follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ο Ted Sabarese φωτογραφίζει ανθρώπους παρέα με τα ψάρια που… τους μοιάζουν! Ο Ted Sabarese ήθελε να χρησιμοποιήσει την τέχνη του για να κάνει ένα σχόλιο πάνω στην θεωρία της εξέλιξης. Αλλά ο άνθρωπος είναι φωτογράφος -δεν είναι βιολόγος ή κάτι άλλο συναφές. Η ιδέα που τού ήλθε ήταν καταπληκτική. Γεμάτη χιούμορ και φαντασία… 
Αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αφήνει η Λούκα Κατσάλη. Διαβάστε τι ανέφερε για το έλλειμμα

Σε προάσπιση των όσων πέτυχε στην κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε η Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε το "μαύρο πρόβατο" της τότε κυβέρνησης, δεχόμενη συνεχείς επιθέσεις από τα ΜΜΕ.
Ακρως ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ από την έως τώρα προσέλευση πολιτών στη κάλπη για την ανάδειξη του νέου του προέδρου. Στην Ιπποκράτους τα χαμόγελα είναι συγκρατημένα μεν, αλλά πλατιά καθώς από όλη την Ελλάδα φτάνουν συνεχώς πληροφορίες για συμμετοχή πολύ μεγαλύτερη από την  αναμενόμενη.
Έκθεση του ΟΟΣΑ για τις περιβαλλοντικές προοπτικές έως το 2050 αναφέρει ότι θα αυξηθούν κατά 50% οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου σαν συνέπεια της απραξίας των κυβερνήσεων.
Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και το καταναγκαστικό δάνειο, συνολικού ύψους 165 δισ. ευρώ, θα βρεθούν τη Δευτέρα στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η λίστα με τους επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα εκβιασμού από τους επίορκους υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης όλο και μεγαλώνει. Νέα καταγγελία από ιδιοκτήτη εταιρίας παροχής λογισμικού.
«Αν υπάρχουν τμήματα του δημοσίου τομέα με υπεράριθμο προσωπικό ή τμήματα τα οποία παράγουν υπηρεσίες που δεν είναι πια αναγκαίες γιατί θα πρέπει να υποχρεώνεται ο φορολογούμενος να συνεχίσει να πληρώνει υπηρεσίες εργαζομένων που είναι περιττές;», διερωτάται ο Πόουλ Τόμσεν.
Έως τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διοικητικές προετοιμασίες για το πρόγραμμα Ήλιος και νωρίτερα από το 2015 θα αρχίσει να χρησιμοποιείται ελληνικό ρεύμα στην κεντρική Ευρώπη σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ένα κρανίο που έχει ένα περίεργο μείγμα αρχαίων και σύγχρονων χαρακτηριστικών ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά στη νοτιοδυτική Κίνα και χρονολογείται μεταξύ 14.500 και 11.500 χρόνια πριν. Και μπορεί να αντιπροσωπεύει τα τελευταία είδη ανθρωποειδών που συνυπήρχαν με τους ανθρώπους.
Ένα νέο λειτουργικό ποντίκι είναι πλέον διαθέσιμο και ταιριάζει γάντι με το χέρι σας. Το νέο αυτό ποντίκι, αποτελεί ουσιαστικά ένα γάντι το οποίο όταν φοριέται, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί το δείκτη του για τα απαραίτητα κλικ.
Γεγονότα

624: Ο Μωάμεθ σημειώνει μία αποφασιστική νίκη κατά των αντιπάλων στη Μέκκα, στη Μάχη της Μπαντρ. 

1821: Έλληνες αγωνιστές υπό τον Σωτήρη Χαραλάμπη και τους Πετμεζαίους πολιορκούν τους Πύργους των Καλαβρύτων, που παραδίδονται έπειτα από λίγες μέρες (21 Μαρτίου). Αυτή η ενέργεια αποτελεί την πρώτη επαναστατική πράξη στη νότια Ελλάδα. 
Μεγάλωσε 180 παιδιά ενώ οι 23 γυναικες που είχε πέθαναν πολυ πριν απο τον ίδιο.

