follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Πολύς λόγος γίνεται για την ενίσχυση της ελληνικής επιχείρησης και των ελληνικών προϊόντων, αναρωτιέστε όμως ποιές είναι οι ελληνικές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να συμβάλλετε στην ενίσχυσή τους; Γενικά τα ελληνικά προϊόντα έχουν barcode που αρχίζει από 520.

Παρόλα αυτά σας παραθέτουμε ένα email που κυκλοφορεί στο internet με σχετικό περιεχόμενο. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απόλυτη ισχύ του περιεχομένου, αλλά σας το παρέχουμε ακέραιο ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να εκτιμήσετε - ερευνήσετε και από μόνοι σας.
Η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς η πρωτεύουσα φιλοξενεί την «Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας» στις 23-25 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Παιδείας.
Τα UV tattoos ή blacklight tattoos είναι τατουάζ που γίνονται με ένα ιδικό μελάνι που είναι ορατό μόνο όταν εκτεθεί σε υπεριώδες φως.
Πρόκειται για εικόνα που έχει κάνει πάταγο σε Facebook και Twitter... 

Ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο διαβάζει εφημερίδα στο σαλόνι του σπιτιού του...
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η τρόικα σε έκθεσή της για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θεωρεί ότι θα χρειασθεί επιπλέον συνεισφορά του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να πέσει στο 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020, κρίνοντας πως με τις παρούσες προτάσεις το χρέος δεν θα μειωθεί κάτω από το 129%. Εάν μάλιστα δεν προχωρήσουν οι δομικές μεταρρυθμίσεις και τα άλλα μέτρα, μπορεί να διαμορφωθεί σε οκτώ χρόνια σε 160% του ΑΕΠ!
Πέρυσι, οι φυσικοί εξέπληξαν τον κόσμο ανακοινώνοντας ότι είχαν δει ενδείξεις ότι νετρίνα ταξίδεψαν ταχύτερα από το φως – ένας άθλος που μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι ήταν αδύνατον από την ειδική σχετικότητα του Αϊνστάιν. Από τότε, άλλοι ερευνητές αγωνίζονται για να ελέγξουν αν είναι σωστά τα αποτελέσματα του πειράματος.
Αυτή τη φορά δεν έχουμε την απάντηση στον γρίφο! Μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τον κώδικα της φωτογραφίας εσείς; 

Το FBI, πάντως, δε μπορεί και ζητά βοήθεια για να εξιχνιάσει μια δολοφονία. Διαβάστε περι τινος πρόκειται..
Δείτε για πρώτη φορά τους ηλιακούς τυφώνες που μπορούν να καταπιούν τη γη ( Vid)


Ανεμοστρόβιλοι που στροβιλίζονται σε όλη την επιφάνεια του ήλιου και μπορούν να καταπιούν τη γη! Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η NASA, ένα υπέροχο βίντεο από τον δορυφόρο  Solar Dynamics Observatory.
Υπό κράτηση ετέθη υπό την κατηγόρια της "συνέργειας σε μαστροπεία" ο Ντομινίκ Στρος Καν για την υπόθεση "Κάρλτον" ( Pic+Vid)

O πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ετέθη σήμερα υπό κράτηση με την κατηγορία της "συνέργειας σε μαστροπεία" και "κατάχρηση δημοσίων αγαθών" στην υπόθεση "Κάρλτον", έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Λιλ.
Ο παρακάτω βίντεο έχει ανέβει εδώ και λίγες μέρες στο διαδίκτυο και έχει ήδη ξεπεράσει τα 2.353.000 views.

Ξεκινάει με εικόνες ενός άγριου τοπίου με βράχια στην περιοχή Utah και συνεχίζει με έντονη χορευτική μουσική και αδρεναλίνη.
Μισό φλιτζάνι τσάι τρεις φορές την ημέρα και θα δείτε αποτελέσματα

Εκτέλεση

Βράζετε 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση αποσύρετε από την φωτιά.
Την εξήγηση επιχειρούν να δώσουν Άγγλοι ερευνητές

Επιστήμονες στην Αγγλία έλυσαν ένα μυστήριο χρόνων που αφορά τις τίγρεις. Συγκεκριμένα οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν την ιστορία σχετικά με τις ρίγες στο σώμα των ζώων. Στο ταξίδι τους για να λύσουν αυτό το μυστήριο στράφηκαν προς τη θεωρία του μαθηματικού Alan Turing, ο οποίος πριν από 60 χρόνια έθεσε τις βάσεις για το σημερινό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Δεκατέσσερις ώρες σκληρής διαπραγμάτευσης που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις έξι το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) για να συμφωνήσουν οι δεκαεπτά υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2014.
‎-Μπαμπά εσύ ερωτεύτηκες ποτέ κάποια δασκάλα στο σχολείο;

-Τι μου θύμησες τώρα γιέ μου! Φυσικά!

