follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα για το 2012 εφόσον εφαρμοστούν τα ήδη ψηφισθέντα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γλιτώνουμε τα νέα μέτρα για την τριετία 2013 -2015...
Το ευρώ οδεύει με ταχύτητα προς την κατάρρευση του, εκτιμά ο Economist στο κύριο άρθρο του, και οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να την αποτρέψουν. Ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, αλλά οι λύσεις υπάρχουν: ο Economist τάσσεται υπέρ της αποφασιστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου, σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια για τις οποίες «ήδη δεσμεύτηκαν οι κυβερνήσεις».

Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, ο Economist εκτιμά πως η κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, καταρρεύσεις τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο απειλώντας ακόμα και την ίδια της Ευρωπαϊκή Ένωση.
Social Media
Σχεδόν 9 στους 10 Ελληνες είναι τακτικοί χρήστες των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης


«Κολλημένοι» με τα social media και έτοιμοι για μεγάλες περικοπές στις τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες. Αυτό δήλωσαν οι έλληνες καταναλωτές σε έρευνα του IBM Institute for Business Value (IBV) που διεξήχθη πρόσφατα μεταξύ 13.000 ατόμων σε 24 χώρες.
Πλησιάζουμε στην καρδιά του χειμώνα και σίγουρα οι λάτρεις του βουνού, του χιονιού και των extreme sports στο χιόνι, αναμένουν με αγωνία τις εξορμήσεις τους στα χιονοδρομικά κέντρα. 

Σας παρουσιάζουμε ένα πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο με λήψεις από ελικόπτερο και πρωταγωνιστές δεινούς snowboarders!
Κιμ Ανγκ Γιονγκ
Από τον πιο έξυπνο άνθρωπο του πλανήτη μέχρι την δίχρονη ζωγράφο, παρουσιάζουμε τα 10 παιδιά θαύματα της σύγχρονης ιστορίας του κόσμου.


Κιμ Ανγκ Γιονγκ

Ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου που πήγε στο πανεπιστήμιο στα 3

Κάτω από ειδικές συνθήκες, το νερό δεν παγώνει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, γνωρίζουν εδώ και καιρό οι επιστήμονες. Τώρα, μοριακές προσομοιώσεις στον υπολογιστή αποκαλύπτουν για πρώτη φορά την απόλυτη θερμοκρασία στην οποία το νερό υποχρεωτικά γίνεται πάγος: μείον 48 βαθμοί Κελσίου.

H θερμοκρασία πήξης του νερού γενικά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η καθαρότητά του και η ατμοσφαιρική πίεση. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα υγρά, τα οποία παγώνουν πιο εύκολα σε υψηλή πίεση, το νερό παγώνει σε θερμοκρασία λίγο χαμηλότερη από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου όταν εκτεθεί σε πίεση πάνω από μία ατμόσφαιρα.
Το Mars Science Laboratory Rover, το πιο πολύπλοκο και επιστημονικά ισχυρό ρομποτικό διαστημικό σκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ για να εξερευνήσει την επιφάνεια ενός άλλου κόσμου, είναι έτοιμο για εκτόξευση το Σάββατο από τη Φλόριντα σε μια υψηλής τεχνολογίας αποστολή, με σκοπό να αναζητήσει οργανικές ενώσεις και σημάδια του παρελθόντος ή του παρόντος.
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαδήμου - Ερντογάν
Τη συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Τουρκία συμφώνησαν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Λουκάς Παπαδήμος και Ταγίπ Ερντογάν.
Μας λένε ότι τα λεφτά που καταχράστηκαν πολλοί συν Έλληνες βρίσκονται στην Ελβετία.Ε λοιπόν δεν είναι στην Ελβετία κύριοι των ΜΜΕ. Στην Ελβετία βρίσκονται τα χρήματα παλαιών Ελλήνων εφοπλιστών και βιομηχάνων που την έκαναν προ πολλού από την Ελλάδα. Αρχές δεκαετίας 80.
Μετά την επιτυχημένη συνεργασία με τον Giorgio Armani για την ειδική έκδοση του Galaxy S, η Samsung είναι τώρα φίλοι και πάλι με την Hugo Boss, όπως παλαιότερα με το θρυλικό F480. Ο καρπός της νέας συνεργασίας τους είναι το Galaxy Ace Hugo Boss Edition.
Τον τελευταίο μήνα όλο και περισσότερο αυξάνεται η φημολογία σχετικά με smartphones που θα διαθέτουν τετραπύρηνους επεξεργαστές. Από την φημολογία αυτή δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Samsung Galaxy S III, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή.
border=
Σαφή διαβεβαίωση παραχώρησε ο  Γερμανός Επίτροπος Ότινγκερ στον κ. Χούντη πως  η ΔΕΗ δε φέρει το δικαίωμα  να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο ωστόσο είναι συνεπής με την πληρωμή των λογαριασμών του  ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικότητα!

