follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Όλα είναι τέλεια!..το μωράκι όμως στο 43sec δεν παίζεται..

«Απογειώνεται» επίσημα με 500 χλμ./ώρα

Πεκίνο

Παρά τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, η Κίνα ξεκινά τα δοκιμαστικά δρομολόγια μιας νέας υπερταχείας που φτάνει τα 500 χιλιόμετρα την ώρα, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.
Είναι γεγονός ότι η πολυσυλλεκτικότα του facebook έχει πολλή πλάκα, τελικά. (Και το λέει η γράφουσα που έκανε δυο ολόκληρα χρόνια να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι σε αυτήν τη διαδικασία).
Με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας δημιουργήθηκε η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο!
Έκανα check up και βρήκαν υψηλά επίπεδα αίματος στο alcohol μου..
Θα είναι ένα από τα δύο έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια αναβολών, ένα έργο το οποίο είχε ενταχθεί στη λίστα με τα «ολυμπιακά έργα», αλλά δεν κατασκευάστηκε ποτέ, έρχεται να αλλάξει την εικόνα (και τη λειτουργία) του λιμανιού του Πειραιά.
Οδηγίες προς τις εφορίες για τα νέα τεκμήρια που θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2011, δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.
Mετά το τέλος της χθεσινής σύσκεψης των αρμοδίων κυβερνητικών και άλλων φορέων πουραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου, ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε τη διασφάλιση και δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012.
«Λουκέτο» στα φαρμακεία βάζει στις 2 και 3 Ιανουαρίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα την απόφαση για αναστολή της πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στο «ψαλίδισμα» κατά 3% στο ποσοστό κέρδους τους, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει ότι το μέτρο αυτό αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης προς την τρόικα.
Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η κλοπή καλωδίων χαλκού από αθίγγανους και αλλοδαπούς σε όλη τη Στερεά. Εκτός από το δίκτυο του ΟΣΕ, τις γεωτρήσεις και τα εργοτάξια, τώρα στο στόχαστρο των κλεφτών έχουν μπει και οι μονάδες φωτοβολταϊκών. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, τρεις Βούλγαροι με δυο αυτοκίνητα ξήλωσαν...
Στις 29 Δεκεμβρίου

1800: Γεννήθηκε ο Τσαρλς Γκούντγιαρ, αμερικανός εφευρέτης του ελαστικού.

1809: Γεννήθηκε ο Γουίλιαμ Γκλάντστοουν, γνωστός στους έλληνες ως Γλάδστων, βρετανός πρωθυπουργός και φιλέλληνας. Προς τιμήν του, η Οδός Γλάδστονος στο κέντρο της Αθήνας φέρει το όνομά του.
Δυσοίωνες προβλέψεις για χρεοκοπία της Ελλάδας από τη Wall Street Journal που κάνει λόγο για σειρά λαθών από τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.
Έξι εργάσιμες ημέρες έχουν ακόμα στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ΙΧ για να καταθέσουν - αν το επιθυμούν – τις πινακίδες των οχημάτων τους, με την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως τις 10 Ιανουαρίου να θεωρείται δεδομένη κι ενώ οι εφορίες έχουν βάλει 48ωρο λουκέτο λόγω απεργίας των εργαζομένων.
«Θείο δώρο» για την κυπριακή οικονομία και τον λαό της Κύπρου το κοίτασμα… φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 ύ 5-8 τρισ. κυβικά πόδια με πιο πιθανό νούμερο τα 7 τρισ. κυβικά πόδια (198,2 δισ. κυβικά μέτρα) σύμφωνα με τις αναλύσεις της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy.
ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ αυτό λέει: «Αν ο Αχιλλέας αφήσει μια χελώνα να ξεκινήσει από ένα σημείο που βρίσκεται πιο μπροστά απ’ αυτόν, τότε —αν και ξεκινούν την ίδια χρονική στιγμή— ο Αχιλλέας δεν φτάνει ποτέ την χελώνα. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...
Έκρηξη τεστοστερόνης περιμένει τους οπαδούς των ταινιών δράσης το καλοκαίρι του 2012. Η Lionsgate έδωσε στη δημοσιότητα το teaser trailer του πολυαναμενόμενου φιλμ The Expendables 2 που έχει σχεδιαστεί να βρει το δρόμο του στις σκοτεινές αίθουσες...
Η ζωή της μπαταρίας του iOS5 είναι ίσως το μοναδικό παράπονο των χρηστών του iPhone 4 και 4S. Όσο η Apple δουλεύει στην επιδιόρθωση του ζητήματος, εμείς θα σας παρουσιάσουμε έναν εύκολο τρόπο για να εξοικονομήσετε μπαταρία στο νέο σας iPhone για να μην έχετε ποτέ πρόβλημα.

