follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Σε ακριβώς μία ώρα αγώνα, ο Ελβετός επιβλήθηκε του Ισπανού με 6-3, 6-0 στους τελικούς της ATP του Λονδίνου.

Έτριβαν τα μάτια τους όσοι βρέθηκαν στην O2 Arena του Λονδίνου για να παρακολουθήσουν το κορυφαίο μέχρι στιγμής παιχνίδι στο World Tour Finals ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ και τον Ρότζερ Φέντερερ.
Βρήκαν γιατί καταφεύγουμε στο φαγητό για παρηγοριά
Όποιος έχει απλώσει το χέρι του σε μια σοκολάτα ή σε ένα παγωτό όταν νιώθει στεναχωρημένος, ξέρει καλά πόσο καλύτερα μπορούν να τον κάνουν να αισθανθεί.

Τώρα επιστήμονες απέδειξαν πως το «φαγητό για παρηγοριά» όντως είναι αποτελεσματικό.
Αδύνατη η έξοδος από το Ευρώ
"Το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν εναι μια ανοησία αλλλά κάτι αδύνατο " με αυτά τα λόγια προσεγίζει ανώτατο στέλεχος της κυβερνησης Μερκελ την πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

Η πλειονότητα των γερμανικών κομμάτων και συνδικατων απαιτεί, πάντως, την υπογραφή Σαμαρά, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης.
Κύριε Σαμαρά.

Σήμερα που τα πράματα άλλαξαν για τη χώρα μας και πήραμε τη κάτω βόλτα η ΕΕ σας ζητάει να κάνετε μια ενυπόγραφη επαίσχυντη δήλωση ότι συμφωνείτε με τις επιταγές και τα προστάγματα της αλλιώς δε θα εκταμιευθεί η 6η δόση που είναι για να πληρώσουμε τοκοχρεολύσια και πανωτόκια που κάποιοι ανίκανοι στο παρελθόν υπέγραψαν.
Γκάντι: 7 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις
Σύμφωνα με το μεγάλο Ινδό ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι τα παρακάτω συνιστούν τα 7 αμαρτήματα της κοινωνίας. Στην κοινωνία που αυτός οραματίστηκε οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν:
Σκοτώνουν Αδέσποτα Σκυλιά
Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ενέκρινε ένα νόμο με τον οποίο επιτρέπεται στους δήμους να πιάνουν και να σκοτώνουν τα ζώα, μια κίνηση που έχει προκαλέσει την οργή φιλόζωων και ακτιβιστών. Μόνο στο Βουκουρέστι υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν στους δρόμους..
Σαν Σήμερα 23 Νοεμβρίου
1248 : Τα χριστιανικά στρατεύματα με επικεφαλής τον Φερδινάνδο Γ’ της Καστίλλης καταλαμβάνουν τη Σεβίλλη.

1824: Ο Ιμπραήμ φθάνει με τη στρατιά του στη Σούδα της Κρήτης, καθ’ οδόν προς την Πελοπόννησο.

1824: Ρουμελιώτικα στρατεύματα εισέρχονται στην Πελοπόννησο, κατόπιν προσκλήσεως των Κυβερνητικών. (Εμφύλιος Πόλεμος)
Καθώς εξελίσσεται η κρίση στην ευρωζώνη, το BBC News ρίχνει μια ματιά στο τι χρωστάει κάθε χώρα και σε ποιον.
Καρδιοπάθειες Αυτοίαση
Επιστήμονες κατάφεραν να θεραπεύσουν ποντίκια που είχαν υποστεί έμφραγμα, μετατρέποντας σε εμβρυικά βλαστοκύτταρα τα απλά κύτταρα

Επιστήμονες του Mount Sinai School of Medicine της Νέας Υόρκης αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες για την ανακάλυψη μιας ερευνητικής θεραπείας με βάση τα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα για την αντικατάσταση κατεστραμμένων ιστών του σώματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη το Υπουργείο Οικονομικών, τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ)...είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 1.062 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1.332 εκατ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 39.271 εκατ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 4,0% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010.


