follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σε ένα Ταμείο-γίγαντα θα συγχωνευθούν τα πέντε μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία από την 1η/1/2012 (των τραπεζών, των ΔΕΚΟ, του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των ιδιωτικών υπαλλήλων), ενώ οι συντάξεις που θα χορηγηθούν θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 15%, με τις περικοπές να φθάνουν όμως έως και το 50% σε ορισμένα από αυτά.
Ενισχύουν με χρήμα τις αγορές οι τραπεζίτες
Με μια συντονισμένη κίνηση απαντούν οι μεγαλύτερες κεντρικές  τράπεζες του πλανήτη στην κρίση  που απειλεί την παγκόσμια οικονομία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι το Μάρτιο του 2012

Για τους φανατικούς σινεφίλ παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των καινούριων ταινιών ανά μήνα μέχρι τις 15 Μαρτίου 2012.
Δείτε την υπόλοιπη εικόνα..

Τι βρίσκει κανείς για να προωθήσει τη δουλειά του.. δε μπορώ να πω.. έλιωσα στα γέλια..

Σβήσαμε όνομα και τηλέφωνο για ευνόητους λόγους..
Nigel Farage: Η Ευρώπη βρίσκεται υπό Γερμανική Κατοχή
Η πρόσφατη ομιλία του ανεξάρτητου Άγγλου ευρωβουλευτή, Nigel Farage, ίσως του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ "ΕΛΛΗΝΑ" που υπάρχει στο ευρωκοινοβούλιο.

Όλα τα όρνια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που τον ακούν στην αίθουσα, προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως γραφικό και γελοίο. Αυτό και μόνο μας φτάνει για να τον θεωρούμε "δικό" μας άνθρωπο.
63% των Ελλήνων φοβούνται μη μείνουν άνεργοι
Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ισπανία (72%).

Το 63% των Ελλήνων, που απασχολούνται, ανησυχούν ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμερου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα στις Βρυξέλλες.
Απεργία στα μέσα μεταφοράς 1 Δεκεμβρίου
Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έχει ανακοινωθεί για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.

Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.
Πρώτη δικαστική δικαίωση καταναλωτή στην Αθήνα για το χαράτσι της ΔΕΗ
Νέα δικαίωση για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου αυτή τη φορά, το οποίο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι 55χρονης.
Στο νέο έτος μετατίθενται οι τελικές αποφάσεις Παπανδρέου
Τις επαφές του με υπουργούς, υφυπουργούς και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ως προς το τι μέλλει γενέσθει στο κόμμα.
Κανονικά κυκλοφορούν από σήμερα τα πετρελαιοκίνητα Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ο νόμος που προβλέπει την άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης στα αστικά κέντρα.
Μια 34χρονη γυναίκα στη Βρετανία συνελήφθη, μετά τη δημοσίευση βίντεο που την απεικονίζει να βρίζει μετανάστες μέσα σε τραμ. Είχε στην αγκαλιά της το παιδί της (Vid)
Ένα μεγάλο βήμα στην ενότητα navigation κάνει για άλλη μια φορά η google. Στην έκδοση Google Maps 6.0 λοιπόν, προστέθηκε η δυνατότητα εσωτερικής πλοήγησης σε κτήρια όπως αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα. Έτσι ποτέ ξανα ο προσανατολισμός δεν θα ταλαιπωρήσει κανέναν.
Πήραμε την έκτη Δόση
Μετά από ένα ατέλειωτο θρίλερ, με αρκετές δόσεις μυστηρίου και μαστιγώματος, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είπαν τελικά το "ΟΚ". Έδωσαν την έγκρισή τους για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Ο διαγωνισμός του nea-news με έπαθλο ένα iPod touch συνεχίζεται! Απλά κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, www.facebook.com/nea.news ή στο αναδυόμενο like box στο δεξί άκρο της παρούσας σελίδας. Αυτόματα μπαίνετε στην κλήρωση για το δώρο! 

Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι fans του nea-news!

