follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Στην εντυπωσιακή φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε τον κομήτη Lovejoy κοντά στον ορίζοντα της Γης καθώς απομακρύνεται, ασφαλής πλέον από την κόλαση του Ήλιου. Την φωτογραφία πήρε ο αστροναύτης της NASA Dan Burbank, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 21 Δεκεμβρίου 2011.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού το 11μηνο διαμορφώνεται στα 20,49 δισ. ευρώ. Είναι αυξημένο κατά 4,75% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.  Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 3%, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 6,2%.
Θα 'πρεπε κάποτε να μάθουμε ποιοι ήταν αυτοί οι έξυπνοι Υπουργοί που ήταν τόσο ανοιχτοχέρηδες με τα ξένα χρήματα δημοσίου. Η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι η διαρκής δυσφήμηση και διαπόμπευση. Τα επιδόματα που αδικαιολογήτως δίνονταν αν κάποιος τα υπολογίσει σε βάθος..
Μία ιδιαίτερα πειστική – άρα και επικίνδυνη για τους πολίτες – προσπάθεια αλίευσης δεδομένων βρίσκεται σε εξέλιξη σε μεγάλη ελληνική τράπεζα, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοχοι πιστωτικής κάρτας να δέχονται στο e-mail τους μηνύματα με τα οποία καλούνται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους.
e-volution ebusiness award
Τα καλύτερα ελληνικά sites σύμφωνα με τα ‘e-volution awards’. Κείμενο μέλους της επιτροπής:

Τον Αύγουστο είχα ξαφνιαστεί ευχάριστα όταν ο Όμιλος Μπούσσια και το Eltrun, το εργαστήρι Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του ΟΠΑ, ανακοινώσανε το θεσμό των πρώτων βραβείων eBusiness στην Ελλάδα: τα e-volution awards. Λίγο καιρό μετά, με χαρά αποδέχτηκα να είμαι μέλος της 6μελούς κριτικής επιτροπής:
Το National Geographic ανακοίνωσε τους νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας για το 2011 , και οι εικόνες δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτικές.

Ο Shikhei Goh από την Ινδονησία πήρε είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου βραβείου για την εικόνα ενός dragonfly με τίτλο «πιτσίλισμα». Ο Goh θα δει την φωτογραφία του δημοσιευμένη στο National Geographic και θα πάρει σαν βραβείο $ 10.000.
Μέχρι και τη δεκαετία το 90' υπήρχε ο μύθος πως ένα χαρτί μπορεί να διπλωθεί στη μέση μέχρι και 7 φορές. Πράγματι μπορείτε να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα και μόνοι σας με μια κόλα Α4 στο σπίτι σας. Είναι αδύνατο να διπλωθεί πάνω από 7 φορές.
Ο Raymond Moody, είναι ο άνθρωπος που πρώτος ανακάλυψε και έκανε έρευνες στον τομέα των επιθανάτιων εμπειριών. Το pyles.tv και η Όλγα Τάντου, τον συνάντησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα. Μίλησε για τις επιθανάτιες εμπειρίες (NDE) , τον Πλάτωνα, τα 9 στάδια του "ταξιδιού στον άλλον κόσμο" και για το πώς είναι "η ζωή μετά τη ζωή" !

Όλγα Τάντου: Το 1975 μετά την έκδοση του βιβλίου σας «Η ζωή μετά τη ζωή ξεκινά μία επανάσταση στον κόσμο στην αντιμετώπιση του θέματος επιθανάτιες εμπειρίες, και εσείς πλέον καθιερώνεστε ως ηγετική μορφή σ’ αυτό το χώρο. Τι ήταν αυτό το βιβλίο; «Η ζωή μετά τη ζωή».
Τα trailers των νέων ταινιών που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Από σήμερα λοιπόν, 22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους..
Νέα μελέτη ξεσηκώνει αντιπαραθέσεις

