follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τα χρήματα που χάνουν οι Γερμανοί, λόγω της Ελλάδας. "Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα" είπε χαρακτηριστικά.
Να εξοικονομήσει εκατομμύρια λίρες προσδοκά η British Airways χάρη σε μια μπογιά. Η εν λόγω μπογιά θα επιτρέψει τη μείωση των δαπανών για τα καύσιμα των αεροσκαφών της, αναμένεται να βελτιώσει την αεροδυναμική και να εμποδίσει την εναπόθεση σκόνης και μικροσκοπικών θραυσμάτων σε ένα από τα Airbus A318 που διαθέτει και κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη.
Ήταν καλοκαίρι του 1998, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της έκθεσης για το σκάνδαλο Σουσουρλούκ (από την οποία επιβεβαιώθηκε η στενή διασύνδεση της ΜΙΤ με την υπερεθνιστική οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων»). Η ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) βρέθηκε και πάλι προ απροόπτου. Μία απλή σύλληψη ενός περίεργου τύπου στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, με την κατηγορία της κλοπής, οδήγησε σε μια απίστευτη αποκάλυψη.
Το 2012 ξεκινάει με μία βροχή διαττόντων αστέρων, τους Τεταρτίδες (Quadrantids), που κορυφώνεται τη νύχτα της Τρίτης. Αντίθετα με άλλες «βροχές» που έπεσαν το 2011 και συχνά έγιναν... θύματα της φωτο-ρύπανσης από την πανσέληνο, στα πρώτα «πεφταστέρια» της νέας χρονιάς δεν θα παρεμβληθεί το φεγγάρι για να δυσκολέψει τη θέα των παρατηρητών.
Δύο γυναίκες και δύο άντρες περιγράφουν πως πέρασαν στο… ραντεβού τους. Ωδή στις ανθρώπινες σχέσεις και δή στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων..
Στην οικολογική και εξαιρετικά αποδοτική λύση των κυψέλων καύσιμου υδρογόνου φαίνεται ότι θα στραφεί η Apple για τα μελλοντικά μοντέλα των φορητών συσκευών της, σύμφωνα τουλάχιστον με πατέντα που εγκρίθηκε από το αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών.
Το αντικείμενο Arp 147 σε απόσταση 430 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, περιέχει τα κατάλοιπα ενός σπειροειδούς γαλαξία (δεξιά), που συγκρούστηκε με τον ελλειπτικό γαλαξία (αριστερά). Αυτή η σύγκρουση έχει δημιουργήσει ένα συνεχώς ογκούμενο κύμα σχηματισμού νέων άστρων, στον μπλε δακτύλιο που περιέχει πολλά νεαρά ογκώδη αστέρια. Αυτά όμως τα αστέρια ζουν λίγα εκατομμύρια χρόνια και μετά εκρήγνυται ως σουπερνόβα, αφήνοντας πίσω τους αστέρια νετρονίων και μαύρες τρύπες.
Πρωτοχρονιά στο Νότιο Πόλο έκαναν ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης) και ο φίλος του, επίσης Αυστραλός, Τζάστιν Τζονς.
Επιμένει στην άρνησή της να μην δοθούν άδειες γεωτρήσεων νότια της Κρήτης η κυβέρνηση, παρά την επιμονή των ρωσικών και των ισραηλινών εταιρειών, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr, αλλά τώρα βάζει περιτύλιγμα στην άρνησή του λέγοντας ότι "Του χρόνου θα δουλεύουν γεωτρύπανα στην Ελλάδα", αλλά ...
Χρήστες ψάχνουν από το τηλέφωνο του Τζέιμς Μποντ μέχρι τον τρόπο να γίνουν... νίντζα!

Μια λίστα με τις πιο αστείες ή περίεργες αναζητήσεις στο διαδίκτυο έφερε στο φως της δημοσιότητας η κορυφαία σλοβενική μηχανή αναζήτησης «Najdi.si».
Ναι καλά διαβάσατε. Τα μάτια μπορούν να μας δείξουν αν μία ασθένεια κρύβεται στον οργανισμό μας.

