follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ναι.. θα νομίζετε πως η εικόνα που θα δείτε στη συνέχεια κινείται..

Παρόλα αυτά πρόκειται για οφθαλμαπάτη, καθώς η εικόνα είναι στατική τύπου jpeg. Πολύ πετυχημένο.. δείτε και μόνοι σας..
Πολύ ωραίο το post ενός 9gagger που περιλαμβάνει μερικές από τις ανεξάντλητες ομορφιές του σύμπαντος. Νεφελώματα, γαλαξίες και αστερισμοί-στολίδια όλα μαζεμένα προς τέρψη των ματιών μας!
Η εκπομπή Nightline του ABC παρουσίασε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες στα εργοστάσια της Apple..

Μια ανακεφαλαίωση των θεμάτων που καλύφθηκαν και των απαντήσεων που δόθηκαν:

- Για να φτιαχτεί ένα iPhone χρειάζονται
Τον γρίφο αυτόν είχε βάλει η Microsoft σε μερικούς υποψηφίους υπάλληλους…

Για να περάσεις το τεστ έπρεπε να τον λύσεις σε 5 λεπτα. Είναι 4 άτομα ( A,B,C,D) που έχουν αργήσει σε ενα πάρτι και πρέπει να περάσουν σε 17 λεπτα μια γέφυρα. Είναι σκοτεινά και έχουν ενα φακό.
Ένα από τα πιο ακριβά και σπουδαία projects όλων των εποχών, την κατασκευή ενός διαστημικού ανελκυστήρα, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία Obayashi Corp. Ο ανελκυστήρας θα μεταφέρει τους επιβάτες 36.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας θα είναι έτοιμος για χρήση μέχρι το 2050!
Του Κων/νου Ρομποτή

Σκληρά ανταλλάγματα, παρατεταμένη λιτότητα, νέες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες, ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα εφαρμογής και εντατική επιτήρηση κρύβονται στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, η οποία ανακοινώθηκε στο Eurogroup.
Τουλάχιστον είκοσι βουλευτές, αναπληρωτές υφυπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για να συζητήσουν τα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και να εξετάσουν εάν θα τηρήσουν κοινή στάση ως προς την επιλογή του υποψηφίου.
Την κωμικοτραγική πλευρά της copy-paste δημοσιογραφίας αποκάλυψε η εφημερίδα «Lifo», σκαρώνοντας μια καλοστημένη, αλλά και ξεκαρδιστική, φάρσα στο site του Νίκου Χατζηνικολάου enikos.gr.
Ας συνοδεύσουμε αυτή την αστεία, τραγελαφική εικόνα με ένα επίκαιρο αποκριάτικο ανέκδοτο:


Τι θα ντυθεί το ΠΑΣΟΚ τις απόκριες;...
Μετά τα Grammys, η 23χρονη τραγουδίστρια από τη Βρετανία Adele “σάρωσε” και τα Brit Awards, κερδίζοντας το βραβείο... “Άλμπουμ της Χρονιάς” αλλά και το βραβείο “Καλύτερης τραγουδίστριας”.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει τα βραβεία της, δεν κατάφερε να κρύψει τη μεγάλη της συγκίνηση, λέγοντας πως νιώθει ξεχωριστά, χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου.
Μια νέα μέθοδος για την οξείδωση του γραφενίου θα μπορούσε να επιτρέψει στο μέλλον την αντικατάσταση του πυριτίου που χρησιμοποιείται στα τσιπ από αυτή την παράξενη μορφή άνθρακα.
Οι λάτρεις του Star Wars σίγουρα θα το θυμούνται. Ο λόγος για το Death Star. Το απόλυτο υπερόπλο της αυτοκρατορίας το οποίο μπορούσε να καταστρέφει ολόκληρους πλανήτες. Θα μπορούσαμε άραγε να φτιάξουμε κι εμείς κάτι αντίστοιχο; Φυσικά απαντούν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Lehigh. Απλώς θα μας κόστιζε λίγο παραπάνω.
Αύριο ή το αργότερο στις 8 Μαρτίου και ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση των Κανόνων Συλλογικής Δράσης στα ελληνικά ομόλογα αναμένεται να ξεκινήσουν οι υποβαθμίσεις της αξιολόγησης της Ελλάδας από τους οίκους Standard and Poor’s, Fitch Ratings και Moody’s.
Όταν σε μια φωτογραφία, συνδυάζεται η εικόνα ενός ηφαιστείου και του Βόρειου Σέλας, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να μαγεύει (Pics)

Δύο από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, με ένα κλικ της φωτογραφικής μηχανής.


Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αποτέλεσμα του Βόρειου Σέλας και μια έκρηξης ενός ηφαιστείου.
Δε θα γίνονται δεκτά πλέον τα πάσο για δωρεάν μετακινήσεις για τα άτομα με αναπηρίες και τους απόρους, συμβεβλημένους με την Πρόνοια, από την 1η Μαρτίου, στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ θα επιβάλλονται και πρόστιμα σε όσους δεν έχουν εισιτήριο.
Αν η τελευταία προσομοίωση του τι συμβαίνει όταν συγχωνεύονται μαύρες τρύπες είναι σωστή, τότε μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες περιπλανώμενες μαύρες τρύπες στον γαλαξία μας - με μάζες αρκετές χιλιάδες φορές τη μάζα του ήλιου μας.
Στις 22 Φεβρουαρίου
 
1512: Αμέριγκο Βεσπούτσι, γενοβέζος έμπορος και θαλασσοπόρος, που ταξίδεψε κι έγραψε για την Αμερική, η οποία σύμφωνα με μία άποψη πήρε το όνομά του.

1732: Τζορτζ Ουάσινγκτον, πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ και ηγετική μορφή της αμερικανικής επανάστασης.

1788: Αρτούρ Σοπενχάουερ, γερμανός φιλόσοφος, θεωρούμενος ως πεσιμιστής.

1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία.
Ακολουθεί ένα μπαλκόνι που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί.. και που σίγουρα θα ποθούσατε.. ένα στολίδι της αρχιτεκτονικής και άλλη μια απόδειξη της ανθρώπινης φαντασίας! Δείτε το..
Πολύς λόγος γίνεται για την ενίσχυση της ελληνικής επιχείρησης και των ελληνικών προϊόντων, αναρωτιέστε όμως ποιές είναι οι ελληνικές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να συμβάλλετε στην ενίσχυσή τους; Γενικά τα ελληνικά προϊόντα έχουν barcode που αρχίζει από 520.

Παρόλα αυτά σας παραθέτουμε ένα email που κυκλοφορεί στο internet με σχετικό περιεχόμενο. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απόλυτη ισχύ του περιεχομένου, αλλά σας το παρέχουμε ακέραιο ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να εκτιμήσετε - ερευνήσετε και από μόνοι σας.
Η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς η πρωτεύουσα φιλοξενεί την «Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας» στις 23-25 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Παιδείας.
Τα UV tattoos ή blacklight tattoos είναι τατουάζ που γίνονται με ένα ιδικό μελάνι που είναι ορατό μόνο όταν εκτεθεί σε υπεριώδες φως.
Πρόκειται για εικόνα που έχει κάνει πάταγο σε Facebook και Twitter... 

Ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο διαβάζει εφημερίδα στο σαλόνι του σπιτιού του...
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η τρόικα σε έκθεσή της για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θεωρεί ότι θα χρειασθεί επιπλέον συνεισφορά του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να πέσει στο 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020, κρίνοντας πως με τις παρούσες προτάσεις το χρέος δεν θα μειωθεί κάτω από το 129%. Εάν μάλιστα δεν προχωρήσουν οι δομικές μεταρρυθμίσεις και τα άλλα μέτρα, μπορεί να διαμορφωθεί σε οκτώ χρόνια σε 160% του ΑΕΠ!
Πέρυσι, οι φυσικοί εξέπληξαν τον κόσμο ανακοινώνοντας ότι είχαν δει ενδείξεις ότι νετρίνα ταξίδεψαν ταχύτερα από το φως – ένας άθλος που μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι ήταν αδύνατον από την ειδική σχετικότητα του Αϊνστάιν. Από τότε, άλλοι ερευνητές αγωνίζονται για να ελέγξουν αν είναι σωστά τα αποτελέσματα του πειράματος.
Αυτή τη φορά δεν έχουμε την απάντηση στον γρίφο! Μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τον κώδικα της φωτογραφίας εσείς; 

Το FBI, πάντως, δε μπορεί και ζητά βοήθεια για να εξιχνιάσει μια δολοφονία. Διαβάστε περι τινος πρόκειται..
Δείτε για πρώτη φορά τους ηλιακούς τυφώνες που μπορούν να καταπιούν τη γη ( Vid)


Ανεμοστρόβιλοι που στροβιλίζονται σε όλη την επιφάνεια του ήλιου και μπορούν να καταπιούν τη γη! Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η NASA, ένα υπέροχο βίντεο από τον δορυφόρο  Solar Dynamics Observatory.
Υπό κράτηση ετέθη υπό την κατηγόρια της "συνέργειας σε μαστροπεία" ο Ντομινίκ Στρος Καν για την υπόθεση "Κάρλτον" ( Pic+Vid)

O πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ετέθη σήμερα υπό κράτηση με την κατηγορία της "συνέργειας σε μαστροπεία" και "κατάχρηση δημοσίων αγαθών" στην υπόθεση "Κάρλτον", έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Λιλ.
Ο παρακάτω βίντεο έχει ανέβει εδώ και λίγες μέρες στο διαδίκτυο και έχει ήδη ξεπεράσει τα 2.353.000 views.

Ξεκινάει με εικόνες ενός άγριου τοπίου με βράχια στην περιοχή Utah και συνεχίζει με έντονη χορευτική μουσική και αδρεναλίνη.
Μισό φλιτζάνι τσάι τρεις φορές την ημέρα και θα δείτε αποτελέσματα

Εκτέλεση

Βράζετε 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση αποσύρετε από την φωτιά.
Την εξήγηση επιχειρούν να δώσουν Άγγλοι ερευνητές

Επιστήμονες στην Αγγλία έλυσαν ένα μυστήριο χρόνων που αφορά τις τίγρεις. Συγκεκριμένα οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν την ιστορία σχετικά με τις ρίγες στο σώμα των ζώων. Στο ταξίδι τους για να λύσουν αυτό το μυστήριο στράφηκαν προς τη θεωρία του μαθηματικού Alan Turing, ο οποίος πριν από 60 χρόνια έθεσε τις βάσεις για το σημερινό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Δεκατέσσερις ώρες σκληρής διαπραγμάτευσης που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις έξι το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) για να συμφωνήσουν οι δεκαεπτά υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2014.
‎-Μπαμπά εσύ ερωτεύτηκες ποτέ κάποια δασκάλα στο σχολείο;

-Τι μου θύμησες τώρα γιέ μου! Φυσικά!

-Και τι έγινε;
Στις 21 Φεβρουαρίου
 
1741: Πέθανε ο Τζέθρο Ταλ, άγγλος γεωπόνος και συγγραφέας, που έδωσε το όνομά του στη ροκ μπάντα Jethro Tull.

1821: Σημειώνεται η πρώτη ένοπλη σύγκρουση Ελλήνων και Τούρκων στο Γαλάτσι της Μολδοβλαχίας, δύο μέρες πριν από την έναρξη της Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.

1848: Οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομουνιστικό Μανιφέστο, τη Βίβλο του Κομουνισμού.
Αγαπητοί Έλληνες Βουλευτές...

Είμαι 25 ετών και εργάζομαι χρόνια σε μια ταβέρνα ως σερβιτόρος. Δουλεύω 12 ώρες την ημέρα για να ζήσω την οικογένεια μου, γιατί η μάνα μου είναι ανάπηρη και τα δυο μικρά μου αδέλφια πηγαίνουν δημοτικό. Ο πατέρας μου σκοτώθηκε σε ατύχημα το 2000 όταν ήμουν 13 χρονών. 
Ο Mark Gasson, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Reading, είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει μολυνθεί από ...

ιό υπολογιστή.Κατάφερε αρχικά να μολύνει ένα μικροσκοπικό chip, με ένα μη κακοήθη ιό και στη συνέχεια να το τοποθετήσει κάτω από το δέρμα του χεριού του. Σαν φορέας του ιού κατάφερε να μεταδώσει τον ιό σε κάποιο υπολογιστή.
Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια ενός Έλληνα κάνει το γύρο των social media...και του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες.Φιλοξενείται μάλιστα και στο 9gag μια από τις δημοφιλέστερες σελίδες παγκοσμίως.

Ο Δημήτρης από την Ελλάδα, όπως συστήνεται στον κόσμο, ετοίμασε στα αγγλικά μια εκτενέστατη δημοσίευση γύρω από τους μύθους και την πραγματικότητα στην Ελλάδα.
Η μαγεία της κίνησης των χεριών στην υπηρεσία της τουριστικής διαφήμισης.

"Μια πόλη είναι κάτι περισσότερο από τους ανθρώπους της. Πάνω από τα μνημεία της, την ιστορία της, την κληρονομιά και το περιβάλλον της. Μια πόλη είναι για τη ζωή της, για τα πράγματα που συμβαίνουν σε αυτή και την καθιστούν μια αξέχαστη εμπειρία.
Το ελληνικό κράτος, παρέχει σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου τη δυνατότητα να παρακολουθούν online τις κρατικές δαπάνες δημόσιων φορέων και οργανισμών.
Στάση εργασίας 11 π.μ. με 5 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι των λεωφορείων της ΕΘΕΛ.
Τρία στα τέσσερα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μπορούν να θεραπευθούν, αρκεί να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη αντιμετώπιση.
Για την εξήγηση του παράδοξου του εξασθενημένου νεαρού ήλιου, ερευνητές από το πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα μια παλιά ιδέα: ότι ο ήλιος ξεκίνησε μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι έως τώρα νομίζαμε.
Δεδομένα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε...

1. Πόσοι είναι αυτοί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που έχουν πάνω από 10.000 € καταθέσεις στην τράπεζα? Εκτιμώ δυστυχώς πολύ λίγο..
+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Η σημερινή ευαγγελική περικοπή είναι μια από τις σημαντικότερες περικοπές όλου του εκκλησιαστικού έτους.

Όταν την αναγινώσκεις ή την ακούς, νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια καταιγίδα, νομίζεις ότι σείεται ολόκληρη η γη εξαιτίας των πνευματικών ατοπημάτων και του μεγέθους της αμαρτωλότητάς μας. Εάν όμως αυτά τα λόγια του Ευαγγελίου τα κατανοήσουμε, θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
Επέτρεψαν σε ερασιτέχνη φωτογράφο να τραβήξει το πορτραίτο του εντόμου

Οι σταγόνες της πρωινής υγρασίας, έβαλαν «φρένο» στη λιβελούλη καθώς δεν μπορούσε να πετάξει μακριά, αλλά μας χάρισαν μια πανέμορφη φωτογραφία. (δείτε την ολόκληρη στη συνέχεια)
«Η μεγαλύτερη μαγκιά είναι η αξιοπιστία και η πειστικότητα. Οι δε μεγάλες αποφάσεις δεν σκιάζονται ούτε από φιλίες, ούτε από προσωπολατρίες» είναι το σχόλιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου που ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του μετά τη διαγραφή του από το κόμμα. Με τον τρόπο αυτό απαντά στο «τζάμπα μάγκες» του Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα προχωρά και ένα βήμα πιο πέρα, τονίζοντας πως «διαφωνήσαμε πολιτικά. Τόσο απλά. Και τόσο σοβαρά συγχρόνως».
Για τις Βρυξέλλες «πέταξε» το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Λουκάς Παπαδήμος. 

Ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί να βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων με τους αξιωματούχους, που θα συμμετέχουν λίγες ώρες αργότερα στο Eurogroup. 
Στις 20 Φεβρουαρίου
 
1822: Η Ναυμαχία των Πατρών. Ελληνικός στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο μετέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία, καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή.

1895: Γίνεται η πρώτη κίνηση για τη δημιουργία ομοσπονδίας αθλητικών σωματείων από τον Παναχαϊκό ΓΣ, τον Εθνικό ΓΣ, τον Πανελλήνιο ΓΣ, τον ΓΕ Πάτρας και τον Παναιτωλικό, που υπογράφουν κοινή δήλωση για σύσταση συνδέσμου με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους.
"OZZY & FRIENDS" στο Rockwave Festival

Οι Black Sabbath ανακοίνωσαν μέσω της επίσημης σελίδας τους στο facebook ότι πήραν την απόφαση να ακυρώσουν την ευρωπαϊκή τους περιοδεία με την original σύνθεσή τους και θα εμφανιστούν μόνο στο Download Festival, στην Αγγλία, στις 10 Ιουνίου.

Λόγω της κατάστασης της υγείας του Tony Iommi, που δίνει μάχη με τον καρκίνο, η επανένωση του αρχικού σχήματος των Black Sabbath δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.
Το βίντεο που ακολουθεί μας δείχνει πώς μετράμε την ταχύτητα του φωτός χρησιμοποιώντας έναν φούρνο μικροκυμάτων, έναν χάρακα και μια σοκολάτα!

Αρχικά τοποθετείται η σοκολάτα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων…. Με το που αρχίζει να λιώνει σε κάποια σημεία της, την βγάζουμε έξω.