follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Γεγονότα

1807: Ο Γεώργιος Κάνινγκ, από τους ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής ανεξαρτησίας, γίνεται υπουργός Εξωτερικών στην Αγγλία. Προς τιμήν του υπάρχει η πλατεία Κάνιγγος. 
Δείτε παρακάτω το τοπ 20!

Ο Ελβετός αναδείχθηκε κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών

Ο Ρότζερ Φέντερερ αναδείχθηκε κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, μετά από έρευνα που διεξήγαγε το «tennis channel», αφήνοντας πίσω του τον Ροντ Λέιβερ, τη Στέφι Γκραφ, τον Πιτ Σάμπρας και άλλους σπουδαίους πρωταθλητές της παγκόσμιας αντισφαίρισης.
Μάθετε πώς λειτουργούν τα νεφρά

Διαβήτης, υπέρταση, κληρονομικά νοσήματα, κατάχρηση αναλγητικών φαρμάκων και ουσιών είναι οι παράγοντες κινδύνου.
Ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων σε δύο Ιστορικές περιόδους 1821 και 1955-1959.

Του Δημήτρη Αλευρομάγειρου, Αντιστράτηγου ε.α., Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητού Στρατού
Άγγελος πρωτοστάτης, ουρανόθεν επέμφθη, ειπείν τη Θεοτόκε το χαίρε. (γ') και συν τη ασωμάτω φωνή, σωματούμενον σε θεωρών Κύριε, εξίστατο και... ίστατο, κραυγάζων προς αυτήν τοιαύτα.
Αυτό που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο δεν είναι ένα απλό Graffiti..
Μια πρωτοποριακή έρευνα σχεδίασε το προφίλ της σύγχρονης Ελληνίδας και ρίχνει φως στις σκιές του κρεβατιού της, δίνοντας στο αντρικό «πιάτο» όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας, πάρτε χαρτί και μολύβι και λύστε όλες σας τις απορίες.
Ένα απίστευτο διαφημιστικό σποτάκι που προωθεί ένα βιβλίο με οδηγίες και συμβουλές για σωστό φλερτ τελικά καταφέρνει να προκαλεί γέλιο...

Το βιβλίο λέγεται 11 Points Guide to Hooking Up κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρός στις ΗΠΑ και προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για το τί να κάνετε και κυρίως τί να μην κάνετε αν θέλετε να φλερτάρετε σωστά και να γνωρίσετε νέες/ους ερωτικούς συντρόφους.
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.
Μόλυναν με καρκινογόνο ουσία φακέλους-φωτιά για να μην μπορούν να εξεταστούν και αποκαλυφθούν … λαμογιές

Απίστευτη αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας που αποδεικνύει την ευρηματικότητα … κάποιων προκειμένου να κρύψουν σκάνδαλα.
Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του του λειτουργικού συστήματος iOS 6 μαζί με περισσότερες λεπτομέριες για το Mac OS X Mountain Lion φαίνεται ότι θα συζητηθούν στο φετινό ετήσιο event Apple Worldwide Developers Conference (WWDC 2012). 


- Σχέδιο φυγάδευσης των επισήμων - Πιθανότατα θα μετακινηθούν με αυτοκίνητα
- Δείτε ποιές λεωφόροι, δρόμοι και πλατείες θα απαγορεύεται να πλησιάσει ο οποιοσδήποτε
- Κλειστοί οι σταθμοί μετρό σε Σύνταγμα, Ακρόπολη και Ευαγγελισμό
Στις 24 Μαρτίου
 
809: Πέθανε ο Χαρούν Αλ Ρασίντ, χαλίφης της Βαγδάτης, ιδρυτής της δυναστείας των Αβασιδών, ήρωας πολλών ιστοριών στις Χίλιες και μία νύχτες.

1721: Ο γερμανός συνθέτης Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ εκδίδει τα περίφημα έξι Βραδεμβούργια Κοντσέρτα του.

1830: Γεννήθηκε ο Θεόδωρος Αρεταίος, ιατρός, καθηγητής της Χειρουργικής (1864-1893), Πρύτανης (1879-1880) και μέγας ευεργέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αρεταίειο Νοσοκομείο).

1882: Ο γερμανός γιατρός Ρόμπερτ Κοχ ανακαλύπτει το βάκιλο της φυματίωσης. Για τη σημαντική αυτή ιατρική ανακάλυψη, που έσωσε και σώζει μυριάδες ζωές, η 24η