Τα ολογράμματα αποτελούν ένα από τα τελικά σύνορα της τεχνολογίας που οι διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και βιβλία, μας είχαν υποσχεθεί και που δεν είχε ακόμη πραγματικά φτάσει σε ένα μεγάλο ικανοποιητικό στάδιο.
Παγοκρύσταλλος του θανάτου, BBC Βίντεο
Σχηματίζεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής και κυριολεκτικά σκοτώνει τα πάντα στο πέρασμά του!

Οι εικόνες που κατέγραψε συνεργείο του BBC είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακές.
To λανσάρισμα του πολυαναμενόμενου PlayStation Vita στις 22 Φεβρουαρίου θα είναι ιστορικό από όλες τις απόψεις. Πέρα από το ότι μιλάμε για το πιο εξελιγμένο φορητό στην ιστορία της βιομηχανίας, και η ίδια η Sony προχωράει σε μια πρωτοφανή κίνηση: βγάζει με το καλημέρα όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 12 δικά της παιχνίδια!

Το Infinity Blade, ένα από τα καλύτερα games για το λειτουργικό σύστημα iOS (iPhone, iPad, iPod Touch), με εξαιρετικά γραφικά και χρήση της πλατφόρμας Unreal Engine 3 αναμένεται να ανανεωθεί. Από την ερχόμενη Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου θα διατεθεί το Infinity Blade 2 μέσα από το App Store με τιμή 5.49 ευρώ.
Στα σκαριά βρίσκεται το νεο smartphone της LG σε συνεργασία με τoν οίκο PRADA. Το νεο αυτό κινητό θα είναι το τρίτο αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο εταιρειών και αναμένεται μέσα στο 2012. 

Το κοινό που θέλουν να προσεγγίσουν οι δύο εταιρείες όπως και παλαιότερα θα είναι εύπορο που αναζητεί την ποιότητα design και επιδόσεων μιας και η συσκευή δεν θα είναι διαθέσιμη για όλες τις τσέπες!
Ανεργία στα ύψη
Τα στοιχεία της Eurostat είναι ενδεικτικά της δυσάρεστης κατάστασης με τη χώρα μας να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο τέλμα της ανεργίας...

Τα ποσοστά αφορούν στο 2010 οπότε αυτά έχουν αντικατασταθεί από θλιβερότερα… Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας του προηγούμενου έτους σημειώνονται στην Δυτική Μακεδονία (15,5%), στα Ιόνια Νησιά (14,8%), στο Νότιο Αιγαίο και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (14,2%).
 Οι χωρίς money

Μαθηματικά Κόλπα Κάντε το κόλπο με την ηλικία και το νούμερο παπουτσιών...

Θα σας καταπλήξει η τελειότητα των αριθμών!!!

Το νούμερο των παπουτσιών σου πολλαπλασίασε το επί 5...

πρόσθεσε 50...

πολλαπλασίασε επί 20...

πρόσθεσε 1011...
Πρεμιέρα σήμερα στις ΗΠΑ για τη νέα ταινία της Disney, "The Muppets", όπου αναβιώνουν οι πρωταγωνιστές της παλιάς τηλεοπτικής σειράς "The Mappets Show" (1976-1981). Στην ταινία τα Muppets κάνουν και ένα πέρασμα από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN, όπως βλέπουμε στο τρέιλερ που ακολουθεί....

