Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Στην Κίνα η μεγαλύτερη αγορά έργων τέχνης στον πλανήτη!

nea-news | 22 Μαρ 2012 | 10:08 μ.μ.

Ποιος θα το φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια!  Κι όμως, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Καλών Τεχνών (The European Fine Art Foundation - TEFAF), το 2011 η Κίνα προσπέρασε ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε επισήμως η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη για έργα τέχνης και αντίκες.
 

Με μια ετήσια αύξηση των πωλήσεων έργων τέχνης στην χώρα κατά 7%, ή σε απόλυτα ποσά κατά 60,8 δισεκατομμύρια δολάρια, η Κίνα κέρδισε πέρυσι (2011) μερίδιο άνω του 30% της παγκόσμιας αγοράς έργων τέχνης, με βάση τα στοιχεία των επίσημων dealer και των οίκων δημοπρασιών.  

Με βάση αυτά τα στοιχεία οι ΗΠΑ έπεσαν στη δεύτερη θέση, με 29% της παγκόσμιας αγοράς, η Βρετανία στην τρίτη θέση με 22% και η Γαλλία στην τέταρτη με μερίδιο 6%.  

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η επικεφαλής κριτικός τέχνης των βρετανικών Times, κυρία Rachel Campbell-Johnston, η Κίνα επωφελείται από το γεγονός ότι υπάρχει μια ανακατανομή του παγκόσμιου πλούτου και στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας κυκλοφορεί πλέον χρήμα, πολύ χρήμα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι Κινέζοι φιλότεχνοι δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην μοντέρνα τέχνη …

newpost.gr

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...