Ομορφιά
Η ομορφιά κάποιες φορές προκαλεί ατυχήματα.. Αυτό θα έλεγε κανείς πως είναι άδικο.. Τι γίνεται όμως όταν η ομορφιά συναντά την ομορφιά ενώ έχει προκαλέσει ένα σωρό ατυχήματα;

Δείτε το Βίντεο..
Είναι ξεκάθαρο τι σκαρώνει η Qualcomm με την Nokia και σίγουρα δεν πρόκειται για ένα ή δύο κινητά. Το Nokia Lumia 800 και το Nokia Lumia 710 βρίσκονται ήδη στην αγορά αλλά οι δύο εταιρείες ετοιμάζονται για περισσότερα Nokia με Windows Phone λειτουργικό. Επίσημα η δήλωση της Qualcomm αναφέρει:
Ενα μικρότερο android tablet με οθόνη 5 ιντσών ετοιμάζει η Lenovo. Η ονομασία του απ'ότι φαίνεται θα είναι ideatab και αν και δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σε οτι αφορά τα specs του, θα φέρει έξοδο HDMI, micro USB, και μπροστινή κάμερα. Περιμένουμε περισσότερα τις επόμενες μέρες.
Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Chalmers του Γκέτεμποργκ έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν φως από το κενό – παρατηρώντας ένα φαινόμενο που πρώτη φορά προβλέφθηκε πριν από 40 χρόνια περίπου. Σε ένα πρωτοποριακό πείραμα, κατάφεραν να συλλάβουν μερικά από τα φωτόνια που συνεχώς εμφανίζονται και εξαφανίζονται στο κενό.

Τις τελευταίες ημέρες τα σπρέι πιπεριού έχουν γίνει συνώνυμα με το κίνημα «Occupy». Τελευταίο «χτύπημα» της ωμής βίας που χρησιμοποιούν οι Αρχές των ΗΠΑ για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις είναι η φωτογραφία που βλέπετε. 
Η μεγαλύτερη Ελληνική Λέξη
Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο »Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές!


Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εκπληκτική ευχέρεια της Ελληνικής να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών!

Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:
Πως ο Λουκάς τους πήρε τα λεφτά!
Το πρώτο τεστ του νέου Έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη ήταν απόλυτα πετυχημένο. Όχι μόνο κατάφερε να δει τους Ευρωπαίους στα μάτια, αλλά κατάφερε και να πάρει λεφτά..

Διαβάστε πως, κάτω από ποιους συγκλονιστικούς διαλόγους ο κ. Παπαδήμος κατάφερε όσα δεν είχε καταφέρει σε δύο χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου: Να ανακτήσουμε την εθνική μας περηφάνια.
Δείτε ενα υψηλής ανάλυσης βίντεο για τον πλανήτη Δια από τις παρατηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 10 έως 15 Οκτωβρίου από το τηλεσκόπιο Pic du Midi.

Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος – η διάμετρός του είναι 11 φορές η διάμετρος της Γης. Παρά το μεγάλο μέγεθος του πλανήτη, η μια ημέρα του διαρκεί περίπου 10 ώρες. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την περιστροφή του πλανήτη γύρω από τον άξονά του, αλλά είναι αδύνατον να διακρίνουμε κάποια κίνηση στα νέφη που τον καλύπτουν.
Ο Σημίτης μας χρέωσε με 16 δισ. στην Goldman Sachs!
Στα 16 δισ. ευρώ θα ανέλθει για την Ελλάδα το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ.
Νέο Κόμμα: Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
Η τελετή ίδρυσης και η παρουσίαση της κεντρικής πολιτικής θέσης του νέου κόμματος έγινε επισήμως σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας. Το κόμμα ονομάζεται “ Σύνδεσμος” και απαρτίζεται από απόστρατους.

Ποιες είναι οι πολιτικές θέσεις του νέου κόμματος.
Iphone Mini Microscope
Μετατρέψτε το smartphone σας σε επιστημονικό εργαλείο με το ειδικό μικροσκόπιο της Firebox!

Αν κρύβετε ένα βιολόγο ή ένα… ντέτεκτιβ μέσα σας, μάλλον θα ενθουσιασθείτε με το gadget που κυκλοφόρησε η Firebox για το iPhone. To Mini Microscope for iPhone διαθέτει ζουμ 60Χ που ενσωματώνεται στην συμβατική κάμερα του τηλεφώνου σου και με τη βοήθεια τριών φώτων LED την μετατρέπει σε μικροσκόπιο.
Κάθε Έλληνας βο(υ)λευτής κοστίζει κατά μέσο όρο στον ελληνικό λαό 569.906,66 ευρώ το χρόνο ή αν προτιμάτε 47.492,17 ευρώ τον μήνα ή 1.583 ευρώ την ημέρα!...


Αυτά τα έξοδα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012 για τους «300» εκλεκτούς και θα καταλάβουμε.Στο νέο προϋπολογισμό έχουν γίνει 2,17 εκατομμύρια ευρώ συνολικές περικοπές στους βουλευτές.
Off Shore Εταιρείες
Σε 345 ανέρχονται οι off shore εταιρείες που ελέγχθηκαν τη διετία 2010-2011 από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για 115 off shore εταιρείες και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι για τις υπόλοιπες 230 off shore. Το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε σε βάρος των off shore, από τους παραπάνω ολοκληρωμένους ελέγχους ανέρχεται σε 40.967.580 ευρώ.
Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου..