Εντυπωσιακό βίντεο από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS
Ο Ron Garan, ο αστροναύτης της NASA που επέστρεψε στη Γη το Σεπτέμβριο ύστερα από παραμονή πεντέμισι μηνών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δημοσίευσε ένα βίντεο από τη θέα του εκεί ψηλά, για να δουν κι άλλοι αυτό που περίπου βλέπουν οι αστροναύτες στο Διάστημα.

Από την Αφρική στη Μεσόγειο, τη Βόρεια στη Νότια Αμερική και από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή, οι εικόνες είναι συναρπαστικές.
Aτάκες για το μισθό
Καλόοοοοο! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

* Μπιλ Γκέτς (Αμερικανός επιχειρηματίας).

"Θα υπάρχουν "δύο κοινωνίες" στο μέλλον:

οι υψηλά αμειβόμενοι εργάτες γνώσης και οι χαμηλά αμειβόμενοι εργάτες υπηρεσιών".

* Ζαν - Σακ Ρουσό (Γάλλος φιλόσοφος του διαφωτισμού).
Passing Cloud
Οι επιβάτες του θα έχουν τη δυνατότητα να περπατούν επάνω στην οροφή του, ενώ αυτό θα βρίσκεται… ψηλά στον ουρανό.

Το φουτουριστικό «Passing Cloud»- airbus σχεδίασε ο Πορτογάλος Tiago Barros, ο οποίος πιστεύει ότι σύντομα μπορεί να βγει στην παραγωγή.
Η ναυαρχίδα της Samsung στα android smartphone το Samsung Galaxy Nexus κυκλοφορεί ήδη στην Αγγλία και έχουν υπάρξει κάποια προβλήματα όπως συσκευές με developers ROM που αντικαταστάθηκαν αλλά και θεματάκι με την ένταση του ήχου που κάποιοι αναφέρουν ότι λειτουργεί όπως νομίζει και αλλάζει από μόνος του σε σίγαση (mute) ή τέρμα ένταση!
Σε ακριβώς μία ώρα αγώνα, ο Ελβετός επιβλήθηκε του Ισπανού με 6-3, 6-0 στους τελικούς της ATP του Λονδίνου.

Έτριβαν τα μάτια τους όσοι βρέθηκαν στην O2 Arena του Λονδίνου για να παρακολουθήσουν το κορυφαίο μέχρι στιγμής παιχνίδι στο World Tour Finals ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ και τον Ρότζερ Φέντερερ.
Βρήκαν γιατί καταφεύγουμε στο φαγητό για παρηγοριά
Όποιος έχει απλώσει το χέρι του σε μια σοκολάτα ή σε ένα παγωτό όταν νιώθει στεναχωρημένος, ξέρει καλά πόσο καλύτερα μπορούν να τον κάνουν να αισθανθεί.

Τώρα επιστήμονες απέδειξαν πως το «φαγητό για παρηγοριά» όντως είναι αποτελεσματικό.
Αδύνατη η έξοδος από το Ευρώ
"Το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν εναι μια ανοησία αλλλά κάτι αδύνατο " με αυτά τα λόγια προσεγίζει ανώτατο στέλεχος της κυβερνησης Μερκελ την πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

Η πλειονότητα των γερμανικών κομμάτων και συνδικατων απαιτεί, πάντως, την υπογραφή Σαμαρά, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης.
Κύριε Σαμαρά.

Σήμερα που τα πράματα άλλαξαν για τη χώρα μας και πήραμε τη κάτω βόλτα η ΕΕ σας ζητάει να κάνετε μια ενυπόγραφη επαίσχυντη δήλωση ότι συμφωνείτε με τις επιταγές και τα προστάγματα της αλλιώς δε θα εκταμιευθεί η 6η δόση που είναι για να πληρώσουμε τοκοχρεολύσια και πανωτόκια που κάποιοι ανίκανοι στο παρελθόν υπέγραψαν.
Γκάντι: 7 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις
Σύμφωνα με το μεγάλο Ινδό ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι τα παρακάτω συνιστούν τα 7 αμαρτήματα της κοινωνίας. Στην κοινωνία που αυτός οραματίστηκε οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν:
Σκοτώνουν Αδέσποτα Σκυλιά
Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ενέκρινε ένα νόμο με τον οποίο επιτρέπεται στους δήμους να πιάνουν και να σκοτώνουν τα ζώα, μια κίνηση που έχει προκαλέσει την οργή φιλόζωων και ακτιβιστών. Μόνο στο Βουκουρέστι υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν στους δρόμους..
Σαν Σήμερα 23 Νοεμβρίου
1248 : Τα χριστιανικά στρατεύματα με επικεφαλής τον Φερδινάνδο Γ’ της Καστίλλης καταλαμβάνουν τη Σεβίλλη.

