follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Βόμβα μεγατόνων ρίχνουν "κύκλοι του ΠΑΣΟΚ" αναφορικά με τις δηλώσεις Γιλμάζ, δηλώνοντας - "ανώνυμα" πάντως - ότι "είχαν εντοπιστεί παρόμοιες κινήσεις από το τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο τα τελευταία χρόνια, πολλές από τις οποίες αποτράπηκαν και με συνεργασία των τουρκικών υπηρεσιών". Τι ακριβώς εννοούν στο ΠΑΣΟΚ;
Μια βαφή από ημιαγώγιμα νανοσωματίδια που μπορεί να μετασχηματίσει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, δημιούργησε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Notre Dame, με επικεφαλής τον καθηγητή Χημείας και Βιοχημείας Prashant Kamat.
Ένα μυστήριο 4.500 ετών είναι έτοιμο να διαλευκανθεί χάρη στον «Τζεντί», το μηχάνημα που θα φτάσει στην καρδιά της πυραμίδας.Τι υπάρχει πίσω από τις κρυφές και καλά κλεισμένες πόρτες της Μεγάλης Πυραμίδας στην Γκίζα; Της πιο μεγαλειώδους και πιο μυστηριακής αιγυπτιακής πυραμίδας, ενός μνημείου ηλικίας 4.500 ετών;

Πρίν απο μία εβδομάδα η Hasbro μύνησε την Asus για το όνομα του νέου της tablet που φέρει το όνομα Tranformer Prime. Φαίνεται όμως πως μια τέτοια κίνηση...
Ένα μακροχρόνιο αίνιγμα της θεωρίας των υπερχορδών, μια αμφιλεγόμενη αλλά δημοφιλής θεωρία, γιατί το σύμπαν έχει μόνο τρεις διαστάσεις κι όχι εννέα, λύθηκε με τη βοήθεια προσομοίωσης σε ένα υπερ-υπολογιστή.
Με αυτό τον τρόπο ευχήθηκε σε φίλους του στην Αλβανία και στην Ελλάδα ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών Έντι Ράμα.
Στη διεξαγωγή εκλογών μετά το Πάσχα, με επικρατέστερες ημερομηνίες την 22η Απριλίου...
Η Google ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα μια νέα ενημερωμένη έκδοση για το Google +, που φέρνει κάποια επιθυμητά χαρακτηριστικά, ενώ επίσης βελτίωση των ήδη υπαρχόντων. Έγινε η προσθήκη μίας ρύθμισης για κάθε κύκλο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιλέγουν το πλήθος των πληροφοριών που θα μοιράζονται.
Μετά τη νέα τριετή συμφωνία με την Google, η Mozilla δημοσίευσε την πρώτη δημόσια beta build της επόμενης έκδοσης του Firefox, έκδοση 10.0. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, o Firefox 10 έρχεται με πλήρους οθόνη API (έτσι οι εφαρμογές web μπορούν να τρέξουν σε λειτουργία πλήρους οθόνης), με υποστήριξη για CSS3 3D-Transforms και WebGL anti-aliasing, και HTML5.
Φαίνεται ότι η Samsung κατάφερε να κυκλοφορήσει "στα ήσυχα" ένα νέο μέλος της Galaxy S II οικογένειας της. Το Samsung  Galaxy S II Duos  είναι η έκδοση του δημοφιλούς Smartphone για την China Telecom και είναι από τις πρώτες GS II συσκευές που προσφέρουν ταυτόχρονη υποστήριξη των προτύπων CDMA2000 και GSM.
Σε κάποια από τα 100-200 πορτοφόλια που κανονίζουν το παγκόσμιο χρήμα και τις τύχες μας απευθύνεται το κινητό Grand Premiere της Gresso που θα κυκλοφορήσει σε 30 αριθμημένα τεμάχια και τιμή 50.000 δολάρια Αμερικής..
Η αυτόματη μηχανή καφέ Top Brewer της δανέζικης εταιρείας Scanomat είναι απίστευτη. Οι σχεδιαστές έχουν εφαρμόσει όλη την τεχνογνωσία τους και τη φαντασία τους και το αποτέλεσμα είναι στο μάτι όσο φαντάζομαι και στα χείλη καταπληκτικό! 
Εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες της Σελήνης θα εξεταστούν για πιθανά ίχνη στην επιφάνειά της που θα αποδεικνύουν το πέρασμα εξωγήινων.
Με ένα δημιουργικό  Interactive βίντεο το Skype μας εύχεται καλά Χριστούγεννα


