follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Επίθεση των Hacker Anonymous στο Ισραήλ
Τις ιστοσελίδες υπουργείων, του στρατού αλλά και των μυστικών υπηρεσιών της Σιν Μπετ και της Μοσάντ χτύπησαν..

οι χάκερς Anonymous, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιχμαλωσία δύο ακόμα πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας από το ισραηλινό ναυτικό.

Το Σάββατο, στο YouTube κυκλοφορούσε ένα βιντεάκι, όπου όχι μόνο μιλούσαν για άμεση ανταπόδοση στην
Κύπελλο Ελλάδας Ποδόσφαιρο - ΚλήρωσηΤην προσεχή Πέμπτη (10/11) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος για τις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης.
Το έγκλημα Παπανδρέου με τα Ελληνικά τοξικά Ομόλογα
Το σχέδιο ολοκληρώθηκε και είναι άκρως εγκληματικό. Η μεγάλη ληστεία του μόχθου των Ελλήνων φτάνει στο τέλος της και αρχίζει η κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας, εως και του πλούτου που ΘΑ παραχθεί. Εκτός από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των συνομιλητών του Γιώργου Παπανδρέου, η ληστεία των Ελλήνων έχει πλέον αριθμούς.


Τα Ελληνικά ομόλογα μεταλλάχθηκαν σε τοξικά μέσα σε λίγες εβδομάδες “τιτανικών”, Τ3 – Τ10, δηλώσεων Σόρος και Ρουμπινί. Όπως ακριβώς έγινε με τα τοξικά της Lehman Brothers, ακόμα και τα πρόσωπα είνα τα ίδια!
Δανειακή Σύμβαση. Γραπτές Δεσμεύσεις θα ζητήσουν οι Εταίροι μας στο Eurogroup
Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της συμφωνίας της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου των Βρυξελλών αναμένεται να παρουσιάσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο πιο διαδεδομένος internet browser στον κόσμο έρχεται με καινούργια έκδοση. Ο firefox 8 θα έχει νέα σχεδίαση, καλύτερη ταχύτητα και πολλά νέα χαρακτηριστικά. Ωστόσο διατίθεται ήδη μέσω των ftp servers της Mozilla σε εκδόσεις για τα Windows, Mac και Linux.
Λουκάς Παπαδήμος ο νέος Πρωθυπουργός
Ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι από αύριο ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες βράδυ ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε και επισφραγίστηκε....

ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια, σε μια συνάντηση που διήρκεσε λίγο περισσότερο από μια ώρα, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα έπειτα από τηλεφωνικές
2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 2 οπαδοί συνελήφθησαν από τις αρχές κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟ-ΑΕΚ, στο Ολυμπιακό ΣτάδιοΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεκάδες οπαδοί άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες, αλλά και 2 βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν έξω από το γήπεδο, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού.
Αστεροειδής 2005 YU55 ξυστά από τη Γη
Σχεδόν αόρατος για τα οπτικά τηλεσκόπια, αφού είναι πιο μαύρος από κάρβουνο, ένας αστεροειδής διαμέτρου 400 μέτρων -μεγαλύτερος από το.. μέσο αεροπλανοφόρο- θα βρεθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης πιο κοντά στη Γη από ό,τι η ίδια η Σελήνη.


Ο διαστημικός βράχος, με την ονομασία 2005 YU55, θα περάσει σε απόσταση 324.600 χιλιομέτρων στη 01.28 ώρα Ελλάδας στις 8 Νοεμβρίου.
Στον Παναθηναϊκό έμεινε η νίκη. Εστω και πιο δύσκολα απ' ό,τι θα την περίμενε όταν ο Κώστας Κατσουράνης έκανε σε ρυθμό προπόνησης το 3-0 στο 53'. Σε εκείνο το σημείο επιβεβαιωνόταν η απόλυτη υπεροχή και η ανωτερότητα των «πράσινων» σε σχέση με μία ΑΕΚ που προσπαθούσε να παίξει ψηλά, να πρεσάρει όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν εξαιρετικά ευάλωτη αμυντικά απέναντι στην πολύ γρήγορη τριάδα των Λέτο, Κουίνσι και Ζέκα.
πωλητήριο στην Ελλάδα
Η φιλοσοφία τους: "Αφού μας χρωστάνε διεκδικείστε όποιο κομμάτι της Ελλάδας σας αρέσει..."