1824: Ο Ιμπραήμ φθάνει με τη στρατιά του στη Σούδα της Κρήτης, καθ’ οδόν προς την Πελοπόννησο.

1824: Ρουμελιώτικα στρατεύματα εισέρχονται στην Πελοπόννησο, κατόπιν προσκλήσεως των Κυβερνητικών. (Εμφύλιος Πόλεμος)
Καθώς εξελίσσεται η κρίση στην ευρωζώνη, το BBC News ρίχνει μια ματιά στο τι χρωστάει κάθε χώρα και σε ποιον.
Καρδιοπάθειες Αυτοίαση
Επιστήμονες κατάφεραν να θεραπεύσουν ποντίκια που είχαν υποστεί έμφραγμα, μετατρέποντας σε εμβρυικά βλαστοκύτταρα τα απλά κύτταρα

Επιστήμονες του Mount Sinai School of Medicine της Νέας Υόρκης αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες για την ανακάλυψη μιας ερευνητικής θεραπείας με βάση τα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα για την αντικατάσταση κατεστραμμένων ιστών του σώματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη το Υπουργείο Οικονομικών, τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ)...είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 1.062 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1.332 εκατ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 39.271 εκατ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 4,0% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010.


Ομορφιά
Η ομορφιά κάποιες φορές προκαλεί ατυχήματα.. Αυτό θα έλεγε κανείς πως είναι άδικο.. Τι γίνεται όμως όταν η ομορφιά συναντά την ομορφιά ενώ έχει προκαλέσει ένα σωρό ατυχήματα;

Δείτε το Βίντεο..
Είναι ξεκάθαρο τι σκαρώνει η Qualcomm με την Nokia και σίγουρα δεν πρόκειται για ένα ή δύο κινητά. Το Nokia Lumia 800 και το Nokia Lumia 710 βρίσκονται ήδη στην αγορά αλλά οι δύο εταιρείες ετοιμάζονται για περισσότερα Nokia με Windows Phone λειτουργικό. Επίσημα η δήλωση της Qualcomm αναφέρει:
Ενα μικρότερο android tablet με οθόνη 5 ιντσών ετοιμάζει η Lenovo. Η ονομασία του απ'ότι φαίνεται θα είναι ideatab και αν και δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σε οτι αφορά τα specs του, θα φέρει έξοδο HDMI, micro USB, και μπροστινή κάμερα. Περιμένουμε περισσότερα τις επόμενες μέρες.
Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Chalmers του Γκέτεμποργκ έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν φως από το κενό – παρατηρώντας ένα φαινόμενο που πρώτη φορά προβλέφθηκε πριν από 40 χρόνια περίπου. Σε ένα πρωτοποριακό πείραμα, κατάφεραν να συλλάβουν μερικά από τα φωτόνια που συνεχώς εμφανίζονται και εξαφανίζονται στο κενό.

Τις τελευταίες ημέρες τα σπρέι πιπεριού έχουν γίνει συνώνυμα με το κίνημα «Occupy». Τελευταίο «χτύπημα» της ωμής βίας που χρησιμοποιούν οι Αρχές των ΗΠΑ για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις είναι η φωτογραφία που βλέπετε. 
Η μεγαλύτερη Ελληνική Λέξη
Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο »Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές!


Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εκπληκτική ευχέρεια της Ελληνικής να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών!

Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:
Πως ο Λουκάς τους πήρε τα λεφτά!
Το πρώτο τεστ του νέου Έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη ήταν απόλυτα πετυχημένο. Όχι μόνο κατάφερε να δει τους Ευρωπαίους στα μάτια, αλλά κατάφερε και να πάρει λεφτά..

