follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Το nea-news διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο ένα iPod touch! Απλά κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, www.facebook.com/nea.news , στο like button του toolbar κάτω από το menu, ή στο αναδυόμενο like box στο δεξί άκρο της παρούσας σελίδας! Αυτόματα μπαίνετε στην κλήρωση για το δώρο! 

Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι fans του nea-news! Διαδώστε το και στους φίλους σας κάνοντας tweet και share το παρόν post στο facebook! Η κλήρωση θα γίνει με τη συμπλήρωση 5000 likes.
Τα στοιχεία που έστειλε η αστυνομία στη Βουλή σοκάρουν. Σχεδόν 2.000 συνάνθρωποί μας αυτοκτόνησαν ή επιχείρησαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους τα τρία τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης δηλαδή.
Η Βικιπαίδεια, δηλαδή η ελληνική έκδοση της διαδικτυακής ελεύθερα προσβάσιμης εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση του ελληνικού κοινού και για διεύρυνση του περιεχομένου της, έχει ξεκινήσει μια νέα καμπάνια με τίτλο «από το beta στο ωμέγα», ώστε να γίνει καλύτερα κατανοητό τι μπορεί να προσφέρει στους Έλληνες χρήστες.
Μια νέα τεχνική που ενσωματώνει σύρματα ατομικής κλίμακας μέσα σε κρυστάλλους πυριτίου έχει αποκαλύψει ότι ο νόμος του Ohm μπορεί να εφαρμόζεται και σε αγωγούς πάχους μόλις τεσσάρων ατόμων και ύψους ενός ατόμου. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν μια έκπληξη για τους ερευνητές, διότι η συμβατική φυσική πιστεύει ότι τα κβαντικά φαινόμενα θα δημιουργούσαν μεγάλες αποκλίσεις από το νόμο του Ohm σε τόσο μικροσκοπικά σύρματα. Παραδόξως, οι ερευνητές ελπίζουν πως η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει την ανάπτυξη των κβαντικών υπολογιστών.
Τεράστιες απώλειες για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Το τριετές πάγωμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα είναι στο τραπέζι από την τρόικα και τους εργοδοτικούς φορείς και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης, που θα έχουν τις επόμενες μέρες οι εργοδότες με τη ΓΣΕΕ.
Πρόκειται για ένα από τα πιο κολοσσιαία φαινόμενα στο σύμπαν

Διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε το μεγαλύτερο σμήνος γαλαξιών και μια άλλη το πιο μακρινό σμήνος, που έχει ποτέ παρατηρηθεί. 
Ένας μικρός αλλά χρήσιμος οδηγός για να ξεχωρίζετε, κορεάτικα, ιαπωνικά και κινέζικα
Ξεκινά από αύριο η καταχώρηση- διεθνώς- σχεδόν οποιασδήποτε λέξης ως κατάληξης στις διευθύνσεις του διαδικτύου, γεγονός που θεωρείται από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στο Ίντερνετ από τη δημιουργία του στη δεκαετία του ΄80.
Για την Πέμπτη φαίνεται ότι μετατιθεται η άφιξη στην Αθήνα και η συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, του επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου IIF, κ. Τσαρλς Νταλάρα.
Διάφορες παράνομες ναρκωτικές ουσίες, όπως η κοκαΐνη και η μαριχουάνα, μπορεί να καταλήγουν στον αέρα που αναπνέουμε και έτσι, ανυποψίαστοι, να τις εισπνέουμε και να τις εισάγουμε στον οργανισμό μας...
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ανέρχονται στα 6,63 δις

Στα 6,63 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες το Νοέμβριο και αυξήθηκαν καθώς το Δεκέμβριο προχώρησε σε δραστικό περιορισμό των δαπανών - πλήν μισθών και συντάξεων - προκειμένου να συγκρατήσει το έλλειμα του 2011 γύρω από το 10% του ΑΕΠ.
Το 90% των καταθέσεων του διατηρεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και εν δυνάμει πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τράπεζα του εξωτερικού.

Όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες...
Γιατί οι Ρώσοι κατέβασαν ένα μεγάλο μέρος του στόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή τη χρονική στιγμή;

Τι θέλουν να αποδείξουν; Ποιους επιθυμούν να υπερασπισθούν; Μήπως είναι οι υδρογονάνθρακες και τα μεγάλα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα; Αυτά και άλλα ερωτήματα βασανίζουν κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.
Το καθιερωμένο δελτίο καυσίμων έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΠΑ ατο οποίο καταγράφονται αναλυτικά οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης στις χώρες της Ευρώπης. Με την τιμή του αργού πετρελαίου σε διαρκή άνοδο περί τα 103 $ βαρέλι (71 $ στις αρχές του 2010 και περί τα 100 $ στα τέλη Ιανουαρίου 2011), οι τιμές λιανικής στα καύσιμα ακολουθούν ανοδική πορεία σύμφωνα με στοιχεία από δειγματοληψίες διεθνών οίκων και λεσχών αυτοκινήτου της FIA (στο διάστημα της δεύτερης εβδομάδας του 2012).
- Μπαμπά, εχθές ένας νεαρός από το σχολείο, μου είπε κάτι που δεν το καταλαβαίνω.
Μου είπε ότι έχω... καταπληκτικό σασί, δυο πανέμορφα αμορτισέρ και δυο φοβερούς προφυλακτήρες. Τί εννοούσε;...
Έπρεπε να προβληθεί η ταινία “Παράδεισος στη Δύση” του Κώστα Γαβρά, αλλά... κάποιος έβαλε στο βίντεο την ταινία του “Παράδεισος¨του Παναγιώτη Φαφούτη στην οποία η ΕΡΤ είναι μεν συμπαραγωγός, δεν είχε όμως το δικαίωμα να την προβάλει πριν την προβολή της στους κινηματογράφους.
Μια μελέτη από διεθνή εταιρεία συμβούλων έδειξε πως η Αυστρία και η Φινλανδία κέρδισαν τα περισσότερα από την υιοθέτηση του ευρώ... αν και όλες οι χώρες της ευρωζώνης ωφελήθηκαν σε κάποιο βαθμό από το κοινό νόμισμα, αναφέρεται σε δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.
Η ικανότητα του Spiderman να ταλαντεύεται ανάμεσα στους ουρανοξύστες χρησιμοποιώντας τον ιστό που βγαίνει από το χέρι του γίνεται πραγματικότητα.
Ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα χάρτης της σκοτεινής ύλης, του μυστηριώδους, αόρατου υλικού που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος της ύλης του Σύμπαντος, δημιουργήθηκε με τη βοήθεια τηλεσκοπίου που σάρωσε δέκα εκατομμύρια γαλαξίες.
Συνάντηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου είχε ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης, που εμφανίστηκε αυτοβούλως στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.
Ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων και ιδιωτών που φέρεται να έπαιρναν “μίζες” για διάφορες... εξυπηρετήσεις. Από 50 έως 300 ευρώ για να γίνονται πιο γρήγορα νεκροτομές και νεκροψίες. Στο κύκλωμα και γραφεία τελετών!
Σχεδόν ανεπηρέαστα τα εξοπλιστικά προγράμματα, με τη μείωση να ανέρχεται στα 457 εκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που οι κοινωνικές δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 1,8 δις ευρώ. Μεγάλος κερδισμένος η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία...
H μάχη των tablets καλά κρατεί και μέσα στο 2012 αναμένεται να δούμε όλο και πιο λεπτά tablet από τις εταιρίες με την αρχή να γίνεται από την Toshiba.