Πώς θα σας φαινόταν εάν βλέπατε το χάρτη της Ελλάδας γεμάτο από σημαίες άλλων χωρών; Η ιστοσελίδα με τον "κίτρινο" τίτλο,  "Διεκδικήστε την Ελλάδα",  καλεί τους φορολογούμενους της Ευρωζώνης να πάρουν όποιο κομμάτι της χώρας επιθυμούν.
Λουκάς Παπαδήμος μάλλον ο Νέος Πρωθυπουργός
Ενας τραπεζίτης με ακαδημαϊκές περγαμηνές (τακτικό μέλος μάλιστα της Ακαδημίας Αθηνών από το 2006) αλλά και με πολιτική σκέψη, ο πιο διακεκριμένος στον διεθνή χώρο Ελληνας το τελευταίο διάστημα και κυρίως ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης τόσο για τους ξένους ηγέτες και τις αγορές όσο και για τις βασικές πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, προορίζεται να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας εδώ και δεκαετίες.

Η «ώρα Παπαδήμου» σήμανε στο παρά πέντε εξελίξεων που θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα αυτό που ο ίδιος υπηρέτησε μεπροσήλωση: τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη.
Αποκέντρωση και επιστροφή στην Επαρχία
Ανταλλάσσουν την περιουσία τους και αναζητούν την τύχη τους σε νέους τόπους


Ανεργία, περικοπές, φουσκωμένοι λογαριασμοί, ακρίβεια. 'Οσο περισσότερο βουλιάζουμε στην ύφεση τόσο μεγαλώνει το κύμα φυγής από τα μεγάλα αστικά κέντρα. H εσωτερική μετανάστευση αυξάνεται, αφού οι συνθήκες ζωής -κυρίως στην Αθήνα- γίνονται ασφυκτικές.
Eurogroup: νέες πιέσεις στην Ελλάδα
Έντονες πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν προς τη χώρα μας

Διαβεβαιώσεις για τις ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσει η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, ώστε να εφαρμόσει τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου και να λάβει την επόμενη δόση του μηχανισμού στήριξης, θα ζητήσει αύριο το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ανατροπές στην Ευρώπη
Πριν από μερικούς μήνες υπήρχε έντονος προβληματισμός σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.  Οι σχετικές συζητήσεις ξεκινούσαν από δύο λογικότατες σταθερές, καθώς τα προγράμματα διάσωσης κατέρρεαν το ένα μετά το άλλο.  


Η μία σταθερά ήταν ότι η μόνη περίπτωση μη χρεοκοπίας της Ελλάδας ήταν η οικειοθελής έξοδος από το ευρώ, αφού στην περίπτωση αυτή τα ομόλογα θα αποπληρωνόταν στην ώρα τους στο νέο εθνικό νόμισμα με την αλάνθαστη συνταγή του τυπώματος.
Εκλογές 19 Φεβρουαρίου
Τελείωσε η σύσκεψη των αντιπροσωπειών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.Συμφώνησαν ότι η καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 19η Φεβρουαρίου

Η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο.

Oι δύο αντιπροσωπείες συναντήθηκαν αργά το βράδυ στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα
Ιστορική Συμφωνία για Εθνική Ενότητα
Μεγάλο βήμα που αποσοβεί εθνικές περιπέτειες αποτελεί η ιστορική συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για Εθνική Ενότητα. Η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και στις εκλογές

Μια ιστορική συμφωνία για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα "συνυπέγραψαν" χθες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς υπό το "βλέμμα" του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Το Βάρος του Ίντερνετ όσο και μίας Φράουλας
Ο Τζον Κουμπιάτοβιτς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι η αποθήκευση βιβλίων σε ψηφιακή μορφή στις συσκευές eBook δεν αυξάνει τον αριθμό των ηλεκτρονίων αυτών των συσκευών. Αυξάνονται όμως τα επίπεδα ενέργειας των ηλεκτρονίων. Η σχέση ανάμεσα στην ενέργεια και τη μάζα (η περίφημη εξίσωση του Αϊνστάιν) σημαίνει ότι η αύξηση των επιπέδων ενέργειας προκαλεί αυτόματα και αύξηση της μάζας.

Τα μέλη της εκπομπής «Vsauce» - εκπομπή επιστήμης που μεταδίδεται στο Διαδίκτυο-αποφάσισαν να ακολουθήσουν την ίδια μέθοδο για να μετρήσουν το βάρος του Internet.
Καλύτερη Ταινία Κατάστημα Ζώων Pet Shop
Φυσικά κανείς δεν έσκασε να την δείξει στην τηλεόραση. Για τέτοια πράγματα μαθαίνουμε κατά λάθος.

Καταπληκτική ταινία μικρού μήκους. Τα λόγια είναι περιττά. Απλά δείτε την...

Βραβεία:

Καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους,
Γκάι Φοκς
Την ιστορική φυσιογνωμία του Γκάι Φοκς, τη γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την κινηματογραφική ταινία «V for Vendetta». Έκτοτε, οι τόσο χαρακτηριστικές μάσκες του πρωταγωνιστή, έγιναν... συνώνυμο της διαρκούς επανάστασης, και χρησιμοποιούνται μέχρι τις μέρες μας από τους αληθινά «αγανακτισμένους» σε όλο τον κόσμο.

Υπό μια έννοια λοιπόν, μπορεί ο Γκάι Φοκς να μην κατάφερε να ανατινάξει το Βρετανικό Κοινοβούλιο,
Όπως δήλωσε η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου πριν λίγο, ο Γ. Παπανδρέου κατά το υπουργικό συμβούλιο έθεσε την παραίτησή του στα χέρια  του ελληνικού λαού.
Αστεία σχόλια στο Facebook για Παπανδρέου
Την ώρα της ομιλίας του τύπου που παριστάνει τον Πρωθυπουργό, το facebook πήρε φωτιά! Όλος ο κόσμος παρακολουθούσε τον γιο της Μαργαρίτας να πουλάει τρέλα και οι διαδικτυακοί μας φίλοι έδωσαν ρέστα με τις ατάκες τους! Ευτυχώς δε χάνουμε το χιούμορ μας τουλάχιστον…

Διαβάστε και γελάστε:

Είναι δεδομένο: Ο Παπανδρέου περίμενε να τελειώσει το Αλ Τσαντίρι του Λαζόπουλου για να μιλήσει!

Σχόλιο άλλου φίλου: δεν καταλαβε οτι ειναι σε….επανάληψη και λέει κάτσε να μην κάνει κανά σχόλιο για μενα ο λακης να βγω μετά…

Η ομιλία μεταδίδεται από τα μεγαλύτερα παγκόσμια δίκτυα. Θα πιάσει νούμερα τελικού Μουντιάλ.
Μάνφρεντ Νόιμαν: Επιστροφή στη Δραχμή μυστικά
Την άποψη ότι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα πρέπει να προετοιμαστεί με μυστικότητα, εκφράζει ο Μάνφρεντ Νόιμαν, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

Σε συνέντευξή του ο κ. Νόιμαν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τη «νομισματική μεταρρύθμιση» κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, καθώς η σχετική διαδικασία δεν είναι εύκολη.
Υπουργικό Συμβούλιο: Παπανδρέου και Σαμαράς στον Πρόεδρο δημοκρατίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις του.
 
Πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ,αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου ενδέχεται να καλέσει τον κ. Σαμαρά να επισκεφθούν μαζί, εντός της ημέρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να καταλήξουν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής.
O’Neill: Η Γερμανία θα διώξει Ελλάδα και άλλες 5 Χώρες από το Ευρώ
Η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα στην ευρωπαϊκή κρίση αλλά η πολιτική της Γερμανίας σύμφωνα με τον επικεφαλής της Goldman Sachs Asset Management l ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Sunday Telegraph και η οποία δημοσιεύεται σήμερα υποστηρίζει πως η Γερμανία είναι πιθανό να διώξει τελικά απ’ την ευρωζώνη πέρα απ’ την Ελλάδα και την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Φινλανδία.
Google TV
Η Google έχει αναφερθεί αρκετές φορές, αποσαφηνίζοντας, ότι η Google TV πλατφόρμα της δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές επί πληρωμή τηλεοπτικές υπηρεσίες, ωστόσο τώρα η Wall Street Journal αναφέρει ότι η εταιρεία είναι πολύ πιθανό να προσφέρει τη δικής υπηρεσία.

