Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Το παράξενο δέντρο Toborochi

nea-news | 8 Οκτ 2012 | 6:24 μ.μ.

Το δέντρο Toborochi (επιστημονική ονομασία Chorisia speciosa) με την παράξενη μορφή είναι ένα είδος φυλλοβόλου δέντρου που ευδοκιμεί στα τροπικά και υποτροπικά δάση της Νότιας Αμερικής.

Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Baobab που σας είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο.  Το όνομα «toborochi» , που σημαίνει «δέντρο καταφύγιο» , προέρχεται από έναν μύθο της Βολιβίας. 

Σύμφωνα με τον μύθο όταν ο κόσμος ήταν ακόμα πολύ νέος, τα Ana ή πνεύματα του σκότους, λάτρευαν να κακοποιούν και να δολοφονούν ανθρώπους. Όταν τα πνεύματα ανακάλυψαν ότι η Araverá, η όμορφη κόρη του αρχηγού Ururuti η οποία είχε παντρευτεί τον θεό Colibri, ήταν έγκυος και θα γεννούσε τον άντρα που θα στέκονταν εμπόδιο στα σχέδια τους, αποφάσισαν να την σκοτώσουν.

Η γυναίκα έφυγε από το χωριό και προσπάθησε να κρυφτεί αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα πνεύματα όπου και αν πήγαινε την ανακάλυπταν. Κουρασμένη πια από το αδιάκοπο κυνηγητό, αποφάσισε να κρυφτεί στον κορμό ενός δέντρου όπου και γέννησε το γιο της χωρίς προβλήματα. Το αγόρι μεγάλωσε και εκπλήρωσε την προφητεία, ενώ εκδικήθηκε και για την μητέρα του, η οποία παρέμεινε για το υπόλοιπο της ζωής της μέσα στο δέντρο μέχρι που πέθανε. Από τότε η Araverá, παίρνει την μορφή ενός όμορφου  δέντρου, του δέντρου Toborochi, και ψάχνει παντού για τον σύζυγο της.









a-pistefto.blogspot.gr

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...