follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Με το «βλέμμα» στην Αθήνα, τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα κάνουν εκτενή αναφορά στα σοβαρά επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς και στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης.

Τουλάχιστον 100.000 στο κέντρο της Αθήνας κατά των νέων μέτρων

Βίαια επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας όπου τουλάχιστον 100.000 πολίτες έχουν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά των νέων, σκληρών μέτρων.


Πετροπόλεμος, μολότοφ, ξύλο και χημικά συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό στο κέντρο της πόλης.
Θα δημιουργηθεί μέσα στα επόμενα 50 έως 200 εκατομμύρια χρόνια, από την ένωση της Αμερικής με την Ευρασία.


Η νέα σούπερ Ήπειρος θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του βορείου ημισφαιρίου, αφού προηγουμένως ο Αρκτικός Ωκεανός και η Καραϊβική θα έχουν εξαφανιστεί.
Η μαύρη τρύπα Sgr A* στο κέντρο του Γαλαξία
Το 1991, ο Stephen Hawking στοιχημάτισε με τον Kip Thorne και τον John Preskill του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας ότι όλες οι ιδιομορφίες (σημεία άπειρης πυκνότητας και καμπυλότητας του χωροχρόνου που  συνήθως βρίσκονται στα κέντρα μιας μαύρης τρύπας) δεν είναι γυμνές (δεν υπάρχει δηλαδή ορίζοντας γεγονότων). Έξι χρόνια αργότερα έχασε, όταν εμφανίστηκαν καταστάσεις όπου έδειξαν ότι μπορούσαν να υπάρξουν γυμνές ιδιομορφίες, αν και είναι ασταθείς και εξαφανίζονται ή υποχωρούν πίσω από έναν ορίζοντα γεγονότων με την παραμικρή διαταραχή.
Μια νέα ηλιακή κυψέλη, ικανή να αυξήσει την αποδοτικότητα των φωτοβολταϊκών κατά 25%, συγκριτικά με τα συμβατικά πάνελ σιλικόνης, ανέπτυξαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.
Περίπου 4.000 οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου, όλα δείχνουν πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να στείλουν μήνυμα ενότητας, κατεβαίνοντας παρέα σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται τα διεθνή ΜΜΕ.Τα περισσότερα απ' αυτά αναφέρονται με σκεπτικισμό στα νέα μέτρα λιτότητας, επισημαίνοντας πως παραμένει "συνεχώς ανοικτό το ενδεχόμενο" για χρεοκοπία της χώρας".
Σε λίγες ώρες η ελληνική Βουλή καλείται να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να αρχίσει στις 14.00 και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα, οπότε θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία.

Στις 12 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

1859: Από τον τηλεγραφικό σταθμό Αθηνών διαβιβάζεται το πρώτο διεθνές τηλεγράφημα στον τηλεγραφικό σταθμό Κωνσταντινουπόλεως.

1861: Διεξάγεται ο πρώτος διασυλλογικός αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στο Σέφιλντ της Αγγλίας τίθενται αντιμέτωπες η Σέφιλντ (Sheffield F.C.) και η Χάλαμ (Ηallam FC). Σήμερα και οι δύο αυτές ομάδες αγωνίζονται στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

17 ατάκες για να ανατινάξεις τον Άγιο Βαλεντίνο 

1.Πριν μου βάλεις τις χειροπέδες και ανοίξεις τις κουρτίνες για να βλέπουν οι γείτονες , θέλω ειλικρινά να μου απαντήσεις :Που βλέπεις να πηγαίνει αυτή η σχέση ;

(για αποπροσανατολισμένους )

2.Γιατί έβαλες άσπρα τριαντάφυλλα πάνω στο κρεβάτι ;Μοιάζω με νεκρόφιλη;

(για σκύλα που έχει σχέση με ευαίσθητο άντρα )

3.Τα μίλια που μας χωρίζουν με ρόδα θα ήθελα να στρώσω

(sms για σχέσεις εξ αποστάσεως ) 
Επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πόλεμο πολύ διαφορετικό από τους συμβατικούς, ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως το κόμμα πήρε στις πλάτες την τύχη της χώρας.