Βέβαια μην πιστέψετε ότι αυτό θα γίνει άμεσα και πόσο μάλλον στην Ελλάδα, αλλά εάν τελικά όντως προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, αυτή θα αφορά
Έκλεισε σήμερα το kontra-cinema.blogspot.com
Σήμερα, Σαββάτο 5 Νοεμβρίου 2011 η ιστοσελίδα kontra-cinema.blogspot.com τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ιδιοκτήτη και διαχειριστή της...

Ύστερα από πρόσφατες καταγγελίες για τη λειτουργία της παραπάνω ιστοσελίδας ξεκίνησε έρευνα από την Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ) για τον εντοπισμό του διαχειριστή της και το υλικό που συγκεντρώθηκε οδήγησε το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην οικία του παραπάνω ατόμου.
Θηλαστικό από την εποχή των Δεινοσαύρων
Τα απολιθώματα ενός μικρού θηλαστικού που ζούσε πριν από 94 εκατομμύρια... χρόνια, ανακάλυψαν ερευνητές στην Παταγονία. Το όνομα του άγνωστου μέχρι σήμερα ζώου είναι Cronopio dentiacutus και σύμφωνα με τους ερευνητές έμοιαζε με κουνάβι, με μεγάλα μπροστικά δόντια σε σχήμα χαυλιόδοντα.

Παρατηρώντας την καλλιτεχνική απεικόνιση του Cronopio (αριστερά) διαπιστώνουμε την εκπληκτική ομοιότητά του με έναν φανταστικό ήρωα, τον
Ποδηλατοδρομία την Κυριακή
Η ζωή στις σύγχρονες πόλεις πλήττεται, όπως όλοι γνωρίζουμε, από μια σειρά στρεσογόνους... παράγοντες, από ηχορύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση και ατμοσφαιρική μόλυνση, που επιβαρύνουν δραματικά τόσο την ποιότητά της όσο και το περιβάλλον.

Η χρήση του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις συμβάλλει στην ανακούφιση από τα προβλήματα αυτά, αφού είναι ένα μέσο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον, που συγχρόνως προσφέρει ήπια άθληση και ψυχική ηρεμία.
Σαν Σήμερα σημαντικά Γεγονότα
Γιορτάζουν: Λίνος

Γεγονότα

1492: Ο Χριστόφορος Κολόμβος μαθαίνει για το καλαμπόκι από τους Ινδιάνους της Κούβας.

1605: «Η συνωμοσία της Πυρίτιδας». Οι καθολικοί προσπαθούν να ανατινάξουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Το σχέδιο αποκαλύπτεται και ο αρχηγός τους, Γκάι Φοκς, απαγχονίζεται.
Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τελικά κατέθεσαν 153 βουλευτές, ενώ 145 ήταν αρνητικοί. Συνολικά 298 βουλευτές κατέθεσαν την ψήφο τους, ενώ απουσίασαν από την διαδικασία της ψηφοφορίας οι κυρίες Μιλένα Αποστολάκη και Έλσα Παπαδημητρίου. 

Η έκβαση της ψηφοφορίας δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για διαβουλεύσεις με σκοπό τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Παπανδρέου Κυβέρνηση Συνεργασίας
«Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αύριο θα τον επισκεφθώ για να τον ενημερώσω ότι θα ξεκινήσω διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας», είπε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Η λύση είναι μία: να στηρίξουμε διακομματικά τη Συμφωνία και οι εκλογές να γίνουν όταν η κατάσταση στη χώρα ομαλοποιηθεί».
Ψήφος Εμπιστοσύνης από 154 βουλευτές
Πολλά έχουν διαφοροποιηθεί σήμερα στην Βουλή. Λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της ολομέλειας η κατάσταση έχει ώς εξής:

Ερωτηματικό πρέπει να μπει και δίπλα απ’ τη στάση που θα κρατήσει η Ε. Καϊλή αν και δηλώνει πλέον πως θα πει το “ναι”. Πρέπει επίσης να επιβεβαιωθεί το “ναι” και της Ε. Παναρίτη.Οι κύριοι Λιντζέρης και Καρύδης είπαν πως δεν θα ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης αν δεν διαφανεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.Παρόμοια είναι η στάση και η θέση των κυρίων Κρεμαστινού, Αμοιρίδη,Βουδούρη και Καρτάλη.
Διαφήμιση Durex
Χωρίς σχόλια 
Ο ακριβότερος Πίνακας
Πουλήθηκε 40 εκατ. δολάρια...Ο πίνακας «Litziberg am Attersee» του Γκούσταβ Κλιμτ πουλήθηκε χθες σε δημοπρασία του οίκου Σόθμπις στη Νέα Υόρκη για 40,4 εκατομμύρια δολάρια..