Ευχαριστούμε για την ως τώρα συμμετοχή και την άμεση ανταπόκριση! Συνεχίστε να διαδίδετε τον διαγωνισμό για να γίνουμε 5000 και να διεξάγουμε την κλήρωση!
Χριστουγεννιάτικο Ωράριο Καταστημάτων από 15 Δεκεμβρίου
Στις 15 Δεκεμβρίου 2011 θα ξεκινήσουν τα καταστήματα να δουλεύουν σε εορταστικούς ρυθμούς, αυξάνοντας τις ώρες λειτουργίας τους και αναμένοντας οι εφετινές πωλήσεις να καλύψουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από τις ζημιές που έχουν επιφέρει τα μέτρα λόγω της κρίσης.
Parkour - Freerunning
Mε την κάμερα ανα χείρας και με την πρωινή δροσιά του Σαββάτου να θολώνει το φακό της κάμερας, βρεθήκαμε στο Πάρκο Μητέρας στο Δήμο αγίας βαρβάρας να συναντήσουμε απο κοντά τον Ακη Ζέκη και την παρέα του, σε μια parkour freerunning προπονηση.
Την χρησιμοποιείς πριν καν μιλήσεις το πρωί και πριν πεις την τελευταία λέξη σου κάθε βράδυ. Την αφήνεις να μπαινοβγαίνει στο στόμα σου χωρίς φραγμούς και είναι η μοναδική γυναίκα που θα εμπιστεύεσαι για πάντα. Καλό θα είναι να μην την μοιραστείς ποτέ..
Βιβλίο ή Book
Κάτι που κοντεύουμε να ξεχάσουμε τη στιγμή που όλο και περισσότερο εισβάλουν στη ζωή μας τα ηλεκτρονικά μέσα. Τα gadgets τείνουν να το αντικαταστήσουν και οι νεότερες γενιές μάλλον περισσότερο εξοικειωμένες είναι με αυτά..
Ουίσκι,Whiskey
Πολύ συχνά αυτές τις μέρες, δεν μπορούμε καν να αναγνωρίσουμε αυτό που πίνουμε. Εάν πρόκειται να παραγγείλεις «οποιοδήποτε Glen» για να εντυπωσιάσεις τις κυρίες, είναι καλύτερο να μην το μπερδέψεις με το bourbon που παρήγγειλε ο φίλος σου.
«Η Γερμανία θα στηρίξει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, εάν το ίδιο πράξει και η τρόικα», τόνισε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανάβοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ.
 border=
Κορόιδα, δείτε πού θα πάνε τα 8 δις της 6ης δόσης!

Από Βασίλης Γαλούπης

Μας τα έχουνε κάνει τετράγωνα σαν του Πικάσο εδώ και τρεις μήνες για την 6η δόση από το ΔΝΤ. Ότι και καλά καταστρεφόμαστε αν δεν στήσουμε πισινό για να πάρουμε αυτά τα λεφτά. Έτσι δεν λένε όλοι οι απατεώνες συνειδητά;

Ξέρετε πού θα πάνε αυτά τα 8 δις της 6ης δόσης;
Από ότι φαίνεται η Samsung σχεδιάζει να μην συνεχίσει τα 10.1” netbook's νωρίς το 2012.

Σε ένα email που στάλθηκε στους συνεργάτες της στην Ευρώπη η Samsung λέει πώς επίσημα δεν θα συνεχίσει τα netbook's μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2012. Η Samsung θα σχεδιάσει στα 11.6 και 12-inch ultraportables,όπως και με τα ultrabooks.
Η LG ανακοίνωσε επίσημα μέσα από την σελίδα της στο Facebook ότι τα φετινά μοντέλα της σειράς Optimus δηλαδή τα Otimus 2X, Optimus Black και Optimus 3D θα αναβαθμιστούν στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
Εγκατάσταση Windows 8 download γιατί τεχνολογία εξελίσσεται, ο κόσμος προχωράει και η Microsoft θέλει σιγά-σιγά να αποχαιρετήσει τα DVD. 

Η νέα γενιά των Windows 8 θα είναι διαθέσιμη και μέσω download, σβήνοντας από την λίστα ενδιάμεσους πωλητές αλλά και τα οπτικά μέσα. 
Αναταραχή και πανικό στις αγορές προκαλεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος απειλεί πλέον ανοιχτά το αξιόχρεο όλων των χωρών της ΕΕ. Σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί πως η ραγδαία εξέλιξητης κρίσης στην Ευρωζώνη θέτει υπό αμφισβήτηση τις αξιολογήσεις όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ύφεση 3%, ανεργία 18,5% και δημοσιονομικό έλλειμμα 7% του ΑΕΠ το 2012 προβλέπει για την Ελλάδα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην φθινοπωρινή του έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook) που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
Παραλία διεκδικεί ο Σιμίτης
Επέκταση του «ησυχαστηρίου» του ορέγεται ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος ως γνωστόν επισκέπτεται πολύ συχνά το εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
Συναλλαγές Δραχμής Δολαρίου δοκιμάζουν οι ΗΠΑ
Μετά τους Ευρωπαίους, οι οποίοι φαίνεται ότι ετοιμάζουν τη Γηραιά Ήπειρο των δύο ταχυτήτων, δημοσιεύματα φέρουν και Αμερικανούς να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης.
Μια πρόταση γάμου on air και μάλιστα σε παίκτρια που αποχωρεί είναι ικανή να "τρελάνει" τα μηχανάκια της Agb. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...

Το ιστορικό κέντρο της Πόλης του Μεξικού κατακλύστηκε από χιλιάδες «απέθαντους» διαδηλωτές, για τον ετήσιο «Περίπατο των ζόμπι». Οι 9.860 διαδηλωτές, που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο event, ντύθηκαν με κουρέλια, βάφτηκαν με αίμα και μακάβριο makeup και βγήκαν στους δρόμους.

Η πρόοδος στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και η τεχνολογία μας εκπλήσσει όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Ένα από τα τελευταία φοβερά κατορθώματα της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών χρησιμοποιεί το Tobii EyeAsteroids που σας ωθεί να ρίξετε μια διαφορετική ματιά στο gaming... στην κυριολεξία. Με βάση ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία, το Asteroids, το νέο arcade παιχνίδι διαθέτει ένα ειδικό χειριστήριο, τα μάτια σας!
Χταπόδι στη Στεριά
Μοναδικό βίντεο.. ένα χταπόδι στη στεριά!
Αποκαλύψεις για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη
Αποκαλύψεις σχετικά με έρευνες που έχουν γίνει ή έχουν επιχειρηθεί να γίνουν νότια της Κρήτης με σκοπό την ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έκανε ο Η.Κονοφάγος, αντιπρόεδρος της εταιρίας Flow και πρώην στέλεχος των ΕΛΠΕ στον τομέα των ερευνών πετρελαίου/φυσικού αερίου τονίζοντας πως "χρειάζονται πιο ανταγωνιστικά κίνητρα προς τις εταιρείες από τα αντίστοιχα της Κύπρου, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Λιβύης".
Μπάμιες εκφράσεις για ομοφυλοφιλία
Ο καθηγητής παραθέτει εκφράσεις εκδήλωσης της ομοφυλοφιλίας, που βασίζονται στο φαινόμενο της υπό συνθήκες παραγωγής νοήματος.

Δε συμμεριζόμαστε την όποια ρατσιστική διάθεση του βίντεο, παρά μόνο τη χιουμοριστική, καθώς και την ευρηματικότητα στη φρασεολογία..
Ραδιόφωνο Απεργία
Βουβοί θα παραμείνουν αύριο όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ του θυμίζει εκείνη του Χάτσικο, του θρυλικού σκύλου Ακίτα που περίμενε επί εννέα χρόνια το νεκρό πια αφεντικό του έξω από τον σταθμό του μετρό στο Τόκιο, όπου τον υποδεχόταν κάθε απόγευμα όσο ζούσε και δίδασκε στο πανεπιστήμιο της πόλης. Αυτός ο σκύλος, βέβαια, είναι ανώνυμος, ή τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε το όνομά του. Επιπλέον, δεν είναι ράτσας, αν και φέρνει λίγο σε Ακίτα.
Ευχάριστα σημάδια
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Η πιο ανακουφιστική είδηση των ημερών δεν είναι η επιστολή Σαμαρά για την πολυβασανισμένη έκτη δόση. Είναι η ομολογία πλέον κι από γερμανικά χείλη ότι στην Ελλάδα έκαναν λάθος.

Η παραδοχή, μάλιστα, ότι έκαναν ακριβώς το λάθος που από την αρχή τούς υποδείκνυαν όποιοι άνθρωποι διέθεταν στοιχειώδη γνώση οικονομικών και ένα κουκούτσι μυαλό. Οτι το Μνημόνιο απέτυχε για πολλούς λόγους αλλά κυρίως επειδή η βασική σύλληψη ήταν ελαττωματική..
Την Τρίτη «κλειδώνει» η έκτη δόση
Εν μέσω των αλλεπάλληλων κλυδωνισμών που δέχεται το ευρώ συνεδριάζουν την προσεχή Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, προκειμένου -μεταξύ άλλων- να αποφασίσουν εάν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα. Η ευρωζώνη δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τις διεθνείς αγορές και οι ηγέτες της ΕΕ καλούνται να λάβουν μέτρα που θα αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα.
Ψάρεμα αρχαιότητα
Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα ερευνητών από την Αυστραλία οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο άνθρωπος είχε εντρυφήσει στην τέχνη του ψαρέματος πολύ παλαιότερα από όσο πιστεύαμε. Η χρονολόγηση των ευρημάτων δείχνει ότι ο άνθρωπος ψάρευε και μάλιστα σε μεγάλα βάθη πριν από 42 χιλιάδες έτη ενώ εντοπίστηκε και ένα αγκίστρι ηλικίας 23 χιλιάδων ετών.
Συντάξεις Μαϊμού ύψους 300 εκατ. Ευρώ
Σε 300 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που δόθηκε σε συντάξεις «μαϊμού», δήλωσε σήμερα ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και πρόσθεσε ότι από 1η Δεκεμβρίου θα κινηθεί νομικά για την διεκδίκησή τους από αυτούς που τα καρπώθηκαν παράνομα.
τροφές κατά του καρκίνου
«Όπλο» κατά του καρκίνου μπορεί να αποτελέσει το φαγητό, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι γιατροί συμβουλεύουν ότι μέσα από τη διατροφή μας μπορούμε αν όχι να καταπολεμήσουμε, σίγουρα να προλάβουμε την ασθένεια, η οποία αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες στις αναπτυγμένες χώρες.

Διαβάστε 10 χρήσιμες διατροφικές οδηγίες που πιθανόν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου:
Ρέσλερ, Μπαρόζο και Ευρωομόλογα
 Διχασμένη η ευρωζώνη για τον τρόπο εξόδου από την κρίση

«Ανεύθυνη» χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για έκδοση ευρωομολόγου ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Μία παρουσιάστρια από την Ρωσία εξέφρασε την απέχθειά της προς τον Ομπάμα με... άκομψο τρόπο, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά της. Δείτε το βίντεο (Vid)
Ο αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994, άφησε πίσω του μια τεράστια πνευματική και εθνική κληρονομιά και παρακαταθήκη!

Ειδικότερα για τα Εθνικά Θέματα, παραθέτουμε το Βίντεο-Αφιέρωμα, με πηγές τις συγκλονιστικές «Μαρτυρίες Προσκυνητών» στο ομώνυμο βιβλίο με κύριο τίτλο «ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994″, Ν. Ζουρνατζόγλου, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία!
Η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα για το 2012 εφόσον εφαρμοστούν τα ήδη ψηφισθέντα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γλιτώνουμε τα νέα μέτρα για την τριετία 2013 -2015...
Το ευρώ οδεύει με ταχύτητα προς την κατάρρευση του, εκτιμά ο Economist στο κύριο άρθρο του, και οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να την αποτρέψουν. Ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, αλλά οι λύσεις υπάρχουν: ο Economist τάσσεται υπέρ της αποφασιστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου, σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια για τις οποίες «ήδη δεσμεύτηκαν οι κυβερνήσεις».

Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, ο Economist εκτιμά πως η κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, καταρρεύσεις τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο απειλώντας ακόμα και την ίδια της Ευρωπαϊκή Ένωση.
Social Media
Σχεδόν 9 στους 10 Ελληνες είναι τακτικοί χρήστες των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης


«Κολλημένοι» με τα social media και έτοιμοι για μεγάλες περικοπές στις τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες. Αυτό δήλωσαν οι έλληνες καταναλωτές σε έρευνα του IBM Institute for Business Value (IBV) που διεξήχθη πρόσφατα μεταξύ 13.000 ατόμων σε 24 χώρες.
Πλησιάζουμε στην καρδιά του χειμώνα και σίγουρα οι λάτρεις του βουνού, του χιονιού και των extreme sports στο χιόνι, αναμένουν με αγωνία τις εξορμήσεις τους στα χιονοδρομικά κέντρα. 

Σας παρουσιάζουμε ένα πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο με λήψεις από ελικόπτερο και πρωταγωνιστές δεινούς snowboarders!
Κιμ Ανγκ Γιονγκ
Από τον πιο έξυπνο άνθρωπο του πλανήτη μέχρι την δίχρονη ζωγράφο, παρουσιάζουμε τα 10 παιδιά θαύματα της σύγχρονης ιστορίας του κόσμου.


Κιμ Ανγκ Γιονγκ

Ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου που πήγε στο πανεπιστήμιο στα 3

Κάτω από ειδικές συνθήκες, το νερό δεν παγώνει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, γνωρίζουν εδώ και καιρό οι επιστήμονες. Τώρα, μοριακές προσομοιώσεις στον υπολογιστή αποκαλύπτουν για πρώτη φορά την απόλυτη θερμοκρασία στην οποία το νερό υποχρεωτικά γίνεται πάγος: μείον 48 βαθμοί Κελσίου.

H θερμοκρασία πήξης του νερού γενικά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η καθαρότητά του και η ατμοσφαιρική πίεση. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα υγρά, τα οποία παγώνουν πιο εύκολα σε υψηλή πίεση, το νερό παγώνει σε θερμοκρασία λίγο χαμηλότερη από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου όταν εκτεθεί σε πίεση πάνω από μία ατμόσφαιρα.