H Toshiba παρουσίασε στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων (CES 2012) που γίνεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας το Excite X10 το οποίο αποτελεί το λεπτότερο tablet στον κόσμο.
Η τεχνολογία πήγε ένα βήμα πιο μπροστά, σε μια προσπάθεια -μάλλον- να γλιτώσει τους οδηγούς από το άγχος… των κλειδιών! Τι σημαίνει αυτό; Φράσεις όπως «πού είναι τα κλειδιά μου…» ή «ξέχασα τα κλειδιά στο σπίτι» ανήκουν πια στο παρελθόν, καθώς το αυτοκίνητο του μέλλοντος δεν απαιτεί χρήση κλειδιών για να ξεκινήσει!
Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα με τους ξένους δανειστές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους - πέρα από το...
όνειδος που λέγεται "αγγλικό δίκαιο" - την ΄δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων!
Μια τηλεόραση την οποία μπορεί κανείς να χειριστεί με τη φωνή του παρουσιάζει η Lenovo στην CES 2012. Έτσι, ο τηλεθεατής αλλάζει κανάλια στην K91 Smart TV, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει, καθώς η πρώτη τηλεόραση της Lenovo είναι και η πρώτη γενικότερα η οποία φέρει το πολυσυζητημένο λειτουργικό σύστημα smartphone και tablet του 2012, Android 4.0, γνωστό και ως Ιce Cream Sandwich.
Για τη νέα της συνάντηση, στις 16 Ιανουαρίου ετοιμάζεται η κοινότητα του Mobile Monday Athens, που αποτελεί το ελληνικό παράρτημα μιας παγκόσμιας κοινότητας για τους λάτρεις της κινητής τηλεφωνίας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο Classical Imperial Athens, στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο διάσημος φυσικός, Στέφεν Χώκινγκ, ήταν πολύ άρρωστος για να συμμετάσχει σε συμπόσιο προς τιμήν των 70ων του γενεθλίων που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ της Αγγλίας. 
Αλλά σε ηχογραφημένο μήνυμα του επανέλαβε την έκκληση του προς την ανθρωπότητα να εξερευνήσει περαιτέρω το διάστημα με στόχο την εγκατάσταση ανθρώπων εκεί. 

Ανακοινώθηκε επίσημα και το Sony Xperia ion το πρώτο LTE κινητό της Sony (πρώην Sony Ericsson) αποκλειστικά για το δίκτυο της αμερικάνικης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας AT&T. Το Sony Xperia ion εντυπωσιάζει με την οθόνη 4.6 ιντσών ανάλυσης 1280×720 pixels με Mobile BRAVIA Engine και οι δύο κάμερες HD. Η κεντρική είναι 12 Megapixels με φακό Sony Exmor R και video 1080p και η μπροστινή 1.3 Megapixel με video 720p.

Τα πρώτα χαρακτηριστικά του Acer Iconia Tab A700 βγήκαν στη επιφάνια ενώ τα πλήρη του τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Ανακοινώθηκε επίσημα το Sony Xperia S(γνωστό και ως Nozomi). Το Sony (πρώην Sony Ericsson) Xperia S, με οθόνη 4.3 ίντσες ανάλυσης 1280×720 pixels (342 ppi), διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.5GHz, μνήμη RAM 1GB και κάμερα 12 Megapixel με video HD 1920×1080 pixels, NFC, micro HDMI, Radio FM, DLNA, xLoud αλλά και μεγάλη μπαταρία 1750 mAh.
Μια φάρσα που έγινε παράδοση, συμπλήρωσε αισίως τον 11o χρόνο ζωής και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έτσι κάθε χρόνο στις 8 Ιανουαρίου χιλιάδες εμφανίζονται στα μετρό των μεγαλουπόλεων χωρίς παντελόνια (ή φούστες). Στην ετήσια αυτή φάρσα συμμετείχαν περισσότερα από 4000 άτομα μόνο στη Νέα Υόρκη ενώ συνολικά το γεγονός έλαβε χώρα σε 59 πόλεις από 27 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Κωνσταντινούπολη.
Ξεφυλλίζω ΤΟ βιβλίο του σεξ! Ψάχνω να βρω την απάντηση... Μπα, δεν πρόκειται να μου τη δώσει η πολυτελής έκδοση του Κάμα Σούτρα. Τα είδη σεξ για έναν απλό, κοινό, αλλά απόλυτα ενεργό άνδρα δεν έχουν να κάνουν με ανατολίτικες δοξασίες. Ούτε με... τεχνική απλόχερης προσφοράς απόλαυσης. (Αν και κάποια στιγμή πρέπει όλοι οι άνδρες να κάνουμε μαθήματα και σε αυτό)!
Με αρνητικό επιτόκιο, -0,0122%, άντλησε σήμερα η Γερμανία σχεδόν 4 δις ευρώ.
Η Γη μπορεί να μην εισέλθει σε μια νέα εποχή παγετώνων μέσα στην επόμενη χιλιετία, χάρη στις αυξημένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα σε Βρετανία και ΗΠΑ, με επικεφαλής Έλληνα ερευνητή.
Άγνωστοι εισέβαλαν στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης λίγο πριν από τις πέντε τα ξημερώματα και άρπαξαν τρία έργα τέχνης (δύο πίνακες και ένα σχέδιο).

