follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Το πρώτο μαγνητικό σαπούνι στην ιστορία έφτιαξαν Βρετανοί και άλλοι επιστήμονες, το οποίο ανταποκρίνεται σε μαγνητικά πεδία. Μετά από περαιτέρω βελτίωση το σαπούνι θα μπορούσε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό πετρελαιοκηλίδων ή νερού με απόβλητα.
Χριστιανική ιστορία με τράπουλα. Δείτε το βίντεο...


Ελληνικά ομόλογα αγόρασε η γερμανική εφημερίδα «Bild», σύμφωνα με σημερινό της δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρει πως η κίνησή της αυτή, μπορεί να της αποφέρει σημαντικά κέρδη.

Κλειδώνουν αύριο σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα, μέτρα που αντιστοιχούν στο 6,1% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012 -2015 και θα περιληφθούν στο Μνημόνιο του PSI, αλλά και στη νέα δανειακή σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί τον Μάρτιο. Η τρόικα θεωρεί πως το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που υιοθετήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και η νέα δέσμη μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής του Οκτωβρίου, «αποδείχθηκαν ανεπαρκή για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος οικονομικής στήριξης, λόγω των δυσμενέστερων των αναμενόμενων μακροοικονομικών εξελίξεων, των συνεχιζόμενων αδυναμιών του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, των καθυστερήσεων και της ελλιπούς εφαρμογής διαφόρων μέτρων». 
Πολλοί πίστευαν ότι μετά το θάνατο του Steve Jobs, δύσκολα θα κατάφερνε η Apple να κρατηθεί στο ίδιο επίπεδο, σε ό,τι αφορά τα προϊόντα και τις πωλήσεις της. Τελικά, ο Tim Cook διέψευσε τους πάντες και ανακοίνωσε εχτές τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου στην ιστορία της εταιρίας!
Ξαφνικά ο κόσμος γεμίζει virtual intelligent assistants με AI, όπως το Evi και το Siri, και διάθεση να μας βοηθήσουν κάθε στιγμή της ημέρας με την μόνη υποχρέωση να μιλήσουμε μαζί τους. Το κινητό και η οθόνη αφής χάνουν το νόημα τους και πλέον η φωνή, το πιο άμεσο εργαλείο επικοινωνίας που έχει ο άνθρωπος αποκτά δύναμη και επικοινωνεί με τις μηχανές.
Ο Γερμανός φωτογράφος Markus Reugels μάς ξαφνιάζει για άλλη μία φορά με το αστείρευτο ταλέντο του και τη μοναδική δημιουργικότητά του, καθώς αποτυπώνει σε μια σταγόνα νερού τους πλανήτες όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.
Στις 25 Ιανουαρίου
 
389: Πέθανε ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, θεολόγος, πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και ένας από τους Τρεις Ιεράρχες.

1783: Γεννήθηκε ο Γουίλιαμ Κολγκέιτ, αγγλος επιχειρηματίας, ιδρυτής της γνωστής εταιρίας ειδών ατομικής υγιεινής.
Η ΕΡΤ δεν προχωράει στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.
Tεράστια απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό συνιστά ο αδόκητος θάνατος του Θόδωρου Αγγελόπουλου που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στον ελληνικό κινηματογράφο και τη χώρα μας.
H παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο, μπορεί κάποια μέρα να γίνει πολύ φθηνότερη χάρη στα επονομαζόμενα φωτοβολταϊκά λεπτών φιλμ (υμενίων). Αν και ακόμα τα συστήματα αυτά είναι πολύ λιγότερο αποδοτικά από αυτά που στηρίζονται στα συμβατικά υλικά μια πρόσφατη δημοσίευση στο Physical Review Letters δείχνει ότι η χρήση δεσμών νανοσωλήνων άνθρακα αυξάνει σημαντικά την απόδοση τους.
Για «βήματα του φασισμού στην Ευρώπη» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί γενοκτονιών στη γαλλική γερουσία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «διάκριση, ρατσισμό και ξεκάθαρο βιασμό της ελευθερίας της σκέψης».
Πρόκειται για τον Ελληνοαυστραλό Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης), ο οποίος μαζί με τον Αυστραλό φίλο του Τζάστιν Τζονς, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να καλύψουν και τα τελευταία δεκάδες χιλιόμετρα που τους απομένουν.
Παρά τις εξελίξεις στην ιατρική, η αλήθεια είναι πως οι επιστήμονες δεν έχουν καταλάβει ακόμα εξ' ολοκλήρου τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Είναι σχετικά εύκολο να τον μπερδέψεις όσον αφορά στη θεώρηση του εαυτού - και, συγκεκριμένα, να πειστεί πως διαθέτετε ένα τρίτο χέρι...
Και έφτασε η ώρα για τις υποψηφιότητες για τα φετινά χρυσά αγαλματάκια του Θείου Όσκαρ…
Το “Hugo” και το “The Artist” όπως αναμενόταν κυριάρχησαν με 11 και 10 υποψηφιότητες αντίστοιχα, ενώ η Ακαδημία τελικά έκλεισε στον… άβολο αριθμό 9 τις υποψηφιότητες για την Καλύτερη ταινία της χρονιάς.
Να σημειωθεί επίσης ότι τα υποψήφια τραγούδια στην αντίστοιχη κατηγορία είναι μόνο 2 – όχι και πολύ καλή μουσικά χρονιά για τον κινηματογράφο λοιπόν σύμφωνα με την Ακαδημία…
Τα φετινά 84α Κινηματογραφικά Βραβεία Όσκαρ θα απονεμηθούν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με οικοδεσπότη τον Billy Crystal.
Ακολουθούν όλες οι κατηγορίες:
Η πιο ισχυρή ηλιακή έκρηξη από το 2005 έχει ξεκινήσει να πλήττει την Γη, βομβαρδίζοντας τον πλανήτη μας με μαγνητικά σωματίδια που είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχές στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές.
«Δεν διάβασα το μνημόνιο». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.

«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο» τόνισε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, αναφέροντας ότι το μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών, στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, το οποίο σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας στην διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, συγκεντρώνοντας συνολικά 27.700 επισκέπτες.

Στις 24 Ιανουαρίου
 
41: Πέθανε ο Γάιος Καίσαρ Γερμανικός, ρωμαίος αυτοκράτορας, που έμεινε στην ιστορία με το παιδικό του προσωνύμιο Καλιγούλας (Μποτούλες στα λατινικά) και για την εξαιρετική αγριότητα και φαυλότητά του.

76: Γεννήθηκε ο Πόπλιος Αίλιος Τραϊανός Αδριανός, 14ος ρωμαίος αυτοκράτορας, γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα και από τα έργα που άφησε στην Αθήνα (Πύλη του Αδριανού, Ναός του Ολυμπίου Διός, Αδριάνειο Υδραγωγείο).

1776: Γεννήθηκε ο Ε.Τ.Α. Χόφμαν, γερμανός παραμυθάς. (Καρυοθραύστης)
Οι διαστημικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ευρώπης έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για την δημιουργία της πρώτης βάσης στη Σελήνη ή, εναλλακτικά, του πρώτου διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας Roscosmos, χωρίς όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα για το φιλόδοξο σχέδιο.

«Δεν θέλουμε απλώς να πατήσει ο άνθρωπος στη Σελήνη» δήλωσε ο Βλάντιμιρ Ποπόφκιν στον ραδιοφωνικό σταθμό Vesti FM.

Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ένα θέμα που έχει οδηγήσει σε ένταση τις σχέσεις Αγκυρας- Παρισιού.

Με 127 ψήφους υπέρ, έναντι 86 κατά η Γερουσία ενέκρινε με το νομοσχέδιο που ήδη είχε εγκρίνει στις 22 Δεκεμβρίου η Εθνοσυνέλευση. Με την έγκριση του κειμένου ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις, από τη Γερουσία, το νομοσχέδιο αποκτά τελεσίδικα ισχύ νόμου.

Το κείμενο του νομοσχεδίου θα διαβιβασθεί πλέον στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αναμένεται να το υπογράψει πριν τη διακοπή των συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου στα τέλη Φεβρουαρίου, ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο.

Η έγκριση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση είχε προκαλέσει την οργίλη αντίδραση της Τουρκίας, η οποία έχει απειλήσει τη Γαλλία με αντίποινα σε περίπτωση που κυρωθεί ο νόμος.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Σαντουλάχ Ερμίν χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση της γαλλικής Γερουσίας ως «πλήρης έλλειψη σεβασμού» από μέρους της Γαλλίας στη χώρα του.

newsit.gr/
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή με σχήμα παρόμοιο ή ίδιο με του τσιγάρου, παράγει ατμό αντί για καπνό δίνοντας την τέλεια προσομοίωση καπνίσματος . Είναι ακίνδυνο σε σύγκριση με το κανονικό τσιγάρο καθώς δεν περιέχει πίσσα, χαρτί και τόσες άλλες επικίνδυνες για τον οργανισμό ουσίες.
Οι Anonymous ανέβασαν ένα βίντεο στο διαδίκτυο, όπου ανέφεραν ότι το Facebook είναι ο επόμενος στόχος τους,μετά τις συντονισμένες κυβερνο-επιθέσεις εναντίον ιστότοπων διαφόρων κυβερνήσεων και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω του κλεισίματος της ιστοσελίδας, Megaupload.com απο το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Τα θύματα των επιθέσεων είναι όσοι επικρότησαν αυτή την απόφαση του υπουργείου.
Αυτό συμβαίνει γιατί ο μηχανισμός του εγκεφάλου που ελέγχει το αν θυμόμαστε ή ξεχνάμε περιπλέκεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό υποστηρίζουν ο Luigi De Genaro καθηγητής του πανεπιστημίου της Ρώμης, και η ομάδα του, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα για να παρακολουθήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των μαθητών καθώς κοιμόντουσαν.
Ελαφρώς ζεσταμένος, τραγανός ή καλοψημένος ο αγαπημένος σου πολιτικός αρχηγός σε περιμένει για να τον βάλεις στο στόμα σου και να τον ξεσκίσεις… στις δαγκωνιές.
 


Δείτε μερικά απο τα πιο περίεργα κατοικίδια του κόσμου...



Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στο Android App Inventor, το εργαλείο της Google για κατασκευή εφαρμογών Android χωρίς γνώσεις προγραμματισμού. Και ενώ η Google είχε ανακοινώσει την επικείμενη κατάργησή του, τελικά το MIT αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία και να το μετατρέψει σε open-source (έπειτα μάλιστα από δωρεά της Google).


Για τις 3 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η επόμενη μετάβαση στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στη Δυτική Ελλάδα. Το ψηφιακό σήμα της Digea θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Αρόη» στην Πάτρα και θα εξυπηρετήσει περισσότερους από 280.000 κατοίκους. Οι πόλεις Πάτρα, Μεσολόγγι και Ναύπακτος καθώς και τα παράλια του νότιου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλο τμήμα του νομού Αχαΐας και τα βορειοδυτικά παράλια του νομού Ηλείας θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea.
Ο αριθμός των βαριά τραυματισμένων πεζών, οι οποία άκουγαν μουσική από τα ακουστικά τους την ώρα του ατυχήματος, τριπλασιάστηκε μεταξύ 2004 και 2011, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.
Το ελληνικό μπουζούκι και η ελληνική μουσική θα έχουν την τιμητική τους σε πλειάδα εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας του Λονδίνου.
Δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ εμπλέκει τον έκπτωτο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη στο κύκλωμα των εκβιαστών. Συγκεκριμένα αν και είχε τεθεί σε αργία από τις 5 Ιουνίου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τηλεφωνεί από το γραφείο του στην Περιφέρεια σε έναν από τους αρχηγούς μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις, τον Δημήτρη Λαμπάκη, στις 20 Ιουλίου, ώστε να... εξυπηρετήσει κάποια καλά παιδιά.
Όσο στενεύει ο κλοιός γύρω από τη μνημονιακή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που πρόδωσε το λαό και τη δημοκρατική παράταξη και κατέστησε την Ελλάδα προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων, τόσο τα «επιφανή» στελέχη δείχνουν να χάνουν τη ψυχραιμία τους.

Δείτε μερικά απο τα πιο απίστευτα γλυπτά απο πάγο!

Το 2012 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την γέννηση του Alan Mathison Turing, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης. Έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία των υπολογιστών, με τη θεμελιώδη δουλειά του στην έννοια του αλγορίθμου αλλά και της μηχανής Turing.
Ο κόσμος του Internet κέρδισε την πρώτη μεγάλη μάχη ενάντια στα νομοσχέδια SOPA και PIPA, καθώς οι δύο γερουσιαστές που ήταν υπεύθυνοι για την εισαγωγή τους (Lamar Smith και Harry Reid) ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλλουν τις συζητήσεις και τις αντίστοιχες ψηφοφορίες στο Αμερικανικό Κοινοβούλιο.

Αμφότεροι δέχτηκαν τρομερές πιέσεις, όχι μόνο από την γενική διαδικτυακή κατακραυγή που εκφράστηκε με το blackout της περασμένης Τετάρτης, αλλά και από χιλιάδες τηλεφωνήματα ψηφοφόρων από ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ.
Με τα διεθνή βλέμματα να είναι στραμμένα στην Ελλάδα και το κούρεμα, αρθρογράφος του Reuters εκτιμά ότι η χώρα έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις.

Αφού παραθέτει την άποψη του Stephen Fidler από τη Wall Street Journal ότι η διαφορά ανάμεσα σε μία εθελοντική και μία καταναγκαστική ανταλλαγή είναι σε μεγάλο βαθμό σημασιολογική, επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες υπόκεινται σε "ηθική πίεση".


Η Microsoft θέλει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες και όρισε τις ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να έχουν όσα tablet θα κυκλοφορήσουν με το λειτουργικό σύστημα Windows 8. Το εν λόγο λειτουργικό σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υβριδικά tablets που δέχονται και πληκτρολόγιο όπως είναι συσκευές σαν το ASUS Transformer. Οι ελάχιστες απαιτήσεις αναφέρονται παρακάτω.
Το «ελληνικό ζήτημα» πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο τη Δευτέρα και την Τρίτη στις συνεδριάσεις του Eurogroup και Ecofin αντίστοιχα. Στη Σύνοδο Κορυφής της 30ής Ιανουαρίου αναμένεται να εγκριθεί η τελική συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους, με τον Τσαρλς Νταλάρα να εμφανίζεται την Κυριακή βέβαιος για την επίτευξή της.
Ο καιρός που απανταχού χρήστες iOS περίμεναν έφτασε, το untethered jailbreak για το iOS 5 στο iPhone 4S και φυσικά το iPad 2 έφτασε και είναι και untethered. Το όνομα αυτού Absinthe και προσφέρει το πολυπόθητο iPhone 4S jailbreak που αρκετοί χρήστες ζητούν και επιπλέον με μόλις ένα κλικ. 

Στις 23 Ιανουαρίου
Γεγονότα

1480: Η Βενετία συμμαχεί με τους Τούρκους και επικηρύσσει τον αρχηγό των Μανιατών Κροκόδειλο Κλαδά, τον οποίον προηγουμένως έχει ανακηρύξει ιππότη του Αγίου Μάρκου, και ορίζει υπέρογκο για την εποχή ποσό για τη σύλληψη ή εξόντωσή του.

1556: O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία πλήττει την επαρχία Σαντζί της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 830.000 άνθρωποι.
Περνώντας πάνω από τη νότια Αφρική μια νύχτα του Δεκέμβρη, το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει τους κεραυνούς που φώτιζαν την ήπειρο, την ώρα που ο Γαλαξίας διέσχιζε τον ξάστερο ουρανό. Το εξωπραγματικό βίντεο δημιουργήθηκε από τη συρραφή φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης που ελήφθησαν στις 29 Δεκεμβρίου 2011 και καλύπτουν χρονικό διάστημα 20 λεπτών.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε το ΟΚ για την δημοσιοποίηση των ονομάτων της ΝΤΡΟΠΗΣ. Σε αυτήν περιλαμβάνονται 4.151 ονόματα, αρκετά τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών, αθλητών, καλλιτεχνών κ.α. εκ των οποίων χρωστούν απο μερικά εκατομμύρια έως 1 ΔΙΣ! Το σύνολο των οφειλομένων αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 14,877 δισεκατομμυρίων ευρώ! Ελάχιστοι απο αυτούς έχουν οδηγηθεί στη φυλακή ή τους έχουν κατάσχει την περιουσία.
Την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού θέτει επί τάπητος το υπουργείο Οικονομικών
1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το αυτί σας!
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο...

λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον
μυ,» αναφέρει ο Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»

2. Αποκτήστε υπερηχητική ακοή
Το 2011 ήταν το ένατο θερμότερο έτος παγκοσμίως από το 1880 συνεχίζοντας την “παράδοση” που θέλει εννέα από τα δέκα θερμότερα χρόνια να καταγράφονται μετά το 2000, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες της NASA.
Οι θεμελιώδεις χημικές διεργασίες που έλαβαν χώρα στους γεννήτορες του ηλιακού μας συστήματος είναι πλέον καλύτερα κατανοητές. Μια διεθνής ομάδα αστροφυσικών με επικεφαλής τον Peter Hoppe, ερευνητή στο Ινστιτούτο Max Planck, έχει εξετάσει πρόσφατα σκόνη εγκλεισμένη στον μετεωρίτη Murchison ηλικίας 4,6 δισεκατομμυρίων ετών, που είχε βρεθεί το 1969, χρησιμοποιώντας μια πολύ ευαίσθητη μέθοδο.
Ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα έφυγε από την Αθήνα και οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος θα συνεχιστούν μέσω τηλεφώνου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.
O επικεφαλής αστυνομικός Ian Arundale στην περιοχή Powys της Ουαλίας ενοχλείται με το γεγονός ότι οι αστυνομικοί του ξοδεύουν πολλές ώρες για να ερευνήσουν «περίεργα» τηλεφωνήματα και χάνουν έτσι την ουσία.

Και όταν λέμε «περίεργα» τηλεφωνήματα, εννοούμε κλήσεις που έχουν να κάνουν με φαντάσματα, μάγισσες, δαίμονες, μάγους, UFOs, κτλ, οι οποίες αυξήθηκαν το περασμένο έτος.
Παρ΄όλο που οι εμφανίσεις της Nessie της λίμνης Νες στη Σκοτία έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ένας ψαράς ισχυρίζεται ότι κατάφερε επιτέλους να φωτογραφίσει το διάσημο θαλάσσιο πλάσμα!
Ως Αλκυονίδες μέρες ονομάζονται από τους Έλληνες συνηθέστερα ημέρες του Ιανουαρίου κατά τις οποίες επικρατεί ωραίος καιρός με ηλιοφάνεια.