follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Μια συγκεκριμένη συλλογή γραμματοσήμων φαίνεται ότι ήταν ο στόχος των δύο ληστών του παλιού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, τα οποία ωστόσο δεν υπάρχουν στη συλλογή.

Η αξία της εν λόγω συλλογής γραμματοσήμων του Γεωργίου Παπαστεφάνου, που φυλάσσεται στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, θεωρείται ανεκτίμητη από τους καλά γνωρίζοντες.
Την επιβολή ειδικού φόρου στη ζάχαρη, ανάλογο με αυτόν που ισχύει στο αλκοόλ και τον καπνό, επειδή είναι επιβλαβής για την υγεία

και εθιστική για τον οργανισμό, προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες, σε άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό «Nature».

Βαρεμάρα στο full.. για δείτε και θα καταλάβετε..
Μια ομάδα επιστημόνων της NASA εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο της κατασκευής μιας βάσης στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. Η κατασκευή αυτή θα χρησιμεύσει ως βάση εφεδρείας και ανεφοδιασμού για διαστημικές αποστολές που πρόκειται να πάνε βαθύτερα μέσα στο ηλιακό σύστημα.
Τρεις δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται σήμερα στον κυριακάτικό Τύπο και αποκαλύπτουν τη μεγάλη πτώση στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων που έφερε το νέο Μνημόνιο.
Ολλανδοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια μέθοδο μετατροπής φυτικών ουσιών σε πλαστικό χρησιμοποιώντας μια νανοτεχνολογία η οποία προσφέρει μια εναλλακτική στην παραγωγή πλαστικού από πετρέλαιο.
Σάρκα και οστά παίρνει το πρώτο «αμφίβιο» σπίτι στη Βρετανία, που δεν μπορεί να πλημμυρίσει καθώς επιπλέει στο νερό.

Πρόκειται για μια καινοτομία της αρχιτεκτονικής εταιρείας Baca, που ειδικεύεται στις πλημμύρες και έχει αναλάβει αντίστοιχα έργα σε Ολλανδία και Νέα Ορλεάνη. Η πρωτοποριακή κατοικία θα χτιστεί στις όχθες του Τάμεση και θα στεγάσει μια τριμελή οικογένεια.
Για να εκταμιευθεί το ποσό του δεύτερου δανείου, αν και όποτε αυτό συμφωνηθεί, η χώρα μας θα πρέπει πρώτα να έχει ανταποκριθεί σε δέκα εντολές.

Συγκεκριμένα, το νέο μνημόνιο προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται, πριν – ή και για να – αρχίσουν να εισρέουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία, να προχωρήσει στις εξής δράσεις:
Η ταινία των Ιταλών αδερφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι με τίτλο "Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει" κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης κινηματογραφικής ταινίας... στο Φεστιβάλ του Βερολίνου 2012
Θέλησε να εξοικειωθεί με τα social media; Ή προσπαθεί να ενισχύσει την προεκλογική καμπάνια του συζύγου της μέσω αυτών; 

Όπως και να χει, η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, σύζυγος Μπαράκ, Μισέλ Ομπάμα, «άνοιξε» λογαριασμό στο twitter, και ήδη χιλιάδες χρήστες έσπευσαν να την... ακολουθήσουν.
Μέγα λάθος έκανε ο Παπούλιας και ρώτησε: «Ποιος είναι αυτός ο Σόιμπλε;». Γιατί τον εκνεύρισε και «κώλωσε»; Ας τον άφηνε να μας βρίζει κι άλλο. Να του στείλουμε και λουλούδια. Τώρα πια είναι σαφές, σε όλη τη Δύση τουλάχιστον, ότι οι Γερμανοί ξεκίνησαν το παλιό τους κόλπο: βάζουν στόχο μια μικρή χώρα, για την οποία κανείς δεν δίνει δεκάρα, προκειμένου να την ποδοπατήσουν ανελέητα και μετά έρχεται η επόμενη ολίγον μεγαλύτερη. Και η μεθεπόμενη.
Στο Zuccotti Park

Περισσότερα από 500 άτομα, Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής και αρκετοί Αμερικανοί κάθε ηλικίας, συμμετείχαν το Σάββατο στη Νέα Υόρκη στην παγκόσμια κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας. Άνθρωποι, οι οποίοι βροντοφώναξαν στο γνωστό Zuccotti Park “we are all Greeks”, "είμαστε όλοι Έλληνες".
Στις 19 Φεβρουαρίου

1878: Υπογράφεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, η οποία προβλέπει τη δημιουργία της «Μεγάλης Βουλγαρίας». Μετά από αντίδραση των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, η συνθήκη θα ανατραπεί από αυτή του Βερολίνου, στις 13 Ιουλίου 1878.
Σε ένα άκρως καυστικό άρθρο στη Daily Mail, η Mary Ellen Synon που γράφει κυρίως στην Daily Mail της Ιρλανδίας, τονίζει πως "όταν οι Έλληνες χρεοκοπήσουν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε διακοπές!".
Ένα «κύμα» αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας κατακλύζει εδώ και λίγες ημέρες, μέσω διαδικτύου, όλο τον κόσμο.
Πολίτες σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ έχουν συγκροτήσει ένα κίνημα, που θα μετατραπεί σήμερα σε γροθιά και μαζί ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα, με βασικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες!».

Στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το facebook έχουν ήδη δημιουργηθεί ομάδες, όπου κλείνουν το μεγάλο ραντεβού για σήμερα στις 14.00 για διαδηλώσεις υπέρ της χώρας μας.
Διαβάστε αναλυτικά σε ποιες πόλεις δίνουν οι Ευρωπαίοι σήμερα για να φωνάξουν μηνύματα υπέρ της χώρας μας, αλλά και σε ποιες πόλεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Μπορεί ο Πλούτωνας να υποβαθμίστηκε πριν λίγα χρόνια από την επιστημονική κοινότητα και να τιτλοφορείται πλέον «πλανήτης-νάνος» αλλά εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο μελέτης και έρευνας. Με στοιχεία που συνέλεξε το τηλεσκόπιο VLT που βρίσκεται στην Χιλή δημιουργήθηκε ένα βίντεο που δείχνει πώς (πιθανώς) να είναι ο Πλούτωνας και πώς φαίνεται από εκεί ο Ήλιος.
Απο δω και στο εξής η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς υπο την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ημερησίας”, στο πλαίσιο των όρων για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος απο το Eurogroup, η κάλυψη των ελλειμμάτων θα είναι αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς δεν επιτρέπονται άμεσα εσωτερικές ανακατανομές της βοήθειας που παίρνει η χώρα για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών, που τυχόν προκύψουν, ακόμη κι αν αυτές αφορούν στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Μόνο για το 2011, οι παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας που βεβαιώθηκαν κατά μήκος της Αττικής Οδού ανέρχονται σε 16.000. Από τις παραβάσεις αυτές, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, οι 14.256 διαπιστώθηκαν από....
Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ δημιούργησαν μια μικροσκοπική «ρομποτική» συσκευή από DNA, που είναι σε θέση να εισέλθει στο σώμα και να στοχεύσει συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα καταστρέφοντάς τα, αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στη συμβατική χημειοθεραπεία, η οποία έχει τοξικές παρενέργειες.
Η ανακύκλωση έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας. Είμαστε σίγουροι όμως ότι συμβάλλουμε σ΄ αυτήν με τον σωστό τρόπο; Ξέρουμε για παράδειγμα ότι στους ειδικούς μπλε κάδους πρέπει να πετάμε αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες, αλλά ίσως δεν γνωρίζουμε πως, όταν αυτά τα υλικά είναι φθαρμένα, ταλαιπωρημένα και βρόμικα, δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στον κάδο ανακύκλωσης…
Στις 18 Φεβρουαρίου
 
842: Λήγει η Εικονομαχία. Η Θεοδώρα, σύζυγος του τελευταίου εικονομάχου αυτοκράτορα Θεόφιλου, επιβάλει την αποκατάσταση της προσκύνησης των ιερών εικόνων.

1745: Γεννήθηκε ο Κόμης Αλεσάντρο Βόλτα, ιταλός φυσικός και εφευρέτης της μπαταρίας. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

Όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Σας παρουσιάζουμε το βίντεο που τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο του internet. Είναι μια ανασκόπηση των ιστορικών γεγονότων του αιώνα (1911-2011) μέσα σε 10 λεπτά...
Σε μια ακόμα «κυβερνοεπίθεση» προχώρησε χιες η ομάδα των ακτιβιστών – χάκερς «Anonymous», που αυτή τη φορά είχε στόχο την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, η οποία είναι ακόμη εκτός λειτουργίας.
Σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας φαίνεται πως απαντούν Ρώσοι επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν πως από το 1982, έχουν απαθανατίσει... «αντικείμενα» στην επιφάνεια του πλανήτη Αφροδίτη, που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση.
Μπράβο στα παιδιά!













eleytherignomi.blogspot.com
Με πολύ φαντασία προκύπτουν δημιουργικές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, "Ζωντανές" εικόνες..
Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ επί της λεωφόρου Συγγρού βρίσκονται από τις 11 το πρωί της Παρασκευής οι διαγραφέντες από το ΛΑΟΣ βουλευτές Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης οι οποίοι συναντώνται με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Μια ομάδα Βρετανών μαθηματικών έχει αναπτύξει ένα θεωρητικό σχέδιο για μια συσκευή αόρατου μανδύα σε στιλ Χάρι Πότερ, που θα μπορούσε να προστατεύσει τα κτίρια από τους σεισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ ο υπουργός Πολιτισμού κος Π. Γερουλάνος υπέβαλλε την παραίτησή του, που αναμένει έγκριση από τον πρωθυπουργό. 
Η ένατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mac OS ονομάζεται Mountain Lion και σήμερα δόθηκε στους developers για να ξεκινήσουν να δουλέυουν νέες εφαρμογές πάνω σε αυτή. Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τις νέες προσθήκες Messages, Notes, Reminders, Game Center, Notification Center, Share Sheets, Twitter integration και AirPlay Mirroring με την τελική έκδοση που αναμένεται στα τέλη του φετινού καλοκαιριού.
Μείωση κύριων συντάξεων έως 12% πάνω από τα 1.300 ευρώ, περικοπή των επικουρικών και κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ προωθούνται άμεσα, προκείμενου να εξοικονομηθούν τα 325 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούν μεταξύ άλλων η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον προβλέπεται η επίσπευση της μείωσης των ειδικών μισθολογίων από τον Ιούλιο και η επιπλέον περικοπή των αμυντικών δαπανών και των δαπανών των ΔΕΚΟ.
Στις 17 Φεβρουαρίου
 
1600: Πέθανε ο Τζορντάνο Μπρούνο, ιταλός φιλόσοφος. Θύμα της Ιεράς Εξέτασης, κάηκε στην πυρά επειδή υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.

1673: Πέθανε ο Ζαν Μπατίστ Ποκελέν, γνωστότερος ως Μολιέρος, γάλλος συγγραφέας. (Δον Ζουάν, Ο κατά φαντασία ασθενής, Ταρτούφος, Αρχοντοχωριάτης)

1821: Γεννήθηκε ο Λόλα Μοντέζ, ιρλανδή ηθοποιός και χορεύτρια, μετρέσα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α', πατέρα του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων Όθωνα.
Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης...


Hugo

Με λίγα λόγια: Στο Παρίσι του 1930, ένα ορφανό παιδί που ζει ανάμεσα στους τοίχους του σιδηροδρομικού σταθμού, μπλέκεται σε ένα μυστήριο με ένα ρομπότ που του άφησε ο πατέρας του πριν πεθάνει. Στην προσπάθειά του να το λύσει, θα τον βοηθήσουν μια δυναμική νεαρή κι ένας πιονέρος του σινεμά.
Την αναμενόμενη απάντηση στον κ. Σόιμπλε και τους Ευρωπαίους έδωσε για το ΣΥΡΙΖΑ ο...
Αλέξης Τσίπρας.
Μία ενδιαφέρουσα δημοσίευση του newpost.gr:

Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την απροκάλυπτη και εν πολλοίς θρασύτατη παρέμβαση του κ. Σόιμπλε στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και δεν είναι ο μόνος που ακολουθεί την συγκεκριμένη πρακτική. Οι εταίροι μας δεν θέλουν να προχωρήσουμε σε εκλογές και μάλιστα το δηλώνουν δημοσίως, αναβάλλουν το Eurogroup  και καθημερινά συζητούν για την επιβολή νέων όρων και μέτρων- σα να θέλουν να μας σπρώξουν εκτός ευρώ ένα πράμα.
Εργασιακό μεσαίωνα επιβάλλει στις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με καταγγελίες, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν καταβάλει ούτε τις νόμιμες  αποδοχές στούς εργαζόμενους του και την ίδια ώρα ως πολιτικός διεκδικεί σε τηλεοπτικά παράθυρα τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών. 
Πλήττονται οι γυναίκες και οι απόφοιτοι Γυμνασίου - Λυκείου

Αυξημένος κατά 4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού. 
Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής απεστειλε ο υπουργος Υποδομων,Μάκης Βορίδης, το φάκελο του εργου της επέκτασης του Μετρό, απο το Χαϊδάρι στον Πειραιά.
Tην ανάκτηση 8,72 εκατ. ευρω από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης λογαριασμών για γεωργικές δαπάνες, αποφάσισε να ζητήσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνολικά, η Επιτροπή ζητά την επιστροφή 115,2 εκατ. ευρώ από 20 κράτη μέλη.
Φήμες απο το στρατόπεδο της Google για το νέο της λειτουργικό με την κωδική ονομασία "Jelly Bean"...

Η Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάνης, σκοπεύει να καθαρίσει το διάστημα από τα επικίνδυνα «σκουπίδια» του χάρη στο πρόγραμμα CleanSpace One, την πρώτη διαστημική σκούπα.

Το ελβετικό σχέδιο προβλέπει την κατασκευή μικρών δορυφόρων, ικανών να αναζητούν τα διαστημικά σκουπίδια, να τα εκτρέπουν από την τροχιά τους και να τα καταστρέφουν στη γήινη ατμόσφαιρα.
Πλέον κοιμόμαστε περίπου 1 έως 1,5 ώρες λιγότερο από ό, τι κάναμε πριν από 100 χρόνια. Οι επιστήμονες λένε ότι ο ύπνος από 7 - 8 ώρες την ημέρα είναι το φυσιολογικό, αν θέλουμε να έχουμε καλή υγεία.
Ο «Μαύρος Δράκος» είναι επισήμως το ακριβότερο πούρο στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και το πανάκριβο Cohiba Behike. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης κατασκευής πούρο της εταιρείας Gurkha που εδρεύει στην Ονδούρα, αποτελώντας εν ολίγοις ένα σπάνιο έργο τέχνης!
Επίθεση στη Γαλλία και τη Γερμανία για τις επιλογές τους, παλιές και πρόσφατες, αλλά και για τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης (Ζαλοκώστα 10).
Δέκα εκατομμύρια ευρώ θα προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που υπέστησαν καταστροφές στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.
Στις 16 Φεβρουαρίου
 
1568: Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ολλανδίας -3.000.000 ψυχές- καταδικάζεται σε θάνατο από τον Πάπα, επειδή ασπάστηκαν τον προτεσταντισμό.

1833: Εκδίδεται στο Ναύπλιο το πρώτο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

1852: Γεννήθηκε ο Θεόδωρος Ράλλης, ζωγράφος, από τους κυριότερους εκπροσώπους του οριενταλισμού.
Ιάπωνες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μυστηριώδης σκοτεινή ύλη όχι μόνο υπάρχει αλλά βρίσκεται σχεδόν παντού στο Σύμπαν. Θεωρούν μάλιστα ότι είναι συγκεντρωμένη στο Διαγαλαξιακό διάστημα όπου δημιουργεί κοσμικές «λεωφόρους».