follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Απολύσεις στρατιωτικών, αστυνομικών και εκπαιδευτικών, μείωση βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και των δώρων απαίτησε την Παρασκευή η τρόικα από την κυβέρνηση, ζητώντας μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχουν κάνει αποδεκτά όλα τα τελεσίγραφά της οι πολιτικοί αρχηγοί.
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου επιβλήθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά από σημερινή του απολογία.
Ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να ανίχνευσαν νάνους δορυφόρους γαλαξίες από σκοτεινή ύλη, οι οποίοι πρέπει να περιστρέφονται γύρω από τον δικό μας Γαλαξία. Αυτά τα αντικείμενα πρέπει να ελκύουν μάζες αερίου και άλλων μορφών της κανονικής ύλης, η οποία θα πρέπει να είναι ορατή με τα υπάρχοντα τηλεσκόπια.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει κλείσει για την Ελλάδα . Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, αφήνοντας όμως υπονοούμενα για τη στάση της σημερινής κυβέρνησης.
Επιβολή προστίμου 22 εκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στη θυγατρική της βρετανικής εταιρείας ιατρικού υλικού Smith and Nephew με την κατηγορία της δωροδοκίας γιατρών στην Ελλάδα.
Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Τένεσσι ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει μια χαμηλού κόστους μέθοδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με βάση τις διαδικασίες της φωτοσύνθεσης.

Ο καθηγητής Barry Bruce αναφέρει ότι η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να κάνει την «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια δραματικά φθηνότερη και ευκολότερη.
Από 10 ως 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής. Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, αρχίζει για χιλιάδες υποψηφίους η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα έχουν αποκλειστική προθεσμία ως τις 28 του μήνα για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά.
Για ελληνική μπλόφα κάνουν λόγο οι Financial Times
«Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο έλληνας πρωθυπουργός κρατά ένα πιστόλι στραμμένο προς τον δικό του κρόταφο και λέει ''ο επόμενος που θα κουνηθεί, την άναψα στο ομόλογο!''» γράφουν σήμερα σε άρθρο τους οι Financial Times.
Στις 8 Φεβρουαρίου
 
1405: Γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος 11ος Δραγάσης Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

1600: Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο, λόγω των αιρετικών απόψεών του... Υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.

1692: Ένας γιατρός στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης αποφαίνεται ότι τρία κορίτσια έχουν κυριευτεί από το Σατανά. Η διαπίστωση αυτή θα οδηγήσει αργότερα στο Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ, όπως έμεινε στην ιστορία.

1828: Γεννήθηκε ο Ιούλιος Βερν, γάλλος συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας. («Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα»)
Μεγάλες ανατροπές δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της καθημερινής, όπου στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κατακρημνίζεται.
Έπρεπε να τρυπάνε μια δεκαετία ώστε να φτάσουν στην επιφάνεια της Λίμνης Βοστόκ. Εκεί κάτω από τέσσερα χιλιόμετρα πάγου, μια Ρωσική αποστολή, βρήκε την απομονωμένη εδώ και εκατομμύρια χρόνια γιγάντια μάζα γλυκού νερού.
«Όνειρο 120.000 Ελλήνων είναι να πάρουν τουρκική υπηκοότητα». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εκρέμ Ερντέμ, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας κάτι που αποδεικνύεται με μία απλή επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του Τούρκου βουλευτή.
Οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν χθες στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Διακοπτού θα κρατήσουν κλειστό το δρόμο μέχρι το Σάββατο. Η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή....
Έως 85% θα μειωνόταν το εισόδημα των Ελλήνων στην περίπτωση που η χώρα είχε άτακτη χρεοκοπία και επέστρεφε στη δραχμή, εκτίμησε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel δημοσιεύει μοναδικές φωτογραφίες που έρχονται στο φως για πρώτη φορά από πυρηνικές δοκιμές… που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ στη δεκαετία του 1950.
Σύμφωνα με την σελίδα των Ελλήνων Anonymous στο Facebook , ένας από τους διαχειριστές της, έστειλε mail στον Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας του να καταψηφίσει τα νέα μέτρα.

Η απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας, ήταν η εξής:
Η αποστολή Rosetta θα κάνει σε δύο χρόνια κάτι που ποτέ πριν δεν έγινε από κανέναν: να προσεδαφιστεί σε έναν κομήτη. Το διαστημικό σκάφος βρίσκεται τώρα καθ’ οδόν για να συναντήσει τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko τον Ιανουάριο του 2014, και να στείλει μια ρομποτική συσκευή πάνω του για να τον φωτογραφίσει και να τον εξερευνήσει από κοντά.
«Η ελληνική πλευρά πρέπει να παίξει το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας»
δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Αν οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το τραπεζικό σύστημα, και οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά δεν θα έχει μόνο η Ελλάδα πρόβλημα• το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη» δήλωσε, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
«Εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις των αστέγων που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ πραγματοποίησε χθες η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων.

Η Νεχμέτ Μπαστέτ, τραγουδίστρια με υψηλή κοινωνική θέση στην 22η δυναστεία, ήταν ενταφιασμένη στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Η Ουμ Καλσούμ δεν ήταν ασφαλώς η μόνη τραγουδίστρια-σταρ της Αιγύπτου.

Samsung Galaxy S III, Θα έχει πάχος 7 χλστ., τετραπύρηνο επεξεργαστή και κάμερα 3D

Η κορεάτικη ιστοσελίδα ETnew ταράζει τα νερά επικαλούμενη δικές της πληροφορίες σχετικά με το πολυαναμενόμενο Samsung Galaxy S III.

Το δωρεάν φαγητό για τους υπαλλήλους της Facebook είναι γνωστό θέμα, αλλά τι τρώνε;
O σεφ στο εστιατόριο των κεντρικών γραφείων στο Palo Alto ήταν sous chef στη Google, (πριν από αυτό ήταν ο σεφ του Café de la Presse του San Francisc), ο οποίος φεύγοντας πήρε μαζί του άλλους έξι sous chef. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό του μενού. H ποιότητα είναι πολύ υψηλή και ανταγωνίζεται τα καλά εστιατόρια της περιοχής. Οι συνεντεύξεις των υποψήφιων εργαζομένων γίνονται στο μεσημεριανό φαγητό γιατί η εταιρία ξέρει ότι αυτό είναι ένα από τα πολύ βασικά τους χαρτιά προκειμένου να δελεάσουν τους καλύτερους.

Την τύχη των Megaupload και Filesonic φαίνεται να ακολουθεί και η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης torrents BTJunkie, η οποία όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της οικειοθελώς. Σε μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην ιστοσελίδα, η ομάδα του BTJnkie αποχαιρετά τους χρήστες της υπηρεσίας:
Στις 7 Φεβρουαρίου
 
1478:Γεννήθηκε ο Τόμας Μορ, άγγλος λόρδος, δικηγόρος και συγγραφέας, δημιουργός του όρου Ουτοπία, που πρωτακούστηκε ως τίτλος ενός βιβλίου του.

1804: Γεννήθηκε ο Τζον Ντίρι, αμερικανός σιδηρουργός, πρωτοπόρος στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων.

1812: Γεννήθηκε ο Τσαρλς Ντίκενς, άγγλος μυθιστοριογράφος.

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συγκροτεί τον πρώτο τακτικό ελληνικό στρατό.
Με αίτηση που υπέβαλλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, που κρατείται στις φυλακές της Άμφισσας, ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες, κυρίως εναντίον του καρκίνου του μαστού και του εντέρου, παρουσιάζει ο άργυρος, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.
Ο Άρης είναι ένας ξερός πλανήτης για πάνω από 600 εκατομμύρια χρόνια, καθιστώντας τον έτσι πολύ εχθρικό για να επιζήσει κάθε μορφή ζωής στην επιφάνεια του πλανήτη. Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Tom Pike του Imperial College του Λονδίνου, η οποία επί τρία χρόνια ανέλυε το έδαφος του Άρη που συλλέχθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής Phoenix το 2008, στην βόρεια αρκτική περιοχή του κόκκινου πλανήτη.
Η επιστήμη καταφέρνει για μια ακόμη φορά να συγκριθεί με κάτι εξωπραγματικό, καθώς όπως υπόσχεται, ίσως μπορεί να χαρίσει και πάλι την όραση σε τυφλούς.
Μετά τη γερμανική πρόταση για τοποθέτηση επιτρόπου στην Ελλάδα, ο Γερμανός βουλευτής Ελεύθερων Δημοκρατών, Έρβιν Λότερ, ζητά με ανοιχτή του επιστολή συγγνώμη από τους Έλληνες.
Έναν άνδρα ως ύποπτο για την κλοπή πέντε τόνων πάγου από τον παγετώνα Χόρχε Μοντ της Παταγονίας, συνέλαβαν οι αρχές στη Χιλή. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την περασμένη Παρασκευή η αστυνομία σταμάτησε φορτηγό - ψυγείο που μετέφερε τον αρχαίο πάγο, που προοριζόταν για μπαρ και εστιατόρια της πρωτεύουσας Σαντιάγο.
Ο μαραθώνιος έχει γίνει σχεδόν «μόδα» για πολλούς εδώ και καιρό, το τρίαθλο σημειώνει σημαντική άνοδο και τώρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνωστίζονται για να συμμετέχουν σε μαθήματα πολεμικών τεχνών σε εξαντλητικές συνθήκες. Από την άλλη, ένας αγώνας δρόμου, λίγων μέτρων, θεωρείται κάτι σχεδόν βαρετό για πολλούς. Αλλά για ποιο λόγο αυτά τα αθλήματα «αναψυχής» έχουν γίνει τόσο... extreme;

Μυστήριο καλύπτει την απώλεια επικοινωνίας μιας ομάδας Ρώσων επιστημόνων στην Ανταρκτική καθώς αυτοί προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν δοκιμαστική γεώτρηση στη λίμνη Βοστόκ θαμμένη κάτω από τους πάγους εδώ και τουλάχιστον 20 εκατ. χρόνια. Στην τελευταία επικοινωνία που ήταν ιδιαίτερα δυσχερής, οι επιστήμονες είχαν πει ότι «Είχαν ανακαλύψει κάτι πολύ σοβαρό»…
Ο Διεθνής οίκος εκτιμά πως δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών, αν και δεν έχει αποκλειστεί οριστικά ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας με έξοδο από το ευρώ.
Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Pocketnow αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 -γνωστό για την ώρα με κωδική ονομασία Apollo- έπειτα από καταλάθος διαροή video της Microsoft.

Ας τις δούμε αναλυτικά παρακάτω:
Οι παρωδίες για το Siri του iPhone 4S συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, αλλά η συγκεκριμένη θα μπορούσε να αποτελεί σκηνή βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία. Ο τίτλος είναι “Psycho Siri” και αφήνουμε το video να μιλήσει για την υπόθεση:
Στις 6 Φεβρουαρίου
Γεγονότα

1820: Ξεκινά η πρώτη προσπάθεια επαναπροώθησης των μαύρων από την Αμερική στην Αφρική, με τη δημιουργία του κράτους της Λιβερίας.

1825: Καταδικάζεται και φυλακίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ως ηγέτης της αντικυβερνητικής παράταξης, μεσούσης της Ελληνικής Επανάστασης. (Β' Εμφύλιος Πόλεμος)

1885: Η κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη καταρρέει, εξαιτίας του επεισοδίου Νίκολσον και της βαριάς φορολογίας.
Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στη μείωση του κατώτατου, διαφώνησαν στην περικοπή του 13ου, 14ου μισθού - Νέα σύσκεψη για τελική συμφωνία
«Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω και θα παλέψω με κάθε τρόπο να το αποτρέψω» δήλωσε ο Α. Σαμαράς, εξερχόμενος του Μεγάρου.
Ακριβότερη από πολλές ευρωπαϊκές αγορές παραμένει η ελληνική αγορά, σε επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, παρά την ύφεση στην οικονομία.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης σε Ελλάδα, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βουλγαρία σε 70 προϊόντα, εκ των οποίων τα 50 είναι επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερες τιμές των δημητριακών, των απορρυπαντικών, των ειδών ατομικής υγιεινής και των αναψυκτικών.

