follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Πόσες θέσεις στον πίνακα του Sudoku πρέπει να είναι συμπληρωμένες εξαρχής προκειμένου να έχει το παιχνίδι μία και μοναδική λύση; Το ερώτημα άφηνε άγρυπνους τους μαθηματικούς εδώ και χρόνια. Τώρα, όμως, ένας Ιρλανδός ερευνητής υποστηρίζει ότι έλυσε το γρίφο βάζοντας έναν υπερυπολογιστή να τρέχει για μέρες έναν ειδικό αλγόριθμο: η απάντηση που βρήκε είναι 16.
O Στήβεν Χώκινγκ (Stephen Hawking, γενν. 8 Ιανουαρίου 1942) είναι Βρετανός θεωρητικός φυσικός.

Το 1962 οι γιατροί πληροφόρησαν τον Χώκινγκ ότι έπασχε από μια ασθένεια του νευρομυϊκού συστήματος και ότι του απέμεναν μόνο 2 χρόνια ζωής. Ωστόσο, εκείνος έγινε ένας εξαίρετος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ και επίτιμο μέλος του Conville and Cauius College.
Το μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ φέρνει το Κάιρο να επιδιώκει συμφωνία οριοθέτησης με Κύπρο και Τουρκία, αποκλείοντας από το "παιχνίδι" την Ελλάδα.
Επεισόδιο μεταξύ ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη, σημειώθηκε τη νύχτα, στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης.
Γενικότερα τα ιαπωνικά κόμικς manga δεν γνωρίζουν περιορισμούς στην θεματολογία τους, ωστόσο ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε ότι μέχρι και το λειτουργικό σύστημα Android, της Google, απέκτησε το δικό του κόμικ με τίτλο «Sweet Android High-school».

Η Sony Ericsson Γερμανίας μέσα από το επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, δημοσίευσε την πρώτη "ολόσωμη" φωτογραφία του νέου Xperia Android smartphone που θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα στην CES.
Ενδιαφέρον για την αναζήτηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στην ελληνική επικράτεια έχει εκδηλώσει η αμερικανική Noble Εnergy όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.
Έχετε παρατηρήσει ότι όταν επιστρέφετε από κάποιο ταξίδι, ο χρόνος επιστροφής σας φαίνεται λιγότερος από αυτόν που κάνατε όταν πηγαίνατε? .
Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα έχει μπει ομάδα νυν και πρώην εφοριακών, που φέρεται να διαθέτει πανάκριβες βίλες, πολυτελή ξενοδοχεία και offshore εταιρίες.
Μια επίσημη εφημερίδα της Κίνας κλιμάκωσε σήμερα την κριτική που ασκείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για το νέο τους στρατηγικό δόγμα, που επικεντρώνεται στην Ασία, χαρακτηρίζοντας την Ουάσινγκτον έναν "ταραχοποιό" ο οποίος ευθύνεται για τις εντάσεις στην περιφέρεια.


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ ενώ ακολουθούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία.
Μπλακ άουτ και βυθίσεις σκαφών

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην ιχθυόσκαλα Πατρών, εξαιτίας της σφοδρότατης θαλασσοταραχής που επικρατούσε.
Συζήτηση με ελεύθερη είσοδο την επόμενη Δευτέρα

Τα νετρίνα, 80 χρόνια μετά την ανακάλυψή τους, παραμένουν τα πλέον αινιγματικά και μυστηριώδη σωματίδια. Εξαιτίας της ασθενούς αλληλεπίδρασής τους με την ύλη, καταφέρνουν να διασχίζουν τεράστιες αποστάσεις και να μας μεταφέρουν πληροφορίες από το εσωτερικό του ήλιου, από καταρρέοντες υπερκαινοφανείς αστέρες, από μακρινούς γαλαξίες.
Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων για το PSI, το οποίο παρουσίασε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη διενέργεια των πρόωρων εκλογών θα έχει ξεκινήσει μετά τις 15 Μαρτίου.
Η πολύκροτη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του απόλυτου best-seller εκδοτικού φαινομένου – του πρόωρα χαμένου Σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον – δίνει την ευκαιρία στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη να επιστρέψει στα σκοτεινά, υπερβίαια, συναρπαστικά μονοπάτια των κορυφαίων ταινιών στη φιλμογραφία του, «Seven» και «Fight Club».
Πάστα Φλώρα
Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά

2 φλιτζάνια μαρμελάδα ροδάκινο ή φράουλα (ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας σας)

