follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ο έλεγχος στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται σε μία περίοδο που, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", παράγοντες της αγοράς στην Αττική ανεβάζουν το ποσοστό των πρατηρίων που λειτουργούν με ειδικές αντλίες, στις οποίες έχει ενσωματωθεί ειδικός μηχανισμός κλοπής, σε πάνω από το 50% του συνόλου.
Ο 41χρονος Sergio Ricardo Freire de Barros από τη Βραζιλία είναι γνωστό πρόσωπο στην Αστυνομία της χώρας του για διάφορες παράνομες ενέργειες και μικροκλοπές που έχει διαπράξει. Προκειμένου να περάσει απαρατήρητος από τον ταμία της τράπεζας και να ανοίξει έναν τραπεζικό λογαρισμό είχε μια φαεινή ιδέα:
Η ζωή στη Γη άρχισε πάνω από 3 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, ξεκινώντας από τον πιο βασικό μονοκύτταρο οργανισμό και φθάνοντας σε μια εκθαμβωτική σειρά πολυπλοκότητας κατά τη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν. Αλλά πώς αναπτύχθηκαν από την αρχέγονη σούπα οι πρώτοι οργανισμοί στο μόνο γνωστό χώρο για τη ζωή στο σύμπαν;
Αστρονόμοι χρησιμοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble έχουν παρατηρήσει μια μεγάλη συγκέντρωση σκοτεινής ύλης να μένει πίσω μετά από μια σύγκρουση μεταξύ δύο γαλαξιών. Το αποτέλεσμα αυτό θα μπορούσε να αμφισβητήσει τις τρέχουσες θεωρίες για τη σκοτεινή ύλη, που προβλέπουν ότι οι γαλαξίες πρέπει να είναι ‘αγκυροβολημένες’ μέσα στην αόρατη ουσία, ακόμη και κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά των Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου

Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5ο Χάρης Καστανίδης.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των 3 πολιτικών γύρω από το σενάριο χρεοκοπίας και των επιπτώσεών του στον πολίτη και τη χώρα.. Μάλλον το ίδιο κείμενο τους δόθηκε. Το ερώτημα είναι.. ποιος τους το έγραψε;





















topontiki.gr
Το ποσό των 400.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού μετέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμά της εφημερίδας «Παρασκευή +13».
Με τις ευλογίες του ελλαδικού κρατικού μορφώματος τα αφροασιατικά κτήνη σκοτώνουν κάθε μήνα κατά μέσο όρο 10 Έλληνες. Αυτό δεν είναι πόλεμος;

Τι άλλο πρέπει να κάνουν οι εισβολείς για να αντιδράσουν οι Έλληνες γκοήμ;
Πώς θα αδειάζουν τους λογαριασμούς όσων χρωστούν πάνω από 4.000 ευρώ

Το ποσό των 4 δισ. ευρώ αναμένεται να κατασχέσει το ελληνικό Δημόσιο από τους λογαριασμούς καταθέσεων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία.
Αναδημοσιεύθηκε άρθρο κατά του προέδρου της χώρας

«Φίμωτρο» στο Facebook βάζει η κυβέρνηση του Τατζικιστάν, με στόχο να σταματήσει τα αρνητικά σχόλια κατά του προέδρου Ιμομάλι Ραχμόν.
Σχεδόν βέβαιη η επικράτηση Πούτιν από τον πρώτο γύρο

Ανοίγουν σταδιακά τα εκλογικά κέντρα στη Ρωσία, για τις προεδρικές εκλογές. Στις κάλπες θα κληθούν να προσέλθουν 109 εκατομμύρια ψηφοφόροι για να επιλέξουν το διάδοχο του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με επίκεντρο 30 χλμ δυτικά της χερσονήσου του Αθω, 243 χλμ. βόρεια της Αθήνας.
Ο καλός ύπνος μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή μας, κάνοντάς την πιο ποιοτική και εύκολη, δεδομένων των ούτως ή άλλως δύσκολων συνθηκών της καθημερινότητας.
Μπορεί η χώρα να έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και οι Δήμοι να έχουν... σταματήσει να λαμβάνουν πόρους για κοινωνικές παροχές, ωστόσο μερικοί δήμαρχοι φροντίζουν έστω και αυτή τη χρονική στιγμή να διαλύουν κάθε έννοια λογικής.
Για δείτε τον πραγματικό σκοπό του μεγαλύτερου social media..
Μετά τις ανακοινώσεις για συλλήψεις αυτών που χάκαρουν την σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης οι Anonymous ξαναχτύπησαν με στόχο αυτή τη φορά τη σελίδα του ΕΣΡ.
Μισθοί Βουλγαρίας διαμορφώνονται με τα νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία ο μισθός για νέους κάτω των 25 χρόνων διαμορφώνεται στα 511 ευρώ και για τους υπόλοιπους στα 568 ευρώ!

