follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Πληθαίνουν οι επενδυτές και επενδυτικές εταιρείες που ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στην δραχμή, με πιο πρόσφατη την επενδυτική Τράπεζα JP Morgan, που φέρεται να προτείνει στους πελάτες της, να επενδύσουν στο ελληνικό real estate κατά την τρέχουσα περίοδο.
Τα δάχτυλα είναι πάντα υγρά. Όταν ακουμπάμε μια επιφάνεια που έχει θερμοκρασία κάτω από τους 0°C, η υγρασία τούς παγώνει αμέσως.

Ανάμεσα στην παγωμένη επιφάνεια και στο δέρμα σχηματίζεται ένα συνεχές στρώμα. Έτσι, για να ξεκολλήσει το δάχτυλό μας χρειάζεται να ασκήσουμε μικρή δύναμη. Το στρώμα πάγου σπάει μόνο αν είναι πολύ λεπτό.
Ως η καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό θα μείνει στην ιστορία το 2011, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από τα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας, για το σύνολο του έτους.
Τα έκτροπα που σημειώθηκαν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα το περιστατικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, χτύπησαν «καμπανάκι» στο στρατιωτικό επιτελείο.

Με έγγραφό της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, σχεδόν δύο μήνες πριν από τη παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθορίζονται πόσα και ποια άτομα θα βρεθούν στη παρέλαση!
H LG υπέγραψε συμφωνία με τη Microsoft για τις πατέντες που χρησιμοποιούνται από τις συσκευές της.

Η Microsoft και η LG έχει υπογράψει μια συμφωνία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καλύπτει τα tablets της LG, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, οι οποίες τρέχουν Android και Chrome OS.
Με τίτλους όπως «Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας» (FTD) και «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος» (Handelsblatt) ο γερμανικός τύπος σχολιάζει σήμερα τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times παρατηρεί: «Πολλοί επενδυτές θεωρούν δεδομένο εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Όμως οι χώρες της ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές καταβάλλουν προσπάθειες να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με τη βοήθεια ενός δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας. Στόχος ένα κούρεμα 50%.
«Αδιανόητη» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την επιδίωξη των πιστωτών για υψηλότερο επιτόκιο και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο αρχικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας τέτοιων απαιτήσεων.
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινούν από σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις, κάτω από το βαρύ κλίμα της κρίσης, τα εκατοντάδες λουκέτα και το φόβο της τελικής κατάρρευσης πολλών επιχειρήσεων και της ανεργίας που θα προκύψει. 
Η ημέρα που το διαδίκτυο θα κάνει την δική του απεργία φαίνεται ότι πλησιάζει.

Εδώ και καιρό έχει ανακοινωθεί η πρόθεση αρκετών ιστότοπων να ''κατεβάσουν ρολά'', αντιδρόντας έτσι στο περιβόητο SOPA, το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να περάσει στο Αμερικανικό Κονγκρέσο και το οποίο θα επιτρέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να θεωρεί το streaming, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του πνευματικού έργου, ως έγκλημα.
Αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί παναττική απεργία της ΓΣΕΕ. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν και τα μέσα μεταφοράς.

Αναλυτικά: 

Σαν ένας άλλος υπερήρωας, ο Steve Jobs θα ζωντανέψει ξανά μέσα από τις σελίδες ενός κόμικ. Η ζωή του ιδρυτή της Apple σε ένα βιβλίο από την γέννησή του, την υιοθεσία του μέχρι την παραγωγή των iPhone και iPad και τον θάνατό του, από καρκίνο στο πάγκρεας.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο ισχυρός παγετός δημιουργούν πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Φλώρινα η θερμοκρασία νωρίς το πρωί έπεσε στους -22 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στο Μέτσοβο -7°C, στην Ορεινή Φωκίδα -6°C, στην Πτολεμαίδα -11°C , στην Καστοριά -13°C.
Άρχισαν να αποστέλλονται οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για χιλιάδες καταναλωτές που δεν εξόφλησαν τους λογαριασμούς που περιέχουν και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ήδη έχουν εκδοθεί 50.000 εντολές, εκ των οποίων οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς τον διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές ρεύματος. Να μην υλοποιήσουν τις εντολές ζητά από τους τεχνικούς η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Η "κηδεία της Ελλάδας", όπως αποκαλέστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του φετινού καρναβαλικού εθίμου στην κωμόπολη Βέβτσανι της ΠΓΔΜ ( πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο έθιμο με το Ιουλιανό Ημερολόγιο).

