Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Μάχη στην Βουλή για τον Μηχανισμό Σταθερότητας της Ε.Ε.

nea-news | 28 Μαρ 2012 | 8:37 μ.μ.

Mε το βλέμμα, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων που χάνουν συνεχώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις, να είναι στραμμένο στις εκλογές, συζητείται σήμερα στη Βουλή... η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


Στην πρώτη του τοποθέτηση ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η Ευρώπη είναι μονόδρομος για τη χώρα και κάλεσε τους πολίτες που θα ψηφίσουν σε λίγες εβδομάδες να το με την διορατικότητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

“Για να αλλάξεις την κατάσταση πρέπει να την αντιληφθείς”, σχολίασε με νόημα προσθέτοντας ότι παρακολουθεί με συμπάθεια “όσους μένουν περιχαρακωμένοι στα όρια του στενού κομματισμού διεκδικώντας τους δικούς τους ανεμόμυλους”, αλλά ωστόσο τους καλεί “να συνέλθουν και να αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση”.

Επεφύλαξε επίσης αιχμές για τα υπόλοιπα κόμματα που δεν μιλούν με ευθύ τρόπο ώστε η χώρα να καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση και να αποκαταστήσει την εθνική της ανεξαρτησία.

“Ο ελληνικός λαός το 2009 σας παρέδωσε κράτος έστω και τραυματισμένο κι εσείς θα παραδώσετε αποικία”, σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραδώσει το Υπουργείο Οικονομικών στον Ράϊχενμπαχ. 

Υπέρ της κύρωσης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να προστεθούν πολιτικές για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τον περιορισμό της ανεργίας, ναι ψηφίζει και η ΔΗΜΑΡ ασκώντας πάντως κριτική για την πολύχρονη δέσμευση που αναλαμβάνει η χώρα.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Αποτέλεσμα συμβιβασμών χαρακτήρισε τέτοιου είδους συμφωνίες ο κ. Καραθανσόπουλος από το ΚΚΕ, για δέσμευση της χώρας μας και της Ευρώπης εν γένει στο υφεσιακό σπιράλ του θανάτου μέσω ελεγχόμενης χρεωκοπίας μίλησε ο κ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...