Διαβάστε την  ιστορία του ανθρώπου που έζησε περισσότερο από… κάθε άλλο άνθρωπο πάνω στη γη Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ένα μικρο χωριό της
Ο Αινστάιν, ο πιο διάσημος επιστήμονας όλων των εποχών, θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης Φυσικής. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο ενδιαφέροντα είναι τα τελευταία του λόγια! Τα οποία, όμως, δε θα μάθουμε ποτέ!
Είσαι σίγουρος ότι όλα όσα ξέρεις για το σεξ είναι αλήθεια και όχι μύθοι που πιστεύεις, χωρίς καν να μπεις στον κόπο να τους τσεκάρεις; Το κάναμε εμείς για σένα. Για δες..
Έλληνας πληροφοριοδότης της Stratfor, φέρεται να ενημέρωσε την ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών, για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του WikiLeaks και δημοσιεύει η εφημερίδα "Τα Νέα".
Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει. Στην αντζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνεται η πορεία του κυβερνητικού έργου αλλά και η αυριανή ανοικτή διαδικασία για την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
«Λάθος εκείνες οι μετρήσεις», σύμφωνα με το CERN

Τα υποατομικά σωματίδια (νετρίνα) που εντοπίστηκαν το φθινόπωρο από Ιταλούς επιστήμονες της ομάδας Opera να ταξιδεύουν πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός δεν θα ανατρέψουν τελικά τη θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν και τη σύγχρονη φυσική: μια άλλη ομάδα επιστημόνων, που είχε αναλάβει να ξεδιαλύνει το μυστήριο, διαπίστωσε ότι οι μετρήσεις εκείνες ήταν λανθασμένες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το CERN.
Απόφαση για κινητοποιήσεις


Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε σε ειδική συνεδρίαση την Παρασκευή. Συνάντηση Διαμαντοπούλου και Κουτρουμάνη με τη ΠΝΟ το Σάββατο.
Οι ιστορίες που προσπάθησαν να εξηγήσουν πως οι δημιουργοί της Apple εμπνεύστηκαν το “δαγκωμένο μήλο” για σήμα της εταιρίας τους είναι πολλές.

Η επικρατέστερη όμως έχει τις ρίζες της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο....
Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναδεικνύεται κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο από την ειδική έκδοση «Times Higher Education» της βρετανικής εφημερίδας «Times», που συνέταξε τη λίστα των 100 καλύτερων πανεπιστημίων με κριτήριο τη φήμη που απολαμβάνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, καθώς σε έκθεση του προειδοποιεί ότι η παγκόσμια παραγωγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα αυξηθεί κατά 50% έως το 2050.
Oι άνθρωποι εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους επικοινωνίας. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μεταφέρουν τα ραδιοτηλεοπτικά σήματα σταματούν όταν συναντούν μπροστά τους μεγάλα εμπόδια. Ένα διαστημόπλοιο που βρίσκεται πίσω από τη Σελήνη χάνει την επαφή του με τη Γη, όπως και ένα υποβρύχιο που βρίσκεται πολύ βαθιά στη θάλασσα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τη βάση του. Άραγε υπάρχουν "κύματα" που μπορούν να διασχίσουν αυτά τα εμπόδια μεταφέροντας πληροφορίες;
Η Ιπποκράτους θα μετρήσει το πόσοι και το ποιοι θα πάνε στις κάλπες

Στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ανησυχούν μόνο για το πόσοι θα πάνε στις κάλπες την Κυριακή. Περιμένουν να δουν και το ποιοι. Τους ενδιαφέρει αν θα πάνε νέοι άνθρωποι, τους ενδιαφέρει και αν θα συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη που έχουν διαφοροποιηθεί.
Με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων συναντάται σήμερα ο νέος υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης.Οι πρυτάνεις ζητούν επανεκκίνηση του διαλόγου για τις θεσμικές αλλαγές στα ΑΕΙ και ο κ. Μπαμπινιώτης θα επιχειρήσει να βρει μια λύση για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε σχέση με τον νόμο για τα ΑΕΙ.
Στην πόρτα της εξόδου από την πολιτική και με τις βαλίτσες στο χέρι, βρίσκεται ο κ. Ηλίας Μόσιαλος. Ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου επιστρέφει στο Λονδίνο αφού απέτυχαν όλες οι προσπάθειες που κατέβαλε για να βρει θέση στην επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ.
Το Lunar Reconnaissance Orbiter είναι ένα διαστημικό όχημα της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη από τις 23 Ιουνίου του 2009. Στις 19 Μαρτίου θα συμπληρώσει χίλιες ημέρες σε τροχιά! Για να γιορτάσει το γεγονός η NASA κυκλοφόρησε το παρακάτω βίντεο που δείχνει την ιστορία της Σελήνης:

Μετά το σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φαίνεται πως δεν έχει όριο το όργιο σπατάλης στο οποίο επιδίδονταν οι "ποντικοί" στο ΙΚΑ. Τη στιγμή που στις αποθήκες υπήρχαν απίστευτα τεράστιες ποσότητες υλικών, έκαναν νέες παραγγελίες με τις υπερκοστολογήσεις να φτάνουν το 1.000%!
Το φιλί, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια από τις πιο παράξενες ανθρώπινες δραστηριότητες. Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν την ιστορία του... Πώς ξεκίνησαν οι άνθρωποι να φιλιούνται...
Γεγονότα

1190: Ο όχλος στο Γιορκ της Αγγλίας επιτίθεται και σκοτώνει γύρω στους 150 Εβραίους, επειδή τους θεωρεί υπεύθυνους για μια φωτιά που ξέσπασε στην πόλη. (Η Σφαγή του Γιορκ) 
Μεταξύ άλλων, προωθούνται ρυθμίσεις που θα θέτουν όριο τα 2.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς -τα οποία δεν θα μπορεί να συμψηφίζει η τράπεζα- και διευρύνουν τις ήδη υφιστάμενες διατάξεις για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε ομιλία του ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος:
Συνεισφορά 28 δισ. ευρώ στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Όπως αποφασίστηκε, τα 1,65 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν άμεσα. Η χορήγηση θα γίνει στα πλαίσια τετραετούς διάρκειας διαδικασίας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταμείο, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Νέα εποχή για μεταφορές μετακομίσεις

Μία πρωτοποριακή διαδικτυακή υπηρεσία έχει ανατρέψει τον κλάδο των μεταφορών μειώνοντας τις τιμές για καταναλωτές μέχρι 70%

To sendeasy.gr είναι ο νέος επαναστατικός τρόπος για να βρίσκουν οι καταναλωτές εύκολα και γρήγορα την φθηνότερη και πιο ποιοτική λύση για να μεταφέρουν την οικοσκευή τους, τα γραφεία τους, επαγγελματικό ή άλλο εξοπλισμό εντός πόλης ή σε όλη την Ελλάδα.
Οι θρυλικοί Uriah Heep θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό την ηχογράφηση της συναυλίας που έδωσαν πέρσι το Μάρτιο στην Αθήνα, στο Gagarin Club.

Το συγκρότημα, που υπήρξε ένα από τα δημοφιλέστερα rock συγκροτήματα της δεκαετίας του '70 και του '80, συνεχίζει με επιτυχία να ηχογραφεί αλλά και να κάνει συναυλίες σε όλο τον κόσμο.
Του Σάββα Γ. Ρομπόλη


Η στρατηγική υποβάθμιση της μισθωτής εργασίας και της πρόνοιας. Η στρατηγική των απελευθερωμένων, κυρίαρχων, ανεξέλεγκτων χρηματοπιστωτικών και αποκλεισμένων κοινωνιών που εμπνεύστηκε από τις ιδέες Φρίντμαν - Σβαρτς (Σχολή του Σικάγου), εφαρμόστηκε πειραματικά και βίαια στη Λατινική Αμερική και, μετά το 1990, επεκτάθηκε και στον υπόλοιπο κόσμο, συνέβαλε καθοριστικά διεθνώς στη διεύρυνση της κερδοσκοπικής διάστασης της παγκόσμιας οικονομίας.
Aν νομίζετε ότι υπάρχουν αυτόματοι πωλητές μόνο για σάντουιτς, καφέδες και αναψυκτικά... πρέπει να δείτε τους επόμενους και θα εκπλαγείτε για το τι μπορείτε να αγοράσετε γρήγορα και χωρίς βοήθεια πωλητή.
Σίγουρα λέμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τις γυναίκες, αλλά εμείς βρήκαμε 7 πράγματα που δεν θα χρειαζόταν πια να κάναμε αν εκείνες δεν υπήρχαν...
Κάθε προσδοκία, ακόμη και της ίδιας της Apple, ξεπερνούν οι προπαραγγελίες για την νέα έκδοση του iPad. Λόγω του όγκου των παραγγελιών, ο χρόνος παράδοσης του δημοφιλούς tablet αγγίζει τις 3 εβδομάδες.
Τα σπερματοζωάρια επηρεάζονται από το Wi-fi! Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία «σκοτώνει» τη γονιμότητα. Ο φορητός υπολογιστής στα γόνατα των αντρών μειώνει την κινητικότητα του σπέρματος, απειλώντας την ικανότητά τους να αποκτήσουν παιδιά.
Καμπανάκι για το Λονδίνο από τους οίκους αξιολόγησης. Ο οίκος Fitch αν και διατήρησε σταθερό το αξιόχρεο της βρετανικής οικονομίας στο υψηλότερο επίπεδο... ΑΑΑ, εν τούτοις έθεσε σε αρνητικό outlook, από σταθερό που ήταν μέχρι σήμερα, τις εκτιμήσεις του για τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας.
Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο της μετατροπής αιολικής ενέργειας σε υδρογόνο ως πηγή ενέργειας στον απόηχο της απόφασης της χώρας να απομακρυνθεί από την πυρηνική ενέργεια.
Από τον Ιανουάριο του 2011 σμήνος δονήσεων ταράζει την περιοχή. Το έδαφος παραμορφώνεται, ενώ μεγάλες ποσότητες λάβας έχουν συγκεντρωθεί στον μαγματικό θάλαμο.Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο θάλαμος του μάγματος του ηφαιστείου της Σαντορίνης έχει διογκωθεί σε διάστημα 14 μηνών κατά 14 εκ. κυβικά μέτρα
Η φοροδιαφυγή στα ενοίκια αλλά και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιοκτητών μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας που επιστρατεύει την ηλεκτρονική διασταύρωση των μισθωτηρίων συμβολαίων.
Αν όροι όπως αδενίνη και γουανίνη φέρνει αναμνήσεις από το μάθημα της Βιολογίας εδώ θα δούμε ένα λόγο για να δώσουμε στις λέξεις αυτές κι ένα δεύτερο ρόλο: Μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ότι αυτά τα δύο όπως και άλλα δομικά στοιχεία του DNA, μπορεί να σχηματιστούν στο διάστημα, ενώ έχουν φτάσει στην επιφάνεια της Γης από μετεωρίτες.
Αναφερόμενος στην υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας, όπου αποκαλύφθηκε ζημία εκατομμυρίων ευρώ, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, υπογράμμισε πως "το πάρτι τελείωσε".
Γεγονότα

1489: Η βασίλισσα της Κύπρου, Κατερίνα Κορνάρο, πουλάει το βασίλειό της στους Βενετούς. 

1492: Η βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας διατάσσει τους 150.000 Εβραίους του βασιλείου της να γίνουν Χριστιανοί, διαφορετικά θα απελαθούν.
Οκτακομματική η νέα Βουλή, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Βουλή οκτώ κομμάτων δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη.
Δεν προλαβαίνουμε να συνέλθουμε από τα "χαστούκια"... Η Τρόικα το γύρισε τώρα, το έργο... α λα ελληνικά, στο θέμα της φορολογίας. Με απλά λόγια, τι μας ζητούν; Να αποχαιρετήσουμε ακόμη κι αυτό το πενιχρό ποσό των 5.000 ευρώ που απέμεινε ως αφορολόγητο. Όπως πάνε τα πράγματα, όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνηθίσουν να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

Στα τέσσερα κινδυνεύει να σπάσει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις προηγούμενες αποχωρήσεις βουλευτών που άλλοι δημιούργησαν το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά και άλλοι συζητούν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ανώνυμο στέλεχος της Samsung αποκαλύπτει ότι η Apple έχει δεσμευτεί για την αγορά οθονών αξίας τουλάχιστον 9.7 δις δολαρίων με τα συνολικά έξοδα της εταιρείας να φτάνουν μέχρι και τα 11 δις για το 2012.

Σύμφωνα με το στέλεχος τα χρήματα αυτά θα προκύψουν από το νέο iPad, τους SSD από τα MacBook Air καθώς και από ένα μικρότερο iPad που θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.
iPad mini