follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ο Γιάνους Πάλικοτ, πρόεδρος ενός αριστερού, αντικληρικού κινήματος που φέρει το όνομά του, άναψε ένα στικάκι με άρωμα... μαριχουάνας μέσα στο κοινοβούλιο της Πολωνίας, με σκοπό να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για την αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών.
Η παρουσίαση του Εφήβου των Αντικυθήρων στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ως αντικείμενο του Ιανουαρίου -του πρώτου μήνα για το 2012- είναι μόνον η αρχή.
Δεν θα υποφέρουν πλέον από το τσουχτερό κρύο οι μαθητές στη Σαμοθράκη, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις, με εντολή που έλαβαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα μοιράζουν πετρέλαιο στα σχολεία, ακόμη και αν δεν περισσεύει στους ίδιους.
Από που ν' αρχίσει κανείς να περιγράφει την δράση των μελών της Μαφίας της Θεσσαλονίκης. 'Αλλωστε η δικογραφία των 15.000 σελίδων κρύβει σε κάθε σελίδα "μαργαριτάρια".
Ανάστατη είναι η Ιερά Σύνοδος από το βράδυ της Πέμπτης, λόγω μιας είδησης με αφετηρία το twitter, αλλά και γνωστό ιστότοπο της Εκκλησίας με αντικείμενο φημολογούμενη σύλληψη ιεράρχη, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου ρουτίνας στο οδικό δίκτυο.
Τα παιδιά μπορεί να έχουν άγρια ​​φαντασία, αλλά οι εκπαιδευτικοί στη Σουηδία, νομίζω την ξεπέρασαν κατά πολύ! Ένας ασυνήθιστος χώρος εν είδει… σχολείου(!) άνοιξε τις πόρτες του στους Σουηδούς μαθητές και τους υποδέχτηκε μέσα σε έναν τεράστιο και πολύχρωμο παιδότοπο!
Τον Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς, που θα στελεχώσουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Ο διαγωνισμός θα αφορά 500 θέσεις νηπιαγωγών και οι τοποθετήσεις θα γίνουν τα επομενα δύο χρόνια. Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί πόσες θέσεις θα προκηρυχθούν για τους φιλόλογους και μαθηματικούς.

Απίστευτης αισθητικής φωτογραφίες από τον καλλιτέχνη Saverio Truly

To Soul Calibur V, το πολύ δημοφιλές παιχνίδι της Namco, είναι πλέον διαθέσιμο για το iPhone και το iPod touch μέσω του App Store.
Δείτε μερικά απο το πιοαπίστευτα αυτοκίνητα του κόσμου


Πιθανό ανασχηματισμό της κυβέρνησης έβγαλε η πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά, παρά τα χαμόγελο και την προσπάθεια να περάσει προς τα έξω ότι το κλίμα ήταν θετικό, δεν υπήρξε συμφωνία ούτε για τον χρόνο των εκλογών ούτε για τα καυτά ζητήματα που θέτει η τρόικα. Η συναίνεση τόσο στη διαπραγματευτική θέση με την τρόικα όσο και επί κειμένου για το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης θα αναζητηθεί σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό την προσεχή εβδομάδα. «Αργότερα», θα συζητηθεί και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, μετά τη νέα διαφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά.
Θα έχετε παρατηρήσει σίγουρα την τελευταία τάση των Android συσκευών με το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος της οθόνης τους. Μια τάση που απασχόλησε και την Apple με τη μορφή φημολογίας για το iPhone 5.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το Galaxy Nexus της Samsung με μέγεθος οθόνης 4.65″ (!!!) που φέρνει στην μνήμη ωραίες συζητήσεις περί το πόσο ‘παντόφλα’ είναι το iPhone με την πενιχρή συγκριτικά οθόνη των 3.5″.
Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από το σεισμό των 5,5 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε στο βορειοανατολικό Ιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:05 τοπική ώρα 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Νεϊσαμπούρ, η οποία βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά από την ιερή πόλη Μασχάντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.
To iPad αναμφίβολα αποτελεί το δημοφιλέστερο tablet που έχει ενσωματωθεί πλέον σε πολλούς επαγγελματικούς και μη τομείς. Αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για τους μαθητές με πάνω από 1.5 εκατομμύρια συσκευές στο χώρο και με αμέτρητες εκπαιδευτικές εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για την μεγαλύτερη οθόνη. Χάριν στο iBookstore το εύρος των επιλογών επεκτείνεται σημαντικά.