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Jacob E. Goldman, ο άνθρωπος που ίδρυσε το Palo Alto Research Center (PARC) της Xerox. Ελάχιστοι γνωρίζουν το συγκεκριμένο φορέα, από τον οποίο έχουν ξεπηδήσει καινοτομίες που έθεσαν τη βάση για τη σημερινή τεχνολογία.
Προσοχή! Μην δοκιμάσετε ποτέ να πιείτε coca-cola και να φάτε καραμέλες mentos γιατί όπως θα καταλάβετε και από το βίντεο.. αντιδρούν πολύ άσχημα και ο συνδυασμός τους έχει κριθεί εξαιρετικά επικίνδυνος για τον άνθρωπο!

Θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των δυνάμεων της φύσης


Ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, για πρώτη φορά από τότε που τέθηκε σε λειτουργία το 2009 πραγματοποίησε την πρώτη του ξεκάθαρη παρατήρηση ενός άγνωστου μέχρι τώρα υποατομικού σωματιδίου, το οποίο ονομάστηκε Chi_b (3P).
Γιορτινές μέρες και όλο και κάποιο πάρτι, συγκέντρωση στο σπίτι με φίλους ή έξοδος για ποτό θα προκύψει. Τι γίνεται όμως όταν σηκωθείς την επόμενη μέρα με ένα κεφάλι "καζάνι" και αυτήν την ενοχλητική αδιαθεσία του hangover;
Έζησαν πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν και διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα μέσα σε μικρές σταγόνες από κεχριμπάρι.

Τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα πιστεύεται ότι περιπλανιόταν στη Γη μαζί με τους δεινόσαυρους και πριν από την εποχή των παγετώνων, τρία εκατομμύρια χρόνια πριν.
1ος Παγκόσμιος Πόλεμος, η παραμονή των Χριστουγένων του 1914 βρήκε τους στρατιώτες στα χαρακώματα στην περιοχή της Φλάνδρας, σε μια νύχτα κρύα και υγρή...

Γύρω στα μεσάνυχτα, οι Βρετανοί στρατιώτες ακούν από τις γραμμές των Γερμανών μια γνώριμη ψαλμωδία..
Δυστυχώς Χριστουγεννιάτικα τα νέα για τα Μέγαρα είναι δυσοίωνα! Το αγκυροβόλιο στην Πάχη, είναι πια γεγονός, αφού δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Δείτε τι συμβαίνει στον κόσμο τούτο..
Οι Κινέζοι ρίχνονται για πέμπτη χρονιά στη μάχη

Μαθητές, σπουδαστές και υπάλληλοι συγκρούονταν επί δύο νύχτες στη Σαγκάη για να αποβάλουν το... άγχος τους, σε μια αναίμακτη μάχη, αφού τα μοναδικά «όπλα» τους ήταν τα μαξιλάρια που κρατούσαν.
Παρατηρήσατε κάτι διαφορετικό στην κορυφή της σελίδας σας στο Facebook; Στην κορυφή των σελίδων των χρηστών, η εταιρεία έχει προσθέσει μια ενημέρωση με σύνδεσμο για να εξηγήσει πώς το κοινωνικό δίκτυο αναλαμβάνει διαφημίσεις και γιατί εμφανίζονται στις σελίδες των χρηστών.
Με τον Γιώργο Παπανδρέου κλείνει την Τρίτη ο κύκλος επαφών που άνοιξε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν και στηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση. 
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, θα έχει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Με τη συνάντηση αυτή κλείνει ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ένα από τα πολύ περίεργα γεγονότα της εποχής μας, στο οποίο δεν δόθηκε ποτέ καμία δημοσιότητα από τα διεθνή ΜΜΕ, είναι το ότι πάνω από 100 κορυφαίοι επιδημιολόγοι δολοφονήθηκαν ή πέθαναν με θάνατο ανεξήγητο ή σκοτώθηκαν σε "ύποπτα" ατυχήματα..
Δεν υπάρχουν, δυστυχώς, άλλα περιθώρια «πειραματισμών και ερασιτεχνισμών» στο Κυπριακό, ανέφερε στην Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του, που αναγνώστηκε σήμερα στους ιερούς ναούς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Βρέθηκε αρχαίος αμφορέας μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας κοντά στην περιοχή της Κατούνας Ξηρομερίου, τυχαία από αστυνομικό.
Σχετίζονται με σημαντικά διεθνή γεγονότα

Η χρονιά που μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες αφήνει πίσω της ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές. Ανεξάρτητα όμως από τα συναισθήματα που προκαλούν τα διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στον πλανήτη το σίγουρο είναι ότι θα παραμείνουν στην ιστορία. Το προσωπικό του Twitter επέλεξε τις φωτογραφίες από τα διεθνή γεγονότα που συζητήθηκαν περισσότερο κι εμείς σας τις παραθέτουμε.
Τεράστια χρηματικά ποσά είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δικαστές, διευθυντές κρατικών υπηρεσιών, γιατροί του ΕΣΥ, καθηγητές και προϊστάμενοι διαφόρων υπηρεσιών όπως αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ παραδέχθηκε ότι πίσω από πολλές πυρκαγιές σε ελληνικά δάση κρύβονταν Τούρκοι μυστικοί πράκτορες. Διαβάστε τι είπε
Την γνωρίζεις, ενθουσιάζεσαι, την ερωτεύεσαι, πέφτεις στα πατώματα, πέφτεις με τα μούτρα... μέχρι μια μέρα να καταλήξεις βουτηγμένος στη ρουτίνα και να αναρωτιέσαι "τι έχεις κάνει και τιμωρείσαι έτσι". Και κάπως έτσι -από ότι έχεις παρατηρήσει στη ζωή σου, αλλά και στις ζωές των περισσότερων γύρω σου (ευτυχώς όχι όλων)- κάπως έτσι καταλήγουν οι σχέσεις.
 Της Ελένης Ζώτου

"Σαν να ‘ταν χθες, που καθόμουνα στο θρανίο της τάξης μου και άκουγα, με τα παιδικά μου μάτια ορθάνοιχτα από ενδιαφέρον, τον δάσκαλο μου να μιλά. Έλεγε για ήρωες, για πολεμιστές, για δοξασμένους, για αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους, για αρχαίους Ελληνικούς πολιτισμούς, για τιμημένα δαφνοστεφανωμένα κεφάλια δρομέων..
Από την ημέρα της εμφάνισης του μαγικού Άστρου της Βηθλεέμ έχουν περάσει περισσότερα από 2.000 χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί μια επιστημονική εξήγηση για το τι μπορούσε να είναι αυτό το «φαινόμενο», καθώς η θρησκευτική άποψη τονίζει ότι ήταν ένα θαύμα της ανθρώπινης πίστης.
To nea-news σας εύχεται ολόψυχα καλά Χριστούγεννα!













Ο Άι Βασίλης αποτελεί σήμερα μια διεθνή λαογραφική μορφή η οποία διανέμει δώρα σε παιδιά και ενηλίκους που υπήρξαν "καλοί" κατά τη διάρκεια του χρόνου. Είναι κυρίαρχο πρόσωπο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων.
Το σπίτι των φωτογραφιών δεν ονομάστηκε τυχαία «Zen Garden». Βρίσκεται στη μέση μιας ερήμου, σε υψόμετρο 2.500 μέτρων.

Στο υψίπεδο του Σαν Λούις, στο Κολοράντο, υπάρχει μια μικρή έρημος. Περιτριγυρίζεται από τα όρη Σάνγκρε ντε Κρίστο και από το εθνικό μνημείο των ΗΠΑ, τους μεγάλους αμμόλοφους. Όποιος ξέρει την περιοχή, γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο γαλήνια μέρη στον πλανήτη Γη.
Mπορεί το λειτουργικό της, το Android, να παίζει στα περισσότερα tablet PCs εκεί έξω, αυτό όμως δεν αρκεί στην Google.

O Πρόεδρος της Google Έρικ Σμιντ ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera αυτό που θα αποτελέσει, πιθανότατα, τον μεγαλύτερο αντίπαλο του iPad -τουλάχιστον μέσα στο 2012.
Έκκληση προς τις δυνάμεις του ελληνισμού, εκτός Ελλάδος, επ’ευκαιρία των εορτών έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, καλώντας τους να βοηθήσουν την μητέρα πατρίδα σε μία εποχή που τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Ακόμη βαθύτερα σε επίπεδο «junk» («σκουπίδι») έριξε το αξιόχρεο της ΔΕΗ o oίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, επικαλούμενος την επιδείνωση της ρευστότητας της εταιρίας. Η S&P αποφάσισε να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ σε «CCC» από «Β-» που ήταν πριν, διατηρώντας μάλιστα τις αρνητικές προοπτικές, κάτι που σημαίνει ότι πιθανώς επίκειται και νέα υποβάθμιση.
Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο ηγούμενος της μονής Βατοπέδιου, Εφραίμ, ο οποίος είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση της ανταλλαγής των ακινήτων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της μονής.
Με αφορμή την πρόσφατη επιβολή προστίμου 220 εκατ. δολαρίων σε βάρος της Siemens από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον για τη σκανδαλώδη δραστηριότητά της στην Αργεντινή, και μάλιστα με μεθόδους-καρμπόν με αυτές που χρησιμοποίησε στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης φέρνει για μια ακόμη φορά στη Βουλή τη συνεχιζόμενη και προκλητική κυβερνητική ολιγωρία στο μέγα σκάνδαλο.

Ο σχεδιασμός για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από την κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου, μετά από πρόταση του ΓΕΕΘΑ στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, αποτελεί άλλη μία πολιτική επιλογή καταστολής των δικαιωμάτων της νεολαίας.
Δείτε αναλυτικά τις ώρες λειτουργίας για το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου

Σήμερα τα εφημερεύοντα φαρμακεία απ' όπου μπορείτε να εξυπηρετηθείτε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, διαμορφώνονται ως εξής:
Που διακόπηκε η κυκλοφορία τη νύχτα και που χρειάζονται αλυσίδες

Στην Κοζάνη απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ (Ανισόπεδο Κόμβο) 9Β Δυτ. Σιάτιστας μέχρι τον Α/Κ 13 Πολυμύλου, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό Δίκτυο εδαφικής αρμοδιότητας της
Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, χωρίς προσφυγή στις κάλπες, είναι το νέο σενάριο που αρχίζουν να συζητούν ως ενδεχόμενο, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος!
Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα των «ηρώων» του 2011 της ιστοσελίδας της Telegraph, η οποία κάνει αφιέρωμα στους «ήρωες» και τους «κακούς» («Ηeroes and Villains») της χρονιάς που ετοιμάζεται να αποτελέσει παρελθόν.
Η ιαπωνική εταιρία Sony παρουσίασε μία καινοτομική μπαταρία η οποία τροφοδοτείται με άχρηστα χαρτιά, από τα οποία «γεννά» ηλεκτρισμό.
Γράφει ο Νίκος Χ. Βαρσακέλης

Τον τελευταίο καιρό αρκετοί οικονομολόγοι, νεοκλασικοί, κεϋνσιανοί και μαρξιστές, έχουν συμμετάσχει στην συζήτηση σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή ή την παραμονή στο ευρώ. Βέβαια σε αυτήν την συζήτηση έχουν πάρει μέρος και πολιτικοί, αλλά αυτό δεν μας αφορά ως οικονομολόγους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς.
Γεμάτη από νέες συσκευές και υψηλής τεχνολογίας προϊόντα αναμένεται να είναι η νέα χρονιά.

Πολλές είναι οι εταιρείες που έχουν ήδη είτε προαναγγείλει επισήμως, είτε διαρρεύσει (θέλοντας και μη) τι έχουν στα σκαριά, ενώ διάχυτες, όπως πάντα, είναι και οι μη επιβεβαιωμένες φήμες.