Γεγονότα

1897: Υπογράφεται ελληνοτουρκική συνθήκη ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, μετά τον άτυχο για την Ελλάδα πόλεμο του 1897. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλει 4 εκατομμύρια χρυσές λίρες ως αποζημίωση στην Τουρκία και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.
ipad 3 Μαρτιος
Μετά την απογοήτευση της κυκλοφορίας του iPhone 4s, οι φήμες οργιάζουν για το νεο iPad που φαίνεται να είναι λεπτότερο, ελαφρύτερο, με μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και μεγαλύτερη τιμή.

Πηγές από την εφοδιαστική αλυσίδα αναφέρουν πως οι εταιρείες που κατασκευάζουν τις νέες οθόνες (Sharp, LG και Samsung) ήδη προχώρησαν στην αποστολή ενός εκατομμυρίου κομματιών στη Foxconn. η οποία θα πραγματοποιήσει τη τελική συναρμολόγηση.
Ηχοσύστημα από ΜπύρεςΔείτε στο βίντεο βήμα βήμα πως κατασκευάστηκε.
Γάτες με Αλλεργία στους Ανθρώπους
Μέχρι σήμερα μιλούσαμε για αλλεργία των ανθρώπων στις γάτες. Σύμφωνα όμως με έρευνα Σκοτσέζων κτηνιάτρων μπορούμε πλέον να...μιλάμε για αλλεργία της γάτας στον άνθρωπο.

Αλλεργιογόνα όπως ο καπνός του τσιγάρου, η οικιακή σκόνη και η ανθρώπινη πιτυρίδα μπορούν να αυξήσουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες των αιλουροειδών που πάσχουν από άσθμα.
Δείτε την καταπληκτική δουλειά του... κορυφαίου Έλληνα γελοιογράφου Κυρ, για τον τέως Πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου!

Δείτε όλη την εικόνα στη συνέχεια..
Συμφωνία Παπανδρέου Ράιχενμπαχ πριν το Μεσοπρόθεσμο
Από τον Μάϊο του 2011 είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου να εκχωρήσει εκτελεστικές εξουσίες στον επίτροπο Χορστ Ράϊχενμπαχ, αποκαλύπτει ο ίδιος ο Ράϊχενμπαχ, σε συνέντευξή του, όπως είχε... αποκαλύψει και ο Ντομινίκ Στρος Καν, ότι από την άνοιξη του 2009 είχε συμφωνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου να βάλει την χώρα στο ΔΝΤ, μόλις κέρδιζε στις εκλογές.
Με δυναμικό τρόπο επιχειρεί να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ εκπροσώπων της λαϊκής δεξιάς και των μετριοπαθών είχε αρχίσει τις τελευταίες ημέρες να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Με μια ξεκάθαρη δήλωση, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες όπως λένε συνεργάτες του, ο Α. Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι όποιος συνεχίσει να «ασχολείται με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στην ΝΔ» θα βρεθεί αυτομάτως εκτός κόμματος.
21/11/2011, 9:34 πμ. Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία σήμερα στην Αθήνακαι στον Πειραιά, καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου αποφάσισαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, υπογραμμίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή τους πως «προκλήθηκαν από την πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας».
Θριαμβευτική νίκη κατήγαγε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο κατέκτησε 186 έδρες στην Βουλή...

