follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Θέσεις εργασίας που θα προσφέρουν αποκατάσταση τις επόμενες δεκαετίες. Τα επαγγέλματα του 2020 ή του 2040 μπορεί σήμερα να φαντάζουν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά για αυτούς που θα τα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν σε σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.
Απίθανες οφθαλμαπάτες
'Οταν η φύση μας δουλεύει...

Μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία αποφάσισε να προσθέσει η Google στο κοινωνικό της δίκτυο που σίγουρα θα κάνει χαρούμενους ουκ ολίγους χρήστες.



Μίνι υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση του οποίου άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό να ψηφιστεί αύριο, πριν δηλαδή από την έλευση της τρόικας την Παρασκευή.
3.000 τάφοι, 5.000 αγγεία, 1.500 κοσμήματα, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα και η μαρμαρόστρωτη οδός ανάμεσα στα ευρήματα της μεγάλης ανασκαφής που γίνεται σε μια έκταση 28.000 τ.μ.
Η Αθήνα και τα Σκόπια ολοκλήρωσαν αργά εχθές τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη με στόχο την διευθέτηση της διένεξής αναφορικά με το θέμα της ονομασίας, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.
Δέκα συχνές φράσεις των γυναικών που κρύβουν… κινδύνους!
Επισημοποιήθηκε το Optimus Pad LTE και προσφέρει 8.9-inch 1280 x 768 IPS οθόνη και δυπήρινο επεξεργαστή Qualcomm. Ακόμα στο πίσω μέρος του υπάρχει μία 8-megapixel κάμεραμε HD video recording και μια 2-megapixel στο μπροστινό μέρος. Το βάρος του θα είναι 479g ενω το πάχος του μόλις 9.34mm.
Απίστευτες εμπνεύσεις...


Χρόνια Πολλά στούς Θανάσιδες του κόσμου αλλά και σε δύο απο τους συντάκτες του nea-news.
Στις 18 Ιανουαρίου
532: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός καταστέλλει τη Στάση του Νίκα.

1689: Γεννήθηκε ο Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ, γάλλος πολιτικός φιλόσοφος. Ανέπτυξε τη θεωρία του διαχωρισμού των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική), η οποία επικράτησε και περιλαμβάνεται στα Συντάγματα σχεδόν όλων των δημοκρατικών χωρών του κόσμου.

1823: Το Ναύπλιο ορίζεται ως έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.

1856: Γεννήθηκε ο Ντάνιελ Νάθαν Χέιλ Γουίλιαμς, αμερικανός χειρουργός, που πραγματοποίησε την πρώτη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

1915: Γεννήθηκε ο Βασίλης Τσιτσάνης, λαϊκός συνθέτης.
Αυστραλοί ερευνητές του Ινστιτούτου Westmead Millennium για την Έρευνα στην Ιατρική που ερευνούσαν το πώς η πρωτεΐνη β-κατενίνη εισβάλλει στον πυρήνα ενός κυττάρου μετατρέποντάς τα σε καρκινικά, είδαν την πρωτεΐνη να τους χαμογελά!
Ο καλλιτέχνης Chris Burden κατασκεύασε μια εκπληκτική μικρογραφία πόλης, αναπτύσσοντας ένα περίπλοκο σύστημα οδών με μικρούς και μεγαλύτερους δρόμους αλλά και έναν αυτοκινητόδρομο με έξι λωρίδες κυκλοφορίας. Το project ονομάζεται «Metropolis II» και χρειάστηκαν περισσότερα από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Δημοσίευμα του Macotakara ισχυρίζεται ότι το event για την ανακοίνωση της επόμενης γενιάς του iPad αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μεγάλο παγκόσμιο, διευρωπαϊκό αλλά και εθνικό αεροναυπηγικό γεγονός θα λάβει χώρα στη Γαλλική Αεροπορική Βάση Istres, αύριο Πέμπτη όπου επίσημα θα παρουσιασθεί σε ειδική τελετή το λανσάρισμα (Roll – out) του μη επανδρωμένου μαχητικού στελθ αεροσκάφους UCAV – Neuron (Unnamed Combat Aircraft Vehicle) από τη Γαλλική Κυβέρνηση (DGA) και τη Dassault. Η πρώτη του δοκιμαστική πτήση προγραμματίζεται στα μέσα του 2012.
Δείτε το βίντεο...


Το iTunes Match, η συνδρομητική υπηρεσία της Apple που αποτελεί μέρος του νέου iCloud και επιτρέπει στον χρήστη την μεταφορά ολόκληρης της μουσικής του βιβλιοθήκης στο «σύννεφο», είναι από σήμερα διαθέσιμη σε 19 ακόμα χώρες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των χωρών που υποστηρίζουν την υπηρεσία σε 37.

To iTunes Match έκανε το ντεμπούτο του στις 14 Νοεμβρίου 2011 στις ΗΠΑ ενώ ένα μήνα αργότερα η υπηρεσία έγινε διαθέσιμη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου (λίστα με όλες τις χώρες στις οποίες είναι διαθέσιμο το iTunes Match). Στην Ελλάδα δυστυχώς η υπηρεσία παραμένει μέχρι και σήμερα ανενεργή.

Η Opera εισβάλλει και αυτή στο χώρο των τηλεοράσεων, με το Opera TV Store, μια νέα υπηρεσία που μπορούν να ενσωματώσουν οι κατασκευαστές στις HDTVs, set-top boxes, Blu-ray players κλπ., σαν μια πιο ελαφριά εναλλακτική επιλογή από τη Google TV.
Τα λόγια είναι περιτά, δείτε το βίντεο...

Μέχρι σήμερα, οι όποιες συντονισμένες προσπάθειες γίνονται για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής – από το Πρωτόκολλο του Κιότο μέχρι το ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων ρύπων- βασίζονται στη μείωση της παραγωγής εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με πρώτο το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο παραμένει στην ατμόσφαιρα έως και για 300 χρόνια. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο περιορισμός των εκπομπών μαύρου άνθρακα και μεθανίου θα μπορούσε να επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή εμποδίζοντας παράλληλα να χαθούν πρόωρα εκατοντάδες χιλιάδες ζωές το χρόνο.

Το νέο Microsoft Surface 2.0 είναι πολύ νέο και πολύ μπροστά από την εποχή του, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τεχνολογία αφής μαζικής παραγωγής. Η οθόνη του νέου Microsoft Surface 2.0 είναι Samsung 40 ιντσών και φυσικά όπως απαιτεί η εποχή έρχεται με full HD ανάλυση αλλά και μια ακόμα τεχνολογία που ονομάζεται PixelSense. 

Μαζί με τα τρία pixels για το πράσινο, κόκκινο και μπλε χρώμα η Samsung δίνει στο Microsoft Surface 2.0 ένα επιπλέον pixel που λειτουργεί ως κάμερα και έχει το όμορφο όνομα PixelSense.

Κοντά η συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών

Κοντά σε κλείσιμο της συμφωνίας Ελλάδας - πιστωτών, για το PSI, βρίσκονται οι δύο πλευρές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg. 
Χιουμοριστικό βιντεάκι με τον Χίτλερ...

Απίστευτο youtube error!

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη όπου η Διεύθυνση Ασφαλείας έχει προχωρήσει στην εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία ήταν η "μαφία της συμπρωτεύουσας" με πολυάριθμες υποθέσεις εκβιασμών, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Πασίγνωστος δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης έχει συλληφθεί ως ύποπτος.
Το κοράκι σκιέρ μοιάζει να διασκεδάζει αφάνταστα...


Τοπικοί φορείς συντονίζονται για την αποτροπή των διακοπών ρεύματος

Διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και μέλη του Περιφερειακού Γραφείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, είχε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φ. Λαμπρινίδης, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Βόλου, με θέμα το συντονισμό δράσης των τοπικών φορέων προκειμένου να αποτραπεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ενα πανέμορφο βίντεο με εικόνες του κόσμου...


Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη σωματείων, εργατικών κέντρων και ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της παναττικής 24ωρης απεργίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις.

Τι γίνεται όταν χαιρετήσεις μία αρκούδα?...


Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την MWC 2012, τόσο θα πληθαίνουν οι φήμες για τις νέες συσκευές που θα παρουσιαστούν (ή θα θέλαμε να παρουσιαστούν) εκεί.

Μία από αυτές θα μπορούσε να είναι και ο quad-core διάδοχος του LG Optimus 2X, με τον…πρωτότυπο τίτλο LG Optimus 4X, για το οποίο υποτίθεται ότι διέρρευσαν τα πρώτα (πιθανότατα) εξωπραγματικά χαρακτηριστικά.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, ανώτατο υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών, με σπουδές στο εξωτερικό. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί για την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, ενώ το Μάρτιο θα βραβευθεί στο Λας Βέγκας από την Αμερικανική Ένωση για τη Δημόσια Διοίκηση.
Ένας φωτογράφος και βιοχημικός οργάνωσε ένα πείραμα για να διαπιστώσει την συμπεριφορά των βαφών όταν έρθουν σε στενή επαφή με τον ήχο. Το πείραμα διεξήχθη σε ένα creative studio στο Λονδίνο, το Dentsu London. Αρχικά «έντυσαν» ένα μικρό ηχείο με μια μεμβράνη και στην συνέχεια έριξαν πάνω στην μεμβράνη σταγόνες μιας βαφής που περιείχε τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
H έναρξη των εκδηλώσεων για το 2012 θα γίνει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου... Η πόλη φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το Πατρινό Καρναβάλι 2012.
Το HP VantagePoint είναι ένα σύστημα αποτελούμενο από 6 οθόνες LCD 47 ιντσών που συνδυαστικά δημιουργούν μια ενιαία οθόνη 132 ιντσών πολλαπλής αφής (multi-touch) 32 σημείων ταυτόχρονα και ανάλυσης ultra high-definition 4098×1536 pixels.
Δείτε τι σκέφτηκε ο άνθρωπος για να γυρίσει την σελίδα μιας απλής εφημερίδας...


- Έρχεται αύριο στην Αθήνα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων ο Νταλάρα – Ο μεγάλος φόβος των τραπεζιτών
- Οργιάζουν οι παρασκηνιακές επαφές – Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραμένουν αισιόδοξοι
- Τραβάνε στα άκρα το σχοινί ΔΝΤ και Γερμανοί ενώ η Ελλάδα απλώς παρίσταται στις διαπραγματεύσεις
- Societe Generale : Θα επιτευχθεί συμφωνία όμως το κούρεμα δεν φτάνει
- Barclays : Θα βελτιωθούν όλα εαν δεχτεί να κουρευτεί και η ΕΚΤ
Αντιδράσεις για τα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης για την πειρατεία

Κατεβάζει διακόπτες αύριο η αγγλική έκδοση της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμη στους αναγνώστες.
Δείτε την απίθανη φάρσα του τρελού Γάλλου Rémi Gaillard για γην Παρασκευή και 13ης...

Με δώδεκα υποψηφιότητες στα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία BAFTA η ασπρόμαυρη βουβή ταινία «The Artist» συνεχίζει την πορεία της προς την κορυφή μετά τις τρεις Χρυσές Σφαίρες που απέσπασε χθες. Δεύτερη ήρθε η βρετανική ψυχροπολεμική κατασκοπική ταινία «Tinker Tailor Soldier Spy» με έντεκα υποψηφιότητες.
Στις λειτουργικές δαπάνες (περιορισμός επιχορηγήσεων, κλείσιμο φορέων κ.λπ.) επικεντρώνεται η προσοχή του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας, στο πλαίσιο του προσδιορισμού των νέων μέτρων που απαιτούνται για το 2012.

Από σήμερα ξεκινούν οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών για έσοδα, δαπάνες και νέα μέτρα. Τα στελέχη της τρόικας θέλουν να έχουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου τα τελικά στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες, ώστε όταν έρθουν οι επικεφαλής της (το νωρίτερο στις 20 Ιανουαρίου) να γνωρίζουν το μέγεθος της απόκλισης από τον στόχο μείωσης του ελλείμματος και το ύψος των νέων παρεμβάσεων για φέτος.
Σωτήριες είναι οι πατούσες των σκύλων, καθώς τους βοηθούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους σε φυσιολογικά επίπεδα, ακόμα και αν κάθονται σε παγωμένο έδαφος.
Συνολικά θα διατεθούν 380.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού σε δικαιούχους των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το όνειρο για λίγες ημέρες διακοπών θα μπορέσουν να απολαύσουν και φέτος όσοι πάρουν δελτία κοινωνικού τουρισμού.
Η ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών συσκευών (smartphones και tablets) από διαφορετικούς κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, οπότε δεν είναι περίεργο να…χάνουμε λίγο τη μπάλα όταν βρισκόμαστε στη διαδικασία της επιλογής.
Απίστευτο και όμως αληθινό, Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο υπερ-ευαίσθητο “νανό αυτί” το οποίο είναι ικανό να ακούει ήχους σε απίστευτες χαμηλές συχνότητες, σχεδόν 1.000.000 πιο χαμηλούς από ότι μπορεί να ακούσει ένα φυσιολογικό ανθρώπινο αυτί. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να καταγραφεί ηχητικά ο έως τώρα σιωπηλός ήχος που κάνουν τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.
Το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την περιοχή τον Φεβρουαριο για συνομιλίες με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της πΓΔΜ εξετάζει ο Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με διπλωματική πηγή στην έδρα του ΟΗΕ.
Aπό τη δυνατότητα των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) να καταλήξουν σε συμφωνία που θα προδικάζει το πάγωμα των κατώτατων ορίων στα επίπεδα του 2011 εξαρτάται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η επιμονή ή μη της τρόικας στα θέματα που αφορούν μειώσεις στις αποδοχές σε ιδιωτικό τομέα και ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένου του 13ου και του 14ου μισθού.

Η Apple συνεχίζει να εξελίσσει το iOS και πιο συγκεκριμένα να δουλεύει στο iOS 5.1 που εκτός από τις διορθώσεις με τα προβλήματα μπαταρίας κάνει και κάτι άλλο. Το iOS 5.1 beta 3 κλείνει και την τρύπα που οδηγούσε στο untethered jailbreak του iPhone. 

Οι Sunday Times θεωρούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σε 10 εβδομαδες με ακολουθούμενη υποτίμηση της δραχμής


Τα σενάρια περί χρεοκοπίας της Ελλάδας συνεχίζουν να βγαίνουν κάθε μέρα τόσο από τους αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος, όσο και από τους επενδυτικούς οίκους.

Eκτός της JP Morgan που προεξοφλεί χρεοκοπία της Ελλάδας και ποντάρει σε αυτήν προτρέποντας και τους πελάτες της να κάνουν το ίδιο, οι Sunday Times αναφέρονται σε αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδα τον Μάρτιο .