Η γερμανική εταιρεία ζητάει συγνώμη από το ελληνικό Δημόσιο και δηλώνει ότι θα στηρίξει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα
Συγγνώμη από τη Siemens, 700 νέες θέσεις εργασίας, 170 εκ. ευρώ (και 100 υποτροφίες) περιλαμβάνει η συμφωνία του ελληνικού κράτους με τη γερμανική εταιρεία, που αποκαλύπτει «Το Βήμα». Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία «έκλεισε οριστικά» την Πέμπτη το βράδυ.
Του Αντώνη Μπέζα (πρώην υφυπουργού Οικονομικών)
Για να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη ξανά στην πολιτική, πρέπει, μεταξύ άλλων, οι πολιτικοί να αποδείξουν -στην πράξη- ότι ξέρουν τι κάνουν, ότι σχεδιάζουν σωστά και ότι αντιμετωπίζουν με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο τα ζητήματα της καθημερινότητας. Ένα τέτοιο ζήτημα, που έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές της πατρίδας μας, είναι αυτό του πετρελαίου θέρμανσης.
Η μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων χρησιμοποιείται για να αυξήσει την πιθανότητα θεραπείας ή πρόληψης της υποτροπής στις διάφορες μορφές καρκίνου και αιματολογικών διαταραχών.
Περιλαμβάνει συνήθως χορήγηση χημειοθεραπείας ακολουθούμενη από έγχυση βλαστικών κυττάρων. Η θεραπεία απαιτεί στενή νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα για αρκετές εβδομάδες.
Περιλαμβάνει συνήθως χορήγηση χημειοθεραπείας ακολουθούμενη από έγχυση βλαστικών κυττάρων. Η θεραπεία απαιτεί στενή νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα για αρκετές εβδομάδες.
Eνώ οι πρωτόγονοι άνθρωπο της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής κυνηγούσαν τα θηράματα τους και ζούσαν σε σπηλιές στην Αφρική, ένα μακρινό αστέρι με 18-πλάσια μάζα από τον Ήλιο, στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου (LMC), δοκίμασε μια καταστροφική κατάρρευση καθώς έφθασε το τέλος της ζωής του. Καθώς κατέρρεαν τα εξωτερικά στρώματά του κτύπησαν πάνω στον πυκνό πυρήνα του και αναπήδησαν με μια τρομακτική ορμή προς τα πάνω. Η διάλυση του άστρου αυτού συνοδεύτηκε με μία τρομερή έκρηξη σουπερνόβα. Περίπου 160.000 χρόνια αργότερα το φως αυτού του σουπερνόβα, που ταξίδευε με μια ταχύτητα 300 εκατομμύρια μέτρα ανά δευτερόλεπτο, έφθασε τελικά στη Γη για να λάμψει στον ουρανό του Νότιου Ημισφαιρίου στις 24 Φεβρουαρίου 1987.
Σήμερα κληρώνει για τα CDS στα ελληνικά ομόλογα. Στις 11 το πρωί συνέρχεται η Επιτροπή Προσδιορισμού της ISDA για να αποφασίσει σχετικά με το αίτημα της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (!) Elpida Memory Inc., της οποίας προεδρεύει ο Yukio Sakamoto (ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία), σε σχέση με το αν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, να ενσωματώσει τις ρήτρες CACs στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 53,5% συνιστούν πιστωτικό γεγονός.
Η κρίση... ιδέες κατεργάζεται, όπως όλα δείχνουν, και οι ανάγκες, ακόμα και αυτές της εξόδου για φαγητού και ποτού, διατηρούνται «ζωντανές» χάρη σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
Μετά την... κατάργηση των μεσαζόντων, στη Βόρεια Ελλάδα η δημοτική αρχή αποφάσισε να καταργήσει και τα έξοδα μιας βραδυνής εξόδου σε εστιατόριο.
Στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί το χάος
Εκτός λειτουργίας παραμένουν τα φανάρια στην πρωτεύουσα. Στο πιο κεντρικό σημείο μάλιστα της Αθήνας και συγκεκριμένα στις οδούς Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Αμαλίας και Γεωργίου Α΄ δημιουργείται κάθε πρωί το αδιαχώρητο με αποτέλεσμα οι τροχονόμοι που έχουν τοποθετηθεί για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, όπως βλέπετε, να μην τα… καταφέρνουν.
Πιστή εφαρμογή ζητούν οι Ευρωπαίοι
Στις 9 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία ανταλλαγής παλαιών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και οι ευρωπαίοι θα έχουν πλήρη εικόνα για τα αποτελέσματα του PSI αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των χωρών της ευρωζώνης για την παροχή του συνόλου της βοήθειας των 130 δισ.ευρώ προς την Ελλάδα.
Την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου για την αναχρηματοδότηση του χρέους της δοκιμαζόμενης Ελλάδας αποκαλύπτουν πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, σε περίπτωση που η συμμετοχή ιδιωτών ομολογιούχων στο PSI είναι μικρότερη του αναμενόμενου. Αυτό φέρεται να αποκάλυψε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αρνούμενος όμως να πει περισσότερα.
Στις 2 Μαρτίου
1865: Ο μεσσήνιος πολιτικός Αλέξανδρος Κουμουνδούρος σχηματίζει την πρώτη κυβέρνησή του.
1900: Γεννήθηκε ο Κουρτ Βάιλ, γερμανός συνθέτης, γνωστός από τη συνεργασία του με τον Μπέρτολτ Μπρεχτ.
1917: Παραιτείται ο τσάρος Νικόλαος Β'. Η προσωρινή κυβέρνηση του πρίγκηπα Γκεόργκι Λβοφ κηρύσσει γενική αμνηστία, την αυτονομία της Φιλανδίας, την ανεξαρτησία της Πολωνίας, την κατάργηση της θανατικής ποινής και το εργασιακό οκτάωρο.
1900: Γεννήθηκε ο Κουρτ Βάιλ, γερμανός συνθέτης, γνωστός από τη συνεργασία του με τον Μπέρτολτ Μπρεχτ.
1917: Παραιτείται ο τσάρος Νικόλαος Β'. Η προσωρινή κυβέρνηση του πρίγκηπα Γκεόργκι Λβοφ κηρύσσει γενική αμνηστία, την αυτονομία της Φιλανδίας, την ανεξαρτησία της Πολωνίας, την κατάργηση της θανατικής ποινής και το εργασιακό οκτάωρο.
Στις μέρες μας, πολλοί φορείς είτε πρόνοιας περιβάλλοντος, είτε άλλου αντικειμένου ευαισθητοποιούνται γύρω από το θέμα σεβασμού προς νερό και αποφυγής της μόλυνσης και σπατάλης του. Υπάρχουν μάλιστα ανάλογα διαφημιστικά και δημοσιεύσεις που κατά καιρούς μας υπενθυμίζουv πως το δεδομένο για εμάς αυτό αγαθό λείπει σε αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο και για αυτό θα έπρεπε να κάνουμε ορθή χρήση του.
Δράττομαι της ευκαιρίας και παραθέτω και ένα ανάλογο ανέκδοτο
Με το 64% των γυναικών να τον… υπαινίσσονται συχνά, φτάσαμε να διαβάζουμε τα σημάδια. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό το 64%; Παραπάνω από τις μισές γυναίκες που έχουν επισκεφτεί το κρεβάτι σου έχουν παίξει το θεατράκι τους!
Τσούζει ε; Κι όλα τα μουγκρητά, βογγητά και οι επικλήσεις στον θεό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά πειστικοί τρόποι για να τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα τη δουλειά σου. Ναι, τη δική σου δουλειά…
Υπάρχουν κάποια καθημερινά πράγματα, μερικές μικρές συνήθειες στις οποίες όλοι έχουμε υποκύψει, αλλά είναι τόσο ασήμαντες –ως και ντροπιαστικές- που τις κρατάμε για τον εαυτό μας και δεν τις αναφέρουμε ποτέ. Κι όμως, μην το αρνηθείτε, θα βρείτε πολλές κοινές εμπειρίες και σίγουρα θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε κάποια από τις κάτω περιστάσεις...
Νέα στοιχεία για το ρόλο του ενζύμου τελομεράση στη διαδικασία της γήρανσης θα μπορούσαν να προκύψουν από ασεξουαλικά σκουλήκια που μπορούν να διαιρούνται επ΄αόριστον, σε ένα είδος αθανασίας. Ερευνητές στη Βρετανία αναφέρουν ότι τα «αθάνατα» σκουλήκια αυξάνουν τα επίπεδα της τελομεράσης ώστε να διατηρούν σταθερό το μήκος των τελομερών -προστατευτικών δομών στις άκρες των χρωμοσωμάτων οι οποίες κονταίνουν κάθε φορά που διαιρείται ένα κύτταρο.
Το εκπαιδευτικό σύστημα στη Νότια Κορέα είναι σκληρό, ο ανταγωνισμός για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο μεγάλος ώστε την ημέρα των εξετάσεων παραλύει η ζωή στη χώρα για να μην αποσπάσει κανένας και τίποτε την προσοχή των παιδιών. Ολα αυτά δεν εμπόδισαν 3.000 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Μπάεκσοεκ να συγκεντρωθούν σε ένα χειμερινό θέρετρο για να σχηματίσουν μια τεράστια σταγόνα αίματος.