Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

ΔΝΤ: "Ναι" στο δεύτερο πακέτο

nea-news | 15 Μαρ 2012 | 9:46 μ.μ.

Συνεισφορά 28 δισ. ευρώ στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Όπως αποφασίστηκε, τα 1,65 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν άμεσα. Η χορήγηση θα γίνει στα πλαίσια τετραετούς διάρκειας διαδικασίας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταμείο, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.


Όπως ήταν αναμενόμενο, τα υπολειπόμενα του πρώτου δανείου -περίπου 9,7 δισ. ευρώ- ακυρώνονται.

Το ύψος της συμμετοχής του ΔΝΤ είναι «εξαιρετικό» σε σχέση την ελληνική συνεισφορά στους πόρους του Ταμείου, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου, η διευθέτηση αυτή έγινε στο πλαίσιο του «διευρυμένου μηχανισμού διευκόλυνσης» (EFF) με στόχο την στήριξη του «φιλόδοξου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

H απόφαση ελήφθη ωστόσο με αποχές από ορισμένα μέλη του Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως η εκταμίευση των δόσεων του δανείου θα γίνει σε μηνιαία βάση για την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου, όπως είχε αποφασιστεί στο πρόσφατο Eurogroup.


Συγκεκριμένα, η δόση του Μαρτίου αναμένεται να είναι 5,9 δισ. ευρώ, του Απριλίου 3,3 δισ. ευρώ και του Μαΐου 5,3 δισ. ευρώ.

Η ρύθμιση του EFF συνεπάγεται έκτακτη πρόσβαση σε πόρους του ΔΝΤ, ύψους 2,159% της ποσόστωσης της Ελλάδας στα ειδικά δικαιώματα εκταμίευσης (SDRs).

madata.gr

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...