Ποιο είναι λοιπόν το κόλπο; 

Έτοιμο το iPhone iOS 5.0.1 jailbreak redsn0w και φυσικά και το iPad iOS 5.0.1 jailbreak redsn0w. Τα “κακά” παιδιά έκαναν δουλειά και πλέον το iOS 5.0.1 jailbreak είναι untethered, δηλαδή δεν χρειάζεται να συνδέετε το iPhone ή το iPad στον υπολογιστή κάθε φορά που προκύπτει πρόβλημα.

Μεγάλες μάχες της rap σκηνής..
Στις Ελληνικές αίθουσες, 5 Ιανουαρίου του 2012
Οι αριθμοί μπορούν να κρύβουν αρκετές διασκεδαστικές ιδιότητες που θα σας καταπλήξουν! Σας παρουσιάζουμε δέκα μαθηματικά κολπάκια για να εντυπωσιάσετε την παρέα σας...
Σε τέσσερις βουλευτές εστιάζει τους ελέγχους της η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής καθώς δεν έχουν καταφέρει έως σήμερα να δικαιολογήσουν τις τεράστιες διαφορές στις τραπεζικές τους καταθέσεις μεταξύ 2008 – 2009.
Φασματικές ενδείξεις που κατέγραψε στον Πλούτωνα το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ενισχύουν τις υποψίες για την ύπαρξη οργανικών ουσιών ακόμα και στις παγωμένες παρυφές του Ηλιακού Συστήματος.

Έτοιμοι είναι οι Ιταλοί να ρίξουν στην παραγωγή την «καυτή» 4C, μετά από τα διθυραμβικά σχόλια που απέσπασε στις εκθέσεις της Γενεύης και της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το coupe της Alfa Romeo θα κοστίζει περί τις 45.000 Στερλίνες, στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, ήτοι σχεδόν 54.000 ευρώ. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να παραδοθούν στους κατόχους τους στις αρχές του 2013, με την 4C να διατίθεται τουλάχιστον σε τρία επίπεδα εξοπλισμού.
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών έφθασε ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου... Εργασίας της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Τα συγκινητικά βίντεο του 18χρονου που πάλεψε αλλά έχασε τη μάχη.

«Γεια σας, είμαι ο Ben Breedlove. Σε όλη μου τη ζωή είχα ένα πρόβλημα με την καρδιά μου, υπερτροφική καρδιομυοπάθεια». Έτσι συστήνεται ο 18χρονος που προκάλεσε συγκίνηση με την αφήγηση της ζωής του και του προβλήματος υγείας που τον στιγμάτισε και τελικά του στέρησε τη ζωή ανήμερα τα Χριστούγεννα.
Το φαινόμενο της ''έκτης αίσθησης'' υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων» υποστηρίζει μια νευροεπιστήμονας στο Σίδνεϊ.

Ύστερα από πενταετή μελέτη παρακολούθησης της εγκεφαλικής δραστηριότητας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δύο άνθρωποι μπορούν να «συντονίσουν» τις λειτουργίες του νευρικού τους συστήματος, χωρίς να έχουν καμία οπτική ή σωματική επαφή μεταξύ τους.
Πρεμιέρα στην CES 2012