Ο πίνακας, που είχε κλαπεί από τους Ναζί και παραδόθηκε πρόσφατα στο νόμιμο ιδιοκτήτη του, φτιάχτηκε το 1915, και πουλήθηκε πολύ περισσότερο από όσα είχε αρχικά εκτιμηθεί (25 εκατ. δολάρια).
H Βιογραφία του Steve Jobs στην κορυφή των Best Sellers
Στην κορυφή των bestseller

Τριακόσιες εβδομήντα εννέα χιλιάδες αντίτυπα πούλησε μέσα σε μόλις μία εβδομάδα η επίσημη βιογραφία του συνιδρυτή της Apple Steve Jobs με την υπογραφή του Γουόλτερ Ισαακσον.

Σύμφωνα με τη Nielsen's BookScan, το βιβλίο με τίτλο «Steve Jobs» αναρριχήθηκε στην κορυφή του καταλόγου των bestseller την πρώτη εβδομάδα που κυκλοφόρησε.
5 βουλευτές διαγράφει ο Σαμαράς
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ όσοι κινήθηκαν ερήμην του κόμματος και του προέδρου του για να προωθήσουν κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.


Πως έχει το θέμα:

Γράψαμε χθές, ότι την ώρα που ο Παπανδρέου έπεφτε και η κυβέρνηση του Μνημονίου γκρεμιζόταν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να δώσουν χείρα βοηθείας στο ΠΑΣΟΚ συζητώντας με στελέχη και βουλευτές του τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής,
border=
Παλεύουμε πατριωτικά. εθνικά δεν έχω, έχουμε χρεωθήκαμε εμείς δεν χρεοκόπησα κ.λ.π. ΚΟΥΦΑ!!

Το ... βιολί του αυτός.

ΟΛΟΙ μαζί θα παλέψουμε με εμπιστευόσαστε και το Έλληνα ξανά Πρωθυπουργό, το δημοψήφισμα μαζί με το λαό έδειξε, θα δείξει ότι κάνουμε δημοκρατία αλλά η αντιπολίτευση αν δεν εφαρμοστούν οι αποφάσεις τις 26ης Οκτωβρίου, για όλους αυτούς τους λόγους, όσες περισσότερες δυνάμεις προχωράμε με την κοινοβουλευτική
Βενιζέλος:
"Θεωρώ υποχρέωσή μου να καταγράψω δέκα βήματα αναγκαία, για τη σωτηρία της χώρας", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, αρχίζοντας την ομιλία του.

"Έχοντας το βίωμα των Καννών, μπορώ να σας πω ότι αν επιτευχθεί η αναγκαία συναίνεση, περιττεύει η διεξαγωγή δημοψηφίσματος", είπε.

Επιτιθέμενος στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όπως ακριβώς συνέβη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, πρέπει να επιτευχθεί συναίνεση.
Μίκης Θεοδωράκης: Ο Παπανδρέου τα έχει χαμένα
Ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. 

Η δήλωση του μουσικοσυνθέτη: 

«Είναι επικίνδυνος. Είτε τα έχει εντελώς χαμένα, είτε περιβάλλεται από αγνώστους σε εμάς διεθνείς συμβούλους που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας.
Γόντικας Συνέντευξη
Ο Δημήτρης Γόντικας στηρίζει απόλυτα τον Φερέιρα, ποντάρει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ δεν γνωρίζει τι ξημερώνει αύριο τόσο στη χώρα όσο και στον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αποκάλυψε πως δεν γνωρίζει εάν οι διαδικασίες με τον Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ θα ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα καθώς δεν έχει κουβεντιάσει με τον Τσάκα και δεν γνωρίζει τις προθέσεις των νέων ιδιοκτητών για το μέλλον.
Παραίτηση Παπανδρέου και Εκλογές ζήτησε ο Σαμαράς
Την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου ζήτησε μόλις ο Αντώνης Σαμαράς ώστε στη συνέχεια να προβούμε σε εκλογές υπό συνθήκες ομαλότητας.

