follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Το πασίγνωστο πλέον 9GAG που έχει κάνει τον πλανήτη να παραμιλά και να ξερένεται στα γέλια φορτώνοντας το facebook με τα αναρίθμητα shares, likes και comments των οπαδών του που καίγονται καθημερινά μπροστά στην οθόνη, αποφάσισε να δημοσιεύσει τα στατιστικά του analytics του για 20 μέρες του Δεκεμβρίου..
Mε συνθήματα υποδέχτηκε πλήθος κόσμου και στη Χαλκίδα την πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος έδωσε το παρών στη τελετή καθαγιασμού των υδάτων.
Λιγοστός ο κόσμος που πήγε στη Δεξαμενή για τον Αγιασμό των υδάτων, λιγοστοί όμως και οι πολιτικοί που "τόλμησαν" να... πέσουν στα βαθιά. Μια από τους τολμηρούς (μαζί με Ελίζα Βόζεμπεργκ, Προκόπη Παυλόπουλο και Μιχάλη Καρχιμάκη), η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που βρέθηκε τόσο στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου για τη δοξολογία, όσο και στη Δεξαμενή για τον Αγιασμό.
Η τεχνική κατασκευής των κεραμικών αγγείων του 5ου π.Χ. αιώνα στην Αττική αποτελεί παράδειγμα για τη σύγχρονη τεχνολογία της NASA.
Με τον φόβο της επικείμενης χρεοκοπίας να ταλανίζει Έλληνες και Ιταλούς, η ανασφάλεια οδηγεί τους πρώτους στην αγορά χρηματοκιβωτίων και τους δεύτερους σε επενδύσεις προκειμένου να διασφαλίσουν τις καταθέσεις τους.
Ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη έθιξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.
Ένας 21χρονος Κινέζος κέρδισε διαγωνισμό που χρηματοδότησε η Volkswagen, σχεδιάζοντας ένα εκπληκτικό αμφίβιο όχημα: Το Volkswagen Aqua μπορεί να κινείται με άνεση σε κάθε είδους επιφάνεια, από την άσφαλτο και το χιόνι, μέχρι την άμμο και το νερό!
Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν τον πρώτο «χρονικό μανδύα», μια συσκευή που μπορεί να αποκρύψει ακόμα και ολόκληρα συμβάντα από ένα παρατηρητή, στην ουσία κάνοντας τον ίδιο τον χρόνο να εξαφανιστεί.
Μαθηματικό αστειάκι..
Kόλαφος για τον Πάγκαλο οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ για την απαράδεκτη τακτική του να καταθέτει αγωγές εκατομμυρίων και ευρώ όπως ακριβώς έκανε με την Παρασκευή και 13. Αναλυτικά η ανακοίνωση...
«Η δημιουργικότητα των Ελλήνων σε ότι αφορά την αποταμίευση ξεπερνά τα όρια» Την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία έδειξε ότι το 20,1% των Ελλήνων κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας, σχολιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα το περιοδικό Focus, ενώ επικεντρώνεται στην αποταμιευτική τάση που επικρατεί στην Ελλάδα στην μετά Μνημονίου εποχή.
H εικόνα του σύγχρονου ‘Ελληνα έχει αλλοιωθεί μέσα από τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα που μέσα στην χρονιά που έφυγε δεν ήταν και λίγα.

Κι όμως ο Ελληνας δεν αλλάζει! Ο ηρωισμός του, η υπερηφάνεια του και η θυσία του για την πατρίδα πάντα τον έκαναν να ξεχωρίζει από τους άλλους λαούς.
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά "εξέγερση των πολιτών" πριν να είναι αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.
Τα νετρίνα που ταξιδεύουν ταχύτερα και από το φως δεν μπορούν να ησυχάσουν. Σε περίπτωση που όντως υπάρχουν δεν θα περιφρονούν μόνο την ειδική θεωρία της σχετικότητας, αλλά και την βασική αρχή ότι η ενέργεια διατηρείται στο σύμπαν. Αυτό σημαίνει ότι είτε τα υπερφωτεινά νετρίνο δεν υπάρχουν ή ότι θα βγει μια νέα φυσική που θα ανταποκρίνεται σε αυτούς τους δύο ισχυρισμούς.
Να μας ιντριγκάρει έχει βαλθεί η Sony Ericsson με το εντυπωσιακό teaser του νέου Xperia Nozomi που όπως όλα δείχνουν θα παρουσιαστεί στο Las Vegas την επόμενη εβδομάδα σρην CES 2012.