Η Apple προχωρά ακόμα παραπέρα, όμως, παρουσιάζοντας δύο τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση.
Νέες απαιτήσεις θα θέσει στο τραπέζι η τρόικα σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ανενεργούς ή λιγότερο κερδοφόρους οργανισμούς στο δημόσιο.Τα νέα επιβαρυντικά σενάρια θα συζητηθούν στη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) που θα έχει σήμερα Παρασκευή το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι εντατικές διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές για το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων (PSI) προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.
 Πρόοδο στις συνομιλίες για την πορεία του προγράμματος διαπιστώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μετά την συνάντηση του εκπροσώπου των ιδιωτών πιστωτών Τσαρλς Νταλάρα με τον Λουκά Παπαδήμο.

Νέα πατέντα αποδόθηκε στην Apple χθες από το Αμερικάνικο Γραφείο σχετικά με την υπηρεσία Siri ως ψηφιακό προσωπικό βοηθό. H νέα πατέντα καλύπτει και άλλες πτυχές της υπηρεσίας που προφανώς η Apple θέλει να υλοποιήσει μελλοντικά πέρα από τη φημολογία που υπάρχει σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Siri ως τηλεχειριστήριο για το σετ τηλεόρασης της εταιρείας.
Στις 20 Ιανουαρίου
 
250: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Δέκιος εξαπολύει άγριο κυνηγητό των Χριστιανών στη Ρώμη.

842: Πέθανε ο Θεόφιλος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

1775: Γεννήθηκε ο Αντρέ Μαρί Αμπέρ, γάλλος μαθηματικός και φυσικός, που διατύπωσε τους θεμελιώδεις νόμους του ηλεκτρομαγνητισμού και της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος. Προς τιμήν του, η μονάδα μέτρησης του ρεύματος πήρε το όνομά του.
Η Digital Globe, η αμερικανική εταιρεία από την οποία προέρχονται πολλές εικόνες του Google Earth, δημοσίευσε μια φωτογραφία του μισοβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia έξω από τις ακτές της Τοσκάνης.
Την ερχόμενη εβδομάδα στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
Μαξίμου, Ιπποκράτους και Συγγρού δεν έδιναν χθες λεπτομέρειες για το τι συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Συμφώνησαν ότι όσα λιγότερα πουν, τόσο το καλύτερο για τις διαπραγματεύσεις με το ανώτατο κλιμάκιο της τρόικας που ξεκινούν σε λίγες ημέρες.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για 30 κομμάτια μιας ελεφαντοστέινης πλάκας επάνω στην οποία είναι χαραγμένα ζώδια αλλά και επιγραφές σε ελληνορωμαϊκό στυλ. Ο Καρκίνος, οι Δίδυμοι, οι Ιχθείς και εντελώς αποσπασματικά ο Τοξότης διασώζονται πάνω στην πλάκα. Να σημειωθεί μάλιστα ότι τα κομμάτια του «χάρτη» βρέθηκαν δίπλα σε ένα σταλαγμίτη φαλλικού σχήματος ανάμεσα σε χιλιάδες θραύσματα αγγείων πόσης της Ελληνιστικής εποχής.
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιου είδους περιστατικό,το οποίο δεν έλαβε δραματικές διαστάσεις χάρη στην ετοιμότητα που έδειξαν οι χειριστές του διθέσιου αεροσκάφους.
Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα "νάνο" γαλαξία που αποτελείται κυρίως από σκοτεινή ύλη, γεγονός που τον κάνει αόρατο στα τηλεσκόπια. Είναι η δεύτερη μόλις φορά που εντοπίζεται τέτοιου είδους νάνος σκοτεινός γαλαξίας. Ο νέος γαλαξίας είναι πολύ πιο μακρινός (ο πρώτος απείχε 2,6 δισ. έτη φωτός), καθώς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.
Οι χώρες-μέλη της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών εξετάζουν αυτή την εβδομάδα το εάν πρέπει να καταργηθεί το λεγόμενο εμβόλιμο δευτερόλεπτο, το οποίο προστίθεται κάθε ένα με δύο χρόνια στη Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα για να τη συγχρονίζει με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο.
Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πέτυχαν επιστήμονες της εταιρίας πληροφορικής ΙΒΜ, που δημιούργησαν τον μικρότερο τρισδιάστατο χάρτη του πλανήτη μας, που έχει ποτέ κατασκευαστεί.
Το αμύθητο ποσό των 48.000.000 ευρώ χρωστά στο Δημόσιο 35χρονη η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε το βίντεο...