Με την έναρξη της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε άπαντες στο ΠΑΣΟΚ να μην ξεχάσουν ποτέ ότι κλήθηκαν να δώσουν έναν σύνθετο και πολυμέτωπο αγώνα για την προοπτική του λαού.
Με βάση το κείμενο του George Johnson που δημοσιεύτηκε στο New York Times θα δούμε στη συνέχεια τα 10 πειράματα που ήρθαν πρώτα σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα.
Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή τάχθηκε η Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι Anonymous επιστρέφουν με ένα πολύ ηχηρό χτύπημα την καρδιά των ΗΠΑ, καθώς έριξαν εδώ και λίγη ώρα την ιστοσελίδα της CIA!
Στις 11 Φεβρουαρίου
 
641: Πέθανε ο Ηράκλειος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

660 π.Χ: Ο αυτοκράτορας Τζίμου ιδρύει την Ιαπωνία, σύμφωνα με την παράδοση.

1650: Πέθανε ο Ρενέ Ντεκάρτ, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Καρτέσιος, γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός. Έμεινε στην ιστορία και για τη ρήση του «σκέφτομαι, άρα υπάρχω».

1776: Γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.

1825: Ο Ιμπραήμ, επικεφαλής 4.000 πεζών και 4.000 ιππέων, αποβιβάζεται στη Μεθώνη και την επομένη κινείται προς την Πύλο. Μεγάλος κίνδυνος για την Ελληνική Επανάσταση.
Είστε έτοιμοι για το νέο iPad 3, το πρώτο iPad με retina display και ανάλυση που θα φτάνει τα 2048 x 1536 pixels; Αν όλες οι φήμες επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες επαληθευθούν τη Apple θα ανακοινώσει το νέο iPad 3 τον Μάρτιο και θα διαθέσει τα νέα μοντέλα στην αγορά αμέσως μετά την ανακοίνωση τους. Φυσικά το ερώτημα και το πρόβλημα που προκύπτει από την νέα, μεγαλύτερης ανάλυση οθόνη του iPad 3, είναι η επεξεργαστική ισχύς που θα οδηγεί αυτά τα pixels και η διάρκεια της μπαταρίας.
Τα Angry Birds έρχονται στο Facebook και μάλιστα σε ιδιαίτερη ημερομηνία. Η Rovio επέλεξε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να διαθέσει σε 850 εκατομμύρια χρήστες του Facebook την έκδοση του Angry Birds. 
Πολύς λόγος γίνεται κατά καιρούς για τις Βιταμίνες. Οι Βιταμίνες έχουν μπεί στην ζωή μας από τότε που άρχισαν να γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα της έλλειψής τους για την υγεία μας κ τον οργανισμό μας.