«Έρχονται δύσκολοι καιροί» παραδέχθηκε ο 56χρονος Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος αναλαμβάνει τη χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης. «Η φωνή της Ισπανίας πρέπει να γίνει ξανά σεβαστή στις
Οι βασανιστικοί υπαινιγμοί για την ύπαρξη του μποζονίου Higgs θα επιβεβαιωθεί ή θα αποκλειστεί στον LHC κατά τους προσεχείς μήνες, λένε τώρα οι ερευνητές. Το μποζόνιο Higgs ως γνωστόν προβλέπεται από μια θεωρία που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 από έξι φυσικούς, συμπεριλαμβανομένου και του Peter Higgs που έδωσε το όνομα του στο μποζόνιο.
Για "εγκλήματα, που επισύρουν τη θανατική ποινή στη Λιβύη", θα δικαστεί ο Σαιφ αλ Ισλάμ που συνελήφθη τα νότια της χώρας. Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ αλ Αλάγκι, μεταβατικό υπουργό δικαιοσύνης της Λιβύης, ο υιός Καντάφι...«παρακίνησε άλλους να σκοτώνουν ανθρώπους, καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, είχε συμμετοχή στη στρατολόγηση μισθοφορικού στρατού, Όμως αυτά είναι μέρος, μόνον, του κατηγορητηρίου, που θα συντάξει ο γενικός εισαγγελέας».
Εργαστήριο πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ είχαν στήσει στην Κόρινθο δύο Ρουμάνοι 18 και 24 ετών. Οι δύο Ρουμάνοι συνελήφθησαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ όταν σε έλεγχο που έκαναν στο Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρήκαν ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ και επτά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ, τα οποία φαίνονταν πλαστά.
Ο Βενιζέλος επιρρίπτει ευθύνες στους δημάρχους για λάθη ΔΕΗ
Επίθεση κατά των δημάρχων «Δεν πληρώνω» εξαπέλυσε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του προϋπολογισμού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «τοπικό συντεχνιασμό και συνδικαλισμό» στον οποίο έχουν προσχωρήσει κάποιοι δήμαρχοι, υπογραμμίζοντας με έμφαση:
Ένα από τα πιο συγκλονιστικά αποτελέσματα στη φυσική – ότι τα νετρίνα μπορεί να τρέχουν πιο γρήγορα από το φως, δεν λέει να φύγει από την επικαιρότητα εδώ και μερικές εβδομάδες. Οι ερευνητές που βρίσκονται πίσω από το συγκλονιστικό πόρισμα, λένε ότι είναι τώρα αρκετά βέβαιοι για τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινώσει.

«Η μέτρηση φαίνεται ισχυρή», λέει ο Luca Stanco του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής στην Πάντοβα. «Είχαμε δεχθεί πολλές επικρίσεις αλλά οι περισσότερες από αυτές έχουν αποδειχθεί λάθος.»
Γιαννάκου: ο Παπανδρέου απειλούσε με παραίτηση το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Με παραίτηση από την πρωθυπουργία απειλούσε τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αποκαλύπτεται σήμερα.

Πηγές από τις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παπανδρέου ακόμη και σε συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ιδίως σε στιγμές, που αισθανόταν ιδιαίτερα πιεσμένος, έλεγε στους ομολόγους του, ότι δεν θα εκλεγεί ξανά πρωθυπουργός όποτε κι αν γίνουν εκλογές και ότι έχει σκεφθεί πολλές φορές την παραίτηση.
Facebook μας παρακολουθεί
Μετά την τελευταία επίθεση, αλλά και τα συνεχή παράπονα για πρακτικές παρακολούθησης των χρηστών του κοινωνικού δικτύου Facebook, η εταιρία αποφάσισε να μιλήσει επίσημα, στη USA Today, και να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πως παίρνει τα δεδομένα και τί κάνει με αυτά, διά στόματος του μηχανικού Arturo Bejar.

Καταρχήν, η παρακολούθηση ξεκινά την πρώτη φορά που επισκέπτεται ο χρήστης το Facebook, με τη δημιουργία ενός browser cookie, ενώ σε περίπτωση εγγραφής δημιουργείτε και ένα session cookie.
Το ASUS Eee Pad Transformer Prime δεν αστειεύεται γιατί έρχεται με τον αέρα του NVIDIA TEGRA 3, οθόνης 10.1 ιντσών με HD ανάλυση 1280 x 800 pixels. 


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι 4 πυρήνες τους Tegra 3 θα χρησιμοποιηθούν στο έπακρο για video και gaming παρά το γεγονός ότι η ASUS θα ρίξει στην αγορά το Eee Pad Transformer Prime αρχικά με Android 3.2 Honeycomb και στην συνέχεια θα το αναβαθμίσει σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich. 
Η κυβέρνηση υπό τον Μάριο Μόντι έλαβε πριν από λίγο ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή με 556 ψήφους υπέρ και 61 κατά. Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο το οποίο στην αρχή είχε διαρρεύσει ότι θα συνεδρίαζε σήμερα, τελικώς θα συνέλθει την Δευτέρα το πρωί.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για «ευρύτατη ψήφο εμπιστοσύνης, που αποτελεί πραγματικό ρεκόρ». Θα πρέπει τώρα να διαπιστωθεί, στην πράξη, ποια θα είναι η στάση της κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Πρίν μια εβδομάδα έγιναν αναφορές για ένα επικίνδυνο παιχνίδι που αφορούσε τα εμποτισμένα με βότκα ταμπόν, και αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε με μια πιο τρελή ακόμα σειρά από συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ με μια εξίσου παράξενη μέθοδο της κατανάλωσης οινοπνεύματος που ονομάζεται βότκα eyeballing.