Για μετωπική σύγκρουση με τα εκλεγμένα κόμματα πάει ο Λ.Παπαδήμος και η ομάδα των επιχειρηματιών και των ξένων πρεσβειών που τον στηρίζουν: Φέρεται αποφασισμένος να επιβάλει τα νέα φορολογικά μέτρα, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, γενικά επιπλέον μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης τα οποία θεωρούν οι ξένοι ότι είναι αναγκαία για να συγκεντρωθούν φόροι και να επιστραφεί όσο μεγαλύτερο μέρος των δανείων που...
Ο «Κήπος των Θετικών Επιστημών» βρίσκεται στη Σκωτία, στο Portrack House κοντά στο Dumfries. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον Charles Jenks και τη σύζυγό του Maggie, πριν από 20 περίπου χρόνια, το 1989, ενώ ολοκληρώθηκε το 2007.
Γάλλοι επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου CNRS εφηύραν ένα νέο υλικό, το οποίο μπορεί να κάνει επανάσταση στη βιομηχανία. Το πολυμερές αυτό οργανικό υλικό εξωτερικά έχει μεν όψη ανόργανης ύλης (γυαλιού) με τις ιδιότητες του πλαστικού.
Φαίνεται πως το φαινόμενο της μίζας στην Ελλάδα δεν έχει γιατρειά, με έρευνα των δικαστικών αρχών να φέρνει στο φως τη δράση κυκλωμάτων διαφθοράς σε εφορίες και τελωνεία.
Βόμβα μεγατόνων έριξε ο Παπανδρέου πριν από λίγο στο πολιτικό Συμβούλιο.
Ενα εκατομμύριο ευρώ από τον Αιμίλιο Λιάτσο και το ίδιο ποσό από το Σπύρο Σουρμελίδη, ζητά ως αποζημίωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, για ένα φωτομοντάζ που τον εμφάνιζε να έχει κεφάλι γουρουνιού, σύμφωνα με το "Παρόν".
Μείωση μισθών -ακόμα και των κατώτερων αποδοχών- απαιτεί η τρόικα, που θα επιστρέψει στη χώρα μας στις 16 Ιανουαρίου. Στο τραπέζι θα βρεθούν μεταξύ άλλων η κατάργηση του κατώτερου μισθού, το «πάγωμα» των επιδομάτων και των προσαυξήσεων αλλά και η μείωση των εισφορών.
Ποιος «Ήφαιστος», ποιος Καπελέρης, ποιος εισαγγελέας και ποιο λαθρεμπόριο; Ένα είναι βέβαιο: το ότι οι όλοι εμείς θα πληρώνουμε από τον Οκτώβριο του 2012 προς 1,5 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης επειδή το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να ελέγξει το λαθρεμπόριο που καλά κρατεί στην αγορά των καυσίμων.
Το 2011 ήταν μία χρονιά που οι περισσότεροι Έλληνες -αν όχι όλοι- θέλουν να ξεχάσουν εξαιτίας της ύφεσης και της πολυδιάστατης κρίσης που έχει αλλάξει για τα καλά τη ζωή στη χώρα μας. Δυστυχώς, τα διεθνή ΜΜΕ δεν ξέχασαν ούτε ημέρα την Ελλάδα, με πλήθος δημοσιευμάτων και αναφορών να κάνουν το γύρο του κόσμου φέρνοντας -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- την καταστροφή και τον πανικό.
Συστατικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
250 γρ. κίτρινο τυρί (καλύτερα ανάλατο τύπου γκούντα)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

1 Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο
Όταν είναι κανείς λίγο.. ανορθόγραφος..
Στο στόχαστρο επιτήδειων έχουν μπει τον τελευταίο καιρό οι συσκευές Android, χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό με τη μορφή ψεύτικων antivirus.


Όπως αναφέρει ο Denis Maslennikov, τεχνικός της κορυφαίας εταιρίας antivirus Kaspersky, η αυξημένη ζήτηση για antivirus σε android έχει προκαλέσει κύμα κακόβουλων λογισμικών, που «μεταμφιέζονται» ως δωρεάν antivirus.
Απεργούν μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι θα απέχουν και από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ιδιώτες γιατροί.
Την κατανόησή του στους Έλληνες που «αποσύρουν τις καταθέσεις τους» εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil, το οποίο τον ανακήρυξε «Άνθρωπο της χρονιάς».
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης, με επικεφαλής τον Τζιοβαμπατίστα Πάνι του Ινστιτούτου Γενικής Παθολογίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις βρετανικές Ιντιπέντεντ και Τέλεγκραφ, ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο μόριο (το CREB1), “πυροδοτείται” στον εγκέφαλο των ποντικιών που κάνουν διατροφή με λίγες θερμίδες...
Στο οπλοστάσιο ενός πράκτορα
Οφειλές 19.333.927,62 ευρώ οδήγησαν στη σύλληψη 66χρονου επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται στα είδη υγιεινής. Συλλήψεις για τα μάτια του κόσμου την ώρα που τα ταμεία παραμένουν άδεια.
Δείτε το βίντεο που θα σας λύσει όλες τις απορίες για τα υπερφωτεινά νετρίνα.

Στην κλασσική θεωρία ο χρόνος όπως και ο χώρος θεωρούνταν απόλυτος. Πριν λοιπόν από τη δημοσίευση της Θεωρίας της Σχετικότητας, η απάντηση θα ήταν κατηγορηματική: ο χρόνος κυλάει εξίσου γρήγορα και στους δύο πλανήτες. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά...
Στις σημαντικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα το 2012 αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η «Wall Street Journal», εστιάζοντας στις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων και στις δανειακές ανάγκες της χώρας.
Ο αριθμός π είναι ένας από τους γνωστότερους αριθμούς με πολλές χρήσεις στα φυσικομαθηματικά και την ιδιότητα να είναι άρρητος. 

Άρρητος λέγεται κάθε αριθμός με άπειρα δεκαδικά ψηφία, που όμως δεν εμφανίζει καμία περιοδικότητα στα ψηφία αυτά. Δηλαδή, τα δεκαδικά συνεχίζονται επ άπειρον με μία άτακτη συνεχώς μεταβαλλόμενη αλληλουχία.. Ας ακούσουμε αυτόν τον αριθμό.. Μία συμφωνία της φύσης..    
Συνεργασία Παπαδήμου σήμερα με υπουργούς, την Πέμπτη το υπουργικό

Επιταχύνεται η κυβερνητική δραστηριότητα ενόψει της επανόδου της τρόικας στην Αθήνα, στα μέσα του μήνα ( 16 Ιανουαρίου), για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας.
Η Google συνεχίζει την προσπάθεια ενθάρρυνσης των ερευνών για ευπάθειες στα λογισμικά τόσο του Chrome, όσο και άλλων εφαρμογών που χρησιμοποιεί.

Συνεχίζει, επίσης, την πρωτοβουλία αναφοράς σφαλμάτων, που παρατηρούνται στον δημοφιλή περιηγητή της και όχι μόνο.
Δείτε το μεγαλύτερο και πραγματικά θεαματικό πυροτέχνημα στο παρακάτω βίντεο!
Στις 3 Ιανουαρίου

1496: Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι δοκιμάζει ανεπιτυχώς να πετάξει με ιπτάμενη μηχανή.
“Κόκκινο” χτύπησαν τα στοιχήματα κατά του ευρώ στο τέλος του 2011, με τα  hedge funds να παίρνουν θέσεις short και να ετοιμάζονται για τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με τους Financial Times, την τελευταία εβδομάδα του περασμένου έτους, αυξήθηκαν τα στοιχήματα σε επίπεδα ρεκόρ καθώς το κοινό νόμισμα εισέρχεται πλέον σε ένα έτος δοκιμασίας.
Η άγρια κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου κρατεί καλά και... διαδικτυακά.
Τα δύο φύλα διαφέρουν και στον τομέα της ακαταστασίας.. αλλά είναι πάντα ο άντρας πιο ακατάστατος; Δείτε τις εικόνες και θα καταλάβετε..
Σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τις ελβετικές Αρχές βρίσκεται το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία, ώστε όσοι Έλληνες διατηρούν καταθέσεις στις «ελβετικές Άλπεις» να φορολογηθούν βαριά, αν συνεχίσουν να διατηρούν την ανωνυμία τους.
Δρομολογείται, όπως όλα δείχνουν, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, από 9 που είναι σήμερα. Η αλλαγή θα ισχύσει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.
Τα δύο σκάφη της αποστολής GRAIL έχουν ήδη εισέλθει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, όπως ανακοίνωσε η NASA. Υπενθυμίζουμε ότι η αποστολή έχει σαν στόχο τη μέτρηση του πεδίου βαρύτητας της Σελήνης.
Ο ερχομός του νέου έτους έπεσε «βαρύς» στο «Twitter». Τελικά δε κατέστη δυνατό να «σηκώσει» τις δεκάδες χιλιάδες ευχές που έστελναν τα μέλη του.
Μπορεί το 2011 να ήταν "σκοτεινό" για Ελλάδα και ευρωζώνη, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τη Γερμανία. Μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης και πτώση της ανεργίας.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τα χρήματα που χάνουν οι Γερμανοί, λόγω της Ελλάδας. "Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα" είπε χαρακτηριστικά.
Να εξοικονομήσει εκατομμύρια λίρες προσδοκά η British Airways χάρη σε μια μπογιά. Η εν λόγω μπογιά θα επιτρέψει τη μείωση των δαπανών για τα καύσιμα των αεροσκαφών της, αναμένεται να βελτιώσει την αεροδυναμική και να εμποδίσει την εναπόθεση σκόνης και μικροσκοπικών θραυσμάτων σε ένα από τα Airbus A318 που διαθέτει και κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη.