφείου.... 

Σχεδιασμένο λαμβάνοντας υπόψιν και την παραμικρή λεπτομέρεια το μόλις 46 τ.μ διαμέρισμα προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης, καθιστώντας το εξαιρετικά λειτουργικό. 
Omar Kadafi
Νεκρός έπεσε ο συνταγματάρχης υποκύπτοντας…

στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται εκπρόσωπο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) Αμπντέλ Μαχίντ.

Σύμφωνα με το Reuters ο πρώην ηγέτης της Λιβύης τραυματίστηκε όταν προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη. Ήταν μέσα σε κομβόι φορτηγών όταν επιτέθηκαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Sex, Κόστος
Κύριοι, πλανάστε την οικτρά πλάνη ότι σας κάθονται τζάμπα...

Είσαι νέος, ωραίος, φτωχός, κουλός και νταβραντισμένος. Η βασική σου προσδοκία στη ζωή αυτή που ζεις είναι να ‘κανελώσεις το ρυζόγαλο’, να ‘πλανάρεις το μαόνι’, να ‘μπάσεις το σύρτη’, ή να ‘στείλεις το γράμμα’ (πάντα με το φθηνότερο δυνατό τέλος) Η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι να συνάψεις μία γεμάτη προοπτικές γνωριμία με μία εκπρόσωπο του ωραίου φύλου και έτσι βγαίνεις στη γύρα. Και νομίζεις ότι θα σου κάτσει τζάμπα.


Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παρουσίασης των Google και Samsung στην έκθεση AsiaD, βγήκε στη δημοσιότητα το Δελτίο Τύπου για το Samsung Galaxy Nexus, το πρώτο smartphone που χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android 4.0 Ice Cream Sandwich:

Samsung Galaxy Nexus

Εκδόσεις: GT-I9250, GT-I9250T, GT-I9250M, SC-04D, SCH-I515, Οθόνη 4.65” Super AMOLED HD (1280 x 720 , 16εκατ. χρώματα), Επεξεργαστής dual-core TI OMAP4460 1.2GHz, Επεξεργαστής γραφικών PowerVR SGX 540,
Παρακολουθήστε το βίντεο που παρουσιάζει τη μαγεία της Φυσικής και προκαλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο όσων ασχολούνται με την κβαντική αιώρηση, αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται να βλέπουν αξιοπερίεργα πειράματα!

Η κβαντική αιώρηση (Quantum Levitation) εκμεταλλεύεται την ελκτική δύναμη Casimir.

H δύναμη Casimir αναπτύσσεται ανάμεσα σε αφόρτιστες μεταλλικές πλάκες στο κενό, όταν
Παπανδρέου σε Σαμαρά: δε γλιτώνουμε τη Χρεοκοπία
«Καμία κουβέντα, καμία συνεννόηση» είναι η απάντηση Σαμαρά στην οποιαδήποτε πρόταση Παπανδρέου εκτός από τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινοβραδινή συνάντηση ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι η χώρα δεν θα γλιτώσει από τη χρεοκοπία, γεγονός που εξόργισε τον Σαμαρά ο οποίος είχε μεν τη σχετική ενημέρωση από την Ευρώπη, δεν περίμενε όμως ότι ο Παπανδρέου θα παρέδιδε τα όπλα.
Ωριωνίδες και Διάττοντες του Ελένιν
Τα πεφταστέρια θα πέφτουν σε κύματα αυτή την εβδομάδα, καθώς η Γη συναντά στην πορεία της σωματίδια σκόνης από τις ουρές δύο κομητών. Πρόκειται για τους Ωριωνίδες, κληρονομιά από το πέρασμα του κομήτη του Χάλεϊ, αλλά και τη βροχή διαττόντων που προκαλεί για πρώτη φορά η διάλυση του κομήτη του Ελένιν.

Ο μικρός κομήτης Ελένιν ήταν άγνωστος στους αστρονόμους μέχρι την αναγνώρισή του το 2010 από τον Ρώσο ερασιτέχνη αστρονόμο Λέονιντ Ελένιν.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
HIGHLIGHTS 52ΟΥ ΦΚΘ 4 - 13 Νοεμβρίου 2011

Με την αντίστροφη μέτρηση για το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να έχει ήδη ξεκινήσει, σας παρουσιάζουμε ορισμένα απ’ τα highlights της φετινής διοργάνωσης. Οι ταινίες σημαντικών δημιουργών, όπως οι αδερφοί Ζαν Πιέρ και Λυκ Νταρντέν, Ματιέ Κασοβίτς και Αλεξάντερ Σοκούροφ, εκθέσεις, εξαφανισμένοι μύθοι της πειραματικής κινηματογραφικής σκηνής και αριθμός – ρεκόρ συμμετοχών στην Αγορά του ΦΚΘ εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του 52ου φεστιβάλ.