follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ελαφρώς ζεσταμένος, τραγανός ή καλοψημένος ο αγαπημένος σου πολιτικός αρχηγός σε περιμένει για να τον βάλεις στο στόμα σου και να τον ξεσκίσεις… στις δαγκωνιές.
 


Δείτε μερικά απο τα πιο περίεργα κατοικίδια του κόσμου...



Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στο Android App Inventor, το εργαλείο της Google για κατασκευή εφαρμογών Android χωρίς γνώσεις προγραμματισμού. Και ενώ η Google είχε ανακοινώσει την επικείμενη κατάργησή του, τελικά το MIT αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία και να το μετατρέψει σε open-source (έπειτα μάλιστα από δωρεά της Google).


Για τις 3 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η επόμενη μετάβαση στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στη Δυτική Ελλάδα. Το ψηφιακό σήμα της Digea θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Αρόη» στην Πάτρα και θα εξυπηρετήσει περισσότερους από 280.000 κατοίκους. Οι πόλεις Πάτρα, Μεσολόγγι και Ναύπακτος καθώς και τα παράλια του νότιου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλο τμήμα του νομού Αχαΐας και τα βορειοδυτικά παράλια του νομού Ηλείας θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea.
Ο αριθμός των βαριά τραυματισμένων πεζών, οι οποία άκουγαν μουσική από τα ακουστικά τους την ώρα του ατυχήματος, τριπλασιάστηκε μεταξύ 2004 και 2011, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.
Το ελληνικό μπουζούκι και η ελληνική μουσική θα έχουν την τιμητική τους σε πλειάδα εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας του Λονδίνου.
Δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ εμπλέκει τον έκπτωτο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη στο κύκλωμα των εκβιαστών. Συγκεκριμένα αν και είχε τεθεί σε αργία από τις 5 Ιουνίου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τηλεφωνεί από το γραφείο του στην Περιφέρεια σε έναν από τους αρχηγούς μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις, τον Δημήτρη Λαμπάκη, στις 20 Ιουλίου, ώστε να... εξυπηρετήσει κάποια καλά παιδιά.
Όσο στενεύει ο κλοιός γύρω από τη μνημονιακή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που πρόδωσε το λαό και τη δημοκρατική παράταξη και κατέστησε την Ελλάδα προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων, τόσο τα «επιφανή» στελέχη δείχνουν να χάνουν τη ψυχραιμία τους.

Δείτε μερικά απο τα πιο απίστευτα γλυπτά απο πάγο!

Το 2012 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την γέννηση του Alan Mathison Turing, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης. Έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία των υπολογιστών, με τη θεμελιώδη δουλειά του στην έννοια του αλγορίθμου αλλά και της μηχανής Turing.
Ο κόσμος του Internet κέρδισε την πρώτη μεγάλη μάχη ενάντια στα νομοσχέδια SOPA και PIPA, καθώς οι δύο γερουσιαστές που ήταν υπεύθυνοι για την εισαγωγή τους (Lamar Smith και Harry Reid) ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλλουν τις συζητήσεις και τις αντίστοιχες ψηφοφορίες στο Αμερικανικό Κοινοβούλιο.

Αμφότεροι δέχτηκαν τρομερές πιέσεις, όχι μόνο από την γενική διαδικτυακή κατακραυγή που εκφράστηκε με το blackout της περασμένης Τετάρτης, αλλά και από χιλιάδες τηλεφωνήματα ψηφοφόρων από ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ.
Με τα διεθνή βλέμματα να είναι στραμμένα στην Ελλάδα και το κούρεμα, αρθρογράφος του Reuters εκτιμά ότι η χώρα έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις.

Αφού παραθέτει την άποψη του Stephen Fidler από τη Wall Street Journal ότι η διαφορά ανάμεσα σε μία εθελοντική και μία καταναγκαστική ανταλλαγή είναι σε μεγάλο βαθμό σημασιολογική, επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες υπόκεινται σε "ηθική πίεση".


