Μια συγκεκριμένη συλλογή γραμματοσήμων φαίνεται ότι ήταν ο στόχος των δύο ληστών του παλιού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, τα οποία ωστόσο δεν υπάρχουν στη συλλογή.
Η αξία της εν λόγω συλλογής γραμματοσήμων του Γεωργίου Παπαστεφάνου, που φυλάσσεται στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, θεωρείται ανεκτίμητη από τους καλά γνωρίζοντες.
Σάρκα και οστά παίρνει το πρώτο «αμφίβιο» σπίτι στη Βρετανία, που δεν μπορεί να πλημμυρίσει καθώς επιπλέει στο νερό.
Πρόκειται για μια καινοτομία της αρχιτεκτονικής εταιρείας Baca, που ειδικεύεται στις πλημμύρες και έχει αναλάβει αντίστοιχα έργα σε Ολλανδία και Νέα Ορλεάνη. Η πρωτοποριακή κατοικία θα χτιστεί στις όχθες του Τάμεση και θα στεγάσει μια τριμελή οικογένεια.
Για να εκταμιευθεί το ποσό του δεύτερου δανείου, αν και όποτε αυτό συμφωνηθεί, η χώρα μας θα πρέπει πρώτα να έχει ανταποκριθεί σε δέκα εντολές.
Συγκεκριμένα, το νέο μνημόνιο προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται, πριν – ή και για να – αρχίσουν να εισρέουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία, να προχωρήσει στις εξής δράσεις:
Μέγα λάθος έκανε ο Παπούλιας και ρώτησε: «Ποιος είναι αυτός ο Σόιμπλε;». Γιατί τον εκνεύρισε και «κώλωσε»; Ας τον άφηνε να μας βρίζει κι άλλο. Να του στείλουμε και λουλούδια. Τώρα πια είναι σαφές, σε όλη τη Δύση τουλάχιστον, ότι οι Γερμανοί ξεκίνησαν το παλιό τους κόλπο: βάζουν στόχο μια μικρή χώρα, για την οποία κανείς δεν δίνει δεκάρα, προκειμένου να την ποδοπατήσουν ανελέητα και μετά έρχεται η επόμενη ολίγον μεγαλύτερη. Και η μεθεπόμενη.
Ένα «κύμα» αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας κατακλύζει εδώ και λίγες ημέρες, μέσω διαδικτύου, όλο τον κόσμο.
Πολίτες σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ έχουν συγκροτήσει ένα
κίνημα, που θα μετατραπεί σήμερα σε γροθιά και μαζί ασπίδα προστασίας
για την Ελλάδα, με βασικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες!».
Στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το facebook έχουν ήδη
δημιουργηθεί ομάδες, όπου κλείνουν το μεγάλο ραντεβού για σήμερα στις
14.00 για διαδηλώσεις υπέρ της χώρας μας.
Διαβάστε αναλυτικά σε ποιες πόλεις δίνουν οι Ευρωπαίοι σήμερα για να
φωνάξουν μηνύματα υπέρ της χώρας μας, αλλά και σε ποιες πόλεις έχουν ήδη
πραγματοποιηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις.
Μπορεί ο Πλούτωνας να υποβαθμίστηκε πριν λίγα χρόνια από την επιστημονική κοινότητα και να τιτλοφορείται πλέον «πλανήτης-νάνος» αλλά εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο μελέτης και έρευνας. Με στοιχεία που συνέλεξε το τηλεσκόπιο VLT που βρίσκεται στην Χιλή δημιουργήθηκε ένα βίντεο που δείχνει πώς (πιθανώς) να είναι ο Πλούτωνας και πώς φαίνεται από εκεί ο Ήλιος.
Απο δω και στο εξής η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς υπο την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ημερησίας”, στο πλαίσιο των όρων για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος απο το Eurogroup, η κάλυψη των ελλειμμάτων θα είναι αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς δεν επιτρέπονται άμεσα εσωτερικές ανακατανομές της βοήθειας που παίρνει η χώρα για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών, που τυχόν προκύψουν, ακόμη κι αν αυτές αφορούν στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ δημιούργησαν μια μικροσκοπική «ρομποτική» συσκευή από DNA, που είναι σε θέση να εισέλθει στο σώμα και να στοχεύσει συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα καταστρέφοντάς τα, αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στη συμβατική χημειοθεραπεία, η οποία έχει τοξικές παρενέργειες.
Η ανακύκλωση έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας. Είμαστε σίγουροι όμως ότι συμβάλλουμε σ΄ αυτήν με τον σωστό τρόπο; Ξέρουμε για παράδειγμα ότι στους ειδικούς μπλε κάδους πρέπει να πετάμε αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες, αλλά ίσως δεν γνωρίζουμε πως, όταν αυτά τα υλικά είναι φθαρμένα, ταλαιπωρημένα και βρόμικα, δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στον κάδο ανακύκλωσης…
Στις 18 Φεβρουαρίου
842: Λήγει η Εικονομαχία. Η Θεοδώρα, σύζυγος του τελευταίου εικονομάχου αυτοκράτορα Θεόφιλου, επιβάλει την αποκατάσταση της προσκύνησης των ιερών εικόνων.
1745: Γεννήθηκε ο Κόμης Αλεσάντρο Βόλτα, ιταλός φυσικός και εφευρέτης της μπαταρίας. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
1745: Γεννήθηκε ο Κόμης Αλεσάντρο Βόλτα, ιταλός φυσικός και εφευρέτης της μπαταρίας. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.
Όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Η ένατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mac OS ονομάζεται Mountain Lion και σήμερα δόθηκε στους developers για να ξεκινήσουν να δουλέυουν νέες εφαρμογές πάνω σε αυτή. Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τις νέες προσθήκες Messages, Notes, Reminders, Game Center, Notification Center, Share Sheets, Twitter integration και AirPlay Mirroring με την τελική έκδοση που αναμένεται στα τέλη του φετινού καλοκαιριού.
Μείωση κύριων συντάξεων έως 12% πάνω από τα 1.300 ευρώ, περικοπή των επικουρικών και κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ προωθούνται άμεσα, προκείμενου να εξοικονομηθούν τα 325 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούν μεταξύ άλλων η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον προβλέπεται η επίσπευση της μείωσης των ειδικών μισθολογίων από τον Ιούλιο και η επιπλέον περικοπή των αμυντικών δαπανών και των δαπανών των ΔΕΚΟ.
Στις 17 Φεβρουαρίου
1600: Πέθανε ο Τζορντάνο Μπρούνο, ιταλός φιλόσοφος. Θύμα της Ιεράς Εξέτασης, κάηκε στην πυρά επειδή υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.
1673: Πέθανε ο Ζαν Μπατίστ Ποκελέν, γνωστότερος ως Μολιέρος, γάλλος συγγραφέας. (Δον Ζουάν, Ο κατά φαντασία ασθενής, Ταρτούφος, Αρχοντοχωριάτης)
1821: Γεννήθηκε ο Λόλα Μοντέζ, ιρλανδή ηθοποιός και χορεύτρια, μετρέσα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α', πατέρα του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων Όθωνα.
1673: Πέθανε ο Ζαν Μπατίστ Ποκελέν, γνωστότερος ως Μολιέρος, γάλλος συγγραφέας. (Δον Ζουάν, Ο κατά φαντασία ασθενής, Ταρτούφος, Αρχοντοχωριάτης)
1821: Γεννήθηκε ο Λόλα Μοντέζ, ιρλανδή ηθοποιός και χορεύτρια, μετρέσα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α', πατέρα του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων Όθωνα.
Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης...
Hugo
Με λίγα λόγια: Στο Παρίσι του 1930, ένα ορφανό παιδί που ζει ανάμεσα στους τοίχους του σιδηροδρομικού σταθμού, μπλέκεται σε ένα μυστήριο με ένα ρομπότ που του άφησε ο πατέρας του πριν πεθάνει. Στην προσπάθειά του να το λύσει, θα τον βοηθήσουν μια δυναμική νεαρή κι ένας πιονέρος του σινεμά.
Μία ενδιαφέρουσα δημοσίευση του newpost.gr:
Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την απροκάλυπτη και εν πολλοίς θρασύτατη παρέμβαση του κ. Σόιμπλε στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και δεν είναι ο μόνος που ακολουθεί την συγκεκριμένη πρακτική. Οι εταίροι μας δεν θέλουν να προχωρήσουμε σε εκλογές και μάλιστα το δηλώνουν δημοσίως, αναβάλλουν το Eurogroup και καθημερινά συζητούν για την επιβολή νέων όρων και μέτρων- σα να θέλουν να μας σπρώξουν εκτός ευρώ ένα πράμα.
Η Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάνης, σκοπεύει να καθαρίσει το διάστημα από τα επικίνδυνα «σκουπίδια» του χάρη στο πρόγραμμα CleanSpace One, την πρώτη διαστημική σκούπα.
Το ελβετικό σχέδιο προβλέπει την κατασκευή μικρών δορυφόρων, ικανών να αναζητούν τα διαστημικά σκουπίδια, να τα εκτρέπουν από την τροχιά τους και να τα καταστρέφουν στη γήινη ατμόσφαιρα.
Το ελβετικό σχέδιο προβλέπει την κατασκευή μικρών δορυφόρων, ικανών να αναζητούν τα διαστημικά σκουπίδια, να τα εκτρέπουν από την τροχιά τους και να τα καταστρέφουν στη γήινη ατμόσφαιρα.
Στις 16 Φεβρουαρίου
1568: Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ολλανδίας -3.000.000 ψυχές- καταδικάζεται σε θάνατο από τον Πάπα, επειδή ασπάστηκαν τον προτεσταντισμό.
1833: Εκδίδεται στο Ναύπλιο το πρώτο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
1852: Γεννήθηκε ο Θεόδωρος Ράλλης, ζωγράφος, από τους κυριότερους εκπροσώπους του οριενταλισμού.
1833: Εκδίδεται στο Ναύπλιο το πρώτο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
1852: Γεννήθηκε ο Θεόδωρος Ράλλης, ζωγράφος, από τους κυριότερους εκπροσώπους του οριενταλισμού.