Μάλιστα ο ένας πίνακας είναι του Πικάσο, "Κεφάλι Γυναίκας", ο οποίος φιλοτεχνήθηκε το 1934 και τη δεκαετία του 40' την έκανε δώρο ένας Γαλλικός Σύλλογος στην Εθνική Πινακοθήκη ενώ ο ένας άλλος του Μοντριάν.
Φήμες σε όλο τον πλανήτη μιλάνε για την απερχόμενη παρουσίαση του iPad 3 στις 24 Φεβρουαρίου. Πολλές ακόμα μιλάνε για δύο νέα tablet απο την apple, ένα τον Φεβρουαρίο και ένα το τρίτο τρίμηνο του 2012.
Το καλό έγινε καλύτερο, το σκληρό έγινε σκληρότερο και το Gorilla Glass έγινε Gorilla Glass 2. Η Corning θα παρουσιάσει το νέο δημιούργημα που τόσο έχουμε αγαπήσει στα πλαίσια της CES 2012 για να μπορούν ακόμα περισσότεροι να χρησιμοποιούν Gorilla Glass 2 στα κινητά τους και όχι μόνο.
Δεν ήταν αρκετό ούτε το MeeGo, ούτε το Symbian αλλά ούτε και το νέο Windows Phone. Όπως φαίνεται, η Nokia αγόρασε λίγους μήνες πριν την εταιρία πίσω από το Smarterphone.
Πόσες θέσεις στον πίνακα του Sudoku πρέπει να είναι συμπληρωμένες εξαρχής προκειμένου να έχει το παιχνίδι μία και μοναδική λύση; Το ερώτημα άφηνε άγρυπνους τους μαθηματικούς εδώ και χρόνια. Τώρα, όμως, ένας Ιρλανδός ερευνητής υποστηρίζει ότι έλυσε το γρίφο βάζοντας έναν υπερυπολογιστή να τρέχει για μέρες έναν ειδικό αλγόριθμο: η απάντηση που βρήκε είναι 16.
O Στήβεν Χώκινγκ (Stephen Hawking, γενν. 8 Ιανουαρίου 1942) είναι Βρετανός θεωρητικός φυσικός.

Το 1962 οι γιατροί πληροφόρησαν τον Χώκινγκ ότι έπασχε από μια ασθένεια του νευρομυϊκού συστήματος και ότι του απέμεναν μόνο 2 χρόνια ζωής. Ωστόσο, εκείνος έγινε ένας εξαίρετος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ και επίτιμο μέλος του Conville and Cauius College.
Το μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ φέρνει το Κάιρο να επιδιώκει συμφωνία οριοθέτησης με Κύπρο και Τουρκία, αποκλείοντας από το "παιχνίδι" την Ελλάδα.
Επεισόδιο μεταξύ ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη, σημειώθηκε τη νύχτα, στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης.
Γενικότερα τα ιαπωνικά κόμικς manga δεν γνωρίζουν περιορισμούς στην θεματολογία τους, ωστόσο ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε ότι μέχρι και το λειτουργικό σύστημα Android, της Google, απέκτησε το δικό του κόμικ με τίτλο «Sweet Android High-school».

Η Sony Ericsson Γερμανίας μέσα από το επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, δημοσίευσε την πρώτη "ολόσωμη" φωτογραφία του νέου Xperia Android smartphone που θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα στην CES.
Ενδιαφέρον για την αναζήτηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στην ελληνική επικράτεια έχει εκδηλώσει η αμερικανική Noble Εnergy όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.
Έχετε παρατηρήσει ότι όταν επιστρέφετε από κάποιο ταξίδι, ο χρόνος επιστροφής σας φαίνεται λιγότερος από αυτόν που κάνατε όταν πηγαίνατε? .
Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα έχει μπει ομάδα νυν και πρώην εφοριακών, που φέρεται να διαθέτει πανάκριβες βίλες, πολυτελή ξενοδοχεία και offshore εταιρίες.
Μια επίσημη εφημερίδα της Κίνας κλιμάκωσε σήμερα την κριτική που ασκείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για το νέο τους στρατηγικό δόγμα, που επικεντρώνεται στην Ασία, χαρακτηρίζοντας την Ουάσινγκτον έναν "ταραχοποιό" ο οποίος ευθύνεται για τις εντάσεις στην περιφέρεια.


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ ενώ ακολουθούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία.