follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Το μυστικό δάνειο που χορήγησε η Goldman Sachs στην Ελλάδα ήταν ένα δαπανηρό λάθος από την αρχή, υποστηρίζει το Bloomberg σε ανάλυσή του. 

Το 2001, την ημέρα όπου έκλεισε η συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση χρωστούσε στην τράπεζα περίπου 600 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα 2,8 δισ. ευρώ που είχε δανειστεί, δήλωσε στο Bloomberg ο κ. Σπύρος Παπανικολάου, ο οποίος ανέλαβε τον ΟΔΔΗΧ το 2005. Μέχρι τότε, η τιμή της συναλλαγής -ενός παραγώγου που «συγκάλυπτε» το δάνειο και το οποίο η Goldman Sachs έπεισε την Ελλάδα να μην εξετάσει και με άλλους ανταγωνιστές της- είχε σχεδόν διπλασιαστεί στα 5,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο. 
Το πιο διάσημο και μελετημένο ναυάγιο του 20ου αιώνα είναι αυτό του Τιτανικού. Μια μελέτη αμερικανών επιστημόνων εκτός από τα λάθη του καπετάνιου επισημαίνει και το ρόλο της Σελήνης.
Σε στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης euobserver.com, σύμφωνα με τα οποία, κράτη- μέλη της ΕΕ πούλησαν στην Ελλάδα όπλα, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το πρώτο πακέτο διάσωσης, το 2010.
Σφοδρές αντιδράσεις από γυναίκες για εταιρεία ένδυσης στη Βρετανία. Διαβάστε το χιουμοριστικό μήνυμα που τις έβγαλε από τα ρούχα τους!

"Πώς να πλύνετε τα παντελόνια; Δώστε στη γυναίκα σας, αυτό είναι δουλειά της!"... αυτό γράφουν ετικέτες ρούχων που πωλούνται στο Madhouse στην Oxford Street του Λονδίνου.
Ο επιταχυντής Tevatron μπορεί τώρα να είναι ανενεργός, αλλά ακόμα και τώρα βοηθάει στην απόσπαση πληροφοριών σχετικά με τη φύση της ύλης ​​από τον τάφο του. Τα δύο τελευταία κύρια πειράματα του CDF και DZero, έχουν δώσει στους φυσικούς την πιο ακριβή μέτρηση που έγινε ποτέ της μάζας του μποζονίου W, ένα από τα θεμελιώδη σωματίδια του Καθιερωμένου Μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής.
Σαν σήμερα, στις 7 Μαρτίου του 1876, ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το τηλέφωνο.

321: Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος με διάταγμα του καθιερώνει την Ημέρα του Ηλίου (Dies Solis στα λατινικά, Sunday στα αγγλικά) ως ημέρα αργίας στην Αυτοκρατορία.

1530: Ο βασιλιάς της Αγγλίας Ερρίκος ο 8ος ζητά από τον Πάπα να του επιτρέψει να πάρει διαζύγιο. Ο Πάπας αρνείται και ο βασιλιάς κηρύσσει ότι ο Πάπας δεν είναι ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας. Έτσι, η Αγγλικανική Εκκλησία αυτονομείται από την Καθολική κι έχει κεφαλής της τον εκάστοτε βασιλιά.
Ενώ το Android Market ξεκίνησε φιλοξενώντας απλά εφαρμογές, τελικά αναπτύχθηκε ώστε να προσφέρει περισσοτέρων ειδών περιεχόμενο, όπως multimedia και βιβλία. Έτσι η Google έκρινε ότι ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα, και να εξελίξει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Για «διάτρητο σύστημα συνταξιοδοτήσεων» έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας... στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Κάποιοι εισέπρατταν μαϊμού συντάξεις για δύο δεκαετίες» τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, από τις διακοπές εξοικονομούνται 405 εκατ. ευρώ ετησίως. Πρόσθεσε ότι διακόπηκαν και επιδόματα του ΟΓΑ σε 21.000 ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν. «Το σύστημα ήταν διάτρητο» επισήμανε.
Έναν ξεχωριστό τρόπο βρήκαν τα στελέχη της Mercedes για την καμπάνια ενός νέου μοντέλου που χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου και έτσι δεν παράγει καυσαέρια. Για να προβάλλει τα «αόρατα» καυσαέρια του οχήματος η εταιρεία χρησιμοποίη
Τις πρώτες συζητήσεις για την απευθείας διάθεση κρητικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές ξεκίνησε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ έχει ήδη γίνει μία πρώτη επαφή με τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την προμήθεια κρητικού ελαιολάδου.
Ορισμένοι ανάμεσα στα εκατομμύρια επισκεπτών της έχουν γίνει μάρτυρες τελετουργικών ήχων, που προέρχονται από κάποια άγνωστη πηγή.Η πρώτη καταγεγραμμένη περιγραφή αυτών των ήχων χρονολογείται από το 1895.
Προβλήματα αντιμετωπίζει από σήμερα τα ξημερώματα το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το Facebook, καθώς οι χρήστες που προσπαθούν να συνδεθούν δεν βλέπουν φως!
Μπλεγμένοι εργοδότες, εργαζόμενοι και λογιστήρια