Τόνισε πως δε διατίθεται να συγκυβερνήσει με τον Παπανδρέου μετά από τις φωτιές που άναψε όσο ήταν στην εξουσία και πως δεν επρόκειτο να  μοιραστεί υπουργεία μαζί του. Το κατηγόρησε για συκοφαντία της Νέας Δημοκρατίας στο εξωτερικό και για την υπάρχουσα κατάσταση που προκαλεί τις αρνητικές στάσεις των αγορών.
Ελλάδα η Ισχυρότερη Χώρα
Μετά τον καταιγισμό των αρνητικών δημοσιευμάτων που αφορούν στη χώρα μας, που ακολούθησαν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο John Carney, αρχισυντάκτης του πρακτορείου CNBC.com και υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ, επιχειρεί να παρουσιάσει την εικόνα μιας "'αλλης Ελλάδας", αυτής που τους τελευταίους μήνες... εσκεμμένα αποσιωπούν τα μέσα ενημέρωσης.

Ο John Carney μιλά για μία Ελλάδα που στο παρελθόν έχει πολλές φορές αντισταθεί σε επαχθή μέτρα και η "παθητική αποδοχή των συνθηκών λιτότητας που η ευρωπαϊκή ελίτ
Τέλη Κυκλοφορίας
Στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να καταβάλλουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2012. Τα νέα τέλη διαμορφώνονται με βάση τα κυβικά του κάθε οχήματος-μοτοσυκλέτας και κυμαίνονται από 22 ευρώ έως 1.320 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, τα νέα τέλη διαμορφώνονται ως εξής:


Α. Αυτοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης.
Λουκέτα σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης
Μπορεί η κυβέρνηση να λέει πως ενισχύει με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα. Ωστόσο, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, παρουσίασε στη Βουλή στοιχεία για τις εγγραφές και διαγραφές των επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου.
όχι στη φίμωση των Βloggers
Μια σημαντική ανακοίνωση από τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, William Hague, που αφορά την κρατική λογοκρισία και τον έλεγχο του διαδικτύου φιλοξενεί σήμερα ο βρετανικός τύπος.
Παπανδρέου και πολιτικό σκηνικό
"Γεια σου Γιώργη Παπανδρέου
που σαν Όλυμπος κρατάς
φίλε του φτωχού εργάτη
και παιδί της αγροτιάς...."
(δημοφιλές πολιτικό τραγουδάκι του '60)

Μερικές φορές, προκειμένου να υπηρετηθεί ο πολιτικός στόχος, να στηθεί το σχεδιασμένο σκηνικό της "επόμενης ημέρας" όπως το φαντάζεται ή το επιθυμεί εκείνος ή εκείνοι που μπορούν να το διαμορφώσουν, οι διαδικασίες
Λάθος το Δημοψήφισμα
Στην πολιτική τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα, που παράγουν οι πράξεις. Δεν έχει καμία σημασία η πρόθεση, ακόμη κι αν είναι η αγνότερη. Καμία σημασία δεν έχει λοιπόν εάν ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε από αγνές δημοκρατικές προθέσεις, όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του, για να κάνει το δημοψήφισμα επί της νέας δανειακής σύμβασης. Σημασία έχει το αποτέλεσμα που παράγει η επιλογή του.
Δημοψήφισμα, εκβιασμός λέει ο Σαμαράς
Σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντάς του μάλιστα το ερώτημα: “επιτέλους τι στόχο έχετε κ. Παπανδρέου, να διαλύσετε την Ελλάδα;”.

Κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι “έβαλε την χώρα στο επίκεντρο μία παγκόσμιας καταιγίδας για το προσωπικό του συμφέρον” και προανήγγειλε κινήσεις εντός και εκτός χώρας. “Ο αγώνας μας θα είναι ανένδοτος και ενωτικός” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Επίθεση Καρχιμάκη σε Σαμαρά
ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Σε προεκλογικό "πυρετό" βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων να ανεβάζουν τους τόνους. Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας...

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε πως:«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο κ.Σαμαράς για
ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

Τα "χώνουν" ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου...

Στη γαλλική Monde αναφέρεται η εκβιαστική θέση του κ. Σαρκοζί. Συγκεκριμένα ο κ. Σαρκοζί δήλωσε:«Δεν υπάρχει πλέον τίποτα προς διαπραγμάτευση. Οι Έλληνες δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω όσο δεν θα έχουν υιοθετήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που απαίτησε το ΔΝΤ. Το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει το συντομότερο