follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ενας ραβδωτός σπειροειδής γαλαξίας παρόμοιος με τον δικό μας φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά με τόση λεπτομέρεια από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.
Οι Έλληνες κέρδισαν τον πόλεμο, οι Γερμανοί τη (δικαστική) μάχη. Όπως αυτή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που την Παρασκευή έδωσε άσυλο στις θηριωδίες των Ναζί και δικαίωσε τη Γερμανία στην υπόθεση της καταδίκης της, σε ιταλικό δικαστήριο.
Εκεί που οι πληροφορίες τον περασμένο μήνα μιλούσαν αρχικά για διψήφιο έλλειμμα, ήρθε η κυβέρνηση να μιλήσει για 9,9, ύστερα ήρθε ένα ποσοστό 9,6
Τα ξημερώματα σήμερα η ομάδα χακερς των Anonymous παραβίασαν τη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και σε βίντεο που ανέρτησαν ανέφεραν ότι «η δικαιοσύνη γεννήθηκε στην χώρα σας και εσείς την σκοτώσατε». Παράλληλα προειδοποιούν ότι θα παραβιάσουν και άλλες ιστοσελίδες υπουργείων, αλλά και Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης ενώ ζητούν να φύγει η Ελλάδα από την Συμφωνία ACTA και δίνουν δύο εβδομάδες διορία.
Η νέα δανειακή σύμβαση, το PSI αλλά και τα θέματα του 13ου, 14ου και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η κατάργηση-συγχώνευση οργανισμών στο Δημόσιο τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με την τρόικα την Πέμπτη το βράδυ.
Στις 3 Φεβρουαρίου
 
1468: Πέθανε ο Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ, γνωστός στην Ελλάδα ως Ιωάννης Γουτεμβέργιος, γερμανός εφευρέτης της τυπογραφίας.

1488: Ο πορτογάλος θαλασσοπόρος Μπαρτολομέου Ντιάζ πατά το πόδι του στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στη Νότιο Αφρική και γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που ταξίδεψε τόσο μακριά προς το νότιο ημισφαίριο.
"Tο γερμανικό θαύμα οφείλεται στη μη αποπληρωμή των χρεών μετά από δύο Παγκοσμίους πολέμους", σχολιάζει ο Γερμανός ιστορικός και καθηγητής Άλμπρεχτ Ρίτσλ στο δισέλιδο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας La Croix, η οποία στον πρωτοσέλιδο τίτλο, αναρωτιέται "Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα μοντέλο;".
Αν και θα ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση εάν ήταν αλήθεια, το να ρουφήξουμε το δηλητήριο σε περίπτωση που μας δαγκώσει ένα φίδι δεν είναι μόνο αηδιαστικό αλλά και πολύ κακή ιδέα.
Ένα διαστημικό παρατηρητήριο της ΝASA ανακάλυψε για πρώτη φορά τι υπάρχει στο «διαστρικό μέσο», δηλαδή στην ύλη ανάμεσα στα άστρα. Συγκεκριμένα, το σκάφος σκάφος IBEX (Interstellar Boundary Explorer), που κινείται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ύψος περίπου 322.000 χιλιομέτρων παρατήρησε...
με άμεσο τρόπο σωματίδια ύλης που προέρχονται από τη διαστρική περιοχή πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος.
Τυχερός -για τους άλλους- έγινε o Κωστής Μητσοτάκης, o Έλληνας που διαμένει στο χωριό Σοντέτο της Ισπανίας. Δεν μοιράστηκε την τύχη του Σοντέτο.
Μήπως η λογοκρισία στο διαδίκτυο έχει ήδη ξεκινήσει και δεν το έχουμε αντιληφθεί;

Λίγες μόνο ημέρες αφότου το Twitter ανακοίνωσε ότι σε κάποιες χώρες τα tweets θα περνούν από «έλεγχο» και ανάλογα με το περιεχόμενο τους δε θα δημοσιοποιούνται στη χώρα αυτή, έρχεται ανάλογη ανακοίνωση και από την Google.
Διπλές Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενδοσχολικές και εισαγωγικές μαζί...απευθείας εισαγωγή σε τμήματα χαμηλής ζήτησης, διπλό μηχανογραφικό (ένα για τα τμήματα χαμηλής ζήτησης και ένα κανονικό), εισαγωγικές σε τρία-πέντε μαθήματα και προσδιορισμό μαθημάτων και συντελεστών βαρύτητας από τα πανεπιστήμια, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η πρόταση για το νέο Εξεταστικό.
Το γραφένιο έχει χαρακτηριστεί ως το λεπτότερο, σκληρότερο και ισχυρότερο υλικό στον κόσμο από το 2004 που βρέθηκε. Αλλά τώρα οι επιστήμονες έκαναν μια νέα ανακάλυψη, ότι το θαυματουργό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόσταξη του αλκοόλ.
Με τις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση να οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους, είτε το βράδυ της Πέμπτης είτε την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Στις 2 Φεβρουαρίου
 
871: Ο βυζαντινός στόλος υπό τον Νικήτα Ωορύφα εκδιώκει τους Άραβες από τη νότια Ιταλία.

1828: Ιδρύεται η Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα, μετέπειτα Εθνική Τράπεζα, και καθιερώνεται ο Φοίνικας ως εθνικό νόμισμα.
«Παγκοσμίου κλάσης» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Noble Energy, Τέρι Γκέρχαρντ το κοίτασμα φυσικού αερίου, που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 12, το «Αφροδίτη», στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Υψηλότερες οι τιμές στην ελληνική αγορά σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ
Ο Αστρολάβος είναι ένα παμπάλαιο εργαλείο. Δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια, όταν οι άνθρωποι πίστευαν ότι η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι ο «πρώτος υπολογιστής» που υπήρξε ποτέ, γεγονός που, φυσικά, αμφισβητείται, κυρίως εξαιτίας του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Σε κάθε περίπτωσή όμως, οι αστρολάβοι είναι αντικείμενα μυστηρίου και ανυπέρβλητης ομορφιάς.
Αν θέλετε να μάθετε ποιος σας έχει σβήσει από φίλο του στο Facebook, τώρα μπορείτε να το κάνετε πανεύκολα χάρη στο Unfriend Finder!

Πρόκειται για ένα δωρεάν add-on για Chrome, Firefox, Safari και Internet Explorer που σας  μαρτυρά ποιος σας έχει διαγράψει από τη λίστα των φίλων του, ποιος έχει απορρίψει το αίτημα φιλίας σας αλλά και ποιος δεν έχει απαντήσει ακόμα.
Περίπου 202 υποψηφιότητες για το Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης 2012 έχουν κατατεθεί στην επιτροπή η οποία το απονέμει, μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο ραδιοφωνίας NRK, μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.
Φως αναμένεται να δώσει στην ιατρική επιστήμη μία μούμια ηλικίας 2.200 ετών, η οποία έχει σημάδια από πυκνούς όγκους μεταξύ λεκάνης και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης – στοιχεία δηλαδή της θανατηφόρου νόσου του καρκίνου του προστάτη.
Ανυποχώρητος στην μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και διαλλακτικός στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, εμφανίζεται ο επικεφαλής του προγράμματος για την ελληνική οικονομία Πόλ Τόμσεν σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή».

Τονίζει την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους ώστε να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία
Την 1η Φεβρουαρίου
 
1806: Οι Τούρκοι πολιορκούν τους Κολοκοτρωναίους κοντά στη Δημητσάνα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης διαφεύγει στη Ζάκυνθο.

1851: Πέθανε η Μαίρη Σέλεϊ, αγγλίδα συγγραφέας, που διακρίθηκε στη συγγραφή γοτθικών μυθιστορημάτων. («Φράνκενσταϊν»)
Το μεγαλύτερο «εικονικό» ραδιοτηλεσκόπιο που έχει δημιουργηθεί έως σήμερα θα σχηματίσουν τουλάχιστον 20.000 κεραίες, διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες θα συνδεθούν σύντομα μέσω Διαδικτύου. Ένας από τους πρώτους στόχους του θα είναι οι αναζήτηση των πρώτων άστρων που έλαμψαν στο Σύμπαν πριν από σχεδόν 14 δισεκατομμύρια χρόνια.
Αυτό που πραγματικά σας είπε η Τρόικα να κάνετε, γιατί όλα τα άλλα τα κάνατε για δικούς σας λόγους, και ήταν το κερασάκι… ήταν να περάσετε τον ορυκτό πλούτο της χώρας στις διατάξεις εκείνες που θα τον χαρίσουνε σε αυτούς που θα ορίσουν οι δανειστές.
Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση συνασπισμού δείχνει να εξελίσσεται το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αποχώρησαν πριν από λίγη ώρα από τη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.
Το αστέρι που χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες οι ναυτικοί για να προσανατολίζονται χάνει μάζα με γρήγορο ρυθμό, υποδεικνύει ανάλυση των δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί από το 1844 μέχρι σήμερα. Κάθε χρόνο, υπολογίζουν οι ερευνητές, ο Πολικός Αστέρας χάνει αέρια από την ατμόσφαιρά του τα οποία έχουν περίπου τη μάζα της Γης.
Επικίνδυνα για τη ψυχική υγεία χαρακτηρίζουν τα smartphones βρετανοί επιστήμονες καθώς τα εντάσσουν στην κατηγορία των στρεσογόνων παραγόντων.
Στις φυλακές οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς μετά την πολύωρη απολογία του τη Δευτέρα στον ανακριτή για το αδίκημα της μη απόδοσης Φ.Π.Α ύψους 145.000 ευρώ σε βαθμό κακουργήματος.
Βέβαιος ότι εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, τόσο για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, όσο και με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, εμφανίστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής.

«Οι δυσκολίες εξακολουθούν να υπάρχουν» επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου τα ξημερώματα της Τρίτης, μετά το τέλος της Συνόδου και τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον αρμόδιο Επίτροπο Όλι Ρεν και τον Γκιόργκ Άσμουνσεν από την ΕΚΤ.

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την ιατρική εκπαίδευση.
Στις 31 Ιανουαρίου
 
1606: Πέθανε ο Γκάι Φοκς, ηγέτης της αποκληθείσας «Συνωμοσίας της Πυρίτιδας», της απόπειρας άγγλων καθολικών να ανατινάξουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο και να δολοφονήσουν τον βασιλιά Ιάκωβο Α'. (απαγχονίστηκε)

1696: Η εξέγερση των «κορακιών». Οι νεκροθάφτες του Άμστερνταμ ξεσηκώνονται, επειδή οι αρχές επιβάλουν αλλαγές στη διαδικασία των κηδειών.
Έκκληση για σύνεση και ενότητα για τη στήριξη της κυβέρνησης προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση η χώρα και να μη χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού απηύθυνε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες. Εκτίμησε δε, ότι «οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους για το συμφέρον της χώρας».

«Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή με σύνεση και ενότητα πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τη χώρα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τα παιδιά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος.
Ένα ακόμα βήμα για την καλύτερη κατανόηση και την πρόβλεψη των φαινομένων του διαστημικού καιρού αποτελεί η εξήγηση, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, της αινιγματικής έως τώρα εξαφάνισης των ενεργητικών ηλεκτρονίων στην εξωτερική ζώνη ακτινοβολίας «Βαν Άλεν» της Γης. Ελληνικής καταγωγής επιστήμονας συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα.
Είναι πραγματικά τεράστιο καθώς ζυγίζει 11,5 κιλά, δηλαδή 57.500 καράτια! Το σμαράγδι, που βρέθηκε στη Βραζιλία, έχει αυτό το βάρος έπειτα από επεξεργασία και πρόκειται να δημοπρατηθεί στον Καναδά με τιμή εκκίνησης 1,15 εκ. δολάρια.
Καθησυχαστικές μεν για το σήμερα αλλά χωρίς να αποκλείουν τίποτε ως μελλοντικό ενδεχόμενο είναι όλες οι δηλώσεις των επιστημόνων σε σχέση με το τι συμβαίνει σήμερα στα έγκατα του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Μια απλή εικόνα με καμήλες που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό! Δείτε...



Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι η τουρκική κορβέτα F-502 TCG “BΑNDIRMA”, προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο κοντά στο "Οικόπεδο 12" και το κοίτασμα "Αφροδίτη", κινούμενη αρχικά μεταξύ Κάσου και Κρήτης και στη συνέχεια Βόρεια Κρήτης σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 29 Ιανουαρίου (20:15) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, πριν από τις περικοπές μισθών και επιδομάτων στις αρχές του 2011 ο μέσος όρος τακτικών αποδοχών των εργαζομένων στο ΟΑΚΑ, ξεπερνούσε τα 3.200 ευρώ!
Το plan Β σχεδιάζεται μεθοδικά, με μεγάλη μυστικότητα και περιλαμβάνει την χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ και πιθανότητα να αρχίσει να υλοποιείται τον Μάρτιο.Προκαλεί απορία που ενώ το εθελοντικό PSI+ προχωράει, το IIF αναφέρει ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας μπορεί να υπάρξει συμφωνία, ασκούνται πιέσεις και στην ΕΚΤ να συμμετάσχει άρα θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα άπαξ και θα συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας.
Όταν η τρέλα δεν πάει στα βουνά, έχουμε το φαινόμενο Batmanning!

To πρώτο σουπερνόβα (υπερκαινοφανής αστέρας) του 2012 εντοπίστηκε πριν από δεκαπέντε ημέρες: πρόκειται για το SΝ 2012a, που βρίσκεται στον γαλαξία NGC 3239 (ή Arp 263), στον αστερισμό του Λέοντα. Aπέχει περίπου 25 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.

Η Mozilla μας έχει συνηθίσει σε συνεχείς κυκλοφορίες νέων εκδόσεων του Firefox browser, ωστόσο, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι αλλαγές που γίνονται είναι από μικρές έως σχεδόν μη-αντιληπτές από τον χρήστη.
Όταν μιλάμε για Bollywood τα λόγια είναι περιτά...Δείτε το βίντεο...

Η φύση μας αφήνει άφωνους με την ομορφιά της, αλλά πολλές φορές μπορεί να καταστρέψει πόλεις ολόκληρες με την μανία της. Δείτε μερικά από τα πιο παράξενα φυσικά φαινόμενα που πραγματικά εντυπωσιάζουν με το μένος τους, άλλα και τους χρωματισμούς τους.

Σε λίγες μέρες αναμένουμε τον ερχομό του Kinect στην πλατφόρμα των Windows και τώρα φήμες θέλουν τη Microsoft να εργάζεται πάνω στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας ανίχνευσης κίνησης σε φορητούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ‘The Daily’, η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει τους πρώτους πρωτότυπους φορητούς υπολογιστές της εξοπλισμένους με αισθητήρες Kinect.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με υπευθυνότητα ενημερώνουν τους συναδέλφους για τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Δείτε το βίντεο για να μάθετε πώς μεταμορφώνονται οι ηθοποιοί στην μεγάλη οθόνη...

Με τη στήριξη των Σαμαρά, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη μετέβη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.
Η νέα διαφήμιση του Chuck Norris για την T-Mobile και το νέο της Netbook...