Σύγχυση επικρατεί στην αγορά εργασίας με την εφαρμογή της ρύθμισης για τη μείωση μισθών και τις ανατροπές στις συλλογικές συμβάσεις.
Τεχνητές ελλείψεις σε εκατοντάδες σκευάσματα

Τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στην ελληνική αγορά. Από τα 500 πιο «εμπορικά» σκευάσματα, τα 243 είναι σε μόνιμη έλλειψη. 
Μεγάλης ισχύος έκρηξη στον Ήλιο παρατηρήθηκε την Δευτέρα από επιστήμονες του διαστημικού κέντρου Goddard της NASA και ήδη στέλνει κύμα ακτινοβολίας προς τον πλανήτη μας. H νέα ηλιακή έκρηξη σημειώθηκε σε μια τεράστια περιοχή του ήλιου, η οποία είναι τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερη από τη Γη. Ενεργοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου και αναμένεται να εμφανίσει συνεχιζόμενη δραστηριότητα και τις επόμενες μέρες.
Έγγραφα της «Stratfor» που δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα», μέσω του ιστότοπου «Wikileaks» χαρακτηρίζουν ως πολύ σοβαρή την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καταθέτοντας μάλιστα την ιατρική πρόβλεψη ότι έχει μόλις δυο χρόνια ζωής.
Με αφορμή το «κίνημα της πατάτας» ο διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είπε ότι ο Οργανισμός παρέχει τιμές φθηνότερες (χονδρικής) από αυτές που βρίσκουν σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές οι καταναλωτές, οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους σε συσκευασίες χονδρικής.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην Κεντρική Αγορά δραστηριοποιούνται περί τις 500 επιχειρήσεις και 3- 4 συνεταιρισμοί.
Τελικά, η κλασική φράση «όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» κρύβει μέσα της κάποιους κόκους αλήθειας. 

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως οι γυναίκες που παρουσιάζουν επί χρόνια και συχνά πονοκέφαλο ή ημικρανία έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώνουν και σεξουαλικά προβλήματα..
Μέχρι πριν από λίγο αν έμπαινε κανείς στον ιστότοπο της wikipedia και στην ανάλογη σελίδα του Πάγκαλου, θα έβλεπε την παρακάτω εικόνα..
Με αφορμή την δημοσίευση δημοσκόπησης της Public Issue στην Καθημερινή που δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 28% (!) παρενέβησαν οι κ. Ηλίας Νικολακοπουλος ως πρόεδρος της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων και Σπύρος Ζαβιτσάνος ως πρόεδρος της ΣΕΔΕΑ, καταγγέλλοντας “μαγειρέματα” των αποτελεσμάτων!!
Γεγονότα

1894: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Εστία, με πρώτο διευθυντή τον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη. 

1899: Η γερμανική χημική εταιρεία Bayer λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την Ασπιρίνη.
Χρόνια ξέραμε ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών εκτοξεύονται στα ύψη γιατί ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή βρίσκεται εκείνος που μεσολαβεί. Ο άνθρωπος, ή οι άνθρωποι ή οι εταιρίες που παρεμβαίνουν για να φτάσουν τα προϊόντα από το χωράφι στο πιάτο μας.
Παντού στην Ελλάδα επικρατεί η συνήθεια να δένουμε στο αριστερό, ή και στα δύο χέρια λίγο πιο πάνω από τον καρπό, ένα βραχιολάκι από κόκκινη και λευκή κλωστή. Η κλωστή αυτή μπαίνει στην πρώτη Μαρτίου, και πέφτει από μόνη της, ή βγαίνει την τελευταία μέρα του Μαρτίου, από όπου και πήρε το όνομα «Μάρτης».
Μπορεί η επίσημη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου iPad 3, του νέου υπολογιστή ταμπλέτα από την Apple να θεωρείται θέμα ημερών, ωστόσο κινεζικό ιστολόγιο που ασχολείται με θέματα νέας τεχνολογίας αποκάλυψε(;) τη νέα μορφή του (ή καλύτερα μέρος της...).
Σοβαρή καταγγελία για μπόνους 40% που έλαβε νομίμως από τον ΟΕΚ ως τρίτεκνος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, διατύπωσε η ηλεκτρονική εφημερίδα www.matrix24.gr και την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" σε σημερινό του δημοσίευμα.
Το δίκτυο των «χακτιβιστών» Anonymous κατάφερε να «μπλοκάρει» την ιστοσελίδα της αστυνομικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την προστασία κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος, αναγνώρισε τη Δευτέρα αστυνομική πηγή του Περού.
Το Ovi Share κατεβάζει ρολά και η Nokia επιτέλους κάνει το σωστό. Το Ovi Share θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Μαϊου 2012 και στην συνέχεια θα αποτελεί μνήμη από το πρόσφατο παρελθόν. Όσοι έχετε ανεβάσει φωτογραφίες, βίντεο και άλλα αρχεία στο Ovi Share μπορείτε να κατεβάσετε ένα πλήρες αρχείο όλων των δεδομένων ενώ από τις 13 Μαρτίου και μετά δεν θα μπορείτε να κάνετε upload δεδομένων. Αυτό που απομένει πλέον μετά το κλείσιμο του Ovi Share στο τέλος Μαϊου είναι το κλείσιμο του Ovi όπως το ξέραμε. Είναι καιρός πλέον για την Nokia να σοβαρευτεί και να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: καινοτομία και design σε hardware και λειτουργικό. Τι υπηρεσίες τύπου Ovi Share ας τις αναλάβουν οι άλλοι.
Γεγονότα