Στο παιχνίδι των μηνύσεων έχει μπει για τα καλά η Kodak, η οποία αφού κατέθεσε αγωγές κατά των Apple και HTC για καταπάτηση πατεντών, αποφάσισε αυτή τη φορά να κινηθεί δικαστικά εναντίον της Samsung.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, η Kodak κατέθεσε νέα μήνυση κατά της Samsung για παραβίαση πέντε πατεντών σε θέματα ψηφιακής απεικόνισης. Πιο συγκεκριμένα, οι πατέντες αυτές έχουν να κάνουν με τεχνολογίες λήψης και μετάδοσης εικόνων, από την αποστολή εικόνων με email μέχρι τη μετάδοση ψηφιακών εικόνων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, Πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με αφορμή τις άκρως προκλητικές και προσβλητικές για την Ελλάδα εκδηλώσεις, που παγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του καρναβαλιού της πόλης Βέβτσανι.

Η κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το καρναβάλι, το οποίο λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και εγκαινιάστηκε από την υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, είχε θέμα την αναπαράσταση της «κηδείας της Ελλάδος», όπου οι συμμετέχοντες έφεραν ενδυμασίες, που αποτύπωναν χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου με τον Ήλιο της Βεργίνας και έκαψαν την ελληνική σημαία.

Ο σεβασμός μεταξύ των κρατών είναι επιβεβλημένος. Ειδικά όταν υπάρχουν ανοιχτά τόσο μεγάλα ζητήματα, όπως το θέμα της ονομασίας. Πάντως, αυτές οι εκδηλώσεις δεν βοηθούν καθόλου στην ομαλή λύση και αντιμετώπιση του θέματος που αφορά τις δυο χώρες. Ακριβώς αντίθετα, κάνουν τα πράγματα όλο και πιο δύσκολα…

prionokordela.gr/
To 2011 έκλεισε και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις οποίες θα δηλωθούν τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το συγκεκριμένο έτος. Η αρχή αναμένεται να γίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες το Μάρτιο, ενώ σταδιακά έως τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν όλοι οι φορολογούμενοι.
Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι πριν από εκατομμύρια χρόνια ο Άρης συγκρούστηκε με ένα τεράστιο αντικείμενο δημιουργώντας θραύσματα που κυκλοφορούν στο ηλιακό μας σύστημα. Κατά καιρούς κάποια από αυτά τα θραύσματα – αρειανά πετρώματα – πέφτουν στη Γη.
O Martin Beeby, εργαζόμενος στη Microsoft, έγραψε ένα κείμενο κάνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομή στην ιστορία των ονομάτων των browsers. Αναρωτιόσασταν πως πήρε το περίεργο όνομά του για παράδειγμα ο Mozilla Firefox; Αν και σε ορισμένα κάνει απλώς εικασίες, το κείμενο έχει ωστόσο πολύ ενδιαφέρον.
Η Fujitsu “έφτιαξε” τους Αμερικανούς με το αδιάβροχο Arrows Tab στην CES 2012, αλλά για την Ευρώπη επεφύλασσε το Fujitsu Stylistic M532, ένα νέο 10άρι tablet με quad-core επεξεργαστή και λειτουργικό σύστημα Android 4.0 Ice Cream Sandwich, που αναμένεται κατά το Μάιο σε τιμή €499.
1736: Γεννήθηκε ο Τζέιμς Βατ, σκοτσέζος εφευρέτης της πρώτης ατμομηχανής. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής ισχύος.

1764: Γίνεται η πρώτη αναφορά για χρήση επιστολής - βόμβας. Ο δανός ιστορικός Μπόλε Λούξντορφ γράφει στο ημερολόγιό του για κάποιον συνταγματάρχη Πόουλσεν, ο οποίος δέχθηκε ένα πακέτο στο σπίτι του και όταν το άνοιξε αυτό εξερράγη και τον τραυμάτισε.

1809: Γεννήθηκε ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, αμερικανός συγγραφέας και ποιητής.

1828: Πέθανε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας.
Αν κοιτάξετε στο Facebook στη σελίδα του προφίλ σας (αν δεν έχετε επιλέξει να αλλάξει το url για το όνομά σας πριν λίγα χρόνια), η διεύθυνση URL είναι πιθανώς ακολουθούμενη από μια μακρά σειρά αριθμών...
Η γέφυρα Capilano βρίσκεται στο βόρειο Βανκούβερ του Καναδά, συγκεντρώνοντας πάνω από 800.000 «τολμηρούς» επισκέπτες κάθε χρόνο. Και πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού κρέμεται κυριολεκτικά στο κενό, σε ύψος 70 μέτρα από το έδαφος, συνδέοντας τις δύο άκρες ενός απότομου φαραγγιού.
- Σε κρίσιμο στάδιο οι διαπραγματεύσεις, ζητάει ξεκάθαρη στήριξη από τα κόμματα ο Πρωθυπουργός
- Βλέπει εκ νέου τον Τ. Νταλάρα αμέσως μετά τους τρεις αρχηγούς
- Στο επιτόκιο των νέων ομολόγων “κολλάει” η συμφωνία
- Απειλεί με προσωρινή χρεοκοπία η Fitch παρά το “κούρεμα”

Από το Μαξίμου οι πληροφορίες περιορίζονταν σε μια μόνο φράση. Η πολύωρη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του IFF Τσάρλς Νταλάρα έγινε σε καλό κλίμα και θα συνεχιστεί σήμερα μετά τη συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των τριών κυβερνητικών κομμάτων.
Φυσαλίδες γεμάτες με αστέρια ρίχνουν φως στο πώς θα μπορούσαν να έχουν σχηματιστεί ο ήλιος μας και τα αμφιθαλή αδέλφια του, βρίσκουν επιστήμονες του Κέντρου Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA .
Θέσεις εργασίας που θα προσφέρουν αποκατάσταση τις επόμενες δεκαετίες. Τα επαγγέλματα του 2020 ή του 2040 μπορεί σήμερα να φαντάζουν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά για αυτούς που θα τα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν σε σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.
Απίθανες οφθαλμαπάτες
'Οταν η φύση μας δουλεύει...

Μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία αποφάσισε να προσθέσει η Google στο κοινωνικό της δίκτυο που σίγουρα θα κάνει χαρούμενους ουκ ολίγους χρήστες.



Μίνι υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση του οποίου άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό να ψηφιστεί αύριο, πριν δηλαδή από την έλευση της τρόικας την Παρασκευή.
3.000 τάφοι, 5.000 αγγεία, 1.500 κοσμήματα, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα και η μαρμαρόστρωτη οδός ανάμεσα στα ευρήματα της μεγάλης ανασκαφής που γίνεται σε μια έκταση 28.000 τ.μ.
Η Αθήνα και τα Σκόπια ολοκλήρωσαν αργά εχθές τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη με στόχο την διευθέτηση της διένεξής αναφορικά με το θέμα της ονομασίας, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.
Δέκα συχνές φράσεις των γυναικών που κρύβουν… κινδύνους!
Επισημοποιήθηκε το Optimus Pad LTE και προσφέρει 8.9-inch 1280 x 768 IPS οθόνη και δυπήρινο επεξεργαστή Qualcomm. Ακόμα στο πίσω μέρος του υπάρχει μία 8-megapixel κάμεραμε HD video recording και μια 2-megapixel στο μπροστινό μέρος. Το βάρος του θα είναι 479g ενω το πάχος του μόλις 9.34mm.
Απίστευτες εμπνεύσεις...


Χρόνια Πολλά στούς Θανάσιδες του κόσμου αλλά και σε δύο απο τους συντάκτες του nea-news.
Στις 18 Ιανουαρίου
532: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός καταστέλλει τη Στάση του Νίκα.

1689: Γεννήθηκε ο Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ, γάλλος πολιτικός φιλόσοφος. Ανέπτυξε τη θεωρία του διαχωρισμού των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική), η οποία επικράτησε και περιλαμβάνεται στα Συντάγματα σχεδόν όλων των δημοκρατικών χωρών του κόσμου.

1823: Το Ναύπλιο ορίζεται ως έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.

1856: Γεννήθηκε ο Ντάνιελ Νάθαν Χέιλ Γουίλιαμς, αμερικανός χειρουργός, που πραγματοποίησε την πρώτη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

1915: Γεννήθηκε ο Βασίλης Τσιτσάνης, λαϊκός συνθέτης.