Διαβάστε πως, κάτω από ποιους συγκλονιστικούς διαλόγους ο κ. Παπαδήμος κατάφερε όσα δεν είχε καταφέρει σε δύο χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου: Να ανακτήσουμε την εθνική μας περηφάνια.
Δείτε ενα υψηλής ανάλυσης βίντεο για τον πλανήτη Δια από τις παρατηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 10 έως 15 Οκτωβρίου από το τηλεσκόπιο Pic du Midi.

Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος – η διάμετρός του είναι 11 φορές η διάμετρος της Γης. Παρά το μεγάλο μέγεθος του πλανήτη, η μια ημέρα του διαρκεί περίπου 10 ώρες. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την περιστροφή του πλανήτη γύρω από τον άξονά του, αλλά είναι αδύνατον να διακρίνουμε κάποια κίνηση στα νέφη που τον καλύπτουν.
Ο Σημίτης μας χρέωσε με 16 δισ. στην Goldman Sachs!
Στα 16 δισ. ευρώ θα ανέλθει για την Ελλάδα το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ.
Νέο Κόμμα: Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
Η τελετή ίδρυσης και η παρουσίαση της κεντρικής πολιτικής θέσης του νέου κόμματος έγινε επισήμως σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας. Το κόμμα ονομάζεται “ Σύνδεσμος” και απαρτίζεται από απόστρατους.

Ποιες είναι οι πολιτικές θέσεις του νέου κόμματος.
Iphone Mini Microscope
Μετατρέψτε το smartphone σας σε επιστημονικό εργαλείο με το ειδικό μικροσκόπιο της Firebox!

Αν κρύβετε ένα βιολόγο ή ένα… ντέτεκτιβ μέσα σας, μάλλον θα ενθουσιασθείτε με το gadget που κυκλοφόρησε η Firebox για το iPhone. To Mini Microscope for iPhone διαθέτει ζουμ 60Χ που ενσωματώνεται στην συμβατική κάμερα του τηλεφώνου σου και με τη βοήθεια τριών φώτων LED την μετατρέπει σε μικροσκόπιο.
Κάθε Έλληνας βο(υ)λευτής κοστίζει κατά μέσο όρο στον ελληνικό λαό 569.906,66 ευρώ το χρόνο ή αν προτιμάτε 47.492,17 ευρώ τον μήνα ή 1.583 ευρώ την ημέρα!...


Αυτά τα έξοδα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012 για τους «300» εκλεκτούς και θα καταλάβουμε.Στο νέο προϋπολογισμό έχουν γίνει 2,17 εκατομμύρια ευρώ συνολικές περικοπές στους βουλευτές.
Off Shore Εταιρείες
Σε 345 ανέρχονται οι off shore εταιρείες που ελέγχθηκαν τη διετία 2010-2011 από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για 115 off shore εταιρείες και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι για τις υπόλοιπες 230 off shore. Το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε σε βάρος των off shore, από τους παραπάνω ολοκληρωμένους ελέγχους ανέρχεται σε 40.967.580 ευρώ.
Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου..

Γεγονότα

1897: Υπογράφεται ελληνοτουρκική συνθήκη ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, μετά τον άτυχο για την Ελλάδα πόλεμο του 1897. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλει 4 εκατομμύρια χρυσές λίρες ως αποζημίωση στην Τουρκία και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.
ipad 3 Μαρτιος
Μετά την απογοήτευση της κυκλοφορίας του iPhone 4s, οι φήμες οργιάζουν για το νεο iPad που φαίνεται να είναι λεπτότερο, ελαφρύτερο, με μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και μεγαλύτερη τιμή.

Πηγές από την εφοδιαστική αλυσίδα αναφέρουν πως οι εταιρείες που κατασκευάζουν τις νέες οθόνες (Sharp, LG και Samsung) ήδη προχώρησαν στην αποστολή ενός εκατομμυρίου κομματιών στη Foxconn. η οποία θα πραγματοποιήσει τη τελική συναρμολόγηση.