1558: Ο καπνός εισάγεται στην Ευρώπη από τον ισπανό γιατρό Φρανσίσκο Φερνάντες. 

1909: Μεγάλη απεργία καπνεργατών στο Βόλο. Οι απεργοί επιτίθενται με πέτρες και ξύλα εναντίον των καπναποθηκών, στις οποίες έχουν οχυρωθεί οι έντρομοι έμποροι. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές επιτίθενται κατά της χωροφυλακής και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών,
Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ανεπίσημα και με παρασκηνιακές επαφές στις Βρυξέλλες, ΔΝΤ και Κομισιόν πιέζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μετεκλογική συνεργασία –εφόσον βέβαια δεν υπάρξει αυτοδυναμία ενός κόμματος– με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής τον Λουκά Παπαδήμο.
Συμφωνήθηκε η επέκταση της περιοχής εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Βορείου Αιγαίου μεταξύ του δημοσίου και της εταιρείας Energean που εκμεταλλεύεται τώρα το κοίτασμα του Πρίνου. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι η πρώτη φορά από την δεκαετία του 1970 που δίνεται τέτοια άδεια σε μία περιοχή όπου του 1987 η Τουρκία είχε επιχειρήσει "να βάλει πόδι" και τελικά κατάφερε να υπάρξει ένα Μνημόνιο στο οποίο συμφωνήθηκε ότι και η Ελλάδα, εκτός από την Τουρκία δεν θα προχωρούσε σε επέκταση των αδειών γεωτρήσεων.
Μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, ζητούν απο το Υπουργείο Παιδείας οι πανεπιστημιακές αρχές.
Ανώτατος αξιωματούχος της Nasa παραδέχθηκε ότι ένας φορητός υπολογιστής, που ανήκε στη διαστημική υπηρεσία και είχε κλαπεί πριν από ένα χρόνο, περιείχε «αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται στον έλεγχο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού».
48ωρο «λουκέτο» στα φαρμακεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατόπιν της σχετικής απόφασης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), το απόγευμα της Δευτέρας.
Όχι απαντούν οι επιστήμονες. Ο ωκεανός που υπάρχει στον δορυφόρο Ευρώπη (και συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες για ύπαρξη μορφών ζωής) είναι πάρα πολύ όξινος (πε -χα = 2,6)

Αμερικανοί ερευνητές που μελετούν την Ευρώπη, τον παγωμένο δορυφόρο του Δία, υποστηρίζουν ότι ο υπόγειος ωκεανός που πιθανότατα υπάρχει κάτω από το παχύ στρώμα πάγου δεν διαθέτει ευνοϊκές για την ανάπτυξη της ζωής συνθήκες. Η Ευρώπη μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν το πιθανότερο σημείο ύπαρξης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα.
Περισσότερα, από 60 εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις, 3.984 ακίνητα και 19.879.401 τ.μ. γης κατέχουν οι 300 βουλευτές της Ελληνικής Βουλής σύμφωνα με εντυπωσιακή καταμέριση που παρουσιάζει το Olympia.gr.

Αναλυτικά, οι συντάκτες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχουν μηχανογραφήσει αναλυτικά όλα τα «πόθεν έσχες» που παρουσιάζουν την περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών για το 2009 και παραθέτουν το σύνολο των εισοδημάτων, των καταθέσεων και των ακινήτων που διαθέτει ο πολιτικός κόσμος της χώρας.
Το ΚΚΕ δήλωσε σήμερα την εναντίωσή του στο κίνημα διάθεσης πατάτας σε τιμές παραγωγού, το οποίο έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, και να γίνεται προετοιμασία και για διάθεση και άλλων ειδών, όπως το ρύζι και το λάδι.
Απώλεια για επιχειρήσεις και κράτος 6 δισ. ευρώ από τη καθίζηση της αγοράς στις χειμερινές εκπτώσεις του 2012 διαπιστώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ η μείωση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων σε μικρές και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 43%, ενώ σε αρκετές πόλεις καταγράφηκε μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 60%.

Ιάπωνες ερευνητές χρησιμοποίησαν χιλιάδες νήματα από μετάξι αράχνης για να δημιουργήσουν τις πρώτες χορδές βιολιού, οι οποίες μάλιστα έχουν απαλότερη και βαθύτερη χροιά ήχου σε σχέση με τις παραδοσιακές χορδές από έντερα ζώων ή άλλο μεταλλικό υλικό.

Η ιδιαίτερότητα του ήχου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται στον τρόπο που είναι πλεγμένα τα νήματά τους καθώς δεν δημιουργείται καθόλου κενός χώρος ανάμεσά τους.
Αθλητές παρκούρ επιστράτευσαν οι επιστήμονες για να μελετήσουν πώς μετακινούνται οι ουρακοτάγκοι στα δάση.Στόχος της έρευνας που διεξάγει το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ είναι η αναπαράσταση του ταξιδιού των ουρακοτάγκων, σκαρφαλώνοντας και πηδώντας από δέντρο σε δέντρο.
Με πόσες θερμίδες τα βγάζεις πέρα μέσα στον Διαστημικό Σταθμό ή σε ένα διαστημόπλοιο με κατεύθυνση για τον Αρη; Και εδώ δεν πρόκειται για νηστεία που κρατάει μια Σαρακοστή αλλά τουλάχιστον χίλιες ημέρες. Μια ματιά στην κουζίνα των ανθρώπων που ζουν εκτός Γης
Σύμφωνα με το βίντεο που θα παρακολουθήσετε, στο στόχαστρο των Anonymous μπαίνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega, Ant1, Alpha και ΣΚΑΪ.

Πριν λίγες ημέρες είχαν «κατεβάσει» την ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΡ.
Ο έφορος της οικείας ΔΟΥ θα κρίνει εάν μπορούμε να πληρώσουμε το χαράτσι, κρίνοντας αν συντρέχουν λόγοι να αυξηθούν οι δόσεις ή να μειωθεί.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε πως το χαράτσι είναι συνταγματικό και έχει έκτακτο χαρακτήρα και συνεπώς θα πάψει να επιβάλλεται από το 2013, κάνει το ΥΠΟΙΚ να φέρει στη θέση του νέο φόρο για τα ακίνητα.
Ο έλεγχος στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται σε μία περίοδο που, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", παράγοντες της αγοράς στην Αττική ανεβάζουν το ποσοστό των πρατηρίων που λειτουργούν με ειδικές αντλίες, στις οποίες έχει ενσωματωθεί ειδικός μηχανισμός κλοπής, σε πάνω από το 50% του συνόλου.
Ο 41χρονος Sergio Ricardo Freire de Barros από τη Βραζιλία είναι γνωστό πρόσωπο στην Αστυνομία της χώρας του για διάφορες παράνομες ενέργειες και μικροκλοπές που έχει διαπράξει. Προκειμένου να περάσει απαρατήρητος από τον ταμία της τράπεζας και να ανοίξει έναν τραπεζικό λογαρισμό είχε μια φαεινή ιδέα:
Η ζωή στη Γη άρχισε πάνω από 3 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, ξεκινώντας από τον πιο βασικό μονοκύτταρο οργανισμό και φθάνοντας σε μια εκθαμβωτική σειρά πολυπλοκότητας κατά τη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν. Αλλά πώς αναπτύχθηκαν από την αρχέγονη σούπα οι πρώτοι οργανισμοί στο μόνο γνωστό χώρο για τη ζωή στο σύμπαν;
Αστρονόμοι χρησιμοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble έχουν παρατηρήσει μια μεγάλη συγκέντρωση σκοτεινής ύλης να μένει πίσω μετά από μια σύγκρουση μεταξύ δύο γαλαξιών. Το αποτέλεσμα αυτό θα μπορούσε να αμφισβητήσει τις τρέχουσες θεωρίες για τη σκοτεινή ύλη, που προβλέπουν ότι οι γαλαξίες πρέπει να είναι ‘αγκυροβολημένες’ μέσα στην αόρατη ουσία, ακόμη και κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά των Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου

Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5ο Χάρης Καστανίδης.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των 3 πολιτικών γύρω από το σενάριο χρεοκοπίας και των επιπτώσεών του στον πολίτη και τη χώρα.. Μάλλον το ίδιο κείμενο τους δόθηκε. Το ερώτημα είναι.. ποιος τους το έγραψε;





















topontiki.gr