follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Στις μέρες μας, πολλοί φορείς είτε πρόνοιας περιβάλλοντος, είτε άλλου αντικειμένου ευαισθητοποιούνται γύρω από το θέμα σεβασμού προς νερό και αποφυγής της μόλυνσης και σπατάλης του. Υπάρχουν μάλιστα ανάλογα διαφημιστικά και δημοσιεύσεις που κατά καιρούς μας υπενθυμίζουv πως το δεδομένο για εμάς αυτό αγαθό λείπει σε αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο και για αυτό θα έπρεπε να κάνουμε ορθή χρήση του.

Δράττομαι της ευκαιρίας και παραθέτω και ένα ανάλογο ανέκδοτο
Με το 64% των γυναικών να τον… υπαινίσσονται συχνά, φτάσαμε να διαβάζουμε τα σημάδια. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό το 64%; Παραπάνω από τις μισές γυναίκες που έχουν επισκεφτεί το κρεβάτι σου έχουν παίξει το θεατράκι τους! 


Τσούζει ε; Κι όλα τα μουγκρητά, βογγητά και οι επικλήσεις στον θεό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά πειστικοί τρόποι για να τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα τη δουλειά σου. Ναι, τη δική σου δουλειά…
Με αριθμό ρεκόρ συμμετοχών που ξεπέρασαν τις 45.000 ψήφους μόλις σε λίγα 24ώρα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η πρώτη μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση. Ειδικότερα, στην μέτρηση ψήφισαν 46.206 αναγνώστες του πιο δημοφιλούς blog της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Υπάρχουν κάποια καθημερινά πράγματα, μερικές μικρές συνήθειες στις οποίες όλοι έχουμε υποκύψει, αλλά είναι τόσο ασήμαντες –ως και ντροπιαστικές- που τις κρατάμε για τον εαυτό μας και δεν τις αναφέρουμε ποτέ. Κι όμως, μην το αρνηθείτε, θα βρείτε πολλές κοινές εμπειρίες και σίγουρα θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε κάποια από τις κάτω περιστάσεις...
Μία επισκόπηση από Αμερικανούς ερευνητές πάνω σε επτά συνηθισμένες ιατρικές πεποιθήσεις έδειξαν πως δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μύθοι..

Κάποιες από αυτές είναι εντελώς αναληθείς, ενώ άλλες δεν έχουν επαρκή αποδεικτικό υλικό σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Ιντιάνα.
Πολιτική και διαφθορά πάνε κάποιες φορές χέρι-χέρι, εδώ όμως τα πράγματα ξεφεύγουν.Σκάνδαλα και σκανδαλάκια θα βρεις πολλά, τέτοια νούμερα όμως πουθενά! Οι παρακάτω «πουλημένοι» πολιτικοί κάνουν λοιπόν τους μιμητές τους να μοιάζουν απλές οδοντόκρεμες...
Η καταγωγή του φυτού είναι από τα τροπικά δάση της Σουμάτρα και χρειάζεται υγρό κλίμα για να ευδοκιμήσει, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 6 μέτρα ύψος.
Ρεπορτάζ : Χρήστος Τελίδης

(από το Έθνος)

Διαστάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα παίρνει το κίνημα για την εξασφάλιση συνθηκών που θα επιτρέψουν τη διάθεση στην αγορά φθηνών τροφίμων. Ομάδες εθελοντών αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, οι οποίοι επιβαρύνουν υπέρμετρα
Ρεπορτάζ : Γιώργος Λιάλιος
(από την Καθημερινή)

Κάθε οικοδομικός κανονισμός ακολουθεί την εποχή του, υποστήριξε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με την έννοια αυτή το σχέδιο του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού που παρουσιάστηκε χθες εξυπηρετεί την
Πριν μερικά χρόνια, ο επιτραπέζιος υπολογιστής φάνταζε ως ένα υπέρβαρο και περίπλοκο τεχνολογικό μηχάνημα, ριζωμένο στο γραφείο μας. Σήμερα, ένας υπολογιστής χωράει… στη τσέπη μας!
Φορτικά πίεζαν επί της ουσίας γέτες οι οποίοι συμμετείχαν στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής της G20 στις Κάννες. Τι ζητούσαν επιτακτικά; Να φύγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.Όλο αυτό έγινε γνωστό δια στόματος Κριστίν Λαγκάρντ, μέσω συνέντευξής της σε αμερικανικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό.
Όταν η ταχύτητα κλείστρου είναι πολύ μικρή..

Πραγματικά αριστουργηματικές λήψεις προκύπτουν που ανάγουν τη φωτογραφία σε τέχνη
Πρωταγωνιστής στο πετυχημένο καφέ της χαράς, ο λατρεμένος καφετζής του χωριού Βαγγέλης Φατσέας και οι αξέχαστες ατάκες του!

Μερικά μόνο απο όλα τα μαργαριτάρια που ξεστόμισε είναι τα εξής: 

Η Σταυρούλα εγκατέλειψε τη συζυγική μας αστεία

Έχω πολλά λεφτά, είμαι μεθυστάνας..
Γράφει ο Παλιός

Της πουτ..νας γίνεται στην ΕΡΤ για τις αποφάσεις που παίρνει αυτή την ώρα το ΔΣ που συνεδριάζει (17:30) με επικεφαλής Ταγματάρχη και Στεφάνου. Mε την 1033 ημερήσια διάταξη θα πάρει 18 αποφάσεις. Μεταξύ αυτών, εγκρίσεις παραγωγών, αγορά...
Με απορία, σύγχυση και ειρωνεία είχαν υποδεχθεί οι αναλυτές της Stratfor την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου, στις 31 Οκτωβρίου ότι θα έκανε δημοψήφισμα για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, της 26ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αστεροειδής AG5, ο οποίος έχει διάμετρο περίπου 150 μέτρων, έχει πιθανότητες 1 προς 625 να συγκρουστεί με τη Γη είτε στις 5 Φεβρουαρίου, ή στις 2 Ιουνίου του 2040.
Τη σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης πυροδότησε η διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία εισήχθη στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τα εκκρεμή ζητήματα στον Τομέα της Υγείας.
Κλειστές  παραμένουν οι «κάνουλες» της χρηματοδότησης από  τις   τράπεζες σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ,καθώς ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα μειώθηκε σε -3,3% τον Ιανουάριο του 2012 (Δεκέμβριος 2011: -3,1%).
Νέα στοιχεία για το ρόλο του ενζύμου τελομεράση στη διαδικασία της γήρανσης θα μπορούσαν να προκύψουν από ασεξουαλικά σκουλήκια που μπορούν να διαιρούνται επ΄αόριστον, σε ένα είδος αθανασίας. Ερευνητές στη Βρετανία αναφέρουν ότι τα «αθάνατα» σκουλήκια αυξάνουν τα επίπεδα της τελομεράσης ώστε να διατηρούν σταθερό το μήκος των τελομερών -προστατευτικών δομών στις άκρες των χρωμοσωμάτων οι οποίες κονταίνουν κάθε φορά που διαιρείται ένα κύτταρο.
Αναλυτική λίστα όσων έχουν μεικτές αποδοχές άνω των 5.000 ευρώ μηνιαίως και κατέχουν θέση δημόσιου λειτουργού ή εργάζονται στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δημοσιοποίησε ο Φίλιππος Σαχινίδης.
Απίστευτη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας έκανε εχτές ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung». Για να δείτε δηλαδή πόσο υπολογίζουν την ελληνική «Δημοκρατία» και τον ελληνικό λαό οι ευρωπαίοι «σύμμαχοί» μας.
Μια νέα έκδοση κακόβουλου λογισμικού, εκμεταλλεύεται ευπάθειες Java στους υπολογιστές της Apple με σκοπό την κλοπή ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης από online αγορές, banking και πιστωτικές κάρτες.
Το εκπαιδευτικό σύστημα στη Νότια Κορέα είναι σκληρό, ο ανταγωνισμός για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο μεγάλος ώστε την ημέρα των εξετάσεων παραλύει η ζωή στη χώρα για να μην αποσπάσει κανένας και τίποτε την προσοχή των παιδιών. Ολα αυτά δεν εμπόδισαν 3.000 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Μπάεκσοεκ να συγκεντρωθούν σε ένα χειμερινό θέρετρο για να σχηματίσουν μια τεράστια σταγόνα αίματος.
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 16 κατηγορούμενοι στην πρώτη δίκη για αγορά μη δομημένων ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία, την περίοδο 2001 έως και 2007.
Μια πρόσφατη Σινο-Αμερικανική μελέτη δείχνει ότι υπάρχει κατευθείαν σύνδεση μεταξύ του πάγου που λιώνει αργά μα σταθερά στην Αρκτική και των πολικών θερμοκρασιών που βιώνει τα τελευταία χρόνια τόσο η Ευρώπη όσο και η Αμερική με την Κίνα.











Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε σήμερα αίτηση την οποία υπογράφουν περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι με το αίτημα να εμποδίσει τη διεθνή Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA).
Γεγονότα

1288: Ξεκίνημα ενός εθίμου στη Σκωτία. Η 29η Φεβρουαρίου καθιερώνεται ως η μόνη μέρα που μία γυναίκα μπορεί να προτείνει γάμο σε έναν άνδρα. Αν αυτός αρνηθεί, καλείται να πληρώσει πρόστιμο.
Πρωτοπορεί η Βόρεια Ελλάδα

«Γέφυρες ζωής» για 4235 ασθενείς αποτέλεσαν στη διάρκεια των- κατά μέσο όρο- 25 χρόνων της λειτουργίας τους οι Μονάδες Μεταμοσχεύσεων των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Χαμός με την αποκάλυψη στη Βουλή

Ένας πραγματικός χαμός έχει ακολουθήσει την αποκάλυψη ότι το ένα εκατομμύριο – δολάρια και όχι ευρώ, τελικά – δεν είχαν βγει στο εξωτερικό από κάποιον βουλευτή, αλλά με έμβασμα από τον σύζυγο της κας Ντόρας Μπακογιάννη, επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο!
Η ημέρα κλείδωσε, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και το νέο iPad 3 θα είναι γεγονός. Η Apple προσκαλεί κόσμο στο San Francisco για την παρουσίαση του iPad 3 με το σχόλιο

    We have something you really have to see. And touch.
του Γιώργου Κοφινάκου

Πως μπορούν να εκφρασθούν οι αγανακτισμένοι πολίτες; 

Πως μπορούμε να τους μαυρίσουμε επιλέγοντας την λευκή ψήφο;

Τι συμβαίνει όταν το 50% + 1 του εκλογικού σώματος ψηφίσει λευκό;
Δεν έχει περάσει πολύ ώρα από το ντόρο που έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο σύζυγος της Ντόρας, Ισίδωρος Κούβελος...επένδυσε ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα το μήνυμα έγραφε...
Δείτε το βίντεο:


Τελικά για αυτούς τα πάντα είναι αριθμοί. Ακόμα και αν οι αποφάσεις που θα πάρουν μπορεί να οδηγήσουν εκατομμύρια κόσμου στην ανέχεια...
«Θα σεβόμασταν ενδεχόμενη απόφαση μίας χώρας για έξοδο από την ευρωζώνη»

«Όποιος είναι στην ΟΝΕ, είναι στην ΟΝΕ. Αν κάποιο κράτος- μέλος αποφάσιζε να φύγει, η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζονται σε αρχές όπως η ελευθερία, το κράτος δικαίου και η αποφυγή διακρίσεων και στη βάση αυτή,
Απίστευτο και όμως αληθινό! Μία γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά! Και μάλιστα όλα είναι καλά στην υγεία τους όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.
Ο ορισμός της επιτυχημένης φωτογραφίας Όταν το φλας αστράφτει την κατάλληλη στιγμή, οι φωτογραφίες γίνονται εντυπωσιακές και κάποιες φορές ξεκαρδιστικές!…
Τουλάχιστον 1000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο τον τελευταίο χρόνο στον Βόλο με συνέπεια 4000 ανέργους περίπου... μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται μείωση στον αριθμό των επιχειρήσεων που θα φτάσει το 25%, μεγάλο πλήγμα στο Εμπορικό και στο τμήμα Υπηρεσιών.
Ο 1ος Νόμος

«Πάντα και αναπόφευκτα ο καθένας από μας υποτιμά τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν». Παραδεχτείτε το....

Η μικρή φούσκα λογικής του μικρόκοσμού μας, που περιλαμβάνει έναν κλειστό κύκλο από συζητήσιμα άτομα κάποιας αντίληψης, κάθε μέρα μικραίνει όλο και περισσότερο.
Η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των 27, ματαιώθηκε, εξαιτίας της απροθυμίας της Γερμανίας να συζητήσει το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, έγινε σήμερα γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.
Η ανθρωπότητα έχει κάνει κάποια βήματα προόδου εντός του ηλιακού μας συστήματος, όσον αφορά τα πιο κοντινά διαστημικά ταξίδια που δεν είναι επανδρωμένα με αστροναύτες, όμως τα μακρινά διαστρικά ταξίδια σε άλλους ήλιους και σε άλλα αστρικά συστήματα, πέρα από το δικό μας, παραμένουν ένα άπιαστο όνειρο και αποκλειστικό πεδίο της επιστημονικής φαντασίας.
Για πρώτη φορά αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει buckyballs, μικρές σφαίρες από άνθρακα, σε στερεά μορφή στο διάστημα πέραν του Γαλαξία μας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας. Τα buckyballs λέγονται και buckminsterfullerines και ονομάστηκαν έτσι προς τιμήν του Αμερικανού αρχιτέκτονα Richard Buckminster Fuller.
Διαφωτιστικό φέρεται να είναι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο σταθμό του μετρό Αιγάλεω, καθώς φαίνεται ότι έχει καταγραφεί ο δράστης της απόπειρας εμπρησμού του συρμού το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδέχεται προσωρινά ως εγγύηση τα ομόλογα που εκδόθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο ή είναι εγγυημένα απ' αυτό.
Οδηγίες για στενή παρακολούθηση της Ελλάδα, η οποία υποδεικνυόταν ως «υποψήφια προς κατάρρευση χώρα της ευρωζώνης» διατυπώνονται σε απόρρητο e-mail της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών Stratfor με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2009, δέκα ολόκληρους μήνες πριν από την απόφαση για την προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό βοήθειας και σχεδόν μισό χρόνο πριν τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Παπανδρέου και Στρος-Καν.
Η εξέλιξη στα σπίρτα. Το συγκεκριμένο σπίρτο με ειδική επένδυση, δε σβήνει!!! Στο βίντεο το σπίρτο δοκιμάζεται κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες. Βάλτε το μέσα σε νερό, σκεπάστε το με χώμα, πατήστε το …το σπίρτο αυτό δεν σβήνει με τίποτα.
"Ψαλίδι" στις απολαβές εκατομμυρίων ιδιωτικών υπαλλήλων

Λίγες μέρες πριν την εφαρμογή του μνημονίου με τις σαρωτικές αλλαγές για τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις , ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς και τη ΓΣΕΕ και τους παρότρυνε να υπογράψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κλαδικές συμβάσεις για να μην μετατραπεί η αγορά σε... ζούγκλα με αυθαίρετες μειώσεις μισθών.
Διαπραγματεύσεις Κουτρουμάνη με τις τράπεζες

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη με στόχο η ρύθμιση να κατατεθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουλή. Η ιδέα είναι πως οι πληρωμές προς τράπεζες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν ένα ποσοστό επί του εισοδήματος του κάθε νοικοκυριού. Ενας κανόνας με βάση τον οποίο θα έπρεπε να έχουν δοθεί τα δάνεια τα προηγούμενα χρόνια.
Ενα οικονομικό υλικό ικανό να παράγει ενέργεια με τη βοήθεια της θερμότητας του σώματος δημιούργησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ, στις ΗΠΑ.Το ύφασμα Power Felt φέρει στην πλέξη του μικροσκοπικούς νανοσωλήνες άνθρακα οι οποίοι παράγουν ενέργεια, μετατρέποντας τη θερμότητα σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Δολοφονική απόπειρα κατά του Ρώσου πρωθυπουργού και προεδρικού υποψηφίου Βλαντίμιρ Πούτιν απέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.
Ηταν μια από τις πιο σύντομες τελετές Οσκαρ των τελευταίων χρόνων. Η 84η τελετή απονομής των όσκαρ στο Kodak Theater, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε η ταινία The Artist αφού εκτός των άλλων πήρε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, και Α Ανδρικού Ρόλου.