Παράλληλα τσεκούρι πέφτει στα επιδόματα.
Απρόσμενη υποβάθμιση με άγνωστες συνέπειες για την χώρα ή για την ακρίβεια με την δημιουργία εξαιρετικά δυσοίωνων προοπτικών για την εξέλιξη των πραγμάτων σε ότι αφορά την ενεργοποίηση της CDS και την κήρυξη της χώρας σε ολική χρεοκοπία.
Η γερμανική εταιρεία ζητάει συγνώμη από το ελληνικό Δημόσιο και δηλώνει ότι θα στηρίξει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα

Συγγνώμη από τη Siemens, 700 νέες θέσεις εργασίας, 170 εκ. ευρώ (και 100 υποτροφίες) περιλαμβάνει η συμφωνία του ελληνικού κράτους με τη γερμανική εταιρεία, που αποκαλύπτει «Το Βήμα». Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία «έκλεισε οριστικά» την Πέμπτη το βράδυ.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προειδοποιεί οτι θα αναλάβει «πρωτοβουλίες συνδικαλιστικής δράσης»

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, οποιασδήποτε μορφής και με όλα τα μέσα που διαθέτουν, προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Σβήνουν οι θεατρικοί θίασοι, λόγω της κρίσης. Και στηρίζονται μόνο στις κρατικές επιχορηγήσεις. 

Όπως λένε οι θιασάρχες τα έξοδα τους πνίγουν. Μιλούν δε για συσσώρευση χρεών λόγω της «χαμένης χρονιάς» 2010-2011. Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Η σεζόν τελειώνει. Η επιχορήγηση είναι μεγάλη βοήθεια.
Του Αντώνη Μπέζα (πρώην υφυπουργού Οικονομικών)

Για να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη ξανά στην πολιτική, πρέπει, μεταξύ  άλλων,  οι πολιτικοί να αποδείξουν -στην πράξη-  ότι ξέρουν τι κάνουν,  ότι σχεδιάζουν σωστά και ότι αντιμετωπίζουν με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο τα ζητήματα της καθημερινότητας. Ένα τέτοιο ζήτημα, που έχει αναδειχθεί  σε μείζον πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές της πατρίδας μας, είναι αυτό του πετρελαίου θέρμανσης.
Ο αντικαταστάτης της 599 GTB Fiorano είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής της Ferrari και συγχρόνως ένα εντυπωσιακό από κάθε σκοπιά κουπέ, με κινητήρα 740 ίππων και κορυφαίο εν γένει τεχνολογικό υπόβαθρο!
Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες κυήσεις ούτε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά...

Δυστυχώς, μία νέα ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι τα λάθη με τα προφυλακτικά είναι πάρα πολύ συνηθισμένα.
Η μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων χρησιμοποιείται για να αυξήσει την πιθανότητα θεραπείας ή πρόληψης της υποτροπής στις διάφορες μορφές καρκίνου και αιματολογικών διαταραχών.

Περιλαμβάνει συνήθως χορήγηση χημειοθεραπείας ακολουθούμενη από έγχυση βλαστικών κυττάρων. Η θεραπεία απαιτεί στενή νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα για αρκετές εβδομάδες.

Σε οκτώ ανέρχονται οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Eνώ οι πρωτόγονοι άνθρωπο της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής κυνηγούσαν τα θηράματα τους και ζούσαν σε σπηλιές στην Αφρική, ένα μακρινό αστέρι με 18-πλάσια μάζα από τον Ήλιο, στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου (LMC), δοκίμασε μια καταστροφική κατάρρευση καθώς έφθασε το τέλος της ζωής του. Καθώς κατέρρεαν τα εξωτερικά στρώματά του κτύπησαν πάνω στον πυκνό πυρήνα του και αναπήδησαν με μια τρομακτική ορμή προς τα πάνω. Η διάλυση του άστρου αυτού συνοδεύτηκε με μία τρομερή έκρηξη σουπερνόβα. Περίπου 160.000 χρόνια αργότερα το φως αυτού του σουπερνόβα, που ταξίδευε με μια ταχύτητα 300 εκατομμύρια μέτρα ανά δευτερόλεπτο, έφθασε τελικά στη Γη για να λάμψει στον ουρανό του Νότιου Ημισφαιρίου στις 24 Φεβρουαρίου 1987.
Σήμερα κληρώνει για τα CDS στα ελληνικά ομόλογα. Στις 11 το πρωί συνέρχεται η Επιτροπή Προσδιορισμού της ISDA για να αποφασίσει σχετικά με το αίτημα της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (!) Elpida Memory Inc., της οποίας προεδρεύει ο Yukio Sakamoto (ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία), σε σχέση με το αν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, να ενσωματώσει τις ρήτρες CACs στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 53,5% συνιστούν πιστωτικό γεγονός.
Η κρίση... ιδέες κατεργάζεται, όπως όλα δείχνουν, και οι ανάγκες, ακόμα και αυτές της εξόδου για φαγητού και ποτού, διατηρούνται «ζωντανές» χάρη σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.  

Μετά την... κατάργηση των μεσαζόντων, στη Βόρεια Ελλάδα η δημοτική αρχή αποφάσισε να καταργήσει και τα έξοδα μιας βραδυνής εξόδου σε εστιατόριο.
Την Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ανασφάλιστες γυναίκες, την Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Μαρτίου, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.
Στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί το χάος

Εκτός λειτουργίας παραμένουν τα φανάρια στην πρωτεύουσα. Στο πιο κεντρικό σημείο μάλιστα της Αθήνας και συγκεκριμένα στις οδούς Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Αμαλίας και Γεωργίου Α΄ δημιουργείται κάθε πρωί το αδιαχώρητο με αποτέλεσμα οι τροχονόμοι που έχουν τοποθετηθεί για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, όπως βλέπετε, να μην τα… καταφέρνουν.
Πιστή εφαρμογή ζητούν οι Ευρωπαίοι

Στις 9 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία ανταλλαγής παλαιών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και οι ευρωπαίοι θα έχουν πλήρη εικόνα για τα αποτελέσματα του PSI αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των χωρών της ευρωζώνης για την παροχή του συνόλου της βοήθειας των 130 δισ.ευρώ προς την Ελλάδα.
Την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου για την αναχρηματοδότηση του χρέους της δοκιμαζόμενης Ελλάδας αποκαλύπτουν πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, σε περίπτωση που η συμμετοχή ιδιωτών ομολογιούχων στο PSI είναι μικρότερη του αναμενόμενου. Αυτό φέρεται να αποκάλυψε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αρνούμενος όμως να πει περισσότερα.
Μαζί με το δημοσίευμα για κυκλοφορία iPad mini το τρίτο τρίμηνο του 2012 οι Digitimes αναφέρουν ότι η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα νέο iPad 2 με χωρητικότητα στα 8GB για να προσφερθεί μαζί με το iPad 3.
Στις 2 Μαρτίου
 
1865: Ο μεσσήνιος πολιτικός Αλέξανδρος Κουμουνδούρος σχηματίζει την πρώτη κυβέρνησή του.

1900: Γεννήθηκε ο Κουρτ Βάιλ, γερμανός συνθέτης, γνωστός από τη συνεργασία του με τον Μπέρτολτ Μπρεχτ.

1917: Παραιτείται ο τσάρος Νικόλαος Β'. Η προσωρινή κυβέρνηση του πρίγκηπα Γκεόργκι Λβοφ κηρύσσει γενική αμνηστία, την αυτονομία της Φιλανδίας, την ανεξαρτησία της Πολωνίας, την κατάργηση της θανατικής ποινής και το εργασιακό οκτάωρο.
Στις μέρες μας, πολλοί φορείς είτε πρόνοιας περιβάλλοντος, είτε άλλου αντικειμένου ευαισθητοποιούνται γύρω από το θέμα σεβασμού προς νερό και αποφυγής της μόλυνσης και σπατάλης του. Υπάρχουν μάλιστα ανάλογα διαφημιστικά και δημοσιεύσεις που κατά καιρούς μας υπενθυμίζουv πως το δεδομένο για εμάς αυτό αγαθό λείπει σε αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο και για αυτό θα έπρεπε να κάνουμε ορθή χρήση του.

Δράττομαι της ευκαιρίας και παραθέτω και ένα ανάλογο ανέκδοτο
Με το 64% των γυναικών να τον… υπαινίσσονται συχνά, φτάσαμε να διαβάζουμε τα σημάδια. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό το 64%; Παραπάνω από τις μισές γυναίκες που έχουν επισκεφτεί το κρεβάτι σου έχουν παίξει το θεατράκι τους! 


