follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

Όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Σας παρουσιάζουμε το βίντεο που τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο του internet. Είναι μια ανασκόπηση των ιστορικών γεγονότων του αιώνα (1911-2011) μέσα σε 10 λεπτά...
Σε μια ακόμα «κυβερνοεπίθεση» προχώρησε χιες η ομάδα των ακτιβιστών – χάκερς «Anonymous», που αυτή τη φορά είχε στόχο την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, η οποία είναι ακόμη εκτός λειτουργίας.
Σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας φαίνεται πως απαντούν Ρώσοι επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν πως από το 1982, έχουν απαθανατίσει... «αντικείμενα» στην επιφάνεια του πλανήτη Αφροδίτη, που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση.
Μπράβο στα παιδιά!













eleytherignomi.blogspot.com
Με πολύ φαντασία προκύπτουν δημιουργικές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, "Ζωντανές" εικόνες..
Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ επί της λεωφόρου Συγγρού βρίσκονται από τις 11 το πρωί της Παρασκευής οι διαγραφέντες από το ΛΑΟΣ βουλευτές Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης οι οποίοι συναντώνται με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Μια ομάδα Βρετανών μαθηματικών έχει αναπτύξει ένα θεωρητικό σχέδιο για μια συσκευή αόρατου μανδύα σε στιλ Χάρι Πότερ, που θα μπορούσε να προστατεύσει τα κτίρια από τους σεισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ ο υπουργός Πολιτισμού κος Π. Γερουλάνος υπέβαλλε την παραίτησή του, που αναμένει έγκριση από τον πρωθυπουργό. 
Η ένατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mac OS ονομάζεται Mountain Lion και σήμερα δόθηκε στους developers για να ξεκινήσουν να δουλέυουν νέες εφαρμογές πάνω σε αυτή. Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τις νέες προσθήκες Messages, Notes, Reminders, Game Center, Notification Center, Share Sheets, Twitter integration και AirPlay Mirroring με την τελική έκδοση που αναμένεται στα τέλη του φετινού καλοκαιριού.
Μείωση κύριων συντάξεων έως 12% πάνω από τα 1.300 ευρώ, περικοπή των επικουρικών και κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ προωθούνται άμεσα, προκείμενου να εξοικονομηθούν τα 325 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούν μεταξύ άλλων η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον προβλέπεται η επίσπευση της μείωσης των ειδικών μισθολογίων από τον Ιούλιο και η επιπλέον περικοπή των αμυντικών δαπανών και των δαπανών των ΔΕΚΟ.
Στις 17 Φεβρουαρίου
 
1600: Πέθανε ο Τζορντάνο Μπρούνο, ιταλός φιλόσοφος. Θύμα της Ιεράς Εξέτασης, κάηκε στην πυρά επειδή υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.

1673: Πέθανε ο Ζαν Μπατίστ Ποκελέν, γνωστότερος ως Μολιέρος, γάλλος συγγραφέας. (Δον Ζουάν, Ο κατά φαντασία ασθενής, Ταρτούφος, Αρχοντοχωριάτης)

1821: Γεννήθηκε ο Λόλα Μοντέζ, ιρλανδή ηθοποιός και χορεύτρια, μετρέσα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α', πατέρα του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων Όθωνα.
Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης...


Hugo

Με λίγα λόγια: Στο Παρίσι του 1930, ένα ορφανό παιδί που ζει ανάμεσα στους τοίχους του σιδηροδρομικού σταθμού, μπλέκεται σε ένα μυστήριο με ένα ρομπότ που του άφησε ο πατέρας του πριν πεθάνει. Στην προσπάθειά του να το λύσει, θα τον βοηθήσουν μια δυναμική νεαρή κι ένας πιονέρος του σινεμά.
Την αναμενόμενη απάντηση στον κ. Σόιμπλε και τους Ευρωπαίους έδωσε για το ΣΥΡΙΖΑ ο...
Αλέξης Τσίπρας.
Μία ενδιαφέρουσα δημοσίευση του newpost.gr:

Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την απροκάλυπτη και εν πολλοίς θρασύτατη παρέμβαση του κ. Σόιμπλε στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και δεν είναι ο μόνος που ακολουθεί την συγκεκριμένη πρακτική. Οι εταίροι μας δεν θέλουν να προχωρήσουμε σε εκλογές και μάλιστα το δηλώνουν δημοσίως, αναβάλλουν το Eurogroup  και καθημερινά συζητούν για την επιβολή νέων όρων και μέτρων- σα να θέλουν να μας σπρώξουν εκτός ευρώ ένα πράμα.
Εργασιακό μεσαίωνα επιβάλλει στις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με καταγγελίες, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν καταβάλει ούτε τις νόμιμες  αποδοχές στούς εργαζόμενους του και την ίδια ώρα ως πολιτικός διεκδικεί σε τηλεοπτικά παράθυρα τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών. 
Πλήττονται οι γυναίκες και οι απόφοιτοι Γυμνασίου - Λυκείου

Αυξημένος κατά 4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού. 
Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής απεστειλε ο υπουργος Υποδομων,Μάκης Βορίδης, το φάκελο του εργου της επέκτασης του Μετρό, απο το Χαϊδάρι στον Πειραιά.
Tην ανάκτηση 8,72 εκατ. ευρω από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης λογαριασμών για γεωργικές δαπάνες, αποφάσισε να ζητήσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνολικά, η Επιτροπή ζητά την επιστροφή 115,2 εκατ. ευρώ από 20 κράτη μέλη.
Φήμες απο το στρατόπεδο της Google για το νέο της λειτουργικό με την κωδική ονομασία "Jelly Bean"...

Η Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάνης, σκοπεύει να καθαρίσει το διάστημα από τα επικίνδυνα «σκουπίδια» του χάρη στο πρόγραμμα CleanSpace One, την πρώτη διαστημική σκούπα.

Το ελβετικό σχέδιο προβλέπει την κατασκευή μικρών δορυφόρων, ικανών να αναζητούν τα διαστημικά σκουπίδια, να τα εκτρέπουν από την τροχιά τους και να τα καταστρέφουν στη γήινη ατμόσφαιρα.
Πλέον κοιμόμαστε περίπου 1 έως 1,5 ώρες λιγότερο από ό, τι κάναμε πριν από 100 χρόνια. Οι επιστήμονες λένε ότι ο ύπνος από 7 - 8 ώρες την ημέρα είναι το φυσιολογικό, αν θέλουμε να έχουμε καλή υγεία.
Ο «Μαύρος Δράκος» είναι επισήμως το ακριβότερο πούρο στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και το πανάκριβο Cohiba Behike. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης κατασκευής πούρο της εταιρείας Gurkha που εδρεύει στην Ονδούρα, αποτελώντας εν ολίγοις ένα σπάνιο έργο τέχνης!
Επίθεση στη Γαλλία και τη Γερμανία για τις επιλογές τους, παλιές και πρόσφατες, αλλά και για τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης (Ζαλοκώστα 10).
Δέκα εκατομμύρια ευρώ θα προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που υπέστησαν καταστροφές στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.
Στις 16 Φεβρουαρίου
 
1568: Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ολλανδίας -3.000.000 ψυχές- καταδικάζεται σε θάνατο από τον Πάπα, επειδή ασπάστηκαν τον προτεσταντισμό.

1833: Εκδίδεται στο Ναύπλιο το πρώτο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

