Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα

Urahara | 29 Απρ 2012 | 9:00 π.μ.

Η Πρωτομαγιά φέρνει την Άνοιξη κι εμείς έχουμε σκοπό να τη χαρούμε παρακολουθώντας συναυλίες, βολτάροντας σε εκθέσεις και παζάρια, παίρνοντας μέρος σε δραστηριότητες και κάνοντας πικ νίκ σε πράσινα σημεία της πόλης.



Τα  λουλούδια του Μάη 
Θέλεις να φέρεις τις μυρωδιές της άνοιξης στο σπίτι σου; Τώρα που οι μέρες κατρακυλούν προς τον Μάη και μας βγάζουν όλο και πιο συχνά στο μπαλκόνι, οι ανθοκομικές εκθέσεις επιστρέφουν με τις απαραίτητες προμήθειες για να φροντίσουμε τους «κρεμαστούς» μας κήπους. Η 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ξεκίνησε από τις 26/4 στο Άλσος της Κηφισιάς με ανοιχτά σεμινάρια (τα Σάββατα) για να στήσουμε το δικό μας εδώδιμο κήπο με φρούτα και λαχανικά, θεματικά περίπτερα φυτών σε διάλογο με την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου και τις παράλληλες εκδηλώσεις (όπως το ράλι με τα λουλουδοστολισμένα αυτοκίνητα αντίκες την Πρωτομαγιά). Για όσους κινούνται στα νότια, η Γιορτή Λουλουδιών Βάρκιζας ανοίγει τη σαιζόν στην πλαζ YaBaNaKi στις 27 ή 28/4 φέρνοντας καλλούδια της ελληνικής φύσης από δεκάδες παραγωγούς του Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αττικής. Λουλούδια για όλους όμως θα γεμίσει ξανά και η πλατεία Κοτζιά από τις 21/5. 

Πρωτομαγιά στη Νέα Σμύρνη
Τα περίπτερα της υπαίθριας μαγιάτικης αγοράς στήθηκαν και φέτος στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Αν περάσετε από τα πέριξ για τις βιτρίνες, για καφέ ή για παγωμένο γιαούρτι, στους πάγκους θα βρείτε βιβλία, χειροποίητα αντικείμενα (κεριά και κοσμήματα), φυτά, αλλά και περίπτερα των εθνοτοπικών συλλόγων της περιοχής (Ιμβρίων, Ποντίων, Ηπειρωτών και Κρητών). Από 27/4 έως 6/5. Καθημερινά 5-10 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Εαρινό πανηγύρι στη Νέα Φιλαδέλφεια
Παράδοση που κρατάει χρόνια, το ραντεβού με τους μικροπωλητές επιστρέφει και φέτος στη Λεωφόρο Δεκελείας και προσφέρει κλασική περαντζάδα για χάζι και παζαριώτικες αγορές, ειδικά αν πρόκειται να αράξετε μετά στο κοντινό άλσος. Το διήμερο 30/4 και 1/5 στον κεντρικό δρόμο θα βρείτε ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και φυτά, ενώ στην εξέδρα της Πλατείας Πατριάρχου θα οργανωθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ.-11 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: 15322.

Λουλουδιασμένες… βουτιές στον Αστέρα
Σε πολύχρωμο και μυρωδάτο σκηνικό, μας υποδέχεται το πιο προσεγμένο spot της αθηναϊκής ριβιέρας. Την Κυριακή 6/5 η Astir Beach καλωσορίζει τη θερινή σαιζόν με τους συνεργάτες και τους χορηγούς της γεμίζοντας την παραλία με λουλούδια.
   
Πιάστε τον Μάη παίρνοντας μέρος σε δραστηριότητες
Το Πολιτιστικό Πάρκο Χρυσαλίδα στο Λαύριο θα είναι ανοιχτό για να το επισκεφθείτε μικροί και μεγάλοι και να δείτε τα εκθέματα που φιλοξενεί (παλιό ελαιοτριβείο κι υφαντουργείο, πέτρινα πατητήρια, ένα μεγάλο ξυλόφουρνο κ.ά.). Με τη βοήθεια των ξεναγών που βρίσκονται στο πάρκο θα γνωρίσετε από κοντά επαγγέλματα όπως του τσαγκάρη, του ράφτη, του μπαρμπέρη της υφάντρας και πλήθος άλλων ενώ με αφορμή την Πρωτομαγιά στις 28-29/4 και 1/5 θα γίνουν περιβαλλοντικές δραστηριότητες κι ένα πρόγραμμα για να γνωρίσουν τα παιδιά τον τρόπο ζωής στο χωριό (16ο χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς το λιμάνι Λαυρίου, 2299047999).

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...