Η φράση «τρισδιάστατη τηλεόραση χωρίς γυαλιά» είναι μια φράση που «διατυμπανίζει» η εταιρεία Stream TV, η οποία υπόσχεται να παρουσιάσει ένα προϊόν κατά τη διάρκεια της CES 2012, που θα αποτελεί μία τεχνολογία παραγωγής αυτο-στερεοσκοπικών τρισδιάστατων εικόνων.
Αν σας αρέσει η ιστορία αλλά δεν αγαπάτε το διάβασμα και δεν θέλετε, επίσης, να «χάνεστε» μέσα σε ογκώδη ιστορικά βιβλία ή εγκυκλοπαίδειες, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα «ευφυέστατα» πόστερ που σας παρουσιάζουμε.
Γιορτινές μέρες γαρ και ενδεχομένως ορισμένοι που έχουν ένα μικρό κομπόδεμα και ο μισθουλάκος τους δεν έχει φτάσει ακόμα τα 500 ευρώ θα θελήσουν να επισκεφτούν κάποια χώρα του εξωτερικού (λέμε τώρα). Ας υποθέσουμε επίσης ότι έχετε βρεθεί σε μονότονα και βαρετά μουσεία στα...
Η Valerie Boyer, η βουλευτής του γαλλικού UMP,η οποία πρωταγωνίστησε στην υπόθεση της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων, δέχθηκε απειλές θανάτου και βιασμού και η ιστοσελίδα της έγινε στόχος φανατικών Τούρκων “χάκερς”.
Ο Ιάπωνας σχεδιαστής, Xu Yan Xiang, πιστεύει πως η καλή μέρα σου κλείνει το μάτι από το πρωί.Έτσι αποφάσισε να βάλει λίγο χαμόγελο στη ζωη μας. Τι θα λέγατε για ένα «χαμογελαστό» ψωμί στο πιάτο σας;
Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες αλλά και λόγω του ότι πολλοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου για να εκπληρώσουν μία από τις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις. Ηδη, σε αρκετές εφορίες μετά...
Την ουρά ενός τεράστιου, χορτοφάγου δεινοσαύρου ανακάλυψαν οι επιστήμονες στο παγωμένο έδαφος της Ανταρκτικής. Πρόκειται για το απολίθωμα ενός τιτανόσαυρου, ενός από τα μεγαλύτερα είδη δεινοσαύρων που έζησαν ποτέ. Η ηλικία του χρονολογείται στα 70 εκατομμύρια έτη. Κάτι που αποδεικνύει την....
Βόμβα μεγατόνων ρίχνουν "κύκλοι του ΠΑΣΟΚ" αναφορικά με τις δηλώσεις Γιλμάζ, δηλώνοντας - "ανώνυμα" πάντως - ότι "είχαν εντοπιστεί παρόμοιες κινήσεις από το τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο τα τελευταία χρόνια, πολλές από τις οποίες αποτράπηκαν και με συνεργασία των τουρκικών υπηρεσιών". Τι ακριβώς εννοούν στο ΠΑΣΟΚ;
Μια βαφή από ημιαγώγιμα νανοσωματίδια που μπορεί να μετασχηματίσει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, δημιούργησε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Notre Dame, με επικεφαλής τον καθηγητή Χημείας και Βιοχημείας Prashant Kamat.
Ένα μυστήριο 4.500 ετών είναι έτοιμο να διαλευκανθεί χάρη στον «Τζεντί», το μηχάνημα που θα φτάσει στην καρδιά της πυραμίδας.Τι υπάρχει πίσω από τις κρυφές και καλά κλεισμένες πόρτες της Μεγάλης Πυραμίδας στην Γκίζα; Της πιο μεγαλειώδους και πιο μυστηριακής αιγυπτιακής πυραμίδας, ενός μνημείου ηλικίας 4.500 ετών;

Πρίν απο μία εβδομάδα η Hasbro μύνησε την Asus για το όνομα του νέου της tablet που φέρει το όνομα Tranformer Prime. Φαίνεται όμως πως μια τέτοια κίνηση...
Ένα μακροχρόνιο αίνιγμα της θεωρίας των υπερχορδών, μια αμφιλεγόμενη αλλά δημοφιλής θεωρία, γιατί το σύμπαν έχει μόνο τρεις διαστάσεις κι όχι εννέα, λύθηκε με τη βοήθεια προσομοίωσης σε ένα υπερ-υπολογιστή.
Με αυτό τον τρόπο ευχήθηκε σε φίλους του στην Αλβανία και στην Ελλάδα ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών Έντι Ράμα.
Στη διεξαγωγή εκλογών μετά το Πάσχα, με επικρατέστερες ημερομηνίες την 22η Απριλίου...
Η Google ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα μια νέα ενημερωμένη έκδοση για το Google +, που φέρνει κάποια επιθυμητά χαρακτηριστικά, ενώ επίσης βελτίωση των ήδη υπαρχόντων. Έγινε η προσθήκη μίας ρύθμισης για κάθε κύκλο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιλέγουν το πλήθος των πληροφοριών που θα μοιράζονται.
Μετά τη νέα τριετή συμφωνία με την Google, η Mozilla δημοσίευσε την πρώτη δημόσια beta build της επόμενης έκδοσης του Firefox, έκδοση 10.0. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, o Firefox 10 έρχεται με πλήρους οθόνη API (έτσι οι εφαρμογές web μπορούν να τρέξουν σε λειτουργία πλήρους οθόνης), με υποστήριξη για CSS3 3D-Transforms και WebGL anti-aliasing, και HTML5.
Φαίνεται ότι η Samsung κατάφερε να κυκλοφορήσει "στα ήσυχα" ένα νέο μέλος της Galaxy S II οικογένειας της. Το Samsung  Galaxy S II Duos  είναι η έκδοση του δημοφιλούς Smartphone για την China Telecom και είναι από τις πρώτες GS II συσκευές που προσφέρουν ταυτόχρονη υποστήριξη των προτύπων CDMA2000 και GSM.
Σε κάποια από τα 100-200 πορτοφόλια που κανονίζουν το παγκόσμιο χρήμα και τις τύχες μας απευθύνεται το κινητό Grand Premiere της Gresso που θα κυκλοφορήσει σε 30 αριθμημένα τεμάχια και τιμή 50.000 δολάρια Αμερικής..
Η αυτόματη μηχανή καφέ Top Brewer της δανέζικης εταιρείας Scanomat είναι απίστευτη. Οι σχεδιαστές έχουν εφαρμόσει όλη την τεχνογνωσία τους και τη φαντασία τους και το αποτέλεσμα είναι στο μάτι όσο φαντάζομαι και στα χείλη καταπληκτικό! 
Εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες της Σελήνης θα εξεταστούν για πιθανά ίχνη στην επιφάνειά της που θα αποδεικνύουν το πέρασμα εξωγήινων.
Με ένα δημιουργικό  Interactive βίντεο το Skype μας εύχεται καλά Χριστούγεννα


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Jacob E. Goldman, ο άνθρωπος που ίδρυσε το Palo Alto Research Center (PARC) της Xerox. Ελάχιστοι γνωρίζουν το συγκεκριμένο φορέα, από τον οποίο έχουν ξεπηδήσει καινοτομίες που έθεσαν τη βάση για τη σημερινή τεχνολογία.
Προσοχή! Μην δοκιμάσετε ποτέ να πιείτε coca-cola και να φάτε καραμέλες mentos γιατί όπως θα καταλάβετε και από το βίντεο.. αντιδρούν πολύ άσχημα και ο συνδυασμός τους έχει κριθεί εξαιρετικά επικίνδυνος για τον άνθρωπο!

Θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των δυνάμεων της φύσης


Ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, για πρώτη φορά από τότε που τέθηκε σε λειτουργία το 2009 πραγματοποίησε την πρώτη του ξεκάθαρη παρατήρηση ενός άγνωστου μέχρι τώρα υποατομικού σωματιδίου, το οποίο ονομάστηκε Chi_b (3P).
Γιορτινές μέρες και όλο και κάποιο πάρτι, συγκέντρωση στο σπίτι με φίλους ή έξοδος για ποτό θα προκύψει. Τι γίνεται όμως όταν σηκωθείς την επόμενη μέρα με ένα κεφάλι "καζάνι" και αυτήν την ενοχλητική αδιαθεσία του hangover;
Έζησαν πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν και διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα μέσα σε μικρές σταγόνες από κεχριμπάρι.

Τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα πιστεύεται ότι περιπλανιόταν στη Γη μαζί με τους δεινόσαυρους και πριν από την εποχή των παγετώνων, τρία εκατομμύρια χρόνια πριν.
1ος Παγκόσμιος Πόλεμος, η παραμονή των Χριστουγένων του 1914 βρήκε τους στρατιώτες στα χαρακώματα στην περιοχή της Φλάνδρας, σε μια νύχτα κρύα και υγρή...

Γύρω στα μεσάνυχτα, οι Βρετανοί στρατιώτες ακούν από τις γραμμές των Γερμανών μια γνώριμη ψαλμωδία..