Η Microsoft θέλει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες και όρισε τις ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να έχουν όσα tablet θα κυκλοφορήσουν με το λειτουργικό σύστημα Windows 8. Το εν λόγο λειτουργικό σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υβριδικά tablets που δέχονται και πληκτρολόγιο όπως είναι συσκευές σαν το ASUS Transformer. Οι ελάχιστες απαιτήσεις αναφέρονται παρακάτω.
Το «ελληνικό ζήτημα» πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο τη Δευτέρα και την Τρίτη στις συνεδριάσεις του Eurogroup και Ecofin αντίστοιχα. Στη Σύνοδο Κορυφής της 30ής Ιανουαρίου αναμένεται να εγκριθεί η τελική συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους, με τον Τσαρλς Νταλάρα να εμφανίζεται την Κυριακή βέβαιος για την επίτευξή της.
Ο καιρός που απανταχού χρήστες iOS περίμεναν έφτασε, το untethered jailbreak για το iOS 5 στο iPhone 4S και φυσικά το iPad 2 έφτασε και είναι και untethered. Το όνομα αυτού Absinthe και προσφέρει το πολυπόθητο iPhone 4S jailbreak που αρκετοί χρήστες ζητούν και επιπλέον με μόλις ένα κλικ. 

Στις 23 Ιανουαρίου
Γεγονότα

1480: Η Βενετία συμμαχεί με τους Τούρκους και επικηρύσσει τον αρχηγό των Μανιατών Κροκόδειλο Κλαδά, τον οποίον προηγουμένως έχει ανακηρύξει ιππότη του Αγίου Μάρκου, και ορίζει υπέρογκο για την εποχή ποσό για τη σύλληψη ή εξόντωσή του.

1556: O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία πλήττει την επαρχία Σαντζί της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 830.000 άνθρωποι.
Περνώντας πάνω από τη νότια Αφρική μια νύχτα του Δεκέμβρη, το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει τους κεραυνούς που φώτιζαν την ήπειρο, την ώρα που ο Γαλαξίας διέσχιζε τον ξάστερο ουρανό. Το εξωπραγματικό βίντεο δημιουργήθηκε από τη συρραφή φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης που ελήφθησαν στις 29 Δεκεμβρίου 2011 και καλύπτουν χρονικό διάστημα 20 λεπτών.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε το ΟΚ για την δημοσιοποίηση των ονομάτων της ΝΤΡΟΠΗΣ. Σε αυτήν περιλαμβάνονται 4.151 ονόματα, αρκετά τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών, αθλητών, καλλιτεχνών κ.α. εκ των οποίων χρωστούν απο μερικά εκατομμύρια έως 1 ΔΙΣ! Το σύνολο των οφειλομένων αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 14,877 δισεκατομμυρίων ευρώ! Ελάχιστοι απο αυτούς έχουν οδηγηθεί στη φυλακή ή τους έχουν κατάσχει την περιουσία.
Την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού θέτει επί τάπητος το υπουργείο Οικονομικών
1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το αυτί σας!
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο...

λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον
μυ,» αναφέρει ο Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»

2. Αποκτήστε υπερηχητική ακοή
Το 2011 ήταν το ένατο θερμότερο έτος παγκοσμίως από το 1880 συνεχίζοντας την “παράδοση” που θέλει εννέα από τα δέκα θερμότερα χρόνια να καταγράφονται μετά το 2000, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες της NASA.
Οι θεμελιώδεις χημικές διεργασίες που έλαβαν χώρα στους γεννήτορες του ηλιακού μας συστήματος είναι πλέον καλύτερα κατανοητές. Μια διεθνής ομάδα αστροφυσικών με επικεφαλής τον Peter Hoppe, ερευνητή στο Ινστιτούτο Max Planck, έχει εξετάσει πρόσφατα σκόνη εγκλεισμένη στον μετεωρίτη Murchison ηλικίας 4,6 δισεκατομμυρίων ετών, που είχε βρεθεί το 1969, χρησιμοποιώντας μια πολύ ευαίσθητη μέθοδο.
Ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα έφυγε από την Αθήνα και οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος θα συνεχιστούν μέσω τηλεφώνου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.
O επικεφαλής αστυνομικός Ian Arundale στην περιοχή Powys της Ουαλίας ενοχλείται με το γεγονός ότι οι αστυνομικοί του ξοδεύουν πολλές ώρες για να ερευνήσουν «περίεργα» τηλεφωνήματα και χάνουν έτσι την ουσία.

Και όταν λέμε «περίεργα» τηλεφωνήματα, εννοούμε κλήσεις που έχουν να κάνουν με φαντάσματα, μάγισσες, δαίμονες, μάγους, UFOs, κτλ, οι οποίες αυξήθηκαν το περασμένο έτος.
Παρ΄όλο που οι εμφανίσεις της Nessie της λίμνης Νες στη Σκοτία έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ένας ψαράς ισχυρίζεται ότι κατάφερε επιτέλους να φωτογραφίσει το διάσημο θαλάσσιο πλάσμα!
Ως Αλκυονίδες μέρες ονομάζονται από τους Έλληνες συνηθέστερα ημέρες του Ιανουαρίου κατά τις οποίες επικρατεί ωραίος καιρός με ηλιοφάνεια.
Στις 21 Ιανουαρίου

1878: Ο ελληνικός στρατός, αποτελούμενος από 24.000 πεζούς, 300 ιππείς και 4 πυροβολαρχίες, υπό τον αντιστράτηγο Σκαρλάτο Σούτσο, εισβάλλει άνευ κηρύξεως πολέμου στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία, για να προστατεύσει τους επαναστάτες Θεσσαλούς. Μέσα σε δύο ημέρες θα απελευθερώσει τα χωριά μέχρι τον Δομοκό.

1889: Γεννήθηκε ο Πιτιρίμ Σορόκιν, ρωσοαμερικανός κοινωνιολόγος, που ανέπτυξε τη θεωρία της «κοινωνικής κινητικότητας».

1898: Η Ελλάδα τίθεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, λόγω πτώχευσης.
'Εγγραφη δέσμευση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνησης ζητούν οι ομολογιούχοι για τα μέτρα που θα ληφθούν ωστε να προχωρήσει το PSI και η δανειακή σύμβαση.

Σε υπογραφή 4 μίνι μνημονίων που θα ενοποιηθούν σε ένα κείμενο θα πρέπει να προβούν οι αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστούν τα χρήματα που θα επιτρέψουν την ομαλή εφαρμογή του PSI, όπως αναφέρουν τα Νεα του Σαββατοκύριακου.

Το nea-news διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο ένα iPod touch! Απλά κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, www.facebook.com/nea.news ή στο αναδυόμενο like box στο δεξί άκρο της παρούσας σελίδας! Αυτόματα μπαίνετε στην κλήρωση για το δώρο! 

Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι fans του nea-news και η διεξαγωγή της θα γίνει εφόσον συμπληρωθούν 5000 likes! Διαδώστε το και στους φίλους σας κάνοντας share το παρόν post στο facebook! 
Ο καιρός που απανταχού χρήστες iOS περίμεναν έφτασε, το untethered jailbreak για το iOS 5 στο iPhone και φυσικά το iPad έφτασε και είναι και untethered. Το όνομα αυτού Absinthe και προσφέρει το πολυπόθητο iPhone 4S jailbreak που αρκετοί χρήστες ζητούν και επιπλέον με μόλις ένα κλικ. 

Σημαντικές πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ο Γιάνους Πάλικοτ, πρόεδρος ενός αριστερού, αντικληρικού κινήματος που φέρει το όνομά του, άναψε ένα στικάκι με άρωμα... μαριχουάνας μέσα στο κοινοβούλιο της Πολωνίας, με σκοπό να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για την αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών.
Η παρουσίαση του Εφήβου των Αντικυθήρων στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ως αντικείμενο του Ιανουαρίου -του πρώτου μήνα για το 2012- είναι μόνον η αρχή.
Δεν θα υποφέρουν πλέον από το τσουχτερό κρύο οι μαθητές στη Σαμοθράκη, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις, με εντολή που έλαβαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα μοιράζουν πετρέλαιο στα σχολεία, ακόμη και αν δεν περισσεύει στους ίδιους.
Από που ν' αρχίσει κανείς να περιγράφει την δράση των μελών της Μαφίας της Θεσσαλονίκης. 'Αλλωστε η δικογραφία των 15.000 σελίδων κρύβει σε κάθε σελίδα "μαργαριτάρια".
Ανάστατη είναι η Ιερά Σύνοδος από το βράδυ της Πέμπτης, λόγω μιας είδησης με αφετηρία το twitter, αλλά και γνωστό ιστότοπο της Εκκλησίας με αντικείμενο φημολογούμενη σύλληψη ιεράρχη, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου ρουτίνας στο οδικό δίκτυο.
Τα παιδιά μπορεί να έχουν άγρια ​​φαντασία, αλλά οι εκπαιδευτικοί στη Σουηδία, νομίζω την ξεπέρασαν κατά πολύ! Ένας ασυνήθιστος χώρος εν είδει… σχολείου(!) άνοιξε τις πόρτες του στους Σουηδούς μαθητές και τους υποδέχτηκε μέσα σε έναν τεράστιο και πολύχρωμο παιδότοπο!
Τον Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς, που θα στελεχώσουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Ο διαγωνισμός θα αφορά 500 θέσεις νηπιαγωγών και οι τοποθετήσεις θα γίνουν τα επομενα δύο χρόνια. Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί πόσες θέσεις θα προκηρυχθούν για τους φιλόλογους και μαθηματικούς.

Απίστευτης αισθητικής φωτογραφίες από τον καλλιτέχνη Saverio Truly

To Soul Calibur V, το πολύ δημοφιλές παιχνίδι της Namco, είναι πλέον διαθέσιμο για το iPhone και το iPod touch μέσω του App Store.
Δείτε μερικά απο το πιοαπίστευτα αυτοκίνητα του κόσμου


Πιθανό ανασχηματισμό της κυβέρνησης έβγαλε η πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά, παρά τα χαμόγελο και την προσπάθεια να περάσει προς τα έξω ότι το κλίμα ήταν θετικό, δεν υπήρξε συμφωνία ούτε για τον χρόνο των εκλογών ούτε για τα καυτά ζητήματα που θέτει η τρόικα. Η συναίνεση τόσο στη διαπραγματευτική θέση με την τρόικα όσο και επί κειμένου για το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης θα αναζητηθεί σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό την προσεχή εβδομάδα. «Αργότερα», θα συζητηθεί και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, μετά τη νέα διαφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά.
Θα έχετε παρατηρήσει σίγουρα την τελευταία τάση των Android συσκευών με το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος της οθόνης τους. Μια τάση που απασχόλησε και την Apple με τη μορφή φημολογίας για το iPhone 5.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το Galaxy Nexus της Samsung με μέγεθος οθόνης 4.65″ (!!!) που φέρνει στην μνήμη ωραίες συζητήσεις περί το πόσο ‘παντόφλα’ είναι το iPhone με την πενιχρή συγκριτικά οθόνη των 3.5″.
Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από το σεισμό των 5,5 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε στο βορειοανατολικό Ιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:05 τοπική ώρα 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Νεϊσαμπούρ, η οποία βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά από την ιερή πόλη Μασχάντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.
To iPad αναμφίβολα αποτελεί το δημοφιλέστερο tablet που έχει ενσωματωθεί πλέον σε πολλούς επαγγελματικούς και μη τομείς. Αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για τους μαθητές με πάνω από 1.5 εκατομμύρια συσκευές στο χώρο και με αμέτρητες εκπαιδευτικές εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για την μεγαλύτερη οθόνη. Χάριν στο iBookstore το εύρος των επιλογών επεκτείνεται σημαντικά.

Η Apple προχωρά ακόμα παραπέρα, όμως, παρουσιάζοντας δύο τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση.
Νέες απαιτήσεις θα θέσει στο τραπέζι η τρόικα σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ανενεργούς ή λιγότερο κερδοφόρους οργανισμούς στο δημόσιο.Τα νέα επιβαρυντικά σενάρια θα συζητηθούν στη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) που θα έχει σήμερα Παρασκευή το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι εντατικές διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές για το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων (PSI) προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.
 Πρόοδο στις συνομιλίες για την πορεία του προγράμματος διαπιστώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μετά την συνάντηση του εκπροσώπου των ιδιωτών πιστωτών Τσαρλς Νταλάρα με τον Λουκά Παπαδήμο.

Νέα πατέντα αποδόθηκε στην Apple χθες από το Αμερικάνικο Γραφείο σχετικά με την υπηρεσία Siri ως ψηφιακό προσωπικό βοηθό. H νέα πατέντα καλύπτει και άλλες πτυχές της υπηρεσίας που προφανώς η Apple θέλει να υλοποιήσει μελλοντικά πέρα από τη φημολογία που υπάρχει σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Siri ως τηλεχειριστήριο για το σετ τηλεόρασης της εταιρείας.
Στις 20 Ιανουαρίου
 
250: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Δέκιος εξαπολύει άγριο κυνηγητό των Χριστιανών στη Ρώμη.

842: Πέθανε ο Θεόφιλος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

1775: Γεννήθηκε ο Αντρέ Μαρί Αμπέρ, γάλλος μαθηματικός και φυσικός, που διατύπωσε τους θεμελιώδεις νόμους του ηλεκτρομαγνητισμού και της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος. Προς τιμήν του, η μονάδα μέτρησης του ρεύματος πήρε το όνομά του.
Η Digital Globe, η αμερικανική εταιρεία από την οποία προέρχονται πολλές εικόνες του Google Earth, δημοσίευσε μια φωτογραφία του μισοβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia έξω από τις ακτές της Τοσκάνης.