1852: Γεννήθηκε ο Θεόδωρος Ράλλης, ζωγράφος, από τους κυριότερους εκπροσώπους του οριενταλισμού.
Ιάπωνες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μυστηριώδης σκοτεινή ύλη όχι μόνο υπάρχει αλλά βρίσκεται σχεδόν παντού στο Σύμπαν. Θεωρούν μάλιστα ότι είναι συγκεντρωμένη στο Διαγαλαξιακό διάστημα όπου δημιουργεί κοσμικές «λεωφόρους».
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στην  «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν αναφέρει: «Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα...».
Είναι τόσα πολλά τα μέτρα που χρειαστήκανε 50 σελίδες. Βίαιες ανατροπές και πλήθος αλλαγών στην καθημερινότητα όλων των Ελλήνων προβλέπει το Μνημόνιο 2, το οποίο με την ψήφο 199 βουλευτών αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.
Ο Nigel Farage, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων, είπε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πως «αν η Ελλάδα δεν γυρίσει πίσω στην δραχμή, θα είστε υπεύθυνοι για κάτι εξαιρετικά τρομακτικό που θα συμβεί».
Για υποδαύλιση επικίνυνδων διχασμών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εσφαλμένο διαχωρισμό «σε καλούς και κακούς» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης προειδοποίησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, τονίζοντας πως η «σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η Ελλάδα είναι μάλλον υπερβολική».
Έχεις παρατηρήσει πως έρχονται μέρες που αισθάνεσαι "συννεφιασμένη" χωρίς να ξέρεις το γιατί; Σκέφτηκες ποτέ πως μπορεί να μην δίνεις στον οργανισμό σου τα τρόφιμα που του αξίζουν για να είναι ευδιάθετος; 
Το πρώτο γκάλοπ μετά την ψήφιση των μέτρων

Η πρώτη δημοσκόπηση, μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, έρχεται στη δημοσιότητα αύριο από το περιοδικό "Επίκαιρα" και έχει διενεργηθεί από την εταιρεία VPRC.
Δημοσίευμα σε εφημερίδα του Λονδίνου
 
Προκαλεί με δημοσίευμά της βρετανική εφημερίδα, η οποία κυκλοφορεί στο Μetro του Λονδίνου και... ειρωνεύεται την Ελλάδα, προτείνοντας ως λύση τη μεταφορά του Παρθενώνα.
Αμερικανοί και Ισραηλινοί επιστήμονες, δημιούργησαν ένα βιολογικό κομπιούτερ, κατασκευασμένο αποκλειστικά από βιομόρια, που είναι ικανό να αποκρυπτογραφεί εικόνες κωδικοποιημένες σε «τσιπ» από DNA.
Οι παγετώνες της Γης χάνουν κάθε χρόνο περίπου 230 δισεκατομμύρια πάγου που καταλήγουν στις θάλασσες του πλανήτη μας, με συνέπεια να υψώνεται παγκοσμίως ενάμισι χιλιοστό περίπου κατά μέσο όρο η στάθμη των νερών ετησίως, ενώ πρέπει να προστεθούν και άλλα δύο χιλιοστά ανόδου των υδάτων εξαιτίας του «διαστολής» τους λόγω ανόδου της θερμοκρασίας τους.
Στα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης αποφάσισε να διανείμει η Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζα να διανείμει οποιαδήποτε κέρδη αντλήσει από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει, όπως ανακοίνωσε το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου Λικ Κοέν, σύμφωνα με το Reuters.
Η ιστοσελίδα iMore «μπαίνει στο χορό» των φημών για το επερχόμενο iPad 3 αναφέροντας ότι η συσκευή θα ανακοινωθεί σε event της Apple στις 7 Μαρτίου 2012.

Στις 15 Φεβρουαρίου
 
399 π.Χ: Ο φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο, επειδή «εισήγαγε καινά δαιμόνια» στην Αθηναίων Πολιτεία.

360: Εγκαινιάζεται ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνστάντιο. Στην τελετή μιλούν ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός.

1564: Γεννήθηκε ο Γκαλιλέο Γκαλιλέι, γνωστός στην Ελλάδα ως Γαλιλαίος, ιταλός αστρονόμος και φυσικός, που υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία, την οποία εξαναγκάστηκε από την Ιερά Εξέταση ν' απαρνηθεί.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει τώρα νομοθετική πρωτοβουλία για το πολιτικό χρήμα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης. Πρότεινε όμως "τσεκούρι" 20%.
Ένα νέο βιολογικό μηχανισμό, μέσω του οποίου τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, προσπαθούν να φρενάρουν την εξάπλωση στο σώμα του ιού HIV, ανακάλυψε μια διεθνής επιστημονική ομάδα. Η αξιοποίηση αυτού του μηχανισμού μπορεί πιθανότατα να αποτελέσει ένα νέο όπλο κατά του AIDS και να ανοίξει νέους δρόμους για την αντιμετώπιση της νόσου.
Παρά τα πολλά αρνητικά σχόλια, κατά καιρούς, στα διεθνή Mέσα τις τελευταίες μέρες αποδεικνύεται ότι υπάρχουν Ευρωπαίοι που στηρίζουν και συμπαρίστανται στη χώρα μας.
Δυστυχώς και ο Σαμαράς προστίθεται σε μία ακόμη λίστα Ελλήνων ηγετών που δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν την ελληνική υποτέλεια, όσο και αν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξομοιωθεί, πάντως, με τον ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ είναι αυτός ο οποίος συνειδητά πρόδωσε την πατρίδα του υποσκάπτοντας την πιστοληπτική της ικανότητα και δι’ αυτής την οικονομική και εθνική της ανεξαρτησία.
Στις 14 Φεβρουαρίου
 
869:Πέθανε ο Κύριλλος, μοναχός, που μαζί με το Μεθόδιο εκχριστιάνισαν τους Σλάβους.

1349: 2000 Εβραίοι του Στρασβούργου καίγονται ζωντανοί από εξαγριωμένο πλήθος Χριστιανών, που τους θεωρεί υπεύθυνους για την επιδημία βουβωνικής πανώλης, που έπληξε την πόλη.

1477: Η Μάργκερι Μπρους στέλνει στον Τζον Πάστον το πρώτο ερωτικό γράμμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Απευθυνόταν Στον Αγαπημένο μου Βαλεντίνο.

1824: Στάση των αντικυβερνητικών στην Τριπολιτσά, κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου Διχασμού στην Επανάσταση. Νεκροί και από τις δύο πλευρές.
Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν βρει έναν τρόπο να ενσωματώσουν ηλεκτρονικά σε οπτικές ίνες, απλουστεύοντας και επιταχύνοντας τις τηλεπικοινωνίες.
Ιδιαίτερα καυστικά είναι τα σχόλια της Bild για τις αντιγερμανικές αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών στις διαδηλώσεις. Σε δημοσίευμά της, η Bild τονίζει πως καμία ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα δεν πρέπει να κατηγορεί την Γερμανία.
Δικογραφίες σε βάρος των 36 ατόμων που συνελήφθησαν χθες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας σχηματίστηκαν από την αστυνομία και οι συλληφθέντες οδηγούνται πλέον ενώπιον του εισαγγελέα.
Σήμερα, μετά τη χθεσινή ψήφιση και της δεύτερης δανειακής σύμβασης, η δύναμη των κομμάτων έχει περιοριστεί σημαντικά. Στις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ είχε εξασφαλίσει 160 έδρες, η ΝΔ 91, το ΚΚΕ 21, ο ΛΑΟΣ 15 και 13 ο ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός οδηγεί αυτόχρημα σε ένα πολιτικό σκηνικό διαφορετικό από όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τη γνώμη πολλών κοινοβουλευτικών παραγόντων επιβάλλει στο πολιτικό σύστημα της χώρας να αντιμετωπίσει επιτακτικά το φάσμα της δικής του χρεοκοπίας, εξαιτίας της οποίας -όπως αναγνωρίζουν και τα ίδια τα κομματικά στελέχη- η χώρα βρίσκεται στη δίνη της χειρότερης μεταπολεμικής κρίσης.
Δεν είναι μια συνηθισμένη λίμνη! Η Pangong Tso θεωρείται η μεγαλύτερη λίμνη στην Ασία, που βρίσκεται στα Ιμαλάια και σε υψόμετρο 4.350 μέτρων, ενώ οι αποχρώσεις της ποικίλλουν από βαθύ μπλε, γαλάζιο και τιρκουάζ μέχρι γκρι και λευκό!