* Αιμάτωμα στα μάτια. Εάν το μάτι σας είναι κόκκινο στο λευκό τμήμα του μην ανησυχήσετε! Μπορεί να έχει προκληθεί από κάποιο χτύπημα ή σε σπάνιες περιπτώσεις να είναι σημάδι υψηλής πίεσης.
Χρονιά τουρισμού στη... Σελήνη αναμένεται να είναι το 2012, καθώς θα αρχίσουν τα πρώτα ταξίδια ιδιωτών στο διάστημα!

Παράλληλα, συναρπαστικές αποστολές αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.
Νέα αναστάτωση για εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να διακόψουν την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.

Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν όλοι οι ασφαλισμένοι από τις αρχές του χρόνου τα φάρμακά τους καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναστέλλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεξάρτητα εάν χρωστούν στον κλάδο ή όχι.
Η χρονιά που πέρασε θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως χρονιά των εφαρμογών, μιας και μαζί με τα smartphone και τις ταμπλέτες σημείωσαν μία ομολογουμένως εξαιρετικά ανοδική πορεία, με τις πρώτες να αποφέρουν μεγάλα έσοδα σε εταιρείες και προγραμματιστές.
Η μία μετά την άλλη υποδέχονται οι χώρες τον ερχομό του 2012. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Times Square στο Χονγκ Κονγκ όπου γιόρτασε με κομφετί την άφιξη του νέου έτους.
Η Νότια Αμερική υποδέχθηκε το νέο έτος με εντυπωσιακά σόου πυροτεχνημάτων. Στην φημισμένη Κόπακαμπάνα της Βραζιλίας, αλλά και στη Χιλή, εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες απόλαυσαν το υπέροχο θέαμα. Στη Βραζιλία, η βροχή που έπεφτε στη διάρκεια των εορτασμών δεν χάλασε το σόου, αλλά ούτε και τη διάθεση των θεατών!
Η νύχτα έγινε μέρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς το 2011 έδινε τη θέση του στο 2012. Αμέτρητα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό στο Λονδίνο, τη Βιέννη, το Βερολίνο και το Εδιμβούργο, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας χρονιάς που, όλοι ελπίζουν, να φέρει κάτι καλύτερο για την Ευρώπη.
Ένας δύσκολος χρόνος φεύγει και ελπίζουμε να πάρει και τα δυσάρεστα διαδοχικά γεγονότα μαζί του..

Σας ευχόμαστε από καρδιάς το 2012 να σας φέρνει υγεία, ευτυχία και αγάπη! 

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Μέχρι τώρα οι ειδικοί προσπαθούσαν να δημιουργήσουν χρυσό που να μην χαράσσεται φτιάχνοντας κράματα χρυσού με διάφορα μέταλλα, αλλά η μέθοδος αυτή χειροτέρευε την ποιότητα του τελικού υλικού. Μέχρι στιγμής κανείς δεν είχε καταφέρει να πετύχει το επιθυμητό επίπεδο σκληρότητας, διατηρώντας ταυτόχρονα την καθαρότητα του πολύτιμου μετάλλου.
Ύποπτο φορτίο από τις ΗΠΑ εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Στο στόχαστρο ύποπτα πρόσωπα που εμφανίζονται ως παραλήπτες. Συναγερμός της Αντιτρομοκρατικής...
Μια απίστευτη είδηση διαβάζουμε στην σημερινή Telegraph. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπηρεσία φωνητικών εντολών Siri του iPhone επιτέθηκε φραστικά σε ένα 12χρονο αγόρι, λέγοντας του να το βουλώσει!
Η Τεχεράνη επαναλαμβάνει τις απειλές

Ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου επανέλαβε σήμερα πως η τιμή του αργού θα ξεπεράσει τα 200 δολάρια το βαρέλι αν επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα του εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.
Δείτε τις ώρες λειτουργίας για το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 1 Ιανουαρίου