-Και τι έγινε;
Στις 21 Φεβρουαρίου
 
1741: Πέθανε ο Τζέθρο Ταλ, άγγλος γεωπόνος και συγγραφέας, που έδωσε το όνομά του στη ροκ μπάντα Jethro Tull.

1821: Σημειώνεται η πρώτη ένοπλη σύγκρουση Ελλήνων και Τούρκων στο Γαλάτσι της Μολδοβλαχίας, δύο μέρες πριν από την έναρξη της Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.

1848: Οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομουνιστικό Μανιφέστο, τη Βίβλο του Κομουνισμού.
Αγαπητοί Έλληνες Βουλευτές...

Είμαι 25 ετών και εργάζομαι χρόνια σε μια ταβέρνα ως σερβιτόρος. Δουλεύω 12 ώρες την ημέρα για να ζήσω την οικογένεια μου, γιατί η μάνα μου είναι ανάπηρη και τα δυο μικρά μου αδέλφια πηγαίνουν δημοτικό. Ο πατέρας μου σκοτώθηκε σε ατύχημα το 2000 όταν ήμουν 13 χρονών. 
Ο Mark Gasson, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Reading, είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει μολυνθεί από ...

ιό υπολογιστή.Κατάφερε αρχικά να μολύνει ένα μικροσκοπικό chip, με ένα μη κακοήθη ιό και στη συνέχεια να το τοποθετήσει κάτω από το δέρμα του χεριού του. Σαν φορέας του ιού κατάφερε να μεταδώσει τον ιό σε κάποιο υπολογιστή.
Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια ενός Έλληνα κάνει το γύρο των social media...και του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες.Φιλοξενείται μάλιστα και στο 9gag μια από τις δημοφιλέστερες σελίδες παγκοσμίως.

Ο Δημήτρης από την Ελλάδα, όπως συστήνεται στον κόσμο, ετοίμασε στα αγγλικά μια εκτενέστατη δημοσίευση γύρω από τους μύθους και την πραγματικότητα στην Ελλάδα.
Η μαγεία της κίνησης των χεριών στην υπηρεσία της τουριστικής διαφήμισης.

"Μια πόλη είναι κάτι περισσότερο από τους ανθρώπους της. Πάνω από τα μνημεία της, την ιστορία της, την κληρονομιά και το περιβάλλον της. Μια πόλη είναι για τη ζωή της, για τα πράγματα που συμβαίνουν σε αυτή και την καθιστούν μια αξέχαστη εμπειρία.
Το ελληνικό κράτος, παρέχει σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου τη δυνατότητα να παρακολουθούν online τις κρατικές δαπάνες δημόσιων φορέων και οργανισμών.
Στάση εργασίας 11 π.μ. με 5 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι των λεωφορείων της ΕΘΕΛ.
Τρία στα τέσσερα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μπορούν να θεραπευθούν, αρκεί να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη αντιμετώπιση.
Για την εξήγηση του παράδοξου του εξασθενημένου νεαρού ήλιου, ερευνητές από το πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα μια παλιά ιδέα: ότι ο ήλιος ξεκίνησε μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι έως τώρα νομίζαμε.
Δεδομένα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε...

1. Πόσοι είναι αυτοί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που έχουν πάνω από 10.000 € καταθέσεις στην τράπεζα? Εκτιμώ δυστυχώς πολύ λίγο..
+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Η σημερινή ευαγγελική περικοπή είναι μια από τις σημαντικότερες περικοπές όλου του εκκλησιαστικού έτους.

Όταν την αναγινώσκεις ή την ακούς, νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια καταιγίδα, νομίζεις ότι σείεται ολόκληρη η γη εξαιτίας των πνευματικών ατοπημάτων και του μεγέθους της αμαρτωλότητάς μας. Εάν όμως αυτά τα λόγια του Ευαγγελίου τα κατανοήσουμε, θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
Επέτρεψαν σε ερασιτέχνη φωτογράφο να τραβήξει το πορτραίτο του εντόμου

Οι σταγόνες της πρωινής υγρασίας, έβαλαν «φρένο» στη λιβελούλη καθώς δεν μπορούσε να πετάξει μακριά, αλλά μας χάρισαν μια πανέμορφη φωτογραφία. (δείτε την ολόκληρη στη συνέχεια)
«Η μεγαλύτερη μαγκιά είναι η αξιοπιστία και η πειστικότητα. Οι δε μεγάλες αποφάσεις δεν σκιάζονται ούτε από φιλίες, ούτε από προσωπολατρίες» είναι το σχόλιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου που ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του μετά τη διαγραφή του από το κόμμα. Με τον τρόπο αυτό απαντά στο «τζάμπα μάγκες» του Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα προχωρά και ένα βήμα πιο πέρα, τονίζοντας πως «διαφωνήσαμε πολιτικά. Τόσο απλά. Και τόσο σοβαρά συγχρόνως».
Για τις Βρυξέλλες «πέταξε» το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Λουκάς Παπαδήμος. 

Ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί να βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων με τους αξιωματούχους, που θα συμμετέχουν λίγες ώρες αργότερα στο Eurogroup. 
Στις 20 Φεβρουαρίου
 
1822: Η Ναυμαχία των Πατρών. Ελληνικός στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο μετέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία, καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή.

1895: Γίνεται η πρώτη κίνηση για τη δημιουργία ομοσπονδίας αθλητικών σωματείων από τον Παναχαϊκό ΓΣ, τον Εθνικό ΓΣ, τον Πανελλήνιο ΓΣ, τον ΓΕ Πάτρας και τον Παναιτωλικό, που υπογράφουν κοινή δήλωση για σύσταση συνδέσμου με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους.
"OZZY & FRIENDS" στο Rockwave Festival

Οι Black Sabbath ανακοίνωσαν μέσω της επίσημης σελίδας τους στο facebook ότι πήραν την απόφαση να ακυρώσουν την ευρωπαϊκή τους περιοδεία με την original σύνθεσή τους και θα εμφανιστούν μόνο στο Download Festival, στην Αγγλία, στις 10 Ιουνίου.

Λόγω της κατάστασης της υγείας του Tony Iommi, που δίνει μάχη με τον καρκίνο, η επανένωση του αρχικού σχήματος των Black Sabbath δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.
Το βίντεο που ακολουθεί μας δείχνει πώς μετράμε την ταχύτητα του φωτός χρησιμοποιώντας έναν φούρνο μικροκυμάτων, έναν χάρακα και μια σοκολάτα!

Αρχικά τοποθετείται η σοκολάτα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων…. Με το που αρχίζει να λιώνει σε κάποια σημεία της, την βγάζουμε έξω.
Μια συγκεκριμένη συλλογή γραμματοσήμων φαίνεται ότι ήταν ο στόχος των δύο ληστών του παλιού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, τα οποία ωστόσο δεν υπάρχουν στη συλλογή.

Η αξία της εν λόγω συλλογής γραμματοσήμων του Γεωργίου Παπαστεφάνου, που φυλάσσεται στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, θεωρείται ανεκτίμητη από τους καλά γνωρίζοντες.
Την επιβολή ειδικού φόρου στη ζάχαρη, ανάλογο με αυτόν που ισχύει στο αλκοόλ και τον καπνό, επειδή είναι επιβλαβής για την υγεία

και εθιστική για τον οργανισμό, προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες, σε άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό «Nature».

Βαρεμάρα στο full.. για δείτε και θα καταλάβετε..
Μια ομάδα επιστημόνων της NASA εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο της κατασκευής μιας βάσης στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. Η κατασκευή αυτή θα χρησιμεύσει ως βάση εφεδρείας και ανεφοδιασμού για διαστημικές αποστολές που πρόκειται να πάνε βαθύτερα μέσα στο ηλιακό σύστημα.
Τρεις δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται σήμερα στον κυριακάτικό Τύπο και αποκαλύπτουν τη μεγάλη πτώση στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων που έφερε το νέο Μνημόνιο.
Ολλανδοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια μέθοδο μετατροπής φυτικών ουσιών σε πλαστικό χρησιμοποιώντας μια νανοτεχνολογία η οποία προσφέρει μια εναλλακτική στην παραγωγή πλαστικού από πετρέλαιο.
Σάρκα και οστά παίρνει το πρώτο «αμφίβιο» σπίτι στη Βρετανία, που δεν μπορεί να πλημμυρίσει καθώς επιπλέει στο νερό.

Πρόκειται για μια καινοτομία της αρχιτεκτονικής εταιρείας Baca, που ειδικεύεται στις πλημμύρες και έχει αναλάβει αντίστοιχα έργα σε Ολλανδία και Νέα Ορλεάνη. Η πρωτοποριακή κατοικία θα χτιστεί στις όχθες του Τάμεση και θα στεγάσει μια τριμελή οικογένεια.
Για να εκταμιευθεί το ποσό του δεύτερου δανείου, αν και όποτε αυτό συμφωνηθεί, η χώρα μας θα πρέπει πρώτα να έχει ανταποκριθεί σε δέκα εντολές.

Συγκεκριμένα, το νέο μνημόνιο προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται, πριν – ή και για να – αρχίσουν να εισρέουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία, να προχωρήσει στις εξής δράσεις:
Η ταινία των Ιταλών αδερφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι με τίτλο "Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει" κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης κινηματογραφικής ταινίας... στο Φεστιβάλ του Βερολίνου 2012
Θέλησε να εξοικειωθεί με τα social media; Ή προσπαθεί να ενισχύσει την προεκλογική καμπάνια του συζύγου της μέσω αυτών; 

Όπως και να χει, η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, σύζυγος Μπαράκ, Μισέλ Ομπάμα, «άνοιξε» λογαριασμό στο twitter, και ήδη χιλιάδες χρήστες έσπευσαν να την... ακολουθήσουν.
Μέγα λάθος έκανε ο Παπούλιας και ρώτησε: «Ποιος είναι αυτός ο Σόιμπλε;». Γιατί τον εκνεύρισε και «κώλωσε»; Ας τον άφηνε να μας βρίζει κι άλλο. Να του στείλουμε και λουλούδια. Τώρα πια είναι σαφές, σε όλη τη Δύση τουλάχιστον, ότι οι Γερμανοί ξεκίνησαν το παλιό τους κόλπο: βάζουν στόχο μια μικρή χώρα, για την οποία κανείς δεν δίνει δεκάρα, προκειμένου να την ποδοπατήσουν ανελέητα και μετά έρχεται η επόμενη ολίγον μεγαλύτερη. Και η μεθεπόμενη.
Στο Zuccotti Park

Περισσότερα από 500 άτομα, Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής και αρκετοί Αμερικανοί κάθε ηλικίας, συμμετείχαν το Σάββατο στη Νέα Υόρκη στην παγκόσμια κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας. Άνθρωποι, οι οποίοι βροντοφώναξαν στο γνωστό Zuccotti Park “we are all Greeks”, "είμαστε όλοι Έλληνες".
Στις 19 Φεβρουαρίου

1878: Υπογράφεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, η οποία προβλέπει τη δημιουργία της «Μεγάλης Βουλγαρίας». Μετά από αντίδραση των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, η συνθήκη θα ανατραπεί από αυτή του Βερολίνου, στις 13 Ιουλίου 1878.
Σε ένα άκρως καυστικό άρθρο στη Daily Mail, η Mary Ellen Synon που γράφει κυρίως στην Daily Mail της Ιρλανδίας, τονίζει πως "όταν οι Έλληνες χρεοκοπήσουν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε διακοπές!".
Ένα «κύμα» αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας κατακλύζει εδώ και λίγες ημέρες, μέσω διαδικτύου, όλο τον κόσμο.
Πολίτες σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ έχουν συγκροτήσει ένα κίνημα, που θα μετατραπεί σήμερα σε γροθιά και μαζί ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα, με βασικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες!».

Στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το facebook έχουν ήδη δημιουργηθεί ομάδες, όπου κλείνουν το μεγάλο ραντεβού για σήμερα στις 14.00 για διαδηλώσεις υπέρ της χώρας μας.
Διαβάστε αναλυτικά σε ποιες πόλεις δίνουν οι Ευρωπαίοι σήμερα για να φωνάξουν μηνύματα υπέρ της χώρας μας, αλλά και σε ποιες πόλεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Μπορεί ο Πλούτωνας να υποβαθμίστηκε πριν λίγα χρόνια από την επιστημονική κοινότητα και να τιτλοφορείται πλέον «πλανήτης-νάνος» αλλά εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο μελέτης και έρευνας. Με στοιχεία που συνέλεξε το τηλεσκόπιο VLT που βρίσκεται στην Χιλή δημιουργήθηκε ένα βίντεο που δείχνει πώς (πιθανώς) να είναι ο Πλούτωνας και πώς φαίνεται από εκεί ο Ήλιος.
Απο δω και στο εξής η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς υπο την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ημερησίας”, στο πλαίσιο των όρων για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος απο το Eurogroup, η κάλυψη των ελλειμμάτων θα είναι αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς δεν επιτρέπονται άμεσα εσωτερικές ανακατανομές της βοήθειας που παίρνει η χώρα για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών, που τυχόν προκύψουν, ακόμη κι αν αυτές αφορούν στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Μόνο για το 2011, οι παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας που βεβαιώθηκαν κατά μήκος της Αττικής Οδού ανέρχονται σε 16.000. Από τις παραβάσεις αυτές, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, οι 14.256 διαπιστώθηκαν από....