follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Με αίτηση που υπέβαλλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, που κρατείται στις φυλακές της Άμφισσας, ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες, κυρίως εναντίον του καρκίνου του μαστού και του εντέρου, παρουσιάζει ο άργυρος, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.
Ο Άρης είναι ένας ξερός πλανήτης για πάνω από 600 εκατομμύρια χρόνια, καθιστώντας τον έτσι πολύ εχθρικό για να επιζήσει κάθε μορφή ζωής στην επιφάνεια του πλανήτη. Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Tom Pike του Imperial College του Λονδίνου, η οποία επί τρία χρόνια ανέλυε το έδαφος του Άρη που συλλέχθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής Phoenix το 2008, στην βόρεια αρκτική περιοχή του κόκκινου πλανήτη.
Η επιστήμη καταφέρνει για μια ακόμη φορά να συγκριθεί με κάτι εξωπραγματικό, καθώς όπως υπόσχεται, ίσως μπορεί να χαρίσει και πάλι την όραση σε τυφλούς.
Μετά τη γερμανική πρόταση για τοποθέτηση επιτρόπου στην Ελλάδα, ο Γερμανός βουλευτής Ελεύθερων Δημοκρατών, Έρβιν Λότερ, ζητά με ανοιχτή του επιστολή συγγνώμη από τους Έλληνες.
Έναν άνδρα ως ύποπτο για την κλοπή πέντε τόνων πάγου από τον παγετώνα Χόρχε Μοντ της Παταγονίας, συνέλαβαν οι αρχές στη Χιλή. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την περασμένη Παρασκευή η αστυνομία σταμάτησε φορτηγό - ψυγείο που μετέφερε τον αρχαίο πάγο, που προοριζόταν για μπαρ και εστιατόρια της πρωτεύουσας Σαντιάγο.
Ο μαραθώνιος έχει γίνει σχεδόν «μόδα» για πολλούς εδώ και καιρό, το τρίαθλο σημειώνει σημαντική άνοδο και τώρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνωστίζονται για να συμμετέχουν σε μαθήματα πολεμικών τεχνών σε εξαντλητικές συνθήκες. Από την άλλη, ένας αγώνας δρόμου, λίγων μέτρων, θεωρείται κάτι σχεδόν βαρετό για πολλούς. Αλλά για ποιο λόγο αυτά τα αθλήματα «αναψυχής» έχουν γίνει τόσο... extreme;

Μυστήριο καλύπτει την απώλεια επικοινωνίας μιας ομάδας Ρώσων επιστημόνων στην Ανταρκτική καθώς αυτοί προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν δοκιμαστική γεώτρηση στη λίμνη Βοστόκ θαμμένη κάτω από τους πάγους εδώ και τουλάχιστον 20 εκατ. χρόνια. Στην τελευταία επικοινωνία που ήταν ιδιαίτερα δυσχερής, οι επιστήμονες είχαν πει ότι «Είχαν ανακαλύψει κάτι πολύ σοβαρό»…
Ο Διεθνής οίκος εκτιμά πως δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών, αν και δεν έχει αποκλειστεί οριστικά ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας με έξοδο από το ευρώ.
Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Pocketnow αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 -γνωστό για την ώρα με κωδική ονομασία Apollo- έπειτα από καταλάθος διαροή video της Microsoft.

Ας τις δούμε αναλυτικά παρακάτω:
Οι παρωδίες για το Siri του iPhone 4S συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, αλλά η συγκεκριμένη θα μπορούσε να αποτελεί σκηνή βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία. Ο τίτλος είναι “Psycho Siri” και αφήνουμε το video να μιλήσει για την υπόθεση:
Στις 6 Φεβρουαρίου
Γεγονότα

1820: Ξεκινά η πρώτη προσπάθεια επαναπροώθησης των μαύρων από την Αμερική στην Αφρική, με τη δημιουργία του κράτους της Λιβερίας.

1825: Καταδικάζεται και φυλακίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ως ηγέτης της αντικυβερνητικής παράταξης, μεσούσης της Ελληνικής Επανάστασης. (Β' Εμφύλιος Πόλεμος)

1885: Η κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη καταρρέει, εξαιτίας του επεισοδίου Νίκολσον και της βαριάς φορολογίας.
Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στη μείωση του κατώτατου, διαφώνησαν στην περικοπή του 13ου, 14ου μισθού - Νέα σύσκεψη για τελική συμφωνία
«Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω και θα παλέψω με κάθε τρόπο να το αποτρέψω» δήλωσε ο Α. Σαμαράς, εξερχόμενος του Μεγάρου.
Ακριβότερη από πολλές ευρωπαϊκές αγορές παραμένει η ελληνική αγορά, σε επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, παρά την ύφεση στην οικονομία.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης σε Ελλάδα, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βουλγαρία σε 70 προϊόντα, εκ των οποίων τα 50 είναι επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερες τιμές των δημητριακών, των απορρυπαντικών, των ειδών ατομικής υγιεινής και των αναψυκτικών.

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο για τους εφήβους είναι το Facebook. Φωτογραφίες, status και σχόλια έδιναν και έπαιρναν και τα post έβαζαν φωτιά στο φατσοβιβλίο. Τι έγινε τελαυταία και έκανε τους εφήβους τα αρχίσουν να... τιτιβίζουν στο γειτονικό twitter;


Στις 5 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

1597: Γιαπωνέζοι χριστιανοί (Κιρισιτάν στα ιαπωνικά) σκοτώνονται με διαταγή των αρχών ως απειλή για την ιαπωνική κοινωνία.

1669: Ο Μολιέρος παρουσιάζει επίσημα τη θεατρική κωμωδία Ταρτούφος ή ο απατεώνας (Tartuffe, ou l'Imposteur), με τεράστια επιτυχία.

1930: Εκδίδεται το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο οι Ελληνίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.
Το εθνικό πάρκο Lencois Maranhenses βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Βραζιλίας. Είναι μια περιοχή 300 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων, καλυμμένη με άσπρη άμμο, γυμνή από κάθε είδους βλάστηση. Το γεγονός αυτό την κάνει να μοιάζει με έρημο, ακόμα και αν δεν είναι.
Με το κλιμάκιο της τρόικας να εμφανίζεται ανένδοτο στις απαιτήσεις για περικοπές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τους εταίρους, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ.
Ομάδα, περίπου 30 ατόμων, επιτέθηκε με πέτρες γύρω στις οκτώ το βράδυ στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας.
Ο διαγωνισμός του nea-news με έπαθλο ένα iPod touch συνεχίζεται! Απλά κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, www.facebook.com/nea.news ή στο αναδυόμενο like box στο δεξί άκρο της παρούσας σελίδας. Αυτόματα μπαίνετε στην κλήρωση για το δώρο! 

Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι fans του nea-news!

Ευχαριστούμε για την ως τώρα συμμετοχή και την άμεση ανταπόκριση! Συνεχίστε να διαδίδετε τον διαγωνισμό για να γίνουμε 5000 και να διεξάγουμε την κλήρωση!
Μετά από προσπάθεια δύο ετών, ο ερασιτέχνης αστρονόμος, Alex Cherney, απαθανάτισε τα μαγευτικά χρώματα και την ομορφιά του Aurora Australis, γνωστό ως Νότιο Σέλας.
Η μάσκα του V γίνεται όλο και περισσότερο πιο διαδεδομένη και έχει την ξεχωριστή...της θέση ιδιαιτέρως σε λαϊκές εξεγέρσεις. Έχει πλέον καταστεί σύμβολο σε επαναστάσεις και πολλοί πολίτες την προτιμούν στις λαϊκές διαδηλώσεις κατά του συστήματος, την είδαμε πρόσφατα και στις πλατείες της Ισπανίας αλλά και της Ελλάδας .
Το ασύρματο Ίντερνετ «αρρωσταίνει» τα δέντρα, προκαλώντας σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξή τους.Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.
Στα 20,5 δις ευρώ ανέρχονταν στο τέλος του 2011 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, έναντι 22,4 δις ευρώ στο τέλος του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.
Δραματικές διαβουλεύσεις και μπαραζ επαφών στο παρά πέντε των κρίσιμων αποφάσεων για το κλείδωμα της δανειακής σύμβασης και του PSI. Στην κυβέρνηση, αλλά και στα κομματικά επιτελεία, επικρατεί αναβρασμός ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, η οποία θα γίνει πιθανότατα το Σάββατο.
Στις 4 Φεβρουαρίου
 
362: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός εκδίδει έδικτο (διάταγμα), με το οποίο αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκείες στην επικράτειά του.

1843: Πέθανε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης.

1900: Μολυσμένο βρέθηκε το νερό που πίνουν οι Αθηναίοι από το Αδριάνειο υδραγωγείο. Το πρόβλημα προκαλεί τεράστιος βόθρος που βρέθηκε δίπλα στο υδραγωγείο.
Ενας ραβδωτός σπειροειδής γαλαξίας παρόμοιος με τον δικό μας φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά με τόση λεπτομέρεια από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.
Οι Έλληνες κέρδισαν τον πόλεμο, οι Γερμανοί τη (δικαστική) μάχη. Όπως αυτή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που την Παρασκευή έδωσε άσυλο στις θηριωδίες των Ναζί και δικαίωσε τη Γερμανία στην υπόθεση της καταδίκης της, σε ιταλικό δικαστήριο.
Εκεί που οι πληροφορίες τον περασμένο μήνα μιλούσαν αρχικά για διψήφιο έλλειμμα, ήρθε η κυβέρνηση να μιλήσει για 9,9, ύστερα ήρθε ένα ποσοστό 9,6
Τα ξημερώματα σήμερα η ομάδα χακερς των Anonymous παραβίασαν τη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και σε βίντεο που ανέρτησαν ανέφεραν ότι «η δικαιοσύνη γεννήθηκε στην χώρα σας και εσείς την σκοτώσατε». Παράλληλα προειδοποιούν ότι θα παραβιάσουν και άλλες ιστοσελίδες υπουργείων, αλλά και Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης ενώ ζητούν να φύγει η Ελλάδα από την Συμφωνία ACTA και δίνουν δύο εβδομάδες διορία.
Η νέα δανειακή σύμβαση, το PSI αλλά και τα θέματα του 13ου, 14ου και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η κατάργηση-συγχώνευση οργανισμών στο Δημόσιο τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με την τρόικα την Πέμπτη το βράδυ.
Στις 3 Φεβρουαρίου
 
1468: Πέθανε ο Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ, γνωστός στην Ελλάδα ως Ιωάννης Γουτεμβέργιος, γερμανός εφευρέτης της τυπογραφίας.

1488: Ο πορτογάλος θαλασσοπόρος Μπαρτολομέου Ντιάζ πατά το πόδι του στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στη Νότιο Αφρική και γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που ταξίδεψε τόσο μακριά προς το νότιο ημισφαίριο.
"Tο γερμανικό θαύμα οφείλεται στη μη αποπληρωμή των χρεών μετά από δύο Παγκοσμίους πολέμους", σχολιάζει ο Γερμανός ιστορικός και καθηγητής Άλμπρεχτ Ρίτσλ στο δισέλιδο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας La Croix, η οποία στον πρωτοσέλιδο τίτλο, αναρωτιέται "Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα μοντέλο;".
Αν και θα ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση εάν ήταν αλήθεια, το να ρουφήξουμε το δηλητήριο σε περίπτωση που μας δαγκώσει ένα φίδι δεν είναι μόνο αηδιαστικό αλλά και πολύ κακή ιδέα.
Ένα διαστημικό παρατηρητήριο της ΝASA ανακάλυψε για πρώτη φορά τι υπάρχει στο «διαστρικό μέσο», δηλαδή στην ύλη ανάμεσα στα άστρα. Συγκεκριμένα, το σκάφος σκάφος IBEX (Interstellar Boundary Explorer), που κινείται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ύψος περίπου 322.000 χιλιομέτρων παρατήρησε...
με άμεσο τρόπο σωματίδια ύλης που προέρχονται από τη διαστρική περιοχή πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος.
Τυχερός -για τους άλλους- έγινε o Κωστής Μητσοτάκης, o Έλληνας που διαμένει στο χωριό Σοντέτο της Ισπανίας. Δεν μοιράστηκε την τύχη του Σοντέτο.
Μήπως η λογοκρισία στο διαδίκτυο έχει ήδη ξεκινήσει και δεν το έχουμε αντιληφθεί;

Λίγες μόνο ημέρες αφότου το Twitter ανακοίνωσε ότι σε κάποιες χώρες τα tweets θα περνούν από «έλεγχο» και ανάλογα με το περιεχόμενο τους δε θα δημοσιοποιούνται στη χώρα αυτή, έρχεται ανάλογη ανακοίνωση και από την Google.
Διπλές Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενδοσχολικές και εισαγωγικές μαζί...απευθείας εισαγωγή σε τμήματα χαμηλής ζήτησης, διπλό μηχανογραφικό (ένα για τα τμήματα χαμηλής ζήτησης και ένα κανονικό), εισαγωγικές σε τρία-πέντε μαθήματα και προσδιορισμό μαθημάτων και συντελεστών βαρύτητας από τα πανεπιστήμια, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η πρόταση για το νέο Εξεταστικό.
Το γραφένιο έχει χαρακτηριστεί ως το λεπτότερο, σκληρότερο και ισχυρότερο υλικό στον κόσμο από το 2004 που βρέθηκε. Αλλά τώρα οι επιστήμονες έκαναν μια νέα ανακάλυψη, ότι το θαυματουργό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόσταξη του αλκοόλ.
Με τις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση να οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους, είτε το βράδυ της Πέμπτης είτε την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Στις 2 Φεβρουαρίου
 
871: Ο βυζαντινός στόλος υπό τον Νικήτα Ωορύφα εκδιώκει τους Άραβες από τη νότια Ιταλία.

1828: Ιδρύεται η Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα, μετέπειτα Εθνική Τράπεζα, και καθιερώνεται ο Φοίνικας ως εθνικό νόμισμα.
«Παγκοσμίου κλάσης» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Noble Energy, Τέρι Γκέρχαρντ το κοίτασμα φυσικού αερίου, που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 12, το «Αφροδίτη», στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Υψηλότερες οι τιμές στην ελληνική αγορά σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ
Ο Αστρολάβος είναι ένα παμπάλαιο εργαλείο. Δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια, όταν οι άνθρωποι πίστευαν ότι η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι ο «πρώτος υπολογιστής» που υπήρξε ποτέ, γεγονός που, φυσικά, αμφισβητείται, κυρίως εξαιτίας του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Σε κάθε περίπτωσή όμως, οι αστρολάβοι είναι αντικείμενα μυστηρίου και ανυπέρβλητης ομορφιάς.
Αν θέλετε να μάθετε ποιος σας έχει σβήσει από φίλο του στο Facebook, τώρα μπορείτε να το κάνετε πανεύκολα χάρη στο Unfriend Finder!

Πρόκειται για ένα δωρεάν add-on για Chrome, Firefox, Safari και Internet Explorer που σας  μαρτυρά ποιος σας έχει διαγράψει από τη λίστα των φίλων του, ποιος έχει απορρίψει το αίτημα φιλίας σας αλλά και ποιος δεν έχει απαντήσει ακόμα.
Περίπου 202 υποψηφιότητες για το Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης 2012 έχουν κατατεθεί στην επιτροπή η οποία το απονέμει, μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο ραδιοφωνίας NRK, μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.
Φως αναμένεται να δώσει στην ιατρική επιστήμη μία μούμια ηλικίας 2.200 ετών, η οποία έχει σημάδια από πυκνούς όγκους μεταξύ λεκάνης και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης – στοιχεία δηλαδή της θανατηφόρου νόσου του καρκίνου του προστάτη.
Ανυποχώρητος στην μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και διαλλακτικός στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, εμφανίζεται ο επικεφαλής του προγράμματος για την ελληνική οικονομία Πόλ Τόμσεν σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή».

Τονίζει την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους ώστε να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία
Την 1η Φεβρουαρίου
 
1806: Οι Τούρκοι πολιορκούν τους Κολοκοτρωναίους κοντά στη Δημητσάνα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης διαφεύγει στη Ζάκυνθο.

1851: Πέθανε η Μαίρη Σέλεϊ, αγγλίδα συγγραφέας, που διακρίθηκε στη συγγραφή γοτθικών μυθιστορημάτων. («Φράνκενσταϊν»)
Το μεγαλύτερο «εικονικό» ραδιοτηλεσκόπιο που έχει δημιουργηθεί έως σήμερα θα σχηματίσουν τουλάχιστον 20.000 κεραίες, διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες θα συνδεθούν σύντομα μέσω Διαδικτύου. Ένας από τους πρώτους στόχους του θα είναι οι αναζήτηση των πρώτων άστρων που έλαμψαν στο Σύμπαν πριν από σχεδόν 14 δισεκατομμύρια χρόνια.