Οι Βιταμίνες άρχισαν να απασχολούν για τα καλά την επιστημονική κοινότητα όταν το 1912 επισημάνθηκε η ύπαρξή τους και ο ρόλος τους στην υγεία μας από τον Πολωνό Δρ. Φούνκ, ο οποίος συνέχισε την έρευνα των Εϋκμαν και Λίμπιγκ στο ινστιτούτο Λίστερ. Πριν από 2500 χρόνια ο Ιπποκράτης έλεγε ότι πρέπει να αναζητάμε τη θεραπεία στην τροφή μας!
«Από εκατοντάδες χιλιάδες απατεώνες, αποτελείται η Ελλάδα, οι οποίοι από την εποχή της μεταπολίτευσης και μετά λήστευαν το κράτος με κάθε τρόπο». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το καυστικό μήνυμα, διάρκειας περίπου δέκα λεπτών, που στέλνουν μέσω διαδικτύου οι Anonymous.
«Η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι επιλογή(...) Πρέπει να εγκριθεί το νέο δανειακό πρόγραμμα και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση κάθε άλλη επιλογή θα ήταν καταστροφική» δήλωσε ο Λουκάς Παπαδήμος στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.
Τα μαγιό Fastskin της εταιρείας Speedo χαρίζουν κολυμβητικές επιδόσεις… καρχαρία μιμούμενα το δέρμα του. Αυτό υποστηρίζουν οι κατασκευαστές τους, όμως ένας ερευνητής του Χάρβαρντ διαφωνεί.
Σε πολιτική δίνη βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες η Ελλάδα, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι δε θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Το Μέγαρο Μαξίμου υπ’ αυτές τις συνθήκες προετοιμάζει ανασχηματισμό ενώ εκκρεμεί ακόμα η στάση της ΝΔ.
Ο Jim Dingilian είναι ένας από τους σπάνιους καλλιτέχνες που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της δημιουργικότηταςμε τις εκπληκτικές δημιουργίες τους. Χρησιμοποιώντας τον καπνό από ένα αναμμένο κερί ζωγραφίζει με απίστευτη τελειότητα λεπτομερείς εικόνες της καθημερινότητας στο εσωτερικό κενών μπουκαλιών.
Πολλαπλασιάζονται τα όχι των βουλευτών και πλέον η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα, που θα γίνει την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα, μετατρέπεται σε θρίλερ με τη δανειακή σύμβαση να είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Έντονα επικριτικός και με βολές εναντίον βουλευτών ακόμα και του κόμματος του, που χειροκροτούν, όπως είπε, τη στάση δημάρχων να μην προωθούν έργα ύψους 413 εκατομμυρίων ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια για τη δημιουργία Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων, εμφανίστηκε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.
Υπό αμφισβήτηση οι προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης
 
Με το βλέμμα στραμμένο στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup και στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα είναι το σύνολο του γερμανικού Τύπου ο οποίος εκφράζει την απαισιοδοξία τους για την προοπτική σωτηρίας της Ελλάδας, ενώ είναι διάχυτη η αμφισβήτηση των προθέσεων της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, «Η φάρσα της Αθήνας» και το σχόλιο που αναφέρει: «Το θέατρο που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα ήταν μια φάρσα. Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μόνο με μια συντεταγμένη χρεοκοπία. Χωρίς αυτό το νέο ξεκίνημα η Ελλάς είναι χαμένη». Το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας έχει τίτλο: «Δεύτερο πακέτο σωτηρίας - Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έβαλαν το πιστόλι στο στήθος της Αθήνας»...
Το τσουχτερό κρύο που έχει προκαλέσει περισσότερους από 500 θανάτους στην Ευρώπη φαίνεται ότι είναι τελικά μια απόρροια… της υπερθέρμασνης Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, αυτό υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι κλιματολόγοι.
Σήμερα θα αποκαλύψει, εκτός απροόπτου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τις προθέσεις του για το εαν θα παραμείνει το κόμμα ή όχι στην Κυβέρνηση...
Βαθιά το χέρι στις τσέπες καλούνται να βάλουν εκ νέου οι Έλληνες, με την υιοθέτηση των φορολογικών μέτρων που περιγράφονται στο νέο Μνημόνιο.
Στις 10 Φεβρουαρίου
 
1355: Ανήμερα της εορτής της Αγίας Σχολαστικής ξεσπούν επεισόδια στην Οξφόρδη μεταξύ φοιτητών και ντόπιων. Αιτία, η ποιότητα της μπύρας σε μία παμπ και τα προσβλητικά σχόλια κάποιων φοιτητών για τους ντόπιους. Οι ταραχές θα λήξουν την επόμενη μέρα με 63 νεκρούς φοιτητές και 30 πολίτες.

1634: Ο Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) απαρνείται μπροστά στους ιεροεξεταστές τη θεωρία του ως αιρετική και λαθεμένη και δέχεται ότι η Γη είναι επίπεδη και ακίνητη. Λέγεται ότι την ίδια στιγμή σιγομουρμούρισε: «Και όμως κινείται!»

1755: Πέθανε ο Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ, γάλλος πολιτικός φιλόσοφος. Ανέπτυξε τη θεωρία του διαχωρισμού των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική), η οποία επικράτησε και περιλαμβάνεται στα Συντάγματα σχεδόν όλων των δημοκρατικών χωρών του κόσμου.
Το χρονικό των εξελίξεων

04:00 Αισιοδοξία εξέφρασαν για την πρόοδο του PSI οι εκπρόσωποι του IIF, προσδοκώντας ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι την Τετάρτη.

01:17 Δεν έλαβε απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup - «Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη»

01:14 Eξετάζεται από την Ε.Ε. η δημιουργία κλειστού λογαριασμού για τη χρηματοδότηση του χρέους, παραδέχτηκε ο Όλι Ρεν.

01:05 «Δεν θα υπάρξει δόση χωρίς μέτρα» - Επικριτικοί προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και Όλι Ρεν
Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής και νέων μέτρων την ώρα που στην Ελλάδα οι νεόπτωχοι έφτασαν τα 3.500.000…- ζητούν έγγραφες δεσμεύσεις των κομμάτων - Διορία μέχρι την Κυριακή να ψηφιστεί το νέο μνημόνιο και νέο Εurogroup την Τετάρτη
Nα ψηφιστούν τα μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και μετά να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup σε απόλυτα εχθρική κίνηση προς την ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την χώρα.
Η αίσθηση στην Τουρκία ότι η υπόθεση της Ελλάδας τελειώνει ανέβασε – χθες – το ευρώ σε βάρος του δολαρίου.
Απαράδεκτη είναι η συμπεριφορά της Άγκελα Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα, ακόμη και αυτές τις στιγμές.
Ένα βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει να κάνει με μία γερμανίδα παρουσιάστρια που προσπαθεί να κοροϊδέψει(!) την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ανατρέχοντας στην αρχαιότητα και ερχόμενη στο σήμερα...
Κοιτάξοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα «Q, W, E, R, Τ και Υ» είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους! Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! 

Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.
Η Wall Street Journal μας πληροφορεί ότι το επόμενο χρονικό διάστημα (εβδομάδες; μήνες;), η Google θα παρουσιάσει τη δική της υπηρεσία «Dropbox» online αποθήκευσης και διαμοιρασμού προσωπικών μας αρχείων. Ταυτόχρονα η εταιρεία μάλλον θα κυκλοφορήσει και το σχετικό Android application.
Δεν πέρασε ούτε μια ημέρα από την κυκλοφορία του Google Chrome για συσκευές Android, και οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι δεν υποστηρίζει την τεχνολογία Adobe Flash, κάτι που αναμενόταν μετά την ανακοίνωση της Adobe τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Flash για φορητές συσκευές.

Παρόλα αυτά, η εταιρία αποφάσισε να το υπενθυμίσει με αφορμή την κυκλοφορία του Google Chrome for Android, μέσα από το blog της λέγοντας χαρακτηριστικά:
Το Der Spiegel παρατηρεί στην online έκδοσή του ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση υποτάσσονται στη διεθνή εντολή για περικοπές, ωστόσο η συμφωνία ναυάγησε προσωρινά στο ζήτημα της μείωσης των συντάξεων.
Ο Πάνος Καμμένος μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις προέβη στην παρακάτω ανάρτηση στο Facebook:

«Η αναγνώριση του τοκογλυφικού επαχθούς και απεχθούς χρέους που αν ψηφιστεί θα δεσμεύσει παράνομα τίς γενιές που έρχονται. Η προδοτική αντισυνταγματική και ανθΕλληνική παράδοση τής Εθνικής Κυριαρχίας.
Γιγαντιαία μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας εξατμίζει και καταβροχθίζει κομήτες και αστεροειδείς. Έτσι εξηγούνται οι εκλάμψεις των ακτίνων Χ που παρατηρεί το διαστημικό τηλεσκόπιο Chadra
Στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Άρθρα για τη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών φιλοξενούνται σήμερα στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου. Τα δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ είναι διχασμένα αναφορικά με το αν υπήρξε τελικά συμφωνία.
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει επίσημα την πρώτη δημόσια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 8 (Consumer Preview) στο πλαίσιο της MWC 2012 και συγκεκριμένα στις 29 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση που θα δοθεί στο ευρύ κοινό για δοκιμή, καθώς η έκδοση Windows 8 Preview απευθυνόταν περισσότερο σε πιο καταρτισμένους, αν και στην ανακοίνωση της η Microsoft δεν αναφέρει ότι θα τη διαθέσει την ίδια ημερομηνία με την παρουσίαση.
Αλλαγές-σοκ προβλέπονται στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις, με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή της η… γενιά των 400 ευρώ. Όσοι αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας χάνουν τρεις μισθούς, ενώ σε πρωτοφανή επίπεδα πέφτουν οι μισθοί των νέων κάτω των 25 ετών- που με βάση τις πληροφορίες μειώνονται κατά 32%.
Τουλάχιστον 8 ώρες η συνεδρίαση των Πολιτικών Αρχηγών με τον Λ. Παπαδήμο και το Οικονομικό Επιτελείο. Υπήρξε δραματική διαπραγμάτευση, παράλληλα, με κορυφαία στελέχη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τελικά λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα οι συνάντηση ολοκληρώθηκε, χωρίς όμως να υπάρξει οριστική συμφωνία σε όλα.
«Φεύγω για τις Βρυξέλλες με την ελπίδα το Eurogroup να λάβει μία θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα, από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση της χώρας τα επόμενα χρόνια...εάν η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη», τόνισε μεταξύ άλλω ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος λίγο πριν από τις 6 το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

Στις 9 Φεβρουαρίου
 
1824: Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνητικό ανάμεσα σε άγγλους κεφαλαιούχους και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη για τη σύναψη δανείου ύψους 800.000 λιρών.

1828: Ο Ιμπραήμ Πασάς φθάνει στην Τρίπολη επικεφαλής δύναμης 12.000 ανδρών, από τους οποίους οι 3.000 ιππείς, και διατάσσει την κατεδάφιση των τειχών και την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης.

1857: Πέθανε ο Διονύσιος Σολωμός, ο εθνικός ποιητής της χώρας μας. (Γεν. 8/4/1798)1895: Ο αμερικανός γυμναστής Ουίλιαμ Μόργκαν παρουσιάζει ένα νέο παιγνίδι, το βόλεϊμπολ.
Σε όλα τα σημεία συμφώνησαν οι πολιτκοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας σύσκεψης που πραγματοποίησαν, εκτός από ένα θέμα, αυτό των συντάξεων.

Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος βρέθηκε σε εκ νέου διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η συζήτηση ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης, λίγο πριν αναχωρήσει ο Ευαγ. Βενιζέλος για τη συνεδρίαση του Εurogroup.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν αποχωρήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών μίλησε σε δραματικούς τόνισε ότι «είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τους Έλληνες κατάματα, το εθνικό συμφέρον, την προοπτική των παιδιών μας».
Απολύσεις στρατιωτικών, αστυνομικών και εκπαιδευτικών, μείωση βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και των δώρων απαίτησε την Παρασκευή η τρόικα από την κυβέρνηση, ζητώντας μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχουν κάνει αποδεκτά όλα τα τελεσίγραφά της οι πολιτικοί αρχηγοί.
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου επιβλήθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά από σημερινή του απολογία.