follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Πρωταγωνιστής στο πετυχημένο καφέ της χαράς, ο λατρεμένος καφετζής του χωριού Βαγγέλης Φατσέας και οι αξέχαστες ατάκες του!

Μερικά μόνο απο όλα τα μαργαριτάρια που ξεστόμισε είναι τα εξής: 

Η Σταυρούλα εγκατέλειψε τη συζυγική μας αστεία

Έχω πολλά λεφτά, είμαι μεθυστάνας..
Γράφει ο Παλιός

Της πουτ..νας γίνεται στην ΕΡΤ για τις αποφάσεις που παίρνει αυτή την ώρα το ΔΣ που συνεδριάζει (17:30) με επικεφαλής Ταγματάρχη και Στεφάνου. Mε την 1033 ημερήσια διάταξη θα πάρει 18 αποφάσεις. Μεταξύ αυτών, εγκρίσεις παραγωγών, αγορά...
Με απορία, σύγχυση και ειρωνεία είχαν υποδεχθεί οι αναλυτές της Stratfor την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου, στις 31 Οκτωβρίου ότι θα έκανε δημοψήφισμα για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, της 26ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αστεροειδής AG5, ο οποίος έχει διάμετρο περίπου 150 μέτρων, έχει πιθανότητες 1 προς 625 να συγκρουστεί με τη Γη είτε στις 5 Φεβρουαρίου, ή στις 2 Ιουνίου του 2040.
Τη σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης πυροδότησε η διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία εισήχθη στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τα εκκρεμή ζητήματα στον Τομέα της Υγείας.
Κλειστές  παραμένουν οι «κάνουλες» της χρηματοδότησης από  τις   τράπεζες σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ,καθώς ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα μειώθηκε σε -3,3% τον Ιανουάριο του 2012 (Δεκέμβριος 2011: -3,1%).
Νέα στοιχεία για το ρόλο του ενζύμου τελομεράση στη διαδικασία της γήρανσης θα μπορούσαν να προκύψουν από ασεξουαλικά σκουλήκια που μπορούν να διαιρούνται επ΄αόριστον, σε ένα είδος αθανασίας. Ερευνητές στη Βρετανία αναφέρουν ότι τα «αθάνατα» σκουλήκια αυξάνουν τα επίπεδα της τελομεράσης ώστε να διατηρούν σταθερό το μήκος των τελομερών -προστατευτικών δομών στις άκρες των χρωμοσωμάτων οι οποίες κονταίνουν κάθε φορά που διαιρείται ένα κύτταρο.
Αναλυτική λίστα όσων έχουν μεικτές αποδοχές άνω των 5.000 ευρώ μηνιαίως και κατέχουν θέση δημόσιου λειτουργού ή εργάζονται στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δημοσιοποίησε ο Φίλιππος Σαχινίδης.
Απίστευτη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας έκανε εχτές ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung». Για να δείτε δηλαδή πόσο υπολογίζουν την ελληνική «Δημοκρατία» και τον ελληνικό λαό οι ευρωπαίοι «σύμμαχοί» μας.
Μια νέα έκδοση κακόβουλου λογισμικού, εκμεταλλεύεται ευπάθειες Java στους υπολογιστές της Apple με σκοπό την κλοπή ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης από online αγορές, banking και πιστωτικές κάρτες.
Το εκπαιδευτικό σύστημα στη Νότια Κορέα είναι σκληρό, ο ανταγωνισμός για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο μεγάλος ώστε την ημέρα των εξετάσεων παραλύει η ζωή στη χώρα για να μην αποσπάσει κανένας και τίποτε την προσοχή των παιδιών. Ολα αυτά δεν εμπόδισαν 3.000 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Μπάεκσοεκ να συγκεντρωθούν σε ένα χειμερινό θέρετρο για να σχηματίσουν μια τεράστια σταγόνα αίματος.
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 16 κατηγορούμενοι στην πρώτη δίκη για αγορά μη δομημένων ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία, την περίοδο 2001 έως και 2007.
Μια πρόσφατη Σινο-Αμερικανική μελέτη δείχνει ότι υπάρχει κατευθείαν σύνδεση μεταξύ του πάγου που λιώνει αργά μα σταθερά στην Αρκτική και των πολικών θερμοκρασιών που βιώνει τα τελευταία χρόνια τόσο η Ευρώπη όσο και η Αμερική με την Κίνα.











Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε σήμερα αίτηση την οποία υπογράφουν περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι με το αίτημα να εμποδίσει τη διεθνή Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA).
Γεγονότα

1288: Ξεκίνημα ενός εθίμου στη Σκωτία. Η 29η Φεβρουαρίου καθιερώνεται ως η μόνη μέρα που μία γυναίκα μπορεί να προτείνει γάμο σε έναν άνδρα. Αν αυτός αρνηθεί, καλείται να πληρώσει πρόστιμο.
Πρωτοπορεί η Βόρεια Ελλάδα

«Γέφυρες ζωής» για 4235 ασθενείς αποτέλεσαν στη διάρκεια των- κατά μέσο όρο- 25 χρόνων της λειτουργίας τους οι Μονάδες Μεταμοσχεύσεων των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Χαμός με την αποκάλυψη στη Βουλή

Ένας πραγματικός χαμός έχει ακολουθήσει την αποκάλυψη ότι το ένα εκατομμύριο – δολάρια και όχι ευρώ, τελικά – δεν είχαν βγει στο εξωτερικό από κάποιον βουλευτή, αλλά με έμβασμα από τον σύζυγο της κας Ντόρας Μπακογιάννη, επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο!
Η ημέρα κλείδωσε, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και το νέο iPad 3 θα είναι γεγονός. Η Apple προσκαλεί κόσμο στο San Francisco για την παρουσίαση του iPad 3 με το σχόλιο

    We have something you really have to see. And touch.
του Γιώργου Κοφινάκου

Πως μπορούν να εκφρασθούν οι αγανακτισμένοι πολίτες; 

Πως μπορούμε να τους μαυρίσουμε επιλέγοντας την λευκή ψήφο;

Τι συμβαίνει όταν το 50% + 1 του εκλογικού σώματος ψηφίσει λευκό;
Δεν έχει περάσει πολύ ώρα από το ντόρο που έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο σύζυγος της Ντόρας, Ισίδωρος Κούβελος...επένδυσε ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα το μήνυμα έγραφε...
Δείτε το βίντεο:


Τελικά για αυτούς τα πάντα είναι αριθμοί. Ακόμα και αν οι αποφάσεις που θα πάρουν μπορεί να οδηγήσουν εκατομμύρια κόσμου στην ανέχεια...
«Θα σεβόμασταν ενδεχόμενη απόφαση μίας χώρας για έξοδο από την ευρωζώνη»

«Όποιος είναι στην ΟΝΕ, είναι στην ΟΝΕ. Αν κάποιο κράτος- μέλος αποφάσιζε να φύγει, η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζονται σε αρχές όπως η ελευθερία, το κράτος δικαίου και η αποφυγή διακρίσεων και στη βάση αυτή,
Απίστευτο και όμως αληθινό! Μία γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά! Και μάλιστα όλα είναι καλά στην υγεία τους όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.
Ο ορισμός της επιτυχημένης φωτογραφίας Όταν το φλας αστράφτει την κατάλληλη στιγμή, οι φωτογραφίες γίνονται εντυπωσιακές και κάποιες φορές ξεκαρδιστικές!…
Τουλάχιστον 1000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο τον τελευταίο χρόνο στον Βόλο με συνέπεια 4000 ανέργους περίπου... μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται μείωση στον αριθμό των επιχειρήσεων που θα φτάσει το 25%, μεγάλο πλήγμα στο Εμπορικό και στο τμήμα Υπηρεσιών.
Ο 1ος Νόμος

«Πάντα και αναπόφευκτα ο καθένας από μας υποτιμά τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν». Παραδεχτείτε το....

Η μικρή φούσκα λογικής του μικρόκοσμού μας, που περιλαμβάνει έναν κλειστό κύκλο από συζητήσιμα άτομα κάποιας αντίληψης, κάθε μέρα μικραίνει όλο και περισσότερο.
Η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των 27, ματαιώθηκε, εξαιτίας της απροθυμίας της Γερμανίας να συζητήσει το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, έγινε σήμερα γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.
Η ανθρωπότητα έχει κάνει κάποια βήματα προόδου εντός του ηλιακού μας συστήματος, όσον αφορά τα πιο κοντινά διαστημικά ταξίδια που δεν είναι επανδρωμένα με αστροναύτες, όμως τα μακρινά διαστρικά ταξίδια σε άλλους ήλιους και σε άλλα αστρικά συστήματα, πέρα από το δικό μας, παραμένουν ένα άπιαστο όνειρο και αποκλειστικό πεδίο της επιστημονικής φαντασίας.
Για πρώτη φορά αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει buckyballs, μικρές σφαίρες από άνθρακα, σε στερεά μορφή στο διάστημα πέραν του Γαλαξία μας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας. Τα buckyballs λέγονται και buckminsterfullerines και ονομάστηκαν έτσι προς τιμήν του Αμερικανού αρχιτέκτονα Richard Buckminster Fuller.
Διαφωτιστικό φέρεται να είναι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο σταθμό του μετρό Αιγάλεω, καθώς φαίνεται ότι έχει καταγραφεί ο δράστης της απόπειρας εμπρησμού του συρμού το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδέχεται προσωρινά ως εγγύηση τα ομόλογα που εκδόθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο ή είναι εγγυημένα απ' αυτό.
Οδηγίες για στενή παρακολούθηση της Ελλάδα, η οποία υποδεικνυόταν ως «υποψήφια προς κατάρρευση χώρα της ευρωζώνης» διατυπώνονται σε απόρρητο e-mail της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών Stratfor με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2009, δέκα ολόκληρους μήνες πριν από την απόφαση για την προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό βοήθειας και σχεδόν μισό χρόνο πριν τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Παπανδρέου και Στρος-Καν.
Η εξέλιξη στα σπίρτα. Το συγκεκριμένο σπίρτο με ειδική επένδυση, δε σβήνει!!! Στο βίντεο το σπίρτο δοκιμάζεται κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες. Βάλτε το μέσα σε νερό, σκεπάστε το με χώμα, πατήστε το …το σπίρτο αυτό δεν σβήνει με τίποτα.
"Ψαλίδι" στις απολαβές εκατομμυρίων ιδιωτικών υπαλλήλων

Λίγες μέρες πριν την εφαρμογή του μνημονίου με τις σαρωτικές αλλαγές για τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις , ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς και τη ΓΣΕΕ και τους παρότρυνε να υπογράψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κλαδικές συμβάσεις για να μην μετατραπεί η αγορά σε... ζούγκλα με αυθαίρετες μειώσεις μισθών.
Διαπραγματεύσεις Κουτρουμάνη με τις τράπεζες

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη με στόχο η ρύθμιση να κατατεθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουλή. Η ιδέα είναι πως οι πληρωμές προς τράπεζες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν ένα ποσοστό επί του εισοδήματος του κάθε νοικοκυριού. Ενας κανόνας με βάση τον οποίο θα έπρεπε να έχουν δοθεί τα δάνεια τα προηγούμενα χρόνια.
Ενα οικονομικό υλικό ικανό να παράγει ενέργεια με τη βοήθεια της θερμότητας του σώματος δημιούργησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ, στις ΗΠΑ.Το ύφασμα Power Felt φέρει στην πλέξη του μικροσκοπικούς νανοσωλήνες άνθρακα οι οποίοι παράγουν ενέργεια, μετατρέποντας τη θερμότητα σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Δολοφονική απόπειρα κατά του Ρώσου πρωθυπουργού και προεδρικού υποψηφίου Βλαντίμιρ Πούτιν απέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.
Ηταν μια από τις πιο σύντομες τελετές Οσκαρ των τελευταίων χρόνων. Η 84η τελετή απονομής των όσκαρ στο Kodak Theater, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε η ταινία The Artist αφού εκτός των άλλων πήρε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, και Α Ανδρικού Ρόλου.
Δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη στη χώρα μας το γεγονός, ότι το Σύνταγμα κάνει λόγο για την ελεύθερη βούληση των εκπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο. Εντελώς αντιδημοκρατικά, ο βουλευτής εκχωρεί τη βούλησή του στον αρχηγό του κόμματος και απλώς εκτελεί τις αποφάσεις εκείνου. Σε περίπτωση διαφωνίας του αποπέμπεται από το κόμμα.
Στις έξι το απόγευμα καλούνται οι Γερμανοί Βουλευτές να ψηφίσουν “ναι” ή όχι” στη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα την ώρα που οι πιέσεις συνεχίζονται τόσο από τα γερμανικά ΜΜΕ όσο και από πολίτες προς την κατεύθυνση του “όχι”.
Η οικονομική κατάσταση των κομμάτων θεωρείται αθλία. Και μάλλον όπως λένε πολλά κομματικά στελέχη ο όρος είναι επιεικής! Η κρίση έχει πλέον φέρει τους κομματικούς μηχανισμούς στα όρια της εξαθλίωσης και οι γνωστές πολυτέλειες ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.
Ο «δούρειος ίππος» του Σαμαρά για να μπορέσει να κυβερνήσει ή μήπως κάποιος που βρήκε την ευκαιρία να μπει στο «φως»;

Μήπως ο Καμμένος αποτελεί μία επιλεγμένη από την διαπλοκή έλευση – τοποθέτηση ενός νέου «Καραμανλή», τύπου ’74;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΝΟΣ
Τώρα βγαίνουν και οι ίδιοι και τα παραδέχονται.

Δυστυχώς οι περισσότεροι είναι ακόμη αμετανόητοι...

Ανοιξη του 1962. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται την Κορώνη της Μεσσηνίας

και µένει στο πατρικό σπίτι του φίλου του Δηµήτρη Κουλουριάνου.
Αυθεντική συνταγή με τα μυστικά της γαλλογερμανικής nouvelle cuisine

του Γ. Κιμπουρόπουλου

(Από τη στήλη ΕΝΑΛΛΑΞ, εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς", 18/2/2012)


Υλικά
200 γρ. τεχνοπρωθυπουργό (σε σκόνη, για να μη σας παιδέψει στο τρίψιμο)
Ενεργοποιημένος ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα μέσα σε συρμό του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω.
Μπορεί ο ανοιχτός κώδικας να θεωρείται ό,τι ασφαλέστερο στον κόσμο της πληροφορικής δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει για το Android. Παρά τις προσπάθειες της Google ή μάλλον λόγω της έλλειψης επαρκούς ενδιαφέροντος από την πλευρά της, συνεχώς παρουσιάζονται δείγματα κακόβουλου λογισμικού.
Εκατομμύρια πλανήτες που εκδιώχθηκαν από τα μητρικά τους άστρα φαίνεται υιοθετούνται τελικά από ξένα άστρα, εκτιμά μια νέα μελέτη βασισμένη σε υπολογιστικά μοντέλα. Οι ερευνητές δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο να έχει υιοθετήσει και ο Ήλιος μας ένα τέτοιο σώμα, το οποίο όμως θα παρέμενε αόρατο πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα.
Σε περίπου έξι μήνες θα διαπιστώσουμε τι πραγματικά είναι αλήθεια και τι μύθος, σε ένα κρίσιμο ζήτημα για το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της χώρας
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων ο ΕΟΤ παραχωρεί 83 ακίνητα σε 56 δήμους χωρίς αντάλλαγμα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο δήμος Ρόδου, στον οποίο παραχωρούνται 6 ακίνητα. Ακολουθούν ο δήμος Κεφαλονιάς με 4 ακίνητα, οι δήμοι Χανίων, Βόλου, Ναυπακτίας καιΛιβαδειάς με 3 ακίνητα, οι δήμοι Αριστοτέλη, Σκοπέλου, Ναυπλίου, Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων, Ζακύνθου, Σάμου, Πλατανιά, Λαυρεωτικής, Αχαρνών και Χαϊδαρίου με 2 ακίνητα.
Τρεις ταινίες και μια σειρά που διεκδικούν επάξια τα χρυσά βατόμουρα του πόκερ!

Aρκετές φορές, οι δημιουργοί μιας ταινίας, προσπαθούν να σκηνοθετήσουν δραματικές κορυφώσεις και εντυπωσιακές σκηνές που σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό.