follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ποιος θα το φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια!  Κι όμως, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Καλών Τεχνών (The European Fine Art Foundation - TEFAF), το 2011 η Κίνα προσπέρασε ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε επισήμως η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη για έργα τέχνης και αντίκες.
Προβάδισμα 10% στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα». 
Με ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφορικά με την επέτειο της 25ης Μαρτίου τονίζουν:

“Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν θυσιάζοντας και τη ζωή τους για να είναι η ΕΛΛΑΔΑ μας ελεύθερη.
Σε μια σπάνια στιγμή για το Κοινοβούλιο, όλα τα κόμματα ενέκριναν, με επιμέρους επιφυλάξεις, την πρόταση νόμου του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί του «πόθεν έσχες». Την πρόταση υιοθέτησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός
Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.

Φορολογικές ανατροπές φέρνει το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης σήμερα στη Βουλή.  Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται αρκετές διατάξεις φορολογικού χαρακτήρα που φέρνουν αλλαγές για τους πολίτες.
Περισσότερα οφέλη παρά κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων φαίνεται πως επιφυλάσσουν έντομα όπως οι κατσαρίδες και οι ακρίδες. 
Πενήντα ημέρες περίπου απέχουμε από τη μεγαλύτερη εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού που έγινε ποτέ στην Ελλάδα!

Η Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια Let’s Do It φιλοξενείται φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας, με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής »Ώρα για Δράση».
Η Sony ανακοίνωσε το Xperia Neo L (MT25i), το πρώτο smartphone της που θα κυκλοφορήσει εξαρχής με λειτουργικό σύστημα Android 4.0 ICS, το οποίο θα αντικαταστήσει τα Xperia Neo και Xperia Neo V.
Διαθέσιμη είναι εδώ και λίγη ώρα η νέα έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds Space σε όλες σχεδόν τις δημοφιλείς πλατφόρμες παιχνιδιών.
Στις 22 Μαρτίου
 
1599: Γεννήθηκε ο Άντονι Βαν Ντάικ, φλαμανδός ζωγράφος

1540: Πέθανε ο Χανς Κολχάζε, γερμανός ζωέμπορος και επαναστάτης, ήρωας της νουβέλας του Χάινριχ φον Κλάιστ «Μίχαελ Κόλχαας».

1821: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας προς τη Σπάρτη. Ο Παπαφλέσσας με τον Αναγνωσταρά και τον Σταματελόπουλο «πιάνουν» την άλλη πλευρά. Η πόλη βρίσκεται σε ελληνικό κλοιό.
Σήμερα το πρωί λάβαμε ένα email από το Support Greece, ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από τους Έλληνες φοιτητές της Ολλανδίας, με σκοπό όπως υποδηλώνει και το όνομά του, την στήριξη της Ελλάδας και ιδίως των κοινωνικών ομάδων που έχουν περισσότερη ανάγκη, καθώς και την αφύπνιση των ξένων χωρών ώστε να ευαισθητοποιηθούν υπέρ της πατρίδας μας. 
Ποιοι "πιάστηκαν" το 2009 στο πάρτυ με τα κρατικά κονδύλια

Όργιο κατασπατάλησης κρατικού χρήματος το 2009 (με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσεως στη χώρα μας) αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους, αφού μέσα σε ένα μόλις χρόνο εντοπίστηκαν εξαπλάσιες παρανομίες σε σχέση με το ακριβώς προηγούμενο οικονομικό έτος (2008).
Σύμφωνα με νέα έρευνα, μία στις τέσσερις ελεύθερες κοπέλες μπορεί να βγαίνει ραντεβού με τρία αγόρια την ίδια περίοδο ενώ 1/3 των γυναικών θα έκανε πρόταση γάμου στον καλό της.
Ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISnet θα υποβάλλουν εφεξής τις φορολογικές δηλώσεις τους οι μισθωτοί, που έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.
Το nea-news διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο ένα iPod touch! Απλά κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, www.facebook.com/nea.news , στο like button του toolbar κάτω από το menu, ή στο αναδυόμενο like box στο δεξί άκρο της παρούσας σελίδας! Αυτόματα μπαίνετε στην κλήρωση για το δώρο! 

Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι fans του nea-news! Διαδώστε το και στους φίλους σας κάνοντας tweet και share το παρόν post στο facebook! Η κλήρωση θα γίνει με τη συμπλήρωση 5000 likes.
Το πλήρες αρχείο του Άλμπερτ Αϊνστάιν, που περιλαμβάνει την άγνωστη έως τώρα προσωπική αλληλογραφία του, καθώς και τα χειρόγραφα επιστημονικά σημειωματάριά του... όπου, μεταξύ άλλων, βρίσκεται για πρώτη φορά καταγραμμένη η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία της ανθρωπότητας (E=MC2), άρχισαν να «ανεβαίνουν» στο διαδίκτυο από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο τα έχει πλέον στην ιδιοκτησία του. Έτσι, όλοι οι χρήστες, ειδικοί και μη, θα μπορούν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Χωρίς πολλά λόγια..
Προβληματική σχετικά με τη σήμανση που φέρει αποδείχθηκε μια παρτίδα του βρεφικού γάλακτος APTAMIL 2 της MILUPA.
Γεγονότα

630: Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στην Ιερουσαλήμ.
O Τ. Γιαννίτσης στη θέση του Βενιζέλου, ο Γ. Καλαμίδας στο υπ. Εσωτερικών
Διατροφικές προτάσεις για απώλεια βάρους

Έχεις ακούσει ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και ίσως, επίσης, γνωρίζεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις καλύτερες «νοητικές επιδόσεις» στην εργασία ή τα μαθήματα σου!
Η νέα αριθμητική της διαδοχής
Πως το 3,5% μετατρέπεται σε 22%

του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ

Μετά την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του και τα Μέσα «της παράταξης» αισιοδοξούν. «Ο απρόβλεπτα υψηλός βαθμός συμμετοχής στην ψηφοφορία θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση το σύνολο των τελευταίων δημοσκοπικών ευρημάτων, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων αντιστοιχεί περίπου στο 3,5% του εκλογικού σώματος. Επομένως, σύμφωνα με τις κατάλληλες αναγωγές, η αφετηρία του ΠΑΣΟΚ σήμερα θα...
Ευθύνες στους Δήμους επέρριψε ο υπουργός Υγείας για προνοιακά επιδόματα που δίνονταν σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.

«Από δω και πέρα αρχίζει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων και της απόδοσης ευθυνών», δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο κ. Λοβέρδος.
Έρχεται η άνοιξη και τα άτομα που πάσχουν από εποχιακή αλλεργία, ήδη άρχισαν να προβληματίζονται...

• Τι είναι όμως αλλεργία;
• Γιατί αφορά ορισμένους και όχι άλλους που ζουν στις ίδιες συνθήκες;
• Πώς μπορεί κανείς να θεραπευθεί ή να βελτιώσει τα ενοχλητικά συμπτώματα;
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα Προϊόντων και Υπηρεσιών – Μεσίτες Ακινήτων – Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και άλλες διατάξεις».
Γεγονότα

1815: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης επιστρέφει στο Παρίσι μετά τη δραπέτευσή του από το νησί Έλβα, όπου ήταν εξόριστος. Ακολουθείται από 140.000 στρατιώτες και 200.000 εθελοντές για να ξεκινήσει τη δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησής του.
Το πλάνο προβλέπει πλωτές αεροτουρμπίνες και σταθμό ηλεκτροπαραγωγής

Ένα χρόνο μετά το σεισμό και το τσουνάμι που ισοπέδωσαν την ανατολική ακτή της Ιαπωνίας και προκάλεσαν το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, όμιλος ιαπωνικών εταιρειών σχεδιάζει την κατασκευή ενός πειραματικού υπεράκτιου αιολικού πάρκου κοντά στη μονάδα Νταΐτσι.
Απορροφώνται επιτυχόντες που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ), που είχαν πετύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008. Έτσι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου, πληρώνονται 212 θέσεις που αντιστοιχούν στις παραπάνω ομάδες. Όπως αναφέρεται στην..
Ασυνήθιστη η ανακάλυψη των ερευνητών

Έναν πολύ ασυνήθιστο λαμπερό γαλαξία, σε ορθογώνιο σχήμα, ο οποίος μοιάζει με διαμάντι, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστρονόμων.
Βιαστική ήταν φέτος η 'Ανοιξη και μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα το πρωί, πιο πρόωρα σε σχέση με άλλες φορές.
Τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων αναμένει το υπουργείο Οικονομικών για τις οφειλές της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. από ΦΠΑ.
Εταιρεία ζυθοποιίας στη Βουλγαρία παρασκευάζει την περίφημη ξανθιά μπίρα Bοhza,η οποία υπόσχεται να κάνει το όνειρο κάθε... γυναίκας πραγματικότητα, καθώς μεγαλώνει το…γυναικείο μπούστο από ένα μέχρι και δύο νούμερα!
Tον Ιανουάριο το mediagate σας είχε ενημερώσει ότι διοργανώνεται ένας διαγωνισμός για τον καλύτερο χάκερ στο Facebook...
Μετάνθρωπος : Είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε μετεξελικτικό στάδιο (δηλ. σε επόμενο επίπεδο πολυπλοκότητας), (χα τρις) μας μεταλλάσουν σε μυρμήγκια, ή σε κάτι πέρα από κάθε φαντασία. …κι εγώ ο πτωχός που νόμιζα ότι θα γλυτώναμε, γιατί θα μας ανέβαζαν στην 6η διάσταση -πηδώντας τις ενδιάμεσες- οι Έψιλον, οι Ελ, οι Πλειάδιοι, οι Ανδομέδιοι, κάποιοι τέλος πάντων, έστω και ο ΖΟΥΠΥ, μπα δεν το βλέπω και πολύ απογοητεύομαι. Αστειάκια … αλλά το θέμα με αυτά που κάνουν, δεν έχει καθόλου πλάκα και μην με ρωτήσετε ΠΟΙΟΙ τα κάνουν αυτά; Να υποθέσω πως όταν διαβάζετε, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τι στο καλό διαβάζετε!
Η Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες χώρες για διακοπές στον κόσμο. Αυτό φαίνεται να το αντιλήφθησαν οι Τροϊκανοί από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος. Ο ήλιος, η θάλασσα και τα αμέτρητα κλαμπ και μπουζούκια ενθουσίασαν τους εκπροσώπους των δανειστών μας...
Καμία δουλεία δεν είναι ντροπή... Όταν όμως αυτή έχει άμεση σχέση με την ερωτική απόλαυση τότε γίνεται ενδιαφέρουσα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι κάπου στη Μεγάλη Βρετανία, μια νεαρή κοπέλα εργάζεται σαν δοκιμαστής σεξουαλικών αντικειμένων.
Ένοπλος εισέβαλε στην ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής πριν από λίγη ώρα και πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα.Από τα πυρά δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και ο δράστης, ένας 70χρονος άνδρας, συνελήφθη από την αστυνομία.

Προς το παρόν τα κίνητρα του δράστη είναι άγνωστα. Στη ΔΟΥ της Αγίας Παρασκευής επικράτησε πανικός σε πολίτες και εργαζομένους.
Οι επιστήμονες του πειράματος ICARUS στο Gran Sasso της Ιταλίας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν βρήκαν ενδείξεις υπερφωτεινών νετρίνων, σε αντίθεση με τα πρόσφατα αποτελέσματα του πειράματος OPERA, που στεγάζεται επίσης στο Gran Sasso.
Δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν παράνομα προνοιακά επιδόματα έφερε στο φως η διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων. Θα ακολουθήσουν νέοι έλεγχοι, ώστε να αποκλειστούν περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι λαμβάνουν βοήθημα χωρίς να το δικαιούνται
Η χρήση παραγώγων του πετρελαίου για την παραγωγή πλαστικών θα μπορούσε να αντικατασταθεί στο μέλλον από νανοκαταλύτες που παράγουν τους δομικούς λίθους των πολυμερών από άχρηστη βιομάζα, ελπίζουν οι ερευνητές που ανέπτυξαν τη μέθοδο.

Τα πλαστικά του μέλλοντος θα μπορούσαν να παράγονται από άχυρο
«Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία», είπε σε συνέντευξή του πριν από λίγο στο BBC στην εκπομπή της Ζeinab Badawi ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκαλύπτοντας τα μελλοντικά του σχέδια….

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αποφύγει μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους, για το λόγο αυτό οι πολιτικοί της αρχηγοί είναι έτοιμοι να συνεργαστούν, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές τους και να εφαρμόσουν διαρθρωτικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association – ISDA) θα προχωρήσει σήμερα στην εκκαθάριση των οφειλών για τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας (Credit Default Swaps – CDS).
Ο Ted Sabarese φωτογραφίζει ανθρώπους παρέα με τα ψάρια που… τους μοιάζουν! Ο Ted Sabarese ήθελε να χρησιμοποιήσει την τέχνη του για να κάνει ένα σχόλιο πάνω στην θεωρία της εξέλιξης. Αλλά ο άνθρωπος είναι φωτογράφος -δεν είναι βιολόγος ή κάτι άλλο συναφές. Η ιδέα που τού ήλθε ήταν καταπληκτική. Γεμάτη χιούμορ και φαντασία… 
Αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αφήνει η Λούκα Κατσάλη. Διαβάστε τι ανέφερε για το έλλειμμα

Σε προάσπιση των όσων πέτυχε στην κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε η Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε το "μαύρο πρόβατο" της τότε κυβέρνησης, δεχόμενη συνεχείς επιθέσεις από τα ΜΜΕ.
Ακρως ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ από την έως τώρα προσέλευση πολιτών στη κάλπη για την ανάδειξη του νέου του προέδρου. Στην Ιπποκράτους τα χαμόγελα είναι συγκρατημένα μεν, αλλά πλατιά καθώς από όλη την Ελλάδα φτάνουν συνεχώς πληροφορίες για συμμετοχή πολύ μεγαλύτερη από την  αναμενόμενη.
Έκθεση του ΟΟΣΑ για τις περιβαλλοντικές προοπτικές έως το 2050 αναφέρει ότι θα αυξηθούν κατά 50% οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου σαν συνέπεια της απραξίας των κυβερνήσεων.
Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και το καταναγκαστικό δάνειο, συνολικού ύψους 165 δισ. ευρώ, θα βρεθούν τη Δευτέρα στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η λίστα με τους επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα εκβιασμού από τους επίορκους υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης όλο και μεγαλώνει. Νέα καταγγελία από ιδιοκτήτη εταιρίας παροχής λογισμικού.