follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Αλλάζει το σύνταγμα μετά τη συγκρότηση της νέας βουλής με πρωτοβουλία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 5ετής θητεία, αύξηση βουλευτών και μεγαλύτερη δύναμη στα 2 πρώτα κόμματα εις βάρος των μικροτέρων οι αλλαγές.
Δυστυχώς για μία ακόμα φορά οι πολιτικές που εφαρμόζει το ελληνικό ΥΠΟΙΚ πραγματικά ξαφνιάζουν και προκαλούν πολλά ερωτηματικά αφού το αποτέλεσμα τους κάθε άλλο βοηθά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αντιθέτως μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ελληνικό ΥΠΟΙΚ κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.
Η στέβια χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ‘’το φυτό της νέας χιλιετίας’’ και η ζάχαρή του ως ‘’η ζάχαρη του μέλλοντος’’. Πρόκειται για ένα μικρό βότανο που φυτρώνει στη Βορειοδυτική Παραγουάη και αποτελεί παραδοσιακό γλυκαντικό των αυτοχθόνων Γκουαρανών.
...όποιος άλλος θέλει να χρησιμοποιεί αυτό το όνομα, ...ας σηκώσει Ελληνική σημαία!
Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να θεωρήσουν επιτυχία μια τέτοια εξέλιξη...
Στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να δοθεί και τυπικά το πράσινο φώς για το νέο δάνειο των 130 δις ευρώ. Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να... δώσουν την τελική έγκριση για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποδέσμευση των 130 δισ. ευρώ.
Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να γλιτώσει την Ελλάδα, από ένα παντελώς άχρηστο εθνικό νόμισμα, είναι οι 111 τόνοι χρυσού που διαθέτει.Κι όμως, στα ψιλά γράμματα της τελευταίας δανειακής συμφωνίας, προβλέπεται ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα μπορούν να κατάσχουν τον χρυσό αυτό, όπως γράφουν οι New York Times .
Αγγελίες για… μικρούς επίγειους παραδείσους στο Αιγαίο προβάλλει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε σημερινό άρθρο της που αναφέρεται στην πώληση ελληνικών νησιών.
Σχέδιο αναθεώρησης του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου επιστροφής ΦΠΑ επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Στόχος, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, είναι όχι μόνον ο εξορθολογισμός της όλης διαδικασίας αλλά και η επιτάχυνση της επιστροφής των φόρων.
Ο χημικός Sherwood Rowland ήταν ο πρώτος που υποψιάστηκε ότι το προστατευτικό στρώμα του όζοντος της Γης μειώνεται από ανθρωπογενείς χημικές ουσίες. Έτσι το 1974 δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με τους κινδύνους από τις τότε δημοφιλείς ενώσεις, που χρησιμοποιούσαμε σε πολλές συσκευές και ψυγεία, τους χλωροφθοράνθρακες ή CFC.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τρομάζουν με το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης

Εκλογές με... συνοπτικές προεκλογικές διαδικασίες στις 29 Απριλίου. Αυτή είναι η τελική απόφαση των δύο μεγάλων κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Δείτε περισσότερες αστείες ομοιότητες..
Ολοκληρώνεται σήμερα το πρώτο σκέλος του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) με τον διακανονισμό των 20 νέων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου και των 53 παλαιών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο.
Μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες τραγωδίες του αιώνα που διανύουμε, δεν είναι άλλη από τη βύθιση του Τιτανικού. Σχεδόν όλοι μας έχουμε γνωρίσει το τραγικό γεγονός της 15ης Απριλίου 1912, μέσα από την βραβευμένη με όσκαρ υπερπαραγωγή του Τζέιμς Κάμερον.
Ακόμα ένα κρίσιμο για τη χώρα μας Eurogroup είναι αυτό που διεξάγεται σήμερα.

Μετά την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ουσιαστικά … άναψαν το πράσινο φως για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC's) στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI+), σήμερα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους αναμένεται να προχωρήσουν και στην τελική επικύρωση της απόφασης για την εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 5 δισ. ευρώ, από το νέο πακέτο στήριξης της χώρας μας.
- Από Ιούνιο η νέα φοροκαταιγίδα παντού
- Μειώνουν φοροαπαλλαγές αυξάνουν ειδικούς φόρους κατανάλωσης και ΦΠΑ
- Και στο βάθος... νέες περικοπές μισθών-συντάξεων

Ως γνωστόν... το “κούρεμα” στα κρατικά χρέη θα το πληρώσουν οι πολίτες. Ο λογαριασμός έρχεται μάλιστα πριν καν προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε ... τον πρώτο. Μετά τις πρώτες περικοπές, έρχονται οι νέες, όμως οι φόροι θα είναι αυτοί που θα ... ματώσουν την τσέπη όλων.