Πιθανόν να μην γνωρίζατε ότι μπορείτε να "πιείτε" με τα μάτια σας, έτσι δεν είναι; Πιστέψτε με, ήμασταν το ίδιο σοκαρισμένοι όπως είστε τώρα... Στην ουσία το eyeballing σημαίνει ότι...
Κι όμως υπάρχει και αυτή. Η Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου. Καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους.
Την έριξε την βόμβα το Google ανακοινώνοντας ότι μέχρι σήμερα έχει ενεργοποιήσει 200.000.000 συσκευές με Android. Για την ιστορία τον Μάϊο το νούμερο αυτό βρισκόταν κάπου στα 50 εκατομμύρια. 

Πλέον, καθημερινά, το Google ενεργοποιεί 550.000 νέες συσκευές με Android, από κινητά μέχρι tablets, τοστιέρες και αυτοκίνητα. Προφανώς το μεγαλύτερο μέρος πρόκειται για smartphones και tablets, ειδικά τώρα που το Android Ice Cream Sandwich είναι διαθέσιμο και έχει ξεκινήσει η παραγωγή νέου hardware.

pestaola.gr

Αναλυτής της Citigroup research department μετά από έρευνα σε εργοστάσια κατασκευής εξαρτημάτων για κινητά και tablets, καταλήγει μεταξύ άλλων ότι ίσως η Amazon να ετοιμάζει ένα κινητό τηλέφωνο για το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Τραγική εξέλιξη είχε η προετοιμασία για το γύρισμα ενός βίντεοκλιπ του γνωστού τραγουδιστή Μύρωνα Στρατή σε ένα κτίριο στην περιοχή της Ελευσίνας. O νεαρός μπασίστας Πλάτωνας Καπρίδης πήγε στην περιοχή της Ελευσίνας στην οδό Κανελλοπούλου όπου βρίσκονταν 2 εγκαταλελειμένα εργοστάσια. Στο ενα θα γυριζόταν ένα βιντεο κλιπ. Aνέβηκε στην οροφή του ενος εργοστασίου για να φωτογραφίσει το άλλο. Όμως υποχώρησε η οροφη και έπεσε από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκε ακαριαία.
Μετά από ευρεία σύσκεψη τη Πέμπτη υπό τον Ε. Βενιζέλο, σύμφωνα με το "Έθνος" στα σκαριά βρίσκεται σχετική υπουργική απόφαση για την απαλλαγή ασθενών, υπερηλίκων και νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ωστόσο θα τεθούν συνδυαστικά κριτήρια τα οποία σχετίζονται με το ετήσιο εισόδημα αλλά και την αξία της ακίνητης περιουσίας. Ανάλογα κριτήρια ισχύουν και για τις ομάδες που ήδη εξαιρούνται (άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι).
Αυξάνεται ολοένα στις χώρες της Ευρώπης ο αριθμός των στελεχών των βακτηριδίων που είναι ανθεκτικά ακόμα και στα πιο ισχυρά αντιβιοτικά. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 50% των στελεχών ορισμένων μικροβίου είναι «θωρακισμένο» απέναντι στα φάρμακα.
Παράξενα εξογκώματα και οι ρωγμές στην παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης μαρτυρούν την ύπαρξη θερμού νερού σε υγρή μορφή κάτω από τους πάγους, και μάλιστα όχι σε μεγάλο βάθος, σύμφωνα με νέα μελέτη. Το νερό αυτό λιώνει τους πάγους, βγαίνει στην επιφάνεια οπότε και ξανα-παγώνει δημιουργώντας ρωγμές. Οι ειδικοί ωστόσο αμφιβάλλουν ότι το αλμυρό αυτό νερό μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη ζωής.

Οι αστροφυσικοί έχουν διατυπώσει εδώ και καιρό την άποψη ότι κάτω από το στρώμα πάγου πάχους 20-30 χλμ. που καλύπτει τον δορυφόρο του Δία κρύβεται ένας τεράστιος ωκεανός από αλμυρό νερό, βάθους περίπου 160 χλμ.
Wikileaks: ένωση με Νέα Δημοκρατία στόχος του ΛΑΟΣ
Το XrimaNews.gr αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο των Wikileaks με ημερομηνία 28/09/2009 το οποίο θα παρέμενε απόρρητο μέχρι τις 28/09/19, δηλαδή για 10 χρόνια και όπου αναφέρεται μία μυστική πολιτική στρατηγική του ΛΑΟΣ και του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη.