follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ένα ακόμα βήμα για την καλύτερη κατανόηση και την πρόβλεψη των φαινομένων του διαστημικού καιρού αποτελεί η εξήγηση, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, της αινιγματικής έως τώρα εξαφάνισης των ενεργητικών ηλεκτρονίων στην εξωτερική ζώνη ακτινοβολίας «Βαν Άλεν» της Γης. Ελληνικής καταγωγής επιστήμονας συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα.
Είναι πραγματικά τεράστιο καθώς ζυγίζει 11,5 κιλά, δηλαδή 57.500 καράτια! Το σμαράγδι, που βρέθηκε στη Βραζιλία, έχει αυτό το βάρος έπειτα από επεξεργασία και πρόκειται να δημοπρατηθεί στον Καναδά με τιμή εκκίνησης 1,15 εκ. δολάρια.
Καθησυχαστικές μεν για το σήμερα αλλά χωρίς να αποκλείουν τίποτε ως μελλοντικό ενδεχόμενο είναι όλες οι δηλώσεις των επιστημόνων σε σχέση με το τι συμβαίνει σήμερα στα έγκατα του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Μια απλή εικόνα με καμήλες που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό! Δείτε...



Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι η τουρκική κορβέτα F-502 TCG “BΑNDIRMA”, προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο κοντά στο "Οικόπεδο 12" και το κοίτασμα "Αφροδίτη", κινούμενη αρχικά μεταξύ Κάσου και Κρήτης και στη συνέχεια Βόρεια Κρήτης σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 29 Ιανουαρίου (20:15) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, πριν από τις περικοπές μισθών και επιδομάτων στις αρχές του 2011 ο μέσος όρος τακτικών αποδοχών των εργαζομένων στο ΟΑΚΑ, ξεπερνούσε τα 3.200 ευρώ!
Το plan Β σχεδιάζεται μεθοδικά, με μεγάλη μυστικότητα και περιλαμβάνει την χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ και πιθανότητα να αρχίσει να υλοποιείται τον Μάρτιο.Προκαλεί απορία που ενώ το εθελοντικό PSI+ προχωράει, το IIF αναφέρει ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας μπορεί να υπάρξει συμφωνία, ασκούνται πιέσεις και στην ΕΚΤ να συμμετάσχει άρα θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα άπαξ και θα συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας.
Όταν η τρέλα δεν πάει στα βουνά, έχουμε το φαινόμενο Batmanning!

To πρώτο σουπερνόβα (υπερκαινοφανής αστέρας) του 2012 εντοπίστηκε πριν από δεκαπέντε ημέρες: πρόκειται για το SΝ 2012a, που βρίσκεται στον γαλαξία NGC 3239 (ή Arp 263), στον αστερισμό του Λέοντα. Aπέχει περίπου 25 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.

Η Mozilla μας έχει συνηθίσει σε συνεχείς κυκλοφορίες νέων εκδόσεων του Firefox browser, ωστόσο, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι αλλαγές που γίνονται είναι από μικρές έως σχεδόν μη-αντιληπτές από τον χρήστη.
Όταν μιλάμε για Bollywood τα λόγια είναι περιτά...Δείτε το βίντεο...

Η φύση μας αφήνει άφωνους με την ομορφιά της, αλλά πολλές φορές μπορεί να καταστρέψει πόλεις ολόκληρες με την μανία της. Δείτε μερικά από τα πιο παράξενα φυσικά φαινόμενα που πραγματικά εντυπωσιάζουν με το μένος τους, άλλα και τους χρωματισμούς τους.

Σε λίγες μέρες αναμένουμε τον ερχομό του Kinect στην πλατφόρμα των Windows και τώρα φήμες θέλουν τη Microsoft να εργάζεται πάνω στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας ανίχνευσης κίνησης σε φορητούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ‘The Daily’, η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει τους πρώτους πρωτότυπους φορητούς υπολογιστές της εξοπλισμένους με αισθητήρες Kinect.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με υπευθυνότητα ενημερώνουν τους συναδέλφους για τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Δείτε το βίντεο για να μάθετε πώς μεταμορφώνονται οι ηθοποιοί στην μεγάλη οθόνη...

Με τη στήριξη των Σαμαρά, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη μετέβη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.
Η νέα διαφήμιση του Chuck Norris για την T-Mobile και το νέο της Netbook...

Στις 30 Ιανουαρίου
Γεγονότα

1595: Το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σέξπιρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.

1823: Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου, μετά το όραμα της μοναχής Πελαγίας.

1827: Έπειτα από πέντε επιθέσεις εναντίον της Καστέλας στον Πειραιά, οι τουρκικές δυνάμεις υπό τον Κιουταχή εξαναγκάζονται σε υποχώρηση. Ο Μακρυγιάννης και οι άνδρες του τους καταδιώκουν, με αποτέλεσμα να αφήσουν στο πεδίο της μάχης πάνω από 300 νεκρούς. Οι ελληνικές απώλειες ανέρχονται σε 60 πεσόντες.

- «Αναγκασμένοι να παραμένουν όρθιοι ακόμη και για 24 συνεχείς ώρες, δίχτυ για την αποφυγή αυτοκτονιών, έκθεση σε τοξίνες και εκρήξεις». Αυτά συμβαίνουν στο εσωτερικό των κινεζικών εργοστασίων, που φτιάχνουν, μεταξύ άλλων, και τα iPad για την Apple…
- «Δουλεύοντας ατελείωτες υπερωρίες, χωρίς ούτε μία μέρα ρεπό την εβδομάδα»
- «Ζώντας όλοι μαζί σε υπερπληθείς κοιτώνες και εκθέτοντας τον εαυτό τους σε επικίνδυνες χημικές ουσίες»
- Δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν το 2011 στην Κίνα «λόγω σκόνης αλουμινίου» είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις εργάτες.
- Επιπλέον, περίπου 140 άτομα τραυματίστηκαν μετά τη χρήση τοξινών σε εργοστάσιο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η New York Times

Κατά της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού και οποιασδήποτε μείωσης του κατώτατου μισθού τάσσεται ο Γιώργος Kαρατζαφέρης. 

Όπως δήλωσε, τα μέτρα που μας ζητά η τρόικα θα έπρεπε να εγκριθούν πρώτα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για την απαίτηση της τρόικας να υπάρξουν υπογραφές από τους τρεις αρχηγούς. 

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress η ένωση GSMA απονέμει τα Global Mobile Awards στις καλύτερες συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει την χρονιά που πέρασε, αλλά και τις καλύτερες εταιρείες σε όλο το φάσμα του οικοσυστήματος της κινητής τηλεφωνίας. Έτσι και φέτος, κατά την διάρκεια του MWC 2012 στη Βαρκελώνη, το οποίο ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου, θα απονεμηθούν τα Global Mobile Awards 2012.
Βίντεο στα οποία καταγράφονται συναντήσεις και οικονομικές συναλλαγές του «αρχιτοκογλύφου» Μάρκου Καραμπέρη με πολιτικούς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστές, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους κρατικούς παράγοντες προσδίδουν νέα διάσταση στη δράση της «μαφίας της Θεσσαλονίκης».

Αυτές είναι από τις λίγες φόρες που δεν χρειάζεται να κάνεις εισαγωγή στο θέμα. Ακριβώς γιατί η σειρά Galaxy της Samsung, θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά.
Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα ταξιδέψει στην Κορέα για να δω το Galaxy S από κοντά. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή μου. Μπορεί να μην ανήκω στους fan των υλικών που χρησιμοποιεί η Samsung για τη ναυαρχίδα της, αλλά σαν σύνολο είναι μπροστά.
Έτσι κι αλλιώς οι εργαζόμενοι στην Lego έχουν για δουλειά τους το παιχνίδι. Σκεφθείτε όμως τι γίνεται όταν και τα γραφεία τους είναι κάτι σαν μεγάλη παιδική χαρά.
Ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αρχίζουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις...
Ηλεκτροσόκ προκαλεί η κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να είχε στηθεί εις βάρος της ΔΕΗ, με πρωταγωνιστές τις μεγαλύτερες εταιρίες - παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power και την πώλησή τους πριν περίπου δύο μήνες σε ρωσο-αραβικό fund.
Γεωφυσικοί προτείνουν ότι το μαγνητικό πεδίο της Σελήνης στην πραγματικότητα άντεξε για πολύ περισσότερο από ό,τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί. Την ίδια στιγμή, η ισχύς του μπορεί να ήταν υποτιμημένο κατά τις προηγούμενες έρευνες, δείχνει η ίδια ομάδα σε μια δημοσίευση στο περιοδικό Science.
Ο Στιβ Χόρνσμπι υποστηρίζει ότι ανακάλυψε τις περίεργες σφαίρες μετά από μια καταιγίδα, το βράδυ της Πέμπτης.
Στον ημιτελικό του Australia open, Ναδάλ και Φέντερερ τα έδιναν όλα για μια θέση στον μεγάλο τελικό.
Την παράσταση όμως έκλεψε ένα πιτσιρικάς που μάζευε τις μπάλες. Γιατί;
Τέρμα στον «χωρισμό» οικογενειών που και οι δύο σύζυγοι είναι στρατιωτικοί, επιδιώκει να βάλει Διακλαδική Επιτροπή που συγκροτεί το ΓΕΕΘΑ και η οποία έχει ως αντικείμενο να αντιμετωπίζει άμεσα και κατά περίπτωση κάποιες δυσλειτουργίες Υπουργικής Απόφασης του 2011 που αφορά την συνυπηρέτηση συζύγων στρατιωτικών.
Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι νύχτες με ξαστεριά είναι γενικά πιο κρύες από τις υπόλοιπες. Για αυτό ευθύνονται τα σύννεφα, ή μάλλον καλύτερα η έλλειψη σύννεφων. Γιατί όμως είναι χαμηλότερες οι θερμοκρασίες όταν έχει καθαρό ουρανό;
Toν Δεκέμβριο του 2010 η Felisa Wolfe-Simon και οι συνεργάτες της, του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA, δημοσίευσαν μια εργασία τους με τίτλο «Α Bacterium that can grow by using Arsenic instead of Phosphorus»
Πρόκειται για το πρώτο μινωικό ναυάγιο. Η έρευνα, ωστόσο, έχει ήδη αποκαλύψει...σημαντικά στοιχεία για το αρχαίο εμπόριο στη Μεσόγειο…
Μεγάλη είναι η ανησυχία στους κατοίκους της Κρήτης μετά τους δεκάδες μετασεισμούς που σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο στο νησί.
Το πιο ισχυρό λέιζερ ακτίνων-Χ στον κόσμο, πρόσφατα κατάφερε να κάνει ένα ρεκόρ, όταν θέρμανε ένα κομμάτι υλικού – στόχου στους 2 εκατομμύρια βαθμούς. Το επίτευγμα αυτό αναφέρεται στο περιοδικό Nature.
Μια παλιά εκκλησία στο κέντρο του Νότιγχαμ συγκέντρωνε πλήθος κόσμου στη λειτουργία της Κυριακής, ενώ τώρα οι «πιστοί» συνωστίζονται στην είσοδο του πιο δημοφιλούς κλαμπ της πόλης!
Παρατείνεται μέχρι τις 5 Μαρτίου 2012 για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 30 Απριλίου για τα νομικά πρόσωπα έτους 2011, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) καθώς και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο οικονομικών έχει δώσει παράταση έως τις 30 Ιανουαρίου 2012 η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και των ανακεφαλαιωτικών πινάκων.
Δύο δέματα που προέρχονταν από το Μεξικό και περιείχαν συνολικά 16 κιλά κοκαΐνης παραδόθηκαν κατά λάθος την περασμένη εβδομάδα στην έδρα του... ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Τρόποι για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών συζητήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν για περισσότερο από μία ώρα.
Δείτε το βίντεο για να μάθετε απο πού εμπνεύστηκε η Nokia το "φιδάκι"...


- Ζητούν απολύσεις σε Δημόσιο, τράπεζες και μειώσεις μισθών και συντάξεων
- Αυξήσεις φόρων, αντικειμενικών και κατάργηση ρυθμίσεων για αποπληρωμή σε δόσεις
- Το τελεσίγραφο που πρέπει να υπογράψουν οι αρχηγοί και να ισχύσει και μετά τις εκλογές

Τα μέτρα που πάρθηκαν το περασμένο Φθινόπωρο θα αποδειχθούν, όπως όλα δείχνουν, πολύ light σε σχέση με το πακέτο μέτρων που έστειλε η τρόικα μέσω επιστολής και ζητάει στο κάτω μέρος του εγγράφου να μπουν οι υπογραφές όλων των αρχηγών των κομμάτων ώστε να διασφαλίσουν οι δανειστές εταίροι μας ότι θα τηρηθούν κατά γράμμα τόσο από αυτή όσο και από την επόμενη κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι ότι η HTC το έχει παρακάνει παρουσιάζοντας διαδοχικά νέα μοντέλα smartphones σε σύντομα χρονικά διαστήματα απαξιώνοντας και στεναχορώντας όσους έχουν χρησοπληρώσει ένα μοντέλο και μετά από δύο μήνες βλέπουν το επόμενο λίγο καλύτερο στα σημεία. Βλέπε περιπτώσεις Sensation με Sensation XE αλλά και Titan με Titan II. Αυτό φαίνεται ότι αλλάζει και καλοσορίζουμε την HTC πίσω στη λογική.
Στις 27 Ιανουαρίου
 
1593: Το Βατικανό οδηγεί σε δίκη τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο για τις αιρετικές απόψεις του.

1756: Γεννήθηκε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, αυστριακός συνθέτης.

1775: Γεννήθηκε ο Φρίντριχ Φον Σέλινγκ, γερμανός φιλόσοφος.

1827: Ελληνικά επαναστατικά τμήματα υπό τους Διονύσιο Βούρβαχη, Παναγιώτη Νοταρά και Ιωάννη Μαυροβουνιώτη δέχονται επίθεση 2.000 πεζών και 600 ιππέων υπό τον Κιουταχή, στο Καματερό Αττικής. Στη μάχη που επακολούθησε έπεσε ηρωικά ο Βούρβαχης μαζί με 300 μαχητές.
Οι Γερμανοί πολιτικοί εξακολουθούν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους για την Ελλάδα, αγνοώντας τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση στην χώρα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η απόφαση για τα θύματα του ναζισμού και τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Η περιοχή του διαστήματος που βρίσκεται κοντά στη Γη έγινε λίγο πιο καθαρή από τα διαστημικά σκουπίδια, χάρη στον ήλιο. Αποδεικνύεται ότι η αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια έχει απομακρύνει μερικά από τα δορυφορικά συντρίμμια που γέμιζαν αυτή την περιοχή, καθιστώντας την έτσι προσωρινά πιο ασφαλή για τους δορυφόρους και αστροναύτες.
Μπορεί οι επιστήμονες στο σύνολό τους να διαβεβαιώνουν ότι ο πρωινός σεισμός μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης δεν έχει καμία σχέση με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου όμως τον τελευταίο καιρό το ηφαίστειο δείχνει να “ξυπνάει”.
Η αγάπη των Ιαπώνων για τα φυτά και τις περίεργες τέχνες έχει κληροδοτήσει στον δυτικό κόσμο ουκ ολίγα χόμπι από αυτά που προσφέρουν ατελείωτες ώρες δημιουργίας, με ελάχιστο κόστος. Τα μπονσάι, τα χαριτωμένα δεντράκια-μινιατούρες των ενήλικων (στην πιο επιτυχημένη τους μορφή, και αιωνόβιων) δέντρων που συναντάμε στα δάση είναι ένα από αυτά.
Το διαστημικό όχημα της NASA Opportunity, προσγειώθηκε στην επιφάνεια του Άρη στις 25 Ιανουαρίου 2004. Παρότι η αποστολή του είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει διάρκεια τριών μηνών, το Opportunity έκλεισε 8 χρόνια εξερεύνησης της επιφάνειας του Άρη(διάνυσε περίπου 35 χιλιόμετρα). Μεταξύ άλλων το Opportunity ανακάλυψε πρόσφατα γύψο (CaSO4•2H2O), που αποτελεί την «πιο ισχυρή» ένδειξη ύπαρξης νερού στον κόκκινο πλανήτη.
Στις 26 Ιανουαρίου
 
1531: Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει τη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας και αφήνει πίσω του 30.000 νεκρούς.

1785: Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, από τους Ιδρυτές - Πατέρες του Αμερικανικού Έθνους, σε επιστολή προς την κόρη του εκφράζει την αντίθεσή του για την επιλογή του αετού ως συμβόλου των ΗΠΑ. Ο ίδιος προτιμούσε τη γαλοπούλα.

1821: Αρχίζει η Διάσκεψη της Βοστίτσας (Αίγιο). Ο Παπαφλέσας ανακοινώνει στους προκρίτους ότι η επανάσταση εναντίον των Οθωμανών έχει οριστεί για τις 25 Μαρτίου.

1895: Πέθανε ο Αχιλλέας Παράσχος, έλληνας ποιητής, κορυφαίος εκπρόσωπος της Α' Αθηναϊκής Σχολής.