follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Σε περίπου έξι μήνες θα διαπιστώσουμε τι πραγματικά είναι αλήθεια και τι μύθος, σε ένα κρίσιμο ζήτημα για το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της χώρας
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων ο ΕΟΤ παραχωρεί 83 ακίνητα σε 56 δήμους χωρίς αντάλλαγμα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο δήμος Ρόδου, στον οποίο παραχωρούνται 6 ακίνητα. Ακολουθούν ο δήμος Κεφαλονιάς με 4 ακίνητα, οι δήμοι Χανίων, Βόλου, Ναυπακτίας καιΛιβαδειάς με 3 ακίνητα, οι δήμοι Αριστοτέλη, Σκοπέλου, Ναυπλίου, Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων, Ζακύνθου, Σάμου, Πλατανιά, Λαυρεωτικής, Αχαρνών και Χαϊδαρίου με 2 ακίνητα.
Τρεις ταινίες και μια σειρά που διεκδικούν επάξια τα χρυσά βατόμουρα του πόκερ!

Aρκετές φορές, οι δημιουργοί μιας ταινίας, προσπαθούν να σκηνοθετήσουν δραματικές κορυφώσεις και εντυπωσιακές σκηνές που σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό.
Ανακαλύφθηκε Αγία Γραφή 1.500 ετών.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ερτογρούλ Γκουνάι, επιβεβαίωσε ότι ανακαλύφθηκε αρχαία Αγία Γραφή, ηλικίας 1.500 ετών.

Είναι γραμμένη στη μητρική γλώσσα του Ιησού Χριστού, στην αραμαϊκή.
Επιπλέον, μεταρρυθμίσεις ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές της σύμφωνα με τους Financial Times προκειμένου η Αθήνα να... λάβει το δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι ευρωπαϊκές χώρες ζητούν 38 συγκεκριμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στις δαπάνες και στο μισθολογικό. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει στην κατοχή της έγγραφα, όπου παρουσιάζεται ένα ολόκληρο σχέδιο με επιπλέον μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη διαχείριση της χώρας από την κυβέρνηση στα επόμενα δύο χρόνια.
Ως εκ τούτου τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους και η λήψη... αυξημένων μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Η κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους θα απαγορεύεται για το ρεύμα εξόδου, το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.
Ποια δικαιολογητικά θα ζητά ο έφορος για να πει το «ναι»

Δύο μόλις μέρες  ή ελάχιστες «εργάσιμες» ώρες θα έχουν στη διάθεσή τους οι περίπου 900.000 οφειλέτες του δημοσίου για  να προλάβουν να ζητήσουν να υπαχθούν στην πιο ευνοϊκή ρύθμιση χρεών  που –τυπικά τουλάχιστον- ξεκινά την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και λήγει... την επόμενη μέρα, στις 29 Φεβρουαρίου.  
Ο Β.Αργύρης υποστηρίζει ότι η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε νωρίς

«Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης έγινε πρόωρα πριν ελεγχθεί ενδελεχώς», δήλωσε ο Βαγγέλης Αργύρης, για τον «βουλευτή του ενός εκατομμυρίου».
Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας. Το ξεκίνημα της Σαρακοστής γιορτάζεται με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η παραδοσιακή λαγάνα, η ταραμοσαλάτα και οι ελιές.

Μια χαρακτηριστική λέξη που χρησιμοποιούμε για την Καθαρά Δευτέρα είναι τα Κούλουμα, τα οποία σηματοδοτούν το τέλος της αποκριάς και αναφέρονται στο παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.
Εάν σας αρέσει η ελευθερία της μοτοσικλέτας αλλά ταυτόχρονα δεν μπορείτε να αποχωριστείτε την άνεση του αυτοκινήτου, αυτό το μοναδικό superbike είναι η τέλεια λύση.Η ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα, που ονομάστηκε C-1, είναι ένας περίτεχνος συνδυασμός αυτοκινήτου και δίκυκλου και αναμένεται να χτυπήσει τους δρόμους στα τέλη του επόμενου έτους.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Michigan έχουν ανακαλύψει κάτι εκπληκτικό στο διάστημα. Μετά την ανάλυση δορυφορικών εικόνων ανακάλυψαν μια αστρική μαύρη τρύπα με τον ταχύτερο άνεμο που έχει μετρηθεί ποτέ από μια παρόμοια μαύρη τρύπα.
Το «σ’ αγαπώ» δεν είναι μόνο προνόμιο των θεωρητικών επιστημών σε αυτό τον κόσμο, δηλαδή δεν είναι μόνο οι λέξεις που μπορούν να αποδώσουν αυτό το δυνατό συναίσθημα! Οι μαθηματικοί ανακάλυψαν έναν έξυπνο τρόπο για να λένε «σ άγαπώ» βάσει της δικής τους…

θετικής νοοτροπίας.
Το Tobermory είναι μια μαγευτική περιοχή στο Οντάριο του Καναδά, που γίνεται πόλος έλξης πολλών επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, εξαιτίας του φυσικού τοπίου και των κρυστάλλινων νερών της λίμνης Huron και του Κόλπου Georgian που την περιβάλλει.

Πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό για φυσιοδίφες, πεζοπόρους αλλά και λάτρεις της φύσης – μια «γιορτή για τα μάτια», όπως λένε χαρακτηριστικά οι ντόπιοι για τον τόπο τους. Ειδικότερα, μάλιστα, για τους δύτες το Tobermory θεωρείται… παράδεισος! Για ποιο λόγο;
Έντονα αντέδρασε η Αθήνα -με σκληρή επιστολή του Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα – σε σχόλιο της αγγλόφωνης τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Daily News στην πρώτη της σελίδα της 22ας Φεβρουαρίου για τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.
Σύντομα οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έχουν την ευκαιρία περιήγησης στο Διαδίκτυο μέσω των smartphones κινητών τους ή των υπολογιστών τους, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει δίκτυο wi-fi στα τρένα που πραγματοποιούν το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας θα απευθύνει τη Δευτέρα η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, καθώς διογκώνεται το κίνημα των βουλευτών της που δεν προτίθενται να το υπερψηφίσουν την ημέρα εκείνη στη Βουλή, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
Στον απόηχο της καταστροφής της Φουκουσίμα, και μέσα σε ένα κλίμα γενικής δυσπιστίας όσον αφορά τα στοιχεία της ραδιενεργού ακτινοβολίας που ανακοινώνονται από την ιαπωνική κυβέρνηση, πολλοί ιάπωνες αναζήτησαν μετρητές ραδιενέργειας έτσι ώστε να έχουν άμεση αντίληψη του κινδύνου που διατρέχουν. Μάλιστα για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε η διαδικτυακή υπηρεσία που ονομάζεται pachube.
Μετά τη φοροκαταιγίδα των τελευταίων ετών και το χαράτσι, έρχεται η… αυτοτελής φορολόγηση ενοικίων.

Το μέτρο περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών (ενοποίηση φόρων στα ακίνητα, φορολογία επιχειρήσεων, αναπροσαρμογή κόστους εκκίνησης κ.α.) που προωθεί η επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των μουσείων ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού με πρώτο τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, η οποία έχει ως εντολή την... άμεση υποβολή προτάσεων για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, καθώς και για την περαιτέρω αξιολόγηση των κινδύνων προς τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Σήμερα η λίστα στη Βουλή, όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Τα ονόματα όλων όσων έβγαλα λεφτά στο εξωτερικό το 2011 θα δώσει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο οικονομικών, ενώ όπως αποκάλυψε ο Ευ. Βενιζέλος μέσα στη λίστα υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους.
Εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας για τους κωφάλαλους

Μια ομάδα μηχανικών, από το πανεπιστήμιο Columbia της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν αναπτύξει ένα ζευγάρι γάντια που μπορούν να διαβάζουν χειρονομίες και να τις μετατρέπουν σε ομιλία και τραγούδι, προσφέροντας δυνητικά σε κωφούς ανθρώπους έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας.
Κατά τη δεκαετία του '90 η Microsoft αποτελούσε τον «μπαμπούλα» των εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής. Οι πάντες την κατηγορούσαν για τα πάντα. Αυτόν το ρόλο τoν έχει πάρει τώρα η Google καθώς όλοι στρέφονται εναντίον της και προσπαθούν να δείξουν πόσο καλύτερα είναι τα προϊόντα τους από τα δικά της.
Στο ΥΠΟΙΚ πιστεύουν ότι οι εμπορικές τιμές τους αντέχουν

Αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων προετοιμάζουν στο υπουργείο Οικονομικών καθώς θεωρούν πως, παρά την κρίση, οι εμπορικές τιμές τους αντέχουν σε μεγάλο βαθμό και, σε πολλές περιπτώσεις, παραμένουν υψηλότερες από τις τιμές της Εφορίας.
Με 97,6 δισεκατομμύρια δολάρια ρευστό αποθεματικό στα ταμεία της, την μετοχή της να καλπάζει και τις πωλήσεις της να εκτινάσσονται ολοένα σε υψηλότερα ρεκόρ, ο κολοσσός της Σίλικον Βάλεϊ, η κραταιά Apple αντιμετωπίζει ένα «πρόβλημα»: Πώς να χρησιμοποιήσει τα τεράστια αποθεματικά της, τα δισεκατομμύρια δολαρίων που υπάρχουν στα ταμεία και τα οποία, κατά την εκτίμηση του ίδιου του Διευθύνοντα Συμβούλου της Tim Cook, «είναι κατά πολύ περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται για να λειτουργήσει και να επεκταθεί η εταιρεία»!
Ανακαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Hubble της NASA και εξαρχής φάνηκε ότι δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο πλανήτη. Όπως επιβεβαιώνουν σήμερα οι επιστήμονες που τον μελέτησαν, ο εξωπλανήτης GJ 1214b αποτελεί κατηγορία από μόνος του: είναι ένας υδάτινος κόσμος, μεγαλύτερος από τη Γη και μικρότερος από τον Ουρανό, ο οποίος περιβάλλεται από μια πυκνή ατμόσφαιρα υγρού ατμού.
Γεγονότα

532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου. 


1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο.
Προβλέψεις για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο, που ορίζει ότι μέχρι τέλος Μαρτίου 2012 πρέπει να υποβληθεί σχέδιο ανάπτυξης της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Φωτογραφίες των νέων συρμών του Μετρό. Πηγή: Νικόλαος Σμπαρούνης
Μια εκπληκτική ανακάλυψη έκανε ομάδα ερευνητών στη Βόρεια Κίνα. Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα τροπικό δάσος που υπήρχε πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια και το οποίο θάφτηκε κάτω από τέφρα μετά από ηφαιστειακή έκρηξη. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για την «κινεζική Πομπηία».

Το απολιθωμένο δάσος:
Ο ΕΦΕΤ με αφορμή τις ημέρες της Σαρακοστής δίνει χρήσιμες συμβουλές στους καταναλωτές ώστε να επιλέξουν με σωστά κριτήρια τα Σαρακοστιανά τρόφιμα και να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.
Μια ομάδα επιστημόνων στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει το μικρότερο τρανζίστορ στον κόσμο. Η συσκευή αποτελείται ουσιαστικά από ένα μόνο άτομο. Το επίτευγμα αποδεικνύει ότι ο νόμος του Moore μπορεί να παρακαμφθεί.
Ακόμα μία έρευνα η οποία είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη έρχεται να βάλει τέλος στο μύθο περί "τεμπέλικου" ευρωπαϊκού Νότου, που κατά καιρούς έχει δηλώσει υπέρμαχη η Γερμανία. Η έρευνα ανήκει στο ΟΟΣΑ και για μία πολλοστή φορά έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Ο Alex Rawlings είναι μόλις 20 ετών, η μητέρα του είναι ελληνικής καταγωγής και ο νεαρός κέρδισε στον εθνικό διαγωνισμό του πιο πολύγλωσσου ατόμου στην Βρετανία.

Ο νεαρός φοιτητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που μιλά με περηφάνια για την καταγωγή του από την πλευρά της μητέρας του, μιλάει συνολικά 11 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά, ολλανδικά, αφρικανικά, γαλλικά, εβραϊκά, ιταλικά και καταλανικά.
Εξωτικά υλικά όπως «θερμός πάγος» βρίσκονται στην επιφάνεια του

Στο συμπέρασμα ότι ο εξωπλανήτης GJ 1214b, που είχε ανακαλυφθεί στα τέλη του 2010, διαθέτει πλούσια κοιτάσματα νερού και περιβάλλεται από ένα παχύ στρώμα ατμόσφαιρας, κατέληξαν οι επιστήμονες.
Άσχημα νέα για όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν.

Μία νέα αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο αντιδρά ο οργανισμός στη δίαιτα αποκαλύπτει πως είναι δύο φορές πιο δύσκολο απ’ ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι ειδικοί να αποβάλλει κανείς το περιττό λίπος. Επιπλέον, είναι...
Ναι.. θα νομίζετε πως η εικόνα που θα δείτε στη συνέχεια κινείται..

Παρόλα αυτά πρόκειται για οφθαλμαπάτη, καθώς η εικόνα είναι στατική τύπου jpeg. Πολύ πετυχημένο.. δείτε και μόνοι σας..
Πολύ ωραίο το post ενός 9gagger που περιλαμβάνει μερικές από τις ανεξάντλητες ομορφιές του σύμπαντος. Νεφελώματα, γαλαξίες και αστερισμοί-στολίδια όλα μαζεμένα προς τέρψη των ματιών μας!
Η εκπομπή Nightline του ABC παρουσίασε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες στα εργοστάσια της Apple..

Μια ανακεφαλαίωση των θεμάτων που καλύφθηκαν και των απαντήσεων που δόθηκαν:

- Για να φτιαχτεί ένα iPhone χρειάζονται
Τον γρίφο αυτόν είχε βάλει η Microsoft σε μερικούς υποψηφίους υπάλληλους…

Για να περάσεις το τεστ έπρεπε να τον λύσεις σε 5 λεπτα. Είναι 4 άτομα ( A,B,C,D) που έχουν αργήσει σε ενα πάρτι και πρέπει να περάσουν σε 17 λεπτα μια γέφυρα. Είναι σκοτεινά και έχουν ενα φακό.
Ένα από τα πιο ακριβά και σπουδαία projects όλων των εποχών, την κατασκευή ενός διαστημικού ανελκυστήρα, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία Obayashi Corp. Ο ανελκυστήρας θα μεταφέρει τους επιβάτες 36.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας θα είναι έτοιμος για χρήση μέχρι το 2050!
Του Κων/νου Ρομποτή

Σκληρά ανταλλάγματα, παρατεταμένη λιτότητα, νέες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες, ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα εφαρμογής και εντατική επιτήρηση κρύβονται στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, η οποία ανακοινώθηκε στο Eurogroup.
Τουλάχιστον είκοσι βουλευτές, αναπληρωτές υφυπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για να συζητήσουν τα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και να εξετάσουν εάν θα τηρήσουν κοινή στάση ως προς την επιλογή του υποψηφίου.
Την κωμικοτραγική πλευρά της copy-paste δημοσιογραφίας αποκάλυψε η εφημερίδα «Lifo», σκαρώνοντας μια καλοστημένη, αλλά και ξεκαρδιστική, φάρσα στο site του Νίκου Χατζηνικολάου enikos.gr.
Ας συνοδεύσουμε αυτή την αστεία, τραγελαφική εικόνα με ένα επίκαιρο αποκριάτικο ανέκδοτο:


Τι θα ντυθεί το ΠΑΣΟΚ τις απόκριες;...
Μετά τα Grammys, η 23χρονη τραγουδίστρια από τη Βρετανία Adele “σάρωσε” και τα Brit Awards, κερδίζοντας το βραβείο... “Άλμπουμ της Χρονιάς” αλλά και το βραβείο “Καλύτερης τραγουδίστριας”.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει τα βραβεία της, δεν κατάφερε να κρύψει τη μεγάλη της συγκίνηση, λέγοντας πως νιώθει ξεχωριστά, χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου.
Μια νέα μέθοδος για την οξείδωση του γραφενίου θα μπορούσε να επιτρέψει στο μέλλον την αντικατάσταση του πυριτίου που χρησιμοποιείται στα τσιπ από αυτή την παράξενη μορφή άνθρακα.
Οι λάτρεις του Star Wars σίγουρα θα το θυμούνται. Ο λόγος για το Death Star. Το απόλυτο υπερόπλο της αυτοκρατορίας το οποίο μπορούσε να καταστρέφει ολόκληρους πλανήτες. Θα μπορούσαμε άραγε να φτιάξουμε κι εμείς κάτι αντίστοιχο; Φυσικά απαντούν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Lehigh. Απλώς θα μας κόστιζε λίγο παραπάνω.
Αύριο ή το αργότερο στις 8 Μαρτίου και ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση των Κανόνων Συλλογικής Δράσης στα ελληνικά ομόλογα αναμένεται να ξεκινήσουν οι υποβαθμίσεις της αξιολόγησης της Ελλάδας από τους οίκους Standard and Poor’s, Fitch Ratings και Moody’s.
Όταν σε μια φωτογραφία, συνδυάζεται η εικόνα ενός ηφαιστείου και του Βόρειου Σέλας, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να μαγεύει (Pics)

Δύο από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, με ένα κλικ της φωτογραφικής μηχανής.


Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αποτέλεσμα του Βόρειου Σέλας και μια έκρηξης ενός ηφαιστείου.
Δε θα γίνονται δεκτά πλέον τα πάσο για δωρεάν μετακινήσεις για τα άτομα με αναπηρίες και τους απόρους, συμβεβλημένους με την Πρόνοια, από την 1η Μαρτίου, στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ θα επιβάλλονται και πρόστιμα σε όσους δεν έχουν εισιτήριο.