Το όνομα του περιβόητου Αμερικανού πρωταγωνιστή ταινιών δράσης Τσακ Νόρις, ενδέχεται να φέρει μία πεζογέφυρα που πρόκειται να κατασκευασθεί το προσεχές διάστημα στη Σλοβακία.
Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε σήμερα στον τελικό του ύψους, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης. Ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε μετά τον αγώνα ότι είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν περίμενε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.
Στην εκδήλωση της Apple για την παρουσίαση  του νέου iPad, η Epic Games ανακοίνωσε το Infinity Blade:Dungeons, το τρίτο μέρος της δημοφιλούς RPG σειράς παιχνιδιών της. 

Στις 12 Μαρτίου
Γεγονότα

1572: Ο εθνικός ποιητής της Πορτογαλίας Λουίς Βαζ Καμόενς δημοσιεύει το περίφημο επικό ποίημά του Ος Λουζιάδας, που σημαίνει Οι Λουζιτανοί, δηλαδή οι Πορτογάλοι.

1792: Η Μεγάλη Αικατερίνη τερματίζει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, υπογράφοντας τη Συνθήκη του Ιασίου, και ζητά από τον στόλο της να αποσυρθεί από το Αιγαίο. Ο Λάμπρος Κατσώνης, που υπηρετεί στο ρωσικό ναυτικό, καταγγέλλει τη στάση της τσαρίνας.
Απίστευτες καταγγελίες έχουν στα χέρια τους, αφού τις έχουν ακούσει πρώτα με τα αφτιά τους, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2011, θα μπορούσαν οι αρχέγονες μαύρες τρύπες, οι πρώτες δομές αυτού του τύπου στο Σύμπαν, δεν έχουν παραχθεί μετά το Big Bang, αλλά, μάλλον, πριν από αυτό. Εάν αποδειχθεί η ιδέα αυτή σωστή τότε θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά όλη την σύγχρονη κοσμολογία.
Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Isres Chorphaka ήλπιζε να συλλάβει μια «εικόνα του παραδείσου» στη φωτογραφική του μηχανή, όταν επισκέφθηκε ένα βουδιστικό ναό στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.
Ποια είναι η κουκλίτσα του «Μεθυσμένου Ημερολογίου»


Στην ταινία «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» ο Johnny Depp απολαμβάνει μια βραδυνή βαρκάδα, παρέα με το αγαπημένο του μπουκάλι ρούμι. Ξαφνικά, τα νερά δίπλα του ταράζονται. Για καλή του τύχη αυτό που αναδύεται δεν είναι...
Η συνταγή για το αγαπημένο γλυκό έδεσμα
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
1 πακέτο φύλλο κρούστας εμπορίου
Για τη γέμιση
6 αυγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ ελαφρύ..
Μια ιδιαίτερα φιλόδοξη υπηρεσία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών, την ώρα πάντως, που δεν καταφέρνει να τρέξει σωστά και εύρυθμα τις απλές και καθημερινές εφαρμογές.
Τα επιτελεία των κομμάτων καταστρώνουν τα εκλογικά σχέδιά τους

Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI τα κόμματα είναι πλέον «ελεύθερα» να κάνουν τον προεκλογικό σχεδιασμό τους. Παρόλο που στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει η σημαντική εκκρεμότητα της εκλογής νέου προέδρου, τα επιτελεία των κομμάτων εξετάζουν ήδη τις πιθανές ημερομηνίες για να καταλήξουν σε εκείνη κατά την οποία θα στηθούν οι κάλπες.
Πτώση της θερμοκρασίας

Χειμωνιάτικο θα είναι το τοπίο και σήμερα, Κυριακή 11 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Το να περιέχει ένας πυρήνας μόνον νετρόνια θεωρείται φυσικώς αδύνατον. Κι όμως ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Michigan παρατήρησαν έναν “πυρήνα” με δυο νετρόνια – ως προϊόν πυρηνικής διάσπασης – να επιβιώνει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Παπουτσής και είπε ότι θέτει την υποψηφιότητα του στη διάθεση του εθνικού Συμβουλίου και εμμέσως είπε ότι

jokestream.blogspot.com
Ερευνητές ανακάλυψαν πώς η μαριχουάνα οδηγεί σε διάσπαση της βραχυπρόθεσμης μνήμης. Το ναρκωτικό επιδρά στη λειτουργική μνήμη των χρηστών, στην ικανότητά τους δηλαδή να συγκρατούν και να χρησιμοποιούν πληροφορίες για μικρά χρονικά διαστήματα.
Επιστήμονες έχουν για πρώτη φορά κάνει τη μέτρηση ενός ατόμου φτιαγμένο από αντιύλη. Αυτή η μέτρηση, αν και δεν είναι πολύ ακριβής, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να μελετηθούν άτομα αντιύλης με κάθε λεπτομέρεια – ένας αναγκαίος στόχος για να κατανοήσουμε γιατί το σύμπαν αποτελείται από ύλη και όχι από αντιύλη, την μυστηριώδη αδελφή της.
1. Εκείνος λέει: Θα βγω για μια μπύρα: 
Η πραγματικότητα:  Επιστρέφει στις 8 το πρωί! Σχετικά: Πάω για τσιγάρα, Έμπλεξα, Με απήγαγαν εξωγήινοι
Αμετάβλητη η θέση της στην κατώτατη βαθμίδα C, μετά το PSI

