follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Οι φυσικοί ανακοίνωσαν ότι δύο πειράματα στον LHC (ATLAS και CMS) είδαν ενδείξεις του Higgs με την ίδια περίπου μάζα, φέρνοντας έναν τεράστιο ενθουσιασμό στις τάξεις των φυσικών. Το απλό γεγονός ότι τόσο ο ανιχνευτής ATLAS όσο και ο CMS φαίνεται να είδαν την ίδια σχεδόν μάζα ήταν αρκετό για να προκαλέσει ένα τεράστιο ενθουσιασμό στην κοινότητα της φυσικής των σωματιδίων.
Οι 117 βουλευτές που ζητάνε αποζημιώσεις εκατομμύρια ευρώ!
Η λίστα της Ντροπής

Την ώρα που η πλειοψηφεία του κόσμου στην κυριολεξία πεινάει ή τα βγάζει παρά πολύ δύσκολα πέρα, οι ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ των δυο κομμάτων που μας έφεραν ως εδώ (ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ) ζητάνε δεκάδες εκατομμυρια ευρώ αναδρομικά για αυξήσεις που οι ίδιοι ψήφισαν αλλα τελικά δεν πήραν, αλλά και δεκάδες άλλα για αποζημιώσεις για ηθική βλάβη!

Για τέτοια αλητεία μιλάμε! Στην λίστα περιλαμβάνονται και ηχηρά ονόματα απο πρώην και νυν υπουργούς.


Δείτε τους εδώ:
Άγαλμα Ελευθερίας γελοιογραφία βάσει εποχών

www.rokakias.gr
Την ίδια μέρα προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Την ίδια μέρα θα προπληρωθούν, τα επιδόματα ανεργίας και τα.. επιδόματα για τους μακροχρόνιους ανέργους, τα οποία καταβάλλονται κανονικά από τις 21 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και την 1η Ιανουαρίου του 2012.
τσιγάρο δηλητήρια
Παρακάτω σας παραθέτουμε τα 22 δηλητήρια που περιέχει ένα τσιγάρο...
Πως ήταν όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν στο κοινό το Facebook, το Twitter, το Youtube αλλά και μερικά ακόμα από τα διασημότερα sites του παγκόσμιου κυβερνοχώρου;

Πλέον τα επισκεπτόμαστε σχεδόν καθημερινά, ενώ ανήκουν (ή άνηκαν στο πρόσφατο παρελθόν) στους πιο δημοφιλείς ιστότοπους του πλανήτη...
Φουτουριστικά σπίτια
Δείτε εντυπωσιακά, φουτουριστικά..σπίτια
Η ηλεκτροκίνητη μηχανή «BOXX» στην παραγωγή
Η περίεργη μοτοσικλέτα με μήκος μόλις ένα μέτρο!

Η περίεργη μοτοσικλέτα αμερικανικής καταγωγής που ακούει στο όνομα «BOXX» κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια, ενώ το μήκος της είναι το μόλις 1 μέτρο!
Χειρόγραφα του Νεύτωνα στο διαδίκτυο
Το ένα περίπου πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα που διατηρεί το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ διατίθεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο

Διαδικτυακή πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα και πρωτότυπα έργα του Ισαάκ Νεύτωνα προσφέρει το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ όπου δίδασκε ο διάσημος σπουδαίος φυσικός και μαθηματικός.
Η NASA έχασε 500 πετρώματα από σελήνη και κομήτες!
O γενικός επιθεωρητής της υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι 500 δείγματα σεληνιακών βράχων μετεωριτών, σκόνης από κομήτες και άλλων υλικών έχουν κλαπεί ή χαθεί τις τελευταίες δεκαετίες.



«Διαπιστώσαμε ότι τα αρχεία της NASA είναι ανακριβή και ότι οι ερευνητές δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πού βρίσκονται όλα τα δείγματα που δανείστηκαν» καταλήγει το πόρισμα του επιθεωρητή.
Ιαπωνικός
Με επιτυχία εκτοξεύτηκε ο δορυφόρος – ραντάρ της Ιαπωνίας, από το διαστημικό κέντρο Τανεγκασίμα, στη νότια επαρχία Κογκοσίμα.  

Μέρος της αποστολής του δορυφόρου Η-2Α είναι η συλλογή στοιχείων για φυσικές καταστροφές αλλά και η συγκέντρωση πληροφοριών ειδικά από τη Βόρεια Κορέα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.
Skype: Κενό ασφαλείας προδίδει την «τοποθεσία» χρήστη
Το New York University’s Polytechnic Institute ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας στο Skype, το οποίο δεν προστατεύει τις «τοποθεσίες» των χρηστών του Skype αλλά ούτε και την P2P δραστηριότητα διαμοιρασμού των χρηστών του, κάτι που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χάκερ.

Σε νέο δανεισμό προχωρά σήμερα το Δημόσιο
Σε αναζήτηση 1,25 δισ. ευρώ

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου και ύψους 1,25 δισ. ευρώ προχωρά σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Δεν αρκεί μια προφορική ή γραπτή δήλωσή τους

Για να παραιτηθούν οι βουλευτές από τις αξιώσεις που διεκδικούν με τις προσφυγές τους στα διοικητικά δικαστήρια δεν αρκεί μια δήλωση τους, γραπτή ή προφορική, στα Μέσα Ενημέρωσης.
Πιο ευάλωτες στην κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται ότι είναι οι γυναίκες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, όπως δείχνουν έρευνες ειδικών επιστημόνων.


Βρετανοί επιστήμονες από το London School of Economics (LSE) διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες απόφοιτοι πανεπιστημίων τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ σε σχέση με τις λιγότερο μορφωμένες.
Η Τρόικα ζητά κατάργηση του βασικού μισθού
Μπορεί, μέχρι στιγμής, οι αξιωματούχοι της τρόικας να μη θέτουν θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού αλλά επανήλθαν στο αίτημά τους για συρρίκνωση του βασικού μισθού των 751 ευρώ!
Οι κάτοχοι των Nokia N8, E7, X7,C6-01, C7, Oro, E6 και 500 μάλλον θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα για το νέο Symbian Belle γιατί όπως φαίνεται δεν θα διατεθεί φέτος.


Σύμφωνα με το All About Symbian, η Nokia δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες συσκευές θα αποκτήσουν το Symbian Belle κάποια στιγμή στις αρχές του 2012.
Είναι λεπτό, είναι ultrabook, είναι το νέο LG Xnote Z330. Πρόκειται για ακόμη ένα Ultrabook, ένα αρκετά λεπτό laptop, που έρχεται να μπει δυνατά στην αγορά. 

Στα εσωτερικά του κρύβεται ένας Intel i5 ή Intel i7 Sandy Bridge επεξεργαστής με 4GB μνήμης, 120GB SATA3 SSD σκληρός για τρελές ταχύτητες, USB3.0 θύρες γιατί το USB2.0 είναι πλέον παλιό και φυσικά 13.3″ οθόνη στα 1366×768 pixel. Επιπλέον, με το Fastboot, τεχνολογία της LG για γρήγορο boot, το LG Xnote Z330 μπορεί και ξεκινάει το λειτουργικό του σε 10 μόλις δευτερόλεπτα.
Η Sony Ericsson δεν έχει ανακοινώσει επίσημα απολύτως τίποτα αλλά αν κρίνω από τις φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά πρέπει να είμαστε μόλις μερικές ημέρες/εβδομάδες μακρυά από την επίσημη εμφάνιση του Sony Ericsson Arc HD στην αγορά.

Το Sony Ericsson Arc HD έρχεται με οθόνη 4.3 ιντσών και ανάλυση 1280 x 720 pixels με την βοήθεια του Android 2.3.5. Ο αισθητήρας της κάμερας υποτίθεται ότι έχει ανάλυση 12 megapixel ενώ ο επεξεργαστής είναι dual core Snapdragon στο 1.5GHz και Adreno 220 GPU. Με αυτά τα specs η καταγραφή και η αναπαραγωγή full HD 1080p video θεωρείται δεδομένη.

Οι Πρυτάνεις προειδοποιούν για αναστολή λειτουργίας των ΑΕΙ
«Τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια λόγω των συντονισμένων πολιτικών υποχρηματοδότησης, συγχωνεύσεων φορέων της δημόσιας διοίκησης, μετακύλισης της χρηματοδότησης και της ευθύνης της φοιτητικής μέριμνας (σίτισης, στέγασης, συγγραμμάτων, νοσηλείας, κ.ά.) χωρίς βιώσιμο σχέδιο οδηγούν τα πανεπιστήμια σε αδιέξοδο, με άμεσο κίνδυνο ακόμα και αναστολής βασικών λειτουργιών τους».
Οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώνονται κατά 150.000 ως το 2015
Τον κεντρικό στόχο της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στο κράτος μέχρι το 2015 κατά τουλάχιστον 150.000 επαναβεβαίωσαν η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και οι εκπρόσωποι της τρόικας, που επισκέφθηκαν το υπουργείο. Ο σχετικός προγραμματισμός αποχωρήσεων - προσλήψεων αναμένεται σε μελέτη που θα παραδοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Αδυνάτισμα, Fitness
Μήπως είσαι κι εσύ από εκείνες που δεν μπορούν με τίποτα να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο; Μην ανησυχείς. Σου συγκεντρώσαμε τους 10 βασικούς κανόνες που αν ακολουθήσεις θα χάσεις κιλά χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς... Πρόγραμμα θέλει και θέληση.
Προσφορές ενάντια στην κρίση!
Πεσμένες οι τιμές στη Θεσσαλονίκη

Με εορταστικές εκπτώσεις έως 70%, προσφορές και δώρα, ο εμπορικός κόσμος επιχειρεί να προσελκύσει τους καταναλωτές στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Θεσσαλονίκης. Το «στοίχημα» της επιβίωσης επιχειρούν να κερδίσουν αυτόν το μήνα χιλιάδες επαγγελματίες, σε ένα κλίμα που μετά βίας μπορεί να χαρακτηριστεί... εορταστικό.
Φαρμακεία Απεργία
Προειδοποιητικός ο χαρακτήρας της απεργίας

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου οι φαρμακοποιοί ενάντια στην υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και στην οικονομική ασφυξία των φαρμακείων.
Ενόψει του Euro 2012 Με απάνθρωπες μεθόδους προσπαθούν να τακτοποιήσουν οι αρχές της Ουκρανίας το θέμα των αδέσποτων ζώων, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που η χώρα συνδιοργανώνει με την Πολωνία το καλοκαίρι του 2012.
Η Traxxas προσπαθεί τα τελευταία 25 χρόνια να κατασκευάσει το απόλυτο τηλεκατευθυνόμενο. Και το κατάφερε! Το καινούριο της όχημα, τo Traxxas XO-1 φτάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα, ενώ τελικιάζει στα 160χλμ/ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα...
Επικίνδυνο στέλεχος της γρίπης Η5Ν1 δημιούργησαν στην Ολλανδία
Σε επαγρύπνηση δηλώνουν ότι θα βρίσκονται τα υπουργεία Υγείας πολλών χωρών, μετά την ανακοίνωση ερευνητών στην Ολλανδία ότι δημιούργησαν ένα πολύ πιο επικίνδυνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών Η5Ν1. Ο νέος ιός εξαπλώνεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και πιθανώς σκοτώνει το 60% των θυμάτων του.
UFO, τρικ, ή απλά ανεξήτητα; 

Ενώ Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα έχουν αναφερθεί από τον άνθρωπο από τότε που πρωτοκοίταξε τον ουρανό, το σύγχρονο φαινόμενο του «ιπτάμενου δίσκου» έχει μπει στη συνείδηση του κοινού από το 1947, το έτος που έγινε γνωστό το συμβάν του Roswell.
Τοποθετήστε το σωστό νούμερο..
Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Μέγαρο Μουσικής
Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα με τη συμμετοχή σπουδαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και χορευτών που απευθύνεται στη φαντασία και την ωριμότητα των των παιδιών αλλά και στην ευαισθησία των μεγάλων παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής.
Η Τρόικα επιστρέφει με νέα μέτρα
Πρόσθετα μέτρα ύψους 1,2 δισ. ευρώ και αυξήσεις έως 25% στα εισιτήρια των  αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ αλλά και  στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ φέρνει το νέο Μνημόνιο που παζαρεύει με την Τρόικα η κυβέρνηση.
I believe i can fly - Flight of the Frenchies
Δύο τρελοί Γάλλοι επιδιώκουν το επικίνδυνο και διεκπεραιώνουν αποστολές που κόβουν την ανάσα..

Γυρνώντας τον κόσμο απαθανατίζουν απίστευτες πτώσεις και ακροβατικά, δημιουργώντας μία ταινία γεμάτη αδρεναλίνη.. Η ταινία λέγεται "I believe i can fly - Flight of the Frenchies"

Δείτε το trailer..
Το ρωσικό αστροφυσικό παρατηρητήριο Spectr-R, το οποίο τέθηκε σε τροχιά στις 18 Ιουλίου του 2011, έχει σαν σκοπό την παρακολούθηση του ηλιακού πλάσματος. Το σύστημα του Plasma-F ερευνά τις παραμέτρους του ηλιακού ανέμου, του διαπλανητικού μαγνητικού πεδίου και των ηλιακών διαστημικών ακτίνων.
Σε ένα βίντεο διάρκειας μόλις 60 δευτερολέπτων το Reuters κατάφερε να συγκεντρώσει τα γεγονότα της χρονιάς. Δείτε τι συνέβη το 2011, με μια ματια...
Μεγάλο ταλέντο ένας 17χρονος στη Ζωγραφική
Τα ρεαλιστικά σχέδια με μολύβι τραβούν πάντα το ενδιαφέρον. Ωστόσο, όλα τα σχέδια που έχετε δει μέχρι τώρα μάλλον δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που θα δείτε στην συνέχεια.

Ο καλλιτέχνης ονομάζεται Φρέντο, και είναι μόλις 17 ετών. Γεννήθηκε στη Χιλή... και ξεκίνησε να ασχολείται σοβαρά με το σχέδιο από τα 15 του.
Παπαδήμος: Η Ελλάδα έχει πρόγραμμα τριετίας
«Αν τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα εφαρμοστούν, δεν θα χρειαστούν νέα»

«Μεγάλο βήμα προς τη δημοσιονομική σύγκλιση και ενοποίηση της ευρωζώνης» χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος από τις Βρυξέλλες, διευκρινίζοντας
Νέες χρηματοδοτήσεις 135 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπέγραψε χτες δύο συμβάσεις συνολικού ύψους 135 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα.

1. 85 εκατ. ευρώ χορηγούνται για τη σύσταση Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο θα επενδύει σε έργα αστικής ανάπτυξης σε διάφορες περιφέρειες της χώρας. Η ΕΤΕπ ενήργησε με την ιδιότητα του Διαχειριστή του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JESSICA Ελλάδας.
Τι είναι αυτές οι λωρίδες στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη;
Το ρομπότ Opportunity που βρίσκεται στην επιφάνεια του “κόκκινου πλανήτη”, έκανε μία ιδιαιτέρως σημαντική ανακάλυψη, αφού καθώς εξερευνούσε τον Άρη, “σκόνταψε” πάνω σους μακρόστενους σχηματισμούς που βλέπετε στην φωτογραφία, και θυμίζουν έντονα τις λωρίδες διαγράμμιση στους δρόμους των πόλεων!
«Η Αμερική θα γίνει πεδίο μάχης»
Νέο μήνυμα από τους Anonymous για το νόμο «National Defense Authorization»

Η διαβόητη ομάδα χάκερ, Anonymous, έδωσε στην κυκλοφορία ένα βίντεο σχετικά με ένα νομοσχέδιο το οποίο πέρασε από την Γερουσία, και μάλιστα με ψήφους 97 προς 3.
Ολική έκλειψη Σελήνης σήμερα
Εντυπωσιακές φωτογραφίες προηγούμενων εκλείψεων

Μια εντυπωσιακή έκλειψη σελήνης θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος.
Ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει στην ίαση του καρκίνου!
Δεκαεφτάχρονη κερδίζει 100 χιλ. δολάρια για τη δημιουργία αντικαρκινικών σωματιδίων

Στην ηλικία των 17 ετών πολλοί ασχολούνται με διάφορα πράγματα, άλλοι με τον αθλητισμό, άλλοι με το να ζήσουν απλά την εφηβεία τους, άλλοι με τα μαθήματά τους και το πως θα καταφέρουν να περάσουν στην σχολή που επιθυμούν. Μία δεκαεφτάχρονη, όμως, εργάζεται πάνω σε μία πρωτοποριακή θεραπεία ενάντια του καρκίνου, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μίας πλήρως αποτελεσματικής ίασης της ασθένειας.
Με ευθεία απειλή δολοφονίας του εκδιώχθηκε από την εξουσία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά από "ομηρία" 242 ημερών, αφ'ότου προειδοποιήθηκε ότι επίκειται η δολοφονία του λόγω της ανεξάρτητης ανάπτυξης ελληνορωσικών σχέσεων με επίκεντρο τους αγωγούς και της ελληνορωσική αμυντική συνεργασία.
Σε «καλό αποτέλεσμα», που θα επιτρέψει στο ευρώ να ανακτήσει την αξιοπιστία του, κατέληξε, σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

«Καταλήξαμε μετά από μακρές διαπραγματεύσεις σε ένα καλό αποτέλεσμα» είπε στους δημοσιογράφους η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: «Θα οικοδομήσουμε μια δημοσιονομική ένωση για το ευρώ, που θα είναι ταυτόχρονα και μια ένωση σταθερότητας».
Παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς
Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο πληρώνονται σε όλο τον κόσμο για δωροδοκίες 1 τρισεκατομμύριο δολάρια γεγονός που εντείνει τη διαφθορά και συμβάλλει στην υπονόμευση του μέλλοντος των επερχόμενων γενεών. Κάθε πράξη δωροδοκίας συμβάλλει στη φτώχεια, αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο και αποστερεί πόρους για επενδύσεις.
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ σε απόσταση αναπνοής απο την Γαύδο
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 (mb) βαθμών της κλίμακας Ριχτερ σημειώθηκε στις 10:14 το πρωί στην θαλάσσια περιοχή Νότια των Χανίων σε απόσταση 9 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά της Γαύδου και 69 χιλιομέτρων Νότια της Παλαιόχωρας.
Γλυπτά χρώματος με ηχητικές δονήσεις
To δημιουργικό γραφείο Dentsu, συνεργάστηκε με τον φωτογράφο Linden Gledhill για τη δημιουργία αυτής της σειράς των γλυπτών χρώματος χρησιμοποιώντας ηχητικές δονήσεις. H σειρά ήταν μέρος μιας εκστρατείας για PIXMA μάρκα εκτυπωτή μελανιού της Canon.
Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου
Εικόνες που μας κάνουν να ζηλεύουμε! Αν θέλετε να κολυμπήσετε στη μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την Χιλή και συγκεκριμένα στο θέρετρο San Alfonso del Mar της επαρχίας Algarrobo.
O Sam Lessin, στέλεχος της εταιρείας του Facebook, επιβεβαίωσε την Τρίτη, ότι η νέα εμφάνιση της υπηρεσίας με την υποστήριξη του Timeline, ξεκινάει να προσφέρεται στο κοινό της Νέας Ζηλανδίας και σύντομα θα επεκταθεί η αλλαγή και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Καλλιτέχνες του δρόμου δημιουργούν εκπληκτικά έργα τέχνης που ξεγελούν το μάτι και εντυπωσιάζουν!
τα πιο όμορφα στον κόσμο
Ποιος πίνακας ζωγραφικής θα μπορούσε να θεωρηθεί ο ωραιότερος του κόσμου; Ποια παραλία, ποιο άγαλμα, ποιο…νεκροταφείο; Βρεθήκαμε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση:


Να περιορίσουμε τα αμέτρητα πράγματα που έχουμε δει, στα 30 πιο ωραία.