Για τη βάση:
Τον ιό της ηπατίτιδας C κατάφεραν να «στριμώξουν» ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην πιο ελπιδοφόρα προσπάθεια ανάπτυξης ενός εμβολίου. Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους απέδειξαν ότι είναι δυνατή η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού σκευάσματος, κάτι που μέχρι σήμερα θεωρούνταν...
Δεν είναι απλά σκάνδαλο, ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης. Ο άνθρωπος, που κρατούσε τα ηνία της χώρας επί δύο χρόνια και προσπαθούσε να μας πείσει για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου, φέρεται να βόλεψε τον "πιστό του στρατιώτη", Κώστα Θέο, στη ΔΕΗ με μισθό πρόκληση, ύψους 9.000 ευρώ!...
Το πασίγνωστο πλέον 9GAG που έχει κάνει τον πλανήτη να παραμιλά και να ξερένεται στα γέλια φορτώνοντας το facebook με τα αναρίθμητα shares, likes και comments των οπαδών του που καίγονται καθημερινά μπροστά στην οθόνη, αποφάσισε να δημοσιεύσει τα στατιστικά του analytics του για 20 μέρες του Δεκεμβρίου..
Mε συνθήματα υποδέχτηκε πλήθος κόσμου και στη Χαλκίδα την πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος έδωσε το παρών στη τελετή καθαγιασμού των υδάτων.
Λιγοστός ο κόσμος που πήγε στη Δεξαμενή για τον Αγιασμό των υδάτων, λιγοστοί όμως και οι πολιτικοί που "τόλμησαν" να... πέσουν στα βαθιά. Μια από τους τολμηρούς (μαζί με Ελίζα Βόζεμπεργκ, Προκόπη Παυλόπουλο και Μιχάλη Καρχιμάκη), η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που βρέθηκε τόσο στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου για τη δοξολογία, όσο και στη Δεξαμενή για τον Αγιασμό.
Η τεχνική κατασκευής των κεραμικών αγγείων του 5ου π.Χ. αιώνα στην Αττική αποτελεί παράδειγμα για τη σύγχρονη τεχνολογία της NASA.
Με τον φόβο της επικείμενης χρεοκοπίας να ταλανίζει Έλληνες και Ιταλούς, η ανασφάλεια οδηγεί τους πρώτους στην αγορά χρηματοκιβωτίων και τους δεύτερους σε επενδύσεις προκειμένου να διασφαλίσουν τις καταθέσεις τους.
Ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη έθιξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.
Ένας 21χρονος Κινέζος κέρδισε διαγωνισμό που χρηματοδότησε η Volkswagen, σχεδιάζοντας ένα εκπληκτικό αμφίβιο όχημα: Το Volkswagen Aqua μπορεί να κινείται με άνεση σε κάθε είδους επιφάνεια, από την άσφαλτο και το χιόνι, μέχρι την άμμο και το νερό!
Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν τον πρώτο «χρονικό μανδύα», μια συσκευή που μπορεί να αποκρύψει ακόμα και ολόκληρα συμβάντα από ένα παρατηρητή, στην ουσία κάνοντας τον ίδιο τον χρόνο να εξαφανιστεί.
Μαθηματικό αστειάκι..
Kόλαφος για τον Πάγκαλο οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ για την απαράδεκτη τακτική του να καταθέτει αγωγές εκατομμυρίων και ευρώ όπως ακριβώς έκανε με την Παρασκευή και 13. Αναλυτικά η ανακοίνωση...
«Η δημιουργικότητα των Ελλήνων σε ότι αφορά την αποταμίευση ξεπερνά τα όρια» Την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία έδειξε ότι το 20,1% των Ελλήνων κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας, σχολιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα το περιοδικό Focus, ενώ επικεντρώνεται στην αποταμιευτική τάση που επικρατεί στην Ελλάδα στην μετά Μνημονίου εποχή.
H εικόνα του σύγχρονου ‘Ελληνα έχει αλλοιωθεί μέσα από τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα που μέσα στην χρονιά που έφυγε δεν ήταν και λίγα.

Κι όμως ο Ελληνας δεν αλλάζει! Ο ηρωισμός του, η υπερηφάνεια του και η θυσία του για την πατρίδα πάντα τον έκαναν να ξεχωρίζει από τους άλλους λαούς.
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά "εξέγερση των πολιτών" πριν να είναι αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.
Τα νετρίνα που ταξιδεύουν ταχύτερα και από το φως δεν μπορούν να ησυχάσουν. Σε περίπτωση που όντως υπάρχουν δεν θα περιφρονούν μόνο την ειδική θεωρία της σχετικότητας, αλλά και την βασική αρχή ότι η ενέργεια διατηρείται στο σύμπαν. Αυτό σημαίνει ότι είτε τα υπερφωτεινά νετρίνο δεν υπάρχουν ή ότι θα βγει μια νέα φυσική που θα ανταποκρίνεται σε αυτούς τους δύο ισχυρισμούς.
Να μας ιντριγκάρει έχει βαλθεί η Sony Ericsson με το εντυπωσιακό teaser του νέου Xperia Nozomi που όπως όλα δείχνουν θα παρουσιαστεί στο Las Vegas την επόμενη εβδομάδα σρην CES 2012.