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο για τους εφήβους είναι το Facebook. Φωτογραφίες, status και σχόλια έδιναν και έπαιρναν και τα post έβαζαν φωτιά στο φατσοβιβλίο. Τι έγινε τελαυταία και έκανε τους εφήβους τα αρχίσουν να... τιτιβίζουν στο γειτονικό twitter;


Στις 5 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

1597: Γιαπωνέζοι χριστιανοί (Κιρισιτάν στα ιαπωνικά) σκοτώνονται με διαταγή των αρχών ως απειλή για την ιαπωνική κοινωνία.

1669: Ο Μολιέρος παρουσιάζει επίσημα τη θεατρική κωμωδία Ταρτούφος ή ο απατεώνας (Tartuffe, ou l'Imposteur), με τεράστια επιτυχία.

1930: Εκδίδεται το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο οι Ελληνίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.
Το εθνικό πάρκο Lencois Maranhenses βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Βραζιλίας. Είναι μια περιοχή 300 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων, καλυμμένη με άσπρη άμμο, γυμνή από κάθε είδους βλάστηση. Το γεγονός αυτό την κάνει να μοιάζει με έρημο, ακόμα και αν δεν είναι.
Με το κλιμάκιο της τρόικας να εμφανίζεται ανένδοτο στις απαιτήσεις για περικοπές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τους εταίρους, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ.
Ομάδα, περίπου 30 ατόμων, επιτέθηκε με πέτρες γύρω στις οκτώ το βράδυ στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας.
Ο διαγωνισμός του nea-news με έπαθλο ένα iPod touch συνεχίζεται! Απλά κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, www.facebook.com/nea.news ή στο αναδυόμενο like box στο δεξί άκρο της παρούσας σελίδας. Αυτόματα μπαίνετε στην κλήρωση για το δώρο! 

Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι fans του nea-news!

Ευχαριστούμε για την ως τώρα συμμετοχή και την άμεση ανταπόκριση! Συνεχίστε να διαδίδετε τον διαγωνισμό για να γίνουμε 5000 και να διεξάγουμε την κλήρωση!
Μετά από προσπάθεια δύο ετών, ο ερασιτέχνης αστρονόμος, Alex Cherney, απαθανάτισε τα μαγευτικά χρώματα και την ομορφιά του Aurora Australis, γνωστό ως Νότιο Σέλας.
Η μάσκα του V γίνεται όλο και περισσότερο πιο διαδεδομένη και έχει την ξεχωριστή...της θέση ιδιαιτέρως σε λαϊκές εξεγέρσεις. Έχει πλέον καταστεί σύμβολο σε επαναστάσεις και πολλοί πολίτες την προτιμούν στις λαϊκές διαδηλώσεις κατά του συστήματος, την είδαμε πρόσφατα και στις πλατείες της Ισπανίας αλλά και της Ελλάδας .
Το ασύρματο Ίντερνετ «αρρωσταίνει» τα δέντρα, προκαλώντας σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξή τους.Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.
Στα 20,5 δις ευρώ ανέρχονταν στο τέλος του 2011 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, έναντι 22,4 δις ευρώ στο τέλος του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.
Δραματικές διαβουλεύσεις και μπαραζ επαφών στο παρά πέντε των κρίσιμων αποφάσεων για το κλείδωμα της δανειακής σύμβασης και του PSI. Στην κυβέρνηση, αλλά και στα κομματικά επιτελεία, επικρατεί αναβρασμός ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, η οποία θα γίνει πιθανότατα το Σάββατο.
Στις 4 Φεβρουαρίου
 
362: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός εκδίδει έδικτο (διάταγμα), με το οποίο αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκείες στην επικράτειά του.

1843: Πέθανε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης.

1900: Μολυσμένο βρέθηκε το νερό που πίνουν οι Αθηναίοι από το Αδριάνειο υδραγωγείο. Το πρόβλημα προκαλεί τεράστιος βόθρος που βρέθηκε δίπλα στο υδραγωγείο.