Τσούζει ε; Κι όλα τα μουγκρητά, βογγητά και οι επικλήσεις στον θεό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά πειστικοί τρόποι για να τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα τη δουλειά σου. Ναι, τη δική σου δουλειά…
Με αριθμό ρεκόρ συμμετοχών που ξεπέρασαν τις 45.000 ψήφους μόλις σε λίγα 24ώρα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η πρώτη μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση. Ειδικότερα, στην μέτρηση ψήφισαν 46.206 αναγνώστες του πιο δημοφιλούς blog της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Υπάρχουν κάποια καθημερινά πράγματα, μερικές μικρές συνήθειες στις οποίες όλοι έχουμε υποκύψει, αλλά είναι τόσο ασήμαντες –ως και ντροπιαστικές- που τις κρατάμε για τον εαυτό μας και δεν τις αναφέρουμε ποτέ. Κι όμως, μην το αρνηθείτε, θα βρείτε πολλές κοινές εμπειρίες και σίγουρα θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε κάποια από τις κάτω περιστάσεις...
Μία επισκόπηση από Αμερικανούς ερευνητές πάνω σε επτά συνηθισμένες ιατρικές πεποιθήσεις έδειξαν πως δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μύθοι..

Κάποιες από αυτές είναι εντελώς αναληθείς, ενώ άλλες δεν έχουν επαρκή αποδεικτικό υλικό σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Ιντιάνα.
Πολιτική και διαφθορά πάνε κάποιες φορές χέρι-χέρι, εδώ όμως τα πράγματα ξεφεύγουν.Σκάνδαλα και σκανδαλάκια θα βρεις πολλά, τέτοια νούμερα όμως πουθενά! Οι παρακάτω «πουλημένοι» πολιτικοί κάνουν λοιπόν τους μιμητές τους να μοιάζουν απλές οδοντόκρεμες...
Η καταγωγή του φυτού είναι από τα τροπικά δάση της Σουμάτρα και χρειάζεται υγρό κλίμα για να ευδοκιμήσει, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 6 μέτρα ύψος.
Ρεπορτάζ : Χρήστος Τελίδης

(από το Έθνος)

Διαστάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα παίρνει το κίνημα για την εξασφάλιση συνθηκών που θα επιτρέψουν τη διάθεση στην αγορά φθηνών τροφίμων. Ομάδες εθελοντών αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, οι οποίοι επιβαρύνουν υπέρμετρα
Ρεπορτάζ : Γιώργος Λιάλιος
(από την Καθημερινή)

Κάθε οικοδομικός κανονισμός ακολουθεί την εποχή του, υποστήριξε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με την έννοια αυτή το σχέδιο του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού που παρουσιάστηκε χθες εξυπηρετεί την
Πριν μερικά χρόνια, ο επιτραπέζιος υπολογιστής φάνταζε ως ένα υπέρβαρο και περίπλοκο τεχνολογικό μηχάνημα, ριζωμένο στο γραφείο μας. Σήμερα, ένας υπολογιστής χωράει… στη τσέπη μας!
Φορτικά πίεζαν επί της ουσίας γέτες οι οποίοι συμμετείχαν στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής της G20 στις Κάννες. Τι ζητούσαν επιτακτικά; Να φύγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.Όλο αυτό έγινε γνωστό δια στόματος Κριστίν Λαγκάρντ, μέσω συνέντευξής της σε αμερικανικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό.
Όταν η ταχύτητα κλείστρου είναι πολύ μικρή..

Πραγματικά αριστουργηματικές λήψεις προκύπτουν που ανάγουν τη φωτογραφία σε τέχνη
Πρωταγωνιστής στο πετυχημένο καφέ της χαράς, ο λατρεμένος καφετζής του χωριού Βαγγέλης Φατσέας και οι αξέχαστες ατάκες του!

Μερικά μόνο απο όλα τα μαργαριτάρια που ξεστόμισε είναι τα εξής: 

Η Σταυρούλα εγκατέλειψε τη συζυγική μας αστεία

Έχω πολλά λεφτά, είμαι μεθυστάνας..
Γράφει ο Παλιός

Της πουτ..νας γίνεται στην ΕΡΤ για τις αποφάσεις που παίρνει αυτή την ώρα το ΔΣ που συνεδριάζει (17:30) με επικεφαλής Ταγματάρχη και Στεφάνου. Mε την 1033 ημερήσια διάταξη θα πάρει 18 αποφάσεις. Μεταξύ αυτών, εγκρίσεις παραγωγών, αγορά...