follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Τεράστια αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη όπου η Διεύθυνση Ασφαλείας έχει προχωρήσει στην εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία ήταν η "μαφία της συμπρωτεύουσας" με πολυάριθμες υποθέσεις εκβιασμών, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Πασίγνωστος δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης έχει συλληφθεί ως ύποπτος.
Το κοράκι σκιέρ μοιάζει να διασκεδάζει αφάνταστα...


Τοπικοί φορείς συντονίζονται για την αποτροπή των διακοπών ρεύματος

Διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και μέλη του Περιφερειακού Γραφείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, είχε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φ. Λαμπρινίδης, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Βόλου, με θέμα το συντονισμό δράσης των τοπικών φορέων προκειμένου να αποτραπεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ενα πανέμορφο βίντεο με εικόνες του κόσμου...


Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη σωματείων, εργατικών κέντρων και ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της παναττικής 24ωρης απεργίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις.

Τι γίνεται όταν χαιρετήσεις μία αρκούδα?...


Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την MWC 2012, τόσο θα πληθαίνουν οι φήμες για τις νέες συσκευές που θα παρουσιαστούν (ή θα θέλαμε να παρουσιαστούν) εκεί.

Μία από αυτές θα μπορούσε να είναι και ο quad-core διάδοχος του LG Optimus 2X, με τον…πρωτότυπο τίτλο LG Optimus 4X, για το οποίο υποτίθεται ότι διέρρευσαν τα πρώτα (πιθανότατα) εξωπραγματικά χαρακτηριστικά.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, ανώτατο υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών, με σπουδές στο εξωτερικό. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί για την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, ενώ το Μάρτιο θα βραβευθεί στο Λας Βέγκας από την Αμερικανική Ένωση για τη Δημόσια Διοίκηση.
Ένας φωτογράφος και βιοχημικός οργάνωσε ένα πείραμα για να διαπιστώσει την συμπεριφορά των βαφών όταν έρθουν σε στενή επαφή με τον ήχο. Το πείραμα διεξήχθη σε ένα creative studio στο Λονδίνο, το Dentsu London. Αρχικά «έντυσαν» ένα μικρό ηχείο με μια μεμβράνη και στην συνέχεια έριξαν πάνω στην μεμβράνη σταγόνες μιας βαφής που περιείχε τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
H έναρξη των εκδηλώσεων για το 2012 θα γίνει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου... Η πόλη φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το Πατρινό Καρναβάλι 2012.
Το HP VantagePoint είναι ένα σύστημα αποτελούμενο από 6 οθόνες LCD 47 ιντσών που συνδυαστικά δημιουργούν μια ενιαία οθόνη 132 ιντσών πολλαπλής αφής (multi-touch) 32 σημείων ταυτόχρονα και ανάλυσης ultra high-definition 4098×1536 pixels.
Δείτε τι σκέφτηκε ο άνθρωπος για να γυρίσει την σελίδα μιας απλής εφημερίδας...


- Έρχεται αύριο στην Αθήνα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων ο Νταλάρα – Ο μεγάλος φόβος των τραπεζιτών
- Οργιάζουν οι παρασκηνιακές επαφές – Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραμένουν αισιόδοξοι
- Τραβάνε στα άκρα το σχοινί ΔΝΤ και Γερμανοί ενώ η Ελλάδα απλώς παρίσταται στις διαπραγματεύσεις
- Societe Generale : Θα επιτευχθεί συμφωνία όμως το κούρεμα δεν φτάνει
- Barclays : Θα βελτιωθούν όλα εαν δεχτεί να κουρευτεί και η ΕΚΤ
Αντιδράσεις για τα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης για την πειρατεία

Κατεβάζει διακόπτες αύριο η αγγλική έκδοση της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμη στους αναγνώστες.
Δείτε την απίθανη φάρσα του τρελού Γάλλου Rémi Gaillard για γην Παρασκευή και 13ης...

Με δώδεκα υποψηφιότητες στα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία BAFTA η ασπρόμαυρη βουβή ταινία «The Artist» συνεχίζει την πορεία της προς την κορυφή μετά τις τρεις Χρυσές Σφαίρες που απέσπασε χθες. Δεύτερη ήρθε η βρετανική ψυχροπολεμική κατασκοπική ταινία «Tinker Tailor Soldier Spy» με έντεκα υποψηφιότητες.
Στις λειτουργικές δαπάνες (περιορισμός επιχορηγήσεων, κλείσιμο φορέων κ.λπ.) επικεντρώνεται η προσοχή του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας, στο πλαίσιο του προσδιορισμού των νέων μέτρων που απαιτούνται για το 2012.

Από σήμερα ξεκινούν οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών για έσοδα, δαπάνες και νέα μέτρα. Τα στελέχη της τρόικας θέλουν να έχουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου τα τελικά στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες, ώστε όταν έρθουν οι επικεφαλής της (το νωρίτερο στις 20 Ιανουαρίου) να γνωρίζουν το μέγεθος της απόκλισης από τον στόχο μείωσης του ελλείμματος και το ύψος των νέων παρεμβάσεων για φέτος.
Σωτήριες είναι οι πατούσες των σκύλων, καθώς τους βοηθούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους σε φυσιολογικά επίπεδα, ακόμα και αν κάθονται σε παγωμένο έδαφος.
Συνολικά θα διατεθούν 380.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού σε δικαιούχους των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το όνειρο για λίγες ημέρες διακοπών θα μπορέσουν να απολαύσουν και φέτος όσοι πάρουν δελτία κοινωνικού τουρισμού.
Η ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών συσκευών (smartphones και tablets) από διαφορετικούς κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, οπότε δεν είναι περίεργο να…χάνουμε λίγο τη μπάλα όταν βρισκόμαστε στη διαδικασία της επιλογής.
Απίστευτο και όμως αληθινό, Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο υπερ-ευαίσθητο “νανό αυτί” το οποίο είναι ικανό να ακούει ήχους σε απίστευτες χαμηλές συχνότητες, σχεδόν 1.000.000 πιο χαμηλούς από ότι μπορεί να ακούσει ένα φυσιολογικό ανθρώπινο αυτί. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να καταγραφεί ηχητικά ο έως τώρα σιωπηλός ήχος που κάνουν τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.
Το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την περιοχή τον Φεβρουαριο για συνομιλίες με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της πΓΔΜ εξετάζει ο Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με διπλωματική πηγή στην έδρα του ΟΗΕ.
Aπό τη δυνατότητα των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) να καταλήξουν σε συμφωνία που θα προδικάζει το πάγωμα των κατώτατων ορίων στα επίπεδα του 2011 εξαρτάται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η επιμονή ή μη της τρόικας στα θέματα που αφορούν μειώσεις στις αποδοχές σε ιδιωτικό τομέα και ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένου του 13ου και του 14ου μισθού.

Η Apple συνεχίζει να εξελίσσει το iOS και πιο συγκεκριμένα να δουλεύει στο iOS 5.1 που εκτός από τις διορθώσεις με τα προβλήματα μπαταρίας κάνει και κάτι άλλο. Το iOS 5.1 beta 3 κλείνει και την τρύπα που οδηγούσε στο untethered jailbreak του iPhone. 

Οι Sunday Times θεωρούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σε 10 εβδομαδες με ακολουθούμενη υποτίμηση της δραχμής


Τα σενάρια περί χρεοκοπίας της Ελλάδας συνεχίζουν να βγαίνουν κάθε μέρα τόσο από τους αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος, όσο και από τους επενδυτικούς οίκους.

Eκτός της JP Morgan που προεξοφλεί χρεοκοπία της Ελλάδας και ποντάρει σε αυτήν προτρέποντας και τους πελάτες της να κάνουν το ίδιο, οι Sunday Times αναφέρονται σε αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδα τον Μάρτιο .
395

πεθαίνει ο Θεοδόσιος ο Μέγας, τελευταίος αυτοκράτορας της ενιαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1486

πεθαίνει ο Γεώργιος Καστριώτης, γνωστότερος ως Σκεντέρμπεης, εθνικός ήρωας των Αλβανών.

1562

αναγνωρίζονται για πρώτη φορά οι Ουγενότοι, οι Γάλλοι προτεστάντες με το διάταγμα του Σαιν Ζερμέν.
Η Samsung παρουσίασε το έξυπνο διαφανές παράθυρο με widgets. Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαφανή οθόνη που μπορεί να απεικονίσει διάφορες εφαρμογές και widgets με δεδομένα από το ίντερνετ. Φανταστείτε να το έχετε στο υπνοδωμάτιό σας και το πρωί που ξυπνάτε να βλέπετε την πρόγνωση του καιρού και το αγαπημένο σας τηλεοπτικό πρόγραμμα ενώ μπαίνει κανονικά στο δωμάτιο το εξωτερικό φως. Δείτε το βίντεο.

Ρεκόρ επενδύσεων στην κατασκευή νέων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) καταγράφηκε το 2011. Συγκεκριμένα...
παραγγέλθηκαν συνολικά 53 πλοία, από τα οποία οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν τα 24, επενδύοντας περί τα 3,5 δισ. δολάρια....
Τι γίνεται αν χαιρετήσεις μια αρκούδα?...



Δείτε αυτό το πραγματικά υπέροχο βίντεο...


Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα στο ΑΑ+ την πιστοληπτική ικανότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να την επαναφέρει στο "AAA" αν συμφωνηθούν οι επιπρόσθετες εγγυήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Μια νέα σειρά τηλεσκοπίων θα επιτρέψει στους επιστήμονες να φωτογραφίσουν μια μαύρη τρύπα, για πρώτη φορά. Το δίκτυο αυτό θα συνδέει 50 ραδιοτηλεσκόπια σε όλο τον κόσμο, φτιάχνοντας έτσι ένα παγκόσμιο τηλεσκόπιο που θα συλλάβει τη «σκιά» μιας μαύρης τρύπα, για πρώτη φορά.
Πληθαίνουν οι επενδυτές και επενδυτικές εταιρείες που ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στην δραχμή, με πιο πρόσφατη την επενδυτική Τράπεζα JP Morgan, που φέρεται να προτείνει στους πελάτες της, να επενδύσουν στο ελληνικό real estate κατά την τρέχουσα περίοδο.
Τα δάχτυλα είναι πάντα υγρά. Όταν ακουμπάμε μια επιφάνεια που έχει θερμοκρασία κάτω από τους 0°C, η υγρασία τούς παγώνει αμέσως.

Ανάμεσα στην παγωμένη επιφάνεια και στο δέρμα σχηματίζεται ένα συνεχές στρώμα. Έτσι, για να ξεκολλήσει το δάχτυλό μας χρειάζεται να ασκήσουμε μικρή δύναμη. Το στρώμα πάγου σπάει μόνο αν είναι πολύ λεπτό.
Ως η καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό θα μείνει στην ιστορία το 2011, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από τα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας, για το σύνολο του έτους.
Τα έκτροπα που σημειώθηκαν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα το περιστατικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, χτύπησαν «καμπανάκι» στο στρατιωτικό επιτελείο.

Με έγγραφό της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, σχεδόν δύο μήνες πριν από τη παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθορίζονται πόσα και ποια άτομα θα βρεθούν στη παρέλαση!
H LG υπέγραψε συμφωνία με τη Microsoft για τις πατέντες που χρησιμοποιούνται από τις συσκευές της.

Η Microsoft και η LG έχει υπογράψει μια συμφωνία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καλύπτει τα tablets της LG, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, οι οποίες τρέχουν Android και Chrome OS.
Με τίτλους όπως «Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας» (FTD) και «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος» (Handelsblatt) ο γερμανικός τύπος σχολιάζει σήμερα τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times παρατηρεί: «Πολλοί επενδυτές θεωρούν δεδομένο εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Όμως οι χώρες της ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές καταβάλλουν προσπάθειες να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με τη βοήθεια ενός δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας. Στόχος ένα κούρεμα 50%.
«Αδιανόητη» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την επιδίωξη των πιστωτών για υψηλότερο επιτόκιο και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο αρχικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας τέτοιων απαιτήσεων.
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινούν από σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις, κάτω από το βαρύ κλίμα της κρίσης, τα εκατοντάδες λουκέτα και το φόβο της τελικής κατάρρευσης πολλών επιχειρήσεων και της ανεργίας που θα προκύψει. 
Η ημέρα που το διαδίκτυο θα κάνει την δική του απεργία φαίνεται ότι πλησιάζει.

Εδώ και καιρό έχει ανακοινωθεί η πρόθεση αρκετών ιστότοπων να ''κατεβάσουν ρολά'', αντιδρόντας έτσι στο περιβόητο SOPA, το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να περάσει στο Αμερικανικό Κονγκρέσο και το οποίο θα επιτρέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να θεωρεί το streaming, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του πνευματικού έργου, ως έγκλημα.
Αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί παναττική απεργία της ΓΣΕΕ. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν και τα μέσα μεταφοράς.

Αναλυτικά: 

Σαν ένας άλλος υπερήρωας, ο Steve Jobs θα ζωντανέψει ξανά μέσα από τις σελίδες ενός κόμικ. Η ζωή του ιδρυτή της Apple σε ένα βιβλίο από την γέννησή του, την υιοθεσία του μέχρι την παραγωγή των iPhone και iPad και τον θάνατό του, από καρκίνο στο πάγκρεας.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο ισχυρός παγετός δημιουργούν πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Φλώρινα η θερμοκρασία νωρίς το πρωί έπεσε στους -22 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στο Μέτσοβο -7°C, στην Ορεινή Φωκίδα -6°C, στην Πτολεμαίδα -11°C , στην Καστοριά -13°C.
Άρχισαν να αποστέλλονται οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για χιλιάδες καταναλωτές που δεν εξόφλησαν τους λογαριασμούς που περιέχουν και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ήδη έχουν εκδοθεί 50.000 εντολές, εκ των οποίων οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς τον διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές ρεύματος. Να μην υλοποιήσουν τις εντολές ζητά από τους τεχνικούς η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Η "κηδεία της Ελλάδας", όπως αποκαλέστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του φετινού καρναβαλικού εθίμου στην κωμόπολη Βέβτσανι της ΠΓΔΜ ( πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο έθιμο με το Ιουλιανό Ημερολόγιο).

Στη διάρκεια καρναβαλικής παρέλασης χθες το βράδυ στην κωμόπολη αυτή, παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Καλά νέα».
Στις 16 Ιανουαρίου
Γεγονότα

1492: Η πρώτη γραμματική της ισπανικής γλώσσας παρουσιάζεται από τη βασίλισσα Ισαβέλα.

1605: Το πρώτο βιβλίο του «Δον Κιχώτη» κυκλοφορεί στη Μαδρίτη.

1920: Αρχίζει η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ.

Η IBM Research παρουσίασε τη μικρότερη μονάδα αποθήκευσης δεδομένων που έχει αναπτυχθεί ως σήμερα, μια πειραματική διάταξη που αποθηκεύει 1 bit πληροφορίας σε 12 μόλις άτομα σιδήρου. Συγκριτικά, οι σημερινοί σκληροί δίσκοι και οι μνήμες flash χρειάζονται γύρω στο ένα εκατομμύριο άτομα για να εκτελέσουν την ίδια λειτουργία.
Η υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων, Dropbox, έχει καταφέρει να προσελκύσει 50 εκατομμύρια χρήστες και 197 εκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών.
Βέβαιος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του CNBC, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια για τη λήψη των πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.