Σήμερα τα εφημερεύοντα φαρμακεία απ' όπου μπορείτε να εξυπηρετηθείτε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, διαμορφώνονται ως εξής:
Είπαμε πως χθές, φήμες έλεγαν για την ανακοίνωση δύο νέων tablets απο την apple, που θα έρθουν προς το τέλος του Ιανουρίου. Σήμερα λοιπόν νέες φήμες...
Αν πάντα ονειρευόσασταν ότι θα δουλέψετε στο πλευρό του Στίβεν Χόκινγκ, η στιγμή έφθασε. Ο διάσημος Βρετανός φυσικομαθηματικός και κοσμολόγος που είναι καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του, έβαλε αγγελία στον προσωπικό διαδικτυακό τόπο του και ζητά τεχνικό βοηθό, ο οποίος θα αναλάβει τη συντήρηση του -και πιθανώς την περαιτέρω ανάπτυξη- του ηλεκτρονικού συστήματος που βοηθά τον λαμπρό αλλά άτυχο επιστήμονα να επικοινωνεί με τους γύρω του.
Το να αναρτούμε σε Twitter και Facebook, αποτελεί ένα μέρος της καθημερινότητάς μας, ωστόσο περισσότερο από το ήμισυ των χρηστών δεν γνωρίζει ότι ενδεχομένως να παραβιάζει νόμους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ποινές φυλάκισης.

Ο Μιχαήλ Αγγελος αναγνωρίζεται παγκοσμίως, ως ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους και γλύπτες στην ιστορία της Τέχνης! Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι ήταν και ένας παθιασμένος μελετητής της ανατομίας του ανθρωπινου σώματος.

Μέχρι σήμερα επικρατούσε η αντίληψη ότι, δυστυχώς, ο καλλιτέχνης είχε καταστρέψει σχεδόν όλα τα ανατομικά σκίτσα και τις σημειώσεις του, αφού δεν ποτέ είχε βρεθεί κάποιο αξιοσημείωτο στοιχείο!
Το Metrodome είναι γήπεδο στη Minneapolis των ΗΠΑ, έδρα των Minnesota Vikings...


Έπειτα από μια σφοδρή χιονοθύελλα που συσσώρευσε περισότερο απο 35 εκατοστά χιόνι η οροφή κατέρρευσε.Οι κάμερες του γηπέδου κατέγραψαν εντυπωσιακές εικόνες με την οροφή να λυγίζει υπό το βάρος του χιονιού και να αδειάζει στον αγωνιστικό χώρο…
Για ανεντιμότητα κατηγόρησε τον Άγιο Βασίλη ένας Τούρκος Ιμάμης λέγοντας πως αν ήταν έντιμος δε θα κατέβαινε σαν τον κλέφτη από τις καμινάδες...
Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε συναντήσει στις υποθαλάσσιες εξερευνήσεις σας θαλάσσια σαλιγκάρια, ή αλλιώς «γυμνοσάλιαγκες». Έτσι θα ξέρετε ότι οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν μια πράσινη απόχρωση στο σώμα τους που τους κάνει να μοιάζουν με φυτό!


Ο Elysia Chlorotica, που ζει στα κρύα νερά της ανατολικής και δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι ο μοναδικός θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας που συνδυάζει επιτυχημένα το ζώο και το φυτό(!), και όχι, βέβαια, λόγω χρώματος!
Ισπανία, Πορτογαλία και Ανδόρα φιλοξενούνται σε μια έκταση 590.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα νοτιοδυτικά της Ευρώπης, ενώ περιβάλλονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό, στα δυτικά, και την Μεσόγειο Θάλασσα, στα νότια. Στην εικόνα διακρίνονται και τα φυσικά όρια της χερσονήσου με την Γαλλία, τα Πυρηναία Όρη, καθώς και οι μεγαλύτερες πόλεις των χωρών ( τα πιο λαμπρά σημεία), Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Λισσαβώνα.
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.
Η επιτυχής έρευνα για εντοπισμό φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κύπρο επισπεύδει τις διαδικασίες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα, με τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Ι. Μανιάτη, να δηλώνει ότι «του χρόνου τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν γεωτρύπανα στην Ελλάδα».
Εκτός αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος μένουν 265.000 φτωχά νοικοκυριά που έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ ακόμη 100.000 βρίσκονται στην “ουρά” και οι αιτήσεις τους εξετάζονται...
Ποιος κύβος σχηματίζεται αν διπλώσουμε το παρακάτω σχήμα.
Συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι αυτή την ώρα περίπου 50 εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ,
Νέο «καμπανάκι» από την Goldman Sachs η οποία, στο τελευταίο της ενημερωτικό σημείωμα, προειδοποιεί ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη σε νέα, πιθανά οικονομικά σοκ.
Στις 30 Δεκεμβρίου

1691: Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπόιλ, άγγλος χημικός και φιλόσοφος.

1824: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραδίδεται στην κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.
Την επιστήμη και τη φωτογραφία αξιοποιεί το National Geographic για να παρουσιάσει το θέμα

Τα δίδυμα αδέλφια, για χρόνια έχουν γίνει θέμα διάφορων επιστημονικών ερευνών σε μια προσπάθεια να δοθούν ερμηνείες αναφορικά με το πώς είναι δυνατόν, άνθρωποι που μοιράζονται κοινό γενετικό κώδικα να διαφέρουν μεταξύ τους. Ένας ακόμη λόγος που οι επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον με τους διδύμους, είναι ότι δεδομένου του κοινού DNA, οι τυχόν διαφορές μπορεί να αναχθούν σε περιβαλλοντολογικούς παράγοντες.
Νέες εξαιρέσεις από το καθεστώς εφεδρείας, που αφορά μεταξύ άλλων τους εργαζομένους στα μέσα σταθερής τροχιάς, «κλείδωσαν» χθες κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα, υπό αξιολόγηση θα βρεθούν άμεσα όλοι οι δημόσιοι φορείς και κατά συνέπεια οι 700.000 εργαζόμενοι σε αυτούς.
Με χιόνια και τσουχτερό κρύο θα υποδεχτούν το νέο έτος οι περιοχές της βόρειας και ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει να χιονίζει στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Το Σάββατο όπως και την Κυριακή, ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν και σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει τους –11 βαθμούς Κελσίου.
Φήμες απο το στρατόπεδο της apple η οποίες λένε για δύο νέα μοντέλα ipad 3 για να πλαισιώσουν όλο το αγοραστικό κοινό. Ετσι λοιπόν στο iPad 2 θα μειωθεί η τιμή ώστε να χτυπήσει το Kindle Fire και  τα δύο νέα iPad 3 θα έρθουν για να αντικαταστήσουν το τωρινό iPad 2 και να ανεβάσουν λίγο ακόμα τον πήχυ της ποιότητας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας έφθασε στο 8% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το κρατικό στατιστικό Ινστιτούτο Ine, πάντως η κυβέρνηση επιμένει ότι στο τέλος του δωδεκάμηνου θα συρρικνωθεί "περίπου στο 4%". Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του δεύτερου τριμήνου το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας αντιπροσώπευε το 8,8% του ΑΕΠ.
Με μια επείγουσα εγκύκλιο το ΙΚΑ δινει την δυνατότητας σε όσους είναι άνεργοι από τρεις μήνες και πάνω και είναι ηλικίας από 55 έως 64 να συμπληρώσουν ασφαλιστικό χρόνο με αυτασφάλιση.
Με τίτλο «Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφήσει τους αιτούντες άσυλο στο έλεος των εξτρεμιστών» ο αρθρογράφος του βρετανικού Guardian Hans Lucht, γράφει σήμερα ότι «στην Ελλάδα στην προσπάθεια να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση, οι μετανάστες έχουν γίνει αποδιοπομπαίοι τράγοι δεχόμενοι επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα».
Η Τουρκία "απειλεί όλο τον κόσμο" και "δεν είναι μια χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα", δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας και οικονομικής ανάκαμψης της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβετζιάν, με αφορμή τις οργισμένες τουρκικές αντιδράσεις στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Ρωσία και Ισραήλ, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠΕΚΑ στο defencenet.gr, ζήτησαν επίσημα από την κυβέρνηση Παπαδήμου να ξεκινήσουν ΆΜΕΣΑ γεωτρήσεις στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντοπισμού υδρογονανθράκων, χωρίς να περιμένουν τα χρονοβόρα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ, αφού όπως ισχυρίζονται, "Γνωρίζουν πολύ καλά που υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο».
Όλα είναι τέλεια!..το μωράκι όμως στο 43sec δεν παίζεται..

«Απογειώνεται» επίσημα με 500 χλμ./ώρα

Πεκίνο

Παρά τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, η Κίνα ξεκινά τα δοκιμαστικά δρομολόγια μιας νέας υπερταχείας που φτάνει τα 500 χιλιόμετρα την ώρα, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.
Είναι γεγονός ότι η πολυσυλλεκτικότα του facebook έχει πολλή πλάκα, τελικά. (Και το λέει η γράφουσα που έκανε δυο ολόκληρα χρόνια να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι σε αυτήν τη διαδικασία).