Στη διάρκεια καρναβαλικής παρέλασης χθες το βράδυ στην κωμόπολη αυτή, παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Καλά νέα».
Στις 16 Ιανουαρίου
Γεγονότα

1492: Η πρώτη γραμματική της ισπανικής γλώσσας παρουσιάζεται από τη βασίλισσα Ισαβέλα.

1605: Το πρώτο βιβλίο του «Δον Κιχώτη» κυκλοφορεί στη Μαδρίτη.

1920: Αρχίζει η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ.

Η IBM Research παρουσίασε τη μικρότερη μονάδα αποθήκευσης δεδομένων που έχει αναπτυχθεί ως σήμερα, μια πειραματική διάταξη που αποθηκεύει 1 bit πληροφορίας σε 12 μόλις άτομα σιδήρου. Συγκριτικά, οι σημερινοί σκληροί δίσκοι και οι μνήμες flash χρειάζονται γύρω στο ένα εκατομμύριο άτομα για να εκτελέσουν την ίδια λειτουργία.
Η υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων, Dropbox, έχει καταφέρει να προσελκύσει 50 εκατομμύρια χρήστες και 197 εκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών.
Βέβαιος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του CNBC, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια για τη λήψη των πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.
Όποιος έχει τη παραμικρή αμφιβολία για το πόσο έχει αλλάξει και αλλάζει καθημερινά το κλίμα δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στο συγκλονιστικό βίντεο του Τζέιμς Μπάλογκ.
Το πρωτοποριακό αυτό μουσείο βρίσκεται στην Ολλανδία και ονομάζεται «Corpus Museum for Ηuman Βody», αποτελώντας ένα καινοτόμο project σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του ανθρώπινου σώματος και των λειτουργιών του από τον ίδιο τον άνθρωπο.
Ανακοίνωση για την επίθεση από κουκουλοφόρους που δέχτηκε χθες στο Ηράκλειο η Ντόρα Μπακογιάννη, εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα London Evening Standard, η εταιρεία που κατασκευάζει τα διάφορα καλώδια που η Apple χρησιμοποιεί για τους υπολογιστές Mac, iPhones και iPods πρόκειται να αρχίζει να πάψει να χρησιμοποιεί αλογόνο για την κατασκευή τους.
Αλλος ένας επιβάτης βρέθηκε ζωντανός απο τους διασώστες που συνεχίζουν τις έρευνες στο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, που ναυαγησε το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά του νησιου Τζίλιο. Νωρίτερα, οι διασώστες εντόπισαν ζωντανούς δύο επιβάτες μέσα στην καμπίνα τους. Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων στην αρχή άκουγαν μόνο τις φωνές των επιζόντων, αλλά σύντομα κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην καμπίνα όπου είχαν εγκλωβιστεί και να τους ανασύρουν.
Πολλοί έχουμε παρατηρήσει ότι ανεξαρτήτως από το τι ώρα πέφτουμε για ύπνο, κάθε πρωί ξυπνάμε την ίδια ώρα και συνήθως ελάχιστα λεπτά πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι.
Ετοιμάζεται το Skype Windows Phone 7 και μάλιστα πολύ γρήγορα. Αν πιστέψουμε τα λόγια του Rick Osterloh (Skype VP of Products) η Microsoft θα ανακοινώσει την διάθεση του Skype για Windows Phone 7 άμεσα. 
Η εντυπωσιακή δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί είναι από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και δείχνει την εμφάνιση του φυτοπλαγκτόν στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό.
Ο Νικολά Σαρκοζί μόνο από θαύμα μπορεί να παραμείνει σοβαρός διεκδικητής των προεδρικών εκλογών του Μάιου. Για πέντε χρόνια διαχειρίσθηκε την οικονομία και «πιστοποιημένα» την υποβάθμισε.
Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) εντόπισε κομμάτι 10 εκατοστών από τα συντρίμμια ενός τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου σε πορεία σύγκρουσης με τον ISS.

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι η Google TV αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη Google, και ήδη αρκετές εταιρίες έχουν παρουσιάσει τις δικές τους εκδοχές (LG, Logitech, Lenovo, Sony), ωστόσο, νέες φήμες θέλουν την εταιρία να σχεδιάζει μια τηλεόραση-αναφορά στην πλατφόρμα, κατ’ αντιστοιχία με το Samsung Galaxy Nexus για το λειτουργικό σύστημα Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Βρίσκεται κρυμμένο στη Βόρεια Ιταλία και λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το όνομά του. Το Riomaggiore είναι ένα από τα πέντε χωριά της επαρχίας Cinque Terre στη Λιγουρία, και το πιο γραφικό ψαροχώρι της ευρύτερης περιοχής.
Για σκοπιμότητες πίσω από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κίκης Καζαμίας.
Μετά τη live μετάδοση της συναυλίας προς τιμήν του Michael Jackson που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβρη στην Ουαλία, αυτή τη φορά η Facebook αποφάσισε να στραφεί και στο θεατρικό σανίδι....
Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά ξεκίνησε ο online επιστημονικός διαγωνισμός Google Science Fair, με χιλιάδες εφήβους ηλικίας 13-18 ετών από όλη την υφήλιο να υποβάλλουν τις ιδέες τους για κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει πρακτικά τις ζωές μιας ομάδας ανθρώπων ή μιας κοινωνίας.
Στο παρελθόν η Google έχει διαφημίσει παράνομες ιστοσελίδες πώλησης ναρκωτικών, πλαστών διαβατηρίων και μη εξουσιοδοτημένων εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Έκπληκτη δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στιγμή που ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s επέλεξε να υποβαθμίσει αρκετές χώρες της ευρωζώνης, μεταξύ αυτών και τη Γαλλία.
Το Android Market συνεχίζει να γεμίζει με εφαρμογές (έχει ξεπεράσει τις 400.000 ενεργές), με τους developers να βλέπουν τη χρυσή ευκαιρία επιτυχίας μέσα σε ένα τεράστιο αγοραστικό κοινό, αλλά η Google παρατήρησε ότι πολλές φορές η ίδια εφαρμογή διαφέρει από τις αντίστοιχες σε iOS και Windows Phone, προς το χειρότερο...
Το nea-news διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο ένα iPod touch! Απλά κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, www.facebook.com/nea.news ή στο αναδυόμενο like box στο δεξί άκρο της παρούσας σελίδας! Αυτόματα μπαίνετε στην κλήρωση για το δώρο! 

Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι fans του nea-news και η διεξαγωγή της θα γίνει εφόσον συμπληρωθούν 5000 likes! Διαδώστε το και στους φίλους σας κάνοντας share το παρόν post στο facebook! 
Σύμφωνα με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos το σκάφος θα μπει στην ατμόσφαιρα την Κυριακή ή τη Δευτέρα, σε μια περιοχή που θα βρίσκεται σε κάποιο σημείο από 51.4 μοίρες βόρεια μέχρι 51.4 μοίρες νότια. Η ζώνη αυτή είναι τεράστια και περιλαμβάνει το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα. Οι ακριβής εκτίμηση του σημείου πτώσης είναι πολύ δύσκολο να γίνει και αυτό το διαπιστώσαμε στις περιπτώσεις των δορυφόρων UARS και ROSAT, πριν από λίγο καιρό.
Η ομάδα ενός νομπελίστα Αμερικανού χημικού ανέπτυξε ένα φθηνό πλαστικό υλικό που μπορεί να απορροφά σχετικά μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Στο μέλλον, το νέο υλικό θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τεχνητά δέντρα που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ενώ παράλληλα παράγουν καύσιμα.
Στον πυρετό των βραβείων και πάλι το Χόλιγουντ με την Ένωση Συντακτών Ξένου Τύπου να ανακοινώνει τις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2012.

Η Σοφία Βεργκάρα, ο Τζέραρντ Μπάτλερ. ο Γούντι Χάρλεσον και η Ρασίντα Τζόουνς αποκάλυψαν τους υποψηφίους στις 25 κατηγορίες για τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 15 Ιανουαρίου, στην ετήσια τελετή των Χρυσών Σφαιρών, με παρουσιαστή για δεύτερη συνεχή χρονιά τον κωμικό ηθοποιό Ρίκι Ζερβέ.
Ανάμεσά τους Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Κύπρος

- Σταθερή προοπτική διατηρούν μόνο Γερμανία, Σλοβακία
- Ανησυχία της Γαλλίας για τις επιπτώσεις στην αξιολόγηση του EFSF
- Για "παραλογισμό" μιλά στις Βρυξέλλες η Επιτροπή.
Μετά από θρίλερ αρκετών ωρών, όπου Ευρωπαίοι αξιωματούχοι...
... και διεθνή ΜΜΕ είχαν προαναγγείλει τις υποβαθμίσεις χωρών της Ευρωζώνης, ο οίκος αξιολόγησης S&P's, έβγαλε και τις σχετικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα οι χώρες που υποβαθμίζονται είναι:
Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Bloomberg το iPad 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, να έχει οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης, καλύτερο επεξεργαστή και συμβατότητα με τα δίκτυα LTE.
O Όμιλος OlympiaDevelopment ανακοίνωσε την διοικητική ενοποίηση των εταιριών Public, Multirama και Getitnow.gr «με σκοπό τη βελτίωση της ευελιξίας, την αύξηση της αποτελεσματικότητας, την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συνεργειών ανάμεσα στα  brands και στην ενίσχυση των μεριδίων των εταιριών και τη διεύρυνση της πελατειακής τους βάσης».

Διαβάστε την ανακοίνωση:
Η επόμενη είδηση αφορά τους "ψαγμένους" σε οτι αφορά τις android συσκευές...

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ρούφ Ντενκτάς, όπως ανακοίνωσαν μέλη της οικογένειάς του.
Στις 14 Ιανουαρίου
 
1690: O γερμανός οργανοποιός Γιόχαν Ντένερ από το Νυρεμβέργη κατασκευάζει το πρώτο κλαρινέτο.

1742: Πέθανε ο Έντμουντ Χάλεϊ, βρετανός αστρονόμος και μαθηματικός, που υπολόγισε τη τροχιά ενός κομήτη και του έδωσε το όνομά του (Kομήτης του Χάλεϊ).

1761: Η τρίτη μάχη του Πανιπάλ μεταξύ Ινδών και Αφγανών. Η νίκη των Αφγανών εξασθενίζει σημαντικά την Ινδία και καθιστά δυνατή την κατάληψή της από τους Βρετανούς αργότερα.
Σε δουλειά βρίσκονται οι developers της Google εδώ και δύο μέρες, για το νέο project της εταιρείας που αφορά ενα παιχνίδι βασισμένο στα google maps!

Το τέλος του κόσμου έρχεται. Και κάποιοι έχουν ήδη πλουτίσει με το «εμπόρευμα» της συντέλειας.

Η αμερικάνικη εταιρία Vivos ετοιμάζει συνολικά 20 πολυτελή καταφύγια σε διάφορα σημεία του κόσμου, προκειμένου να «φιλοξενήσει» περίπου 4.000 άτομα που θα αγοράσουν έναντι 9.950 δολαρίων ένα εισιτήριο ενόψει της συντέλειας του κόσμου.
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε σήμερα το τριπλό Α, ΤΟ αξιόχρεο της Γαλλίας, ενώ αντίθετα διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και το Λουξεμβούργου, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.
Μέχρι πρότινος εφαρμογή για το Vimeo ήταν διαθέσιμη μόνο για τις iOS συσκευές, όμως επιτέλους έρχονται εφαρμογές και για τα Android, Kindle Fire και τα Windows Phone. Οι εφαρμογές προσφέρουν μία πλήρη εμπειρία του Vimeo, έτσι οι χρήστες θα είναι σε θέση να κάνουν «like», να διαμοιράζονται και να σχολιάζουν, όπως ακριβώς και στην ιστοσελίδα, πέραν φυσικά από τις συνηθισμένες αναζητήσεις και παρακολούθηση βίντεο.