Η πασίγνωστη και άκρως αμφιλεγόμενη Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, πάνω στην οποία υποτίθεται ότι έχει μυστηριωδώς αποτυπωθεί το αυθεντικό πρόσωπο του Χριστού- κάτι που όμως δεν έχει γίνει γενικά αποδεκτό έξω από τους κύκλους της εκκλησίας- ξεσηκώνει νέες αντιπαραθέσεις.
Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο προβολές πραγματοποιήθηκαν τη χρονιά αυτή Όσοι παρακολούθησαν έστω και ένα βίντεο στο YouTube φέτος, τότε συνέβαλλαν να σπάσει ο δημοφιλής ιστότοπος το φράγμα του 1 τρισεκατομμυρίου προβολών για το 2011.
Αργά ή γρήγορα, σε μια καινούρια σχέση, έρχεται εκείνη η ώρα που η κουβέντα καταλήγει στο παρελθόν και στη συνηθισμένη ερώτηση: με πόσους έχεις πάει; Άλλες φορές γίνεται ξεκάθαρα και ανοιχτά, άλλες υποψιάζεσαι ότι για εκεί το πάει.
Όταν οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν ένα πλανήτη σε τροχιά γύρω από ένα άλλο αστέρι, μπορούν να συμπεράνουν εύκολα το μέγεθός του, τη θερμοκρασία και χημική σύνθεση του. Αλλά ακόμα και το πιο ισχυρό τηλεσκόπιο δεν μπορεί διακρίνει το πως ένας πλανήτης φαίνεται πραγματικά. Τώρα φυσικός Abel Méndez του Πανεπιστημίου του Πουέρτο Ρίκο στο Arecibo έχει αναπτύξει ένα λογισμικό που μετατρέπει μια πληθώρα δεδομένων σε ένα ρεαλιστικό πλανητικό πορτρέτο.
O Ινδονήσιος Shikhei Goh είναι ο νικητής του πρώτου βραβείου για τη καλύτερη φωτογραφία του 2011 που διοργάνωσε και φέτος όπως κάθε χρόνο το περιοδικό National Geographic. Η υπέροχη φωτογραφία απεικονίζει μια λιβελούλα κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής καταιγίδας καθώς προσπαθεί να μη παρασυρθεί από τη βροχή κρατώντας την άκρη ενός κλαδιού.
Η Hasbro μηνύει την Asus για το νεο της tablet Tranformer Prime μιας και έχει τα δικαιώματα του ονόματος απο το παιδικό πρόγραμα "Transformers" με "πρωταγωνιστή" τον optimus pime, το γνωστό ρομπότ - νταλίκα!
Οι Έλληνες είμαστε αρκετά γκρινιάρηδες ώστε να διαμαρτυρόμαστε με το παραμικρό μποτιλιάρισμα στο δρόμο.

Στην Κίνα πάλι το 2010 σε μία εθνική οδό έξω από το Πεκίνο η ουρά των αυτοκινήτων είχε απόσταση 100 χιλιομέτρων και πολλοί από τους οδηγούς περίμεναν στα αμάξια τους παραπάνω από μία εβδομάδα, διανύοντας περίπου 300 μέτρα την ημέρα με το αυτοκίνητο.
Γνωστός αμερικανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι στα εργαστήρια του γίγαντα του διαδικτύου κατασκευάζεται ένας τύπος γυαλιών που θα λειτουργούν ως οθόνη.


Τα γυαλιά αυτά θα προβάλλουν εικόνες, κείμενα και βίντεο στον χρήστη ενώ θα είναι διάφανα ώστε να μπορεί να παρακολουθεί όσα προβάλλει η οθόνη έχοντας ταυτόχρονα ελεύθερο το οπτικό του πεδίο.
Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος το επόμενο διάστημα.

Όπως ο ίδιος ενημέρωσε τους υπουργούς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης, το αντικείμενο των συναντήσεων αυτών θα είναι η θητεία της κυβέρνησης.
Αυτή η γαλήνια εμφάνιση ενός νέφους αερίου και σκόνης, του οποίου η συμμετρική λοβοί, του δείνουν την εμφάνιση ενός ουράνιου άγγελου του χιόνιού, είναι στην πραγματικότητα το σπίτι ένός βίαιου νέου αστέρα ο οποίος επαναστατεί ενάντια στο μητρικό νεφέλωμα του. Δείτε το βίντεο.
Παραλείψτε την πλύση και περάστε απευθείας στο δεύτερο στάδιο, το άπλωμα των ρούχων. Μια χημική επίστρωση που αναπτύχθηκε στην Κίνα επιτρέπει στα υφάσματα να καθαρίζουν και να εξουδετερώνουν τόσο τους λεκέδες όσο και τις οσμές όταν εκτεθούν στο ηλιακό φως.
Φανταστείτε ένα ξενοδοχείο με έναν άπειρο αριθμό των δωματίων που διαθέτουν απεριόριστο αριθμό επισκεπτών. Τι θα συμβεί εάν ένα επιπλέον άτομο φθάσει αναζητώντας ένα μέρος για να μείνει; Δείτε το βίντεο με τα παιχνίδια του απείρου...
Με την αρχή του νέου έτους, η φορολογική υπηρεσία του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών θα μπορέσει να βασισθεί στην συμβολή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων.
Για να μάθετε πως αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο θα ήθελα να προσέξετε αυτό που θα σας πώ (Τα πρόσωπα είναι φανταστικά).

- Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την ΜΑΙΡΟΥΛΑ (4 ετών) και την πηγαίνουν στον(στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο(MMR ας πούμε).Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν  και πήγαν σπίτι τους.
Η νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων θα τεθεί στο επίκεντρο του αυριανού υπουργικού συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Συχνό είναι το φαινόμενο παγετού επάνω στην επιφάνεια του αυτοκινήτου, κατά τους χειμερινούς μήνες. Τι θα πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις και ποια μέτρα προφύλαξης μπορούμε να πάρουμε;
Το Facebook Timeline εκτός από το web και το iPhone app έχει πλέον να διαφημίσει ένα ακόμα νέο, το Facebook Activity Log. Με το εργαλείο αυτό το Facebook δίνει την δυνατότητα στον κάθε χρήστη να δει και να παραμετροποιήσει οτιδήποτε έχει κάνει από την αρχή του Facebook μέχρι σήμερα.
Σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ Apple και Anobit και περί το μισό δισεκατομμύριο δολάρια για την εξαγορά της πρώτης Ισραηλινής εταιρείας από το Cuppertino. Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς παράγει και πουλάει η Anobit η απάντηση είναι απλή: τεχνολογία που βελτιώνει την απόδοση μνήμης NAND flash.
Τι σας «δίνει» το κάθε ένα

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και δίλημµα αποτελεί το πόσα µελοµακάρονα ή κουραµπιέδες µπορούµε να καταναλώσουµε χωρίς να πάρουµε βάρος, καθώς και ποιο από τα δύο είναι προτιµότερο.
Αναστατώνει τον ανδρικό πληθυσμό με την σέξι φωτογράφιση της

Η Paula Patton, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Mission Impossible- Ghost Protocol», πόζαρε για το περιοδικό GQ του Ιανουαρίου.
Η μεγαλύτερη προσομοίωση του σύμπαντος που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιηθεί, η Run Horizon 3, εκτελέστηκε από τον 26ο ισχυρότερο υπολογιστή του κόσμου στην Κορέα.  Σε αυτήν ‘συμμετείχαν’ 374 δισεκατομμύρια σωματίδια μέσα σε ένα χώρο μήκους 32 δισεκατομμύρια έτη φωτός. Έκταση που ισοδυναμεί με περίπου τα δύο τρίτα του μεγέθους του παρατηρήσιμου σύμπαντος.
H αποστολή Kepler της NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη των πρώτων εξωπλανητών στο μέγεθος της Γης (και όχι με 1, 6 ή 2,4 φορές την ακτίνα της Γης όπως οι Kepler-22b Kepler-21b που ανακονώθηκαν πριν από λίγες μέρες!)
Για το τέλος Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου αναβάλλεται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Moneypost.gr η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΤΑΚ έτους 2009, ενός φόρου ο οποίος δεν έχει επιβληθεί ακόμη, σε τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Έλληνες.

Αμέσως μετά όμως, θα ακολουθήσουν άλλα τρία χαράτσια μέσα σε διάστημα ολίγων εβδομάδων:
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη, για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, δήλωσε στη Βουλή ότι "η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεων, ούτε θα παραιτηθεί". Συγκεκριμένα, ο κ. Δόλλης ανέφερε:
Ο  Craig Damraue είναι εμπνευστής των ιδιαίτερων εξισώσεων που περιγράφουν τον κόσμο..
Κανένας Έλληνας βουλευτής δεν διαθέτει χρήματα στην Ελβετία, όπως προκύπτει από τα πόθεν έσχες των βουλευτών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Για αρκετούς έμπειρους χρήστες του Διαδικτύου, η ιστορία του John Titor δεν είναι κάτι καινούργιο, αν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν συναντήσει αυτήν την περίεργη ιστορία ακόμα και τώρα που έχει καταλήξει αστικός μύθος. Έχοντας περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την εξαφάνισή του, ο John Titor ενέπνευσε στη συγγραφή ενός βιβλίου μιας θεατρικής παράστασης, ακόμα και κινηματογραφικού σεναρίου, όπως επίσης πολλές διαδικτυακές σελίδες που επιχειρούν να αποδείξουν ή να απορρίψουν τους ισχυρισμούς του, ότι ήταν ταξιδιώτης του χρόνου που μας επισκέφτηκε από το κοντινό μέλλον.
O άνδρας ανακάλυψε τα χρώματα και δημιούργησε τη ζωγραφική...

Η γυναίκα ανακάλυψε τη ζωγραφική και δημιούργησε το μακιγιάζ.