Η Moody’s Investors Services ανακοίνωσε ότι «Η Ελλάδα παραμένει στην κατηγορία C (no outlook)» και ότι «θεωρείται χρεοκοπημένη μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής χρέους των 177 δις.
Σίγουρα, μία πολύμηνη υγιεινή διατροφή είναι η καλύτερη λύση για τη μόνιμη απώλεια βάρους. Μπορείτε όμως να χάσετε βάρος και πιο γρήγορα, με ασφάλεια. Δείτε πώς...
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ 120333.22ΕΥΡΩΕΤΕ


ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ667000.00ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Γεγονότα

1829: Υπογράφεται στο Λονδίνο από τις Μεγάλες Δυνάμεις το Πρωτόκολλο με το οποίο το ελληνικό κράτος αποκτά αυτονομία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται: α) Τα σύνορα του αυτόνομου ελληνικού κράτους προς βορρά καθορίζονται από την οροθετική γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού. β)
Ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένη είναι η τεχνολογία αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, προσφέροντάς μας άπειρες δυνατότητες για μια καλύτερη και ευκολότερη ζωή, δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε την καταγωγή μας και όλοι μας χρειαζόμαστε πάντα κάτι «πράσινο» γύρω μας!
perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Είναι σίγουρα ένα από τα πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο αλλά και ένα «ζωντανό» έργο τέχνης στην καρδιά του Βερολίνου. Το διάσημο «Propeller Island City Lodge» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως γκαλερί τέχνης (και όχι άδικα!), όπου διάφοροι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στα δωμάτιά του!
Η Coca-Cola και η Pepsi αλλάζουν τη συνταγή για τα αναψυκτικά τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στα μπουκάλια προειδοποίηση για καρκινογόνο ουσία, όπως απαιτεί η νομοθεσία της Καλιφόρνιας.
Τρελό φαγοπότι φαίνεται ότι είχαν στήσει 13 δημόσιοι υπάλληλοι εις βάρος των υπηρεσιών τους, στους οποίους εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Τελικά, ποιους άνδρες προτιμούν οι γυναίκες; Τους γενειοφόρους, ή αυτούς με καθαρά μάγουλα;

Αυτό προσπάθησαν να μάθουν κάποιοι Καναδοί ερευνητές ψυχολόγοι, με μια επιστημονική εργασία που πραγματοποίησαν  στην Νέα Ζηλανδία.
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε μια παλιά CRT οθόνη, η οποία έχει μετατραπεί σε οθόνη αφής με μερικές ελάχιστες τροποποιήσεις και ένα …γάντι!
Γίνεται να τα βάλεις με το χρόνο; Μπορείς να καθυστερήσεις τα "αδυσώπητα" σημάδια του πάνω σου; Η επιστήμη της διατροφής δηλώνει πως ΝΑΙ! Κάνε την "ισογλυκαιμική" δίαιτα, χάσε 4 κιλά και προστάτεψε το δέρμα και τον οργανισμό σου από τις ρυτίδες...
Στην κορυφή της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους βρίσκονται οι 40άρηδες και οι 50άρηδες ακόμα και εάν οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν αρχίσει να γερνούν, ισχυρίζεται σε άρθρο του στο περιοδικό «New Scientist» ο Ντέιβιντ Μπέινμπριτζ του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη Bloomberg Billionaires, τα κεφάλαια των είκοσι πλουσιότερων ανθρώπων στην γη, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των χρηματιστηριακών δεικτών, μειώθηκαν κατά 11,3 δις δολάρια.

Η ελληνική κρίση λύθηκε μετά την υψηλή συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI), δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. «Θέλω να πω πόσο χαρούμενος είμαι σήμερα που βρέθηκε λύση στην ελληνική κρίση», τόνισε. «Η Γερμανία στέκεται με αίσθημα σεβασμού και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γκίντο Βεστερβέλε.
ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ 20 ΤΟΝΟΙ

Είκοσι 20 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στο μισό της τιμής που πωλείται στα καταστήματα τροφίμων, θα διαθέσει στη Νέα Ιωνία Αττικής η Κοινοπραξία Αγροτικών συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, (Κ.Α.Σ.Ε.Λ). Η διάθεση θα γίνει το επόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 9.00 το πρωί στο παρκινγκ του γηπέδου της Νέας Ιωνίας.
Αρκεί να αποφασίσει κανείς να κάνει μια «μπαρότσαρκα» στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού σε ολόκληρη την χώρα.

Να βγει για φαγητό μεσημέρι ή βράδυ και θα διαπιστώσει ότι ο νόμος για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους για τον οποίο τόσο μελάνι χύθηκε και τόσος τηλεοπτικός χρόνος σπαταλήθηκε, όχι μόνο πήγε περίπατο, αλλά ξεχάστηκε κιόλας σαν να μην ψηφίστηκε ποτέ…