Για μετωπική σύγκρουση με τα εκλεγμένα κόμματα πάει ο Λ.Παπαδήμος και η ομάδα των επιχειρηματιών και των ξένων πρεσβειών που τον στηρίζουν: Φέρεται αποφασισμένος να επιβάλει τα νέα φορολογικά μέτρα, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, γενικά επιπλέον μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης τα οποία θεωρούν οι ξένοι ότι είναι αναγκαία για να συγκεντρωθούν φόροι και να επιστραφεί όσο μεγαλύτερο μέρος των δανείων που...
Ο «Κήπος των Θετικών Επιστημών» βρίσκεται στη Σκωτία, στο Portrack House κοντά στο Dumfries. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον Charles Jenks και τη σύζυγό του Maggie, πριν από 20 περίπου χρόνια, το 1989, ενώ ολοκληρώθηκε το 2007.
Γάλλοι επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου CNRS εφηύραν ένα νέο υλικό, το οποίο μπορεί να κάνει επανάσταση στη βιομηχανία. Το πολυμερές αυτό οργανικό υλικό εξωτερικά έχει μεν όψη ανόργανης ύλης (γυαλιού) με τις ιδιότητες του πλαστικού.
Φαίνεται πως το φαινόμενο της μίζας στην Ελλάδα δεν έχει γιατρειά, με έρευνα των δικαστικών αρχών να φέρνει στο φως τη δράση κυκλωμάτων διαφθοράς σε εφορίες και τελωνεία.
Βόμβα μεγατόνων έριξε ο Παπανδρέου πριν από λίγο στο πολιτικό Συμβούλιο.
Ενα εκατομμύριο ευρώ από τον Αιμίλιο Λιάτσο και το ίδιο ποσό από το Σπύρο Σουρμελίδη, ζητά ως αποζημίωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, για ένα φωτομοντάζ που τον εμφάνιζε να έχει κεφάλι γουρουνιού, σύμφωνα με το "Παρόν".
Μείωση μισθών -ακόμα και των κατώτερων αποδοχών- απαιτεί η τρόικα, που θα επιστρέψει στη χώρα μας στις 16 Ιανουαρίου. Στο τραπέζι θα βρεθούν μεταξύ άλλων η κατάργηση του κατώτερου μισθού, το «πάγωμα» των επιδομάτων και των προσαυξήσεων αλλά και η μείωση των εισφορών.
Ποιος «Ήφαιστος», ποιος Καπελέρης, ποιος εισαγγελέας και ποιο λαθρεμπόριο; Ένα είναι βέβαιο: το ότι οι όλοι εμείς θα πληρώνουμε από τον Οκτώβριο του 2012 προς 1,5 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης επειδή το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να ελέγξει το λαθρεμπόριο που καλά κρατεί στην αγορά των καυσίμων.
Το 2011 ήταν μία χρονιά που οι περισσότεροι Έλληνες -αν όχι όλοι- θέλουν να ξεχάσουν εξαιτίας της ύφεσης και της πολυδιάστατης κρίσης που έχει αλλάξει για τα καλά τη ζωή στη χώρα μας. Δυστυχώς, τα διεθνή ΜΜΕ δεν ξέχασαν ούτε ημέρα την Ελλάδα, με πλήθος δημοσιευμάτων και αναφορών να κάνουν το γύρο του κόσμου φέρνοντας -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- την καταστροφή και τον πανικό.
Συστατικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
250 γρ. κίτρινο τυρί (καλύτερα ανάλατο τύπου γκούντα)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

1 Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο
Όταν είναι κανείς λίγο.. ανορθόγραφος..
Στο στόχαστρο επιτήδειων έχουν μπει τον τελευταίο καιρό οι συσκευές Android, χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό με τη μορφή ψεύτικων antivirus.


Όπως αναφέρει ο Denis Maslennikov, τεχνικός της κορυφαίας εταιρίας antivirus Kaspersky, η αυξημένη ζήτηση για antivirus σε android έχει προκαλέσει κύμα κακόβουλων λογισμικών, που «μεταμφιέζονται» ως δωρεάν antivirus.
Απεργούν μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι θα απέχουν και από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ιδιώτες γιατροί.
Την κατανόησή του στους Έλληνες που «αποσύρουν τις καταθέσεις τους» εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil, το οποίο τον ανακήρυξε «Άνθρωπο της χρονιάς».
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης, με επικεφαλής τον Τζιοβαμπατίστα Πάνι του Ινστιτούτου Γενικής Παθολογίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις βρετανικές Ιντιπέντεντ και Τέλεγκραφ, ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο μόριο (το CREB1), “πυροδοτείται” στον εγκέφαλο των ποντικιών που κάνουν διατροφή με λίγες θερμίδες...
Στο οπλοστάσιο ενός πράκτορα
Οφειλές 19.333.927,62 ευρώ οδήγησαν στη σύλληψη 66χρονου επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται στα είδη υγιεινής. Συλλήψεις για τα μάτια του κόσμου την ώρα που τα ταμεία παραμένουν άδεια.