O άνδρας ανακάλυψε τις λέξεις και δημιούργησε τη συζήτηση.
Προς αναβολή βαίνει η αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας των δύο διαδοχικών, αύριο και μεθαύριο, συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, στις οποίες πρόκειται να συμμετάσχουν όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Η χθεσινή ημέρα ήταν από τις αιματηρότερες στη Συρία, όπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις που δεν φαίνεται να περιορίζονται παρά το γεγονός ότι η Δαμασκός συμφώνησε να δεχτεί Άραβες παρατηρητές, κάτι που η αντιπολίτευση θεωρεί ως «ελιγμό» του καθεστώτος για να κερδίσει χρόνο.
Η οικονομική ανάπτυξη και η πληθυσμιακή αύξηση στην Κίνα οδηγούν σε ολοένα και εντονότερη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας, αλλά και σε περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Με στόχο να αποφύγει μια επικείμενη, με τα υπάρχοντα δεδομένα, ανεπάρκεια τροφίμων εν μέσω πληθυσμιακής αύξησης, η κυβέρνηση της χώρας επεμβαίνει στη φύση μέσα από τέσσερα ειδικά προγράμματα αύξησης των βροχοπτώσεων κατά 10% ως το 2015.
Η κυβέρνηση έχει πλέον δρομολογήσει την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου φορτηγών και βυτιοφόρων Δ. Χ. , από την πρώτη Ιανουαρίου του 2012.

Με δεδομένη την επίσπευση της μεταβατικής περιόδου, καταργήθηκε και η διάταξη που προέβλεπε τη σταδιακή απομείωση της αξίας των αδειών έως 30 Ιουνίου. Ωστόσο δεν αποσαφηνίζεται το ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλουν οι μεταφορικές εταιρείες προκειμένου να λάβουν νέα άδεια ΦΔΧ ή βυτιοφόρου Δ.Χ.
Ο (εξαφανισμένος από προσώπου γης) ιδιοκτήτης της ΙΜΠΕΡΙΟ, που χρωστάει πάνω από  18.000.000 € σε Δημόσιο, ΙΚΑ, προμηθευτές και εργαζομένους, ανέλαβε την υποχρέωση να τα μοιράσει στα σχολεία
Οι προκλητικές επιχορηγήσεις των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά αλλά και τα δανεικά που παίρνουν κάθε λίγο και λιγάκι από τις τράπεζες... παρά το γεγονός ότι είναι ήδη υπερχρεωμένα, θα τεθούν επί τάπητος σήμερα το απόγευμα στη Βουλή. Αφορμή αποτελεί η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών και μελών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της Ν.Μπακογιάννη, του Ε.Αυγενάκη, του Χ.Μαρκογιαννάκη και του Γ.Κοντογιάννη.
Οι δύο ιστορίες της φυσικής που κυριάρχησαν στις ειδήσεις το 2011 ήταν ερωτήματα και όχι στέρεα επιστημονικά αποτελέσματα, δηλαδή “Μήπως τα νετρίνα ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως;" και "Έχει βρεθεί το μποζόνιο Higgs;". Ωστόσο, υπήρξαν μερικές φανταστικά καλόπιστους ευρήματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, πράγμα που ήταν δύσκολο για το PhysicsWorld να αποφασίσει σχετικά με τις πρωτοπόρες ειδήσεις κατά το 2011.
Ο Δημήτρης Νανόπουλος εξηγεί σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ γιατί η ανακάλυψη του μποζονίου Higgs μπορεί να “ανεβάσει” τους ‘Ελληνες.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Νανόπουλο η μέρα της ανακοίνωσης εντοπισμού του σωματιδίου Higgs – παρότι ήταν σίγουρος εδώ και χρόνια για την ύπαρξή του – αυτό που άκουσε ήταν σαν μουσική στα αυτιά του και ότι:
Το εξαιρετικό (και πολυβραβευμένο) ντοκιμαντέρ του Charles Ferguson με τίτλο «Inside Job» ξεσκεπάζει τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από την Αμερική το 2008, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και κρατάει τη χώρα μας ακόμη δέσμια των δανειστών μας...

Στο ντοκιμαντέρ αυτό που περιλαμβάνει συνεντεύξεις πολιτικών, δημοσιογράφων και ισχυρών οικονομικών στελεχών, σκιαγραφείται η παρακμή του καπιταλιστικού συστήματος και η διαπλοκή των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων...
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο «ΘΕΜΑ», ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανοίγει τα χαρτιά του στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνηση Παπαδήμου  και λίγα 24ωρα πριν ο  Γιώργος Παπανδρέου δρομολογήσει τις διαδικασίες αντικατάστασής του στο ΠΑΣΟΚ.
Άθρο καταπέλτης είναι αυτό του γνωστού οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπίνι για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Ρουμπινί οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία το 2012 είναι ξεκάθαρες, αλλά όχι ωραίες.
Τι "παίζουν" οι εφημερίδες της Κυριακής;
Σύνοδο Κορυφής των 27 της ΕΕ προτίθεται να συγκαλέσει ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεη, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς η κατάσταση στο ευρώ αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Και άλλες φορές οι αποφάσεις κρατών και κυβερνήσεων αποδομήθηκαν από τις αγορές σχετικά γρήγορα, όμως πάντα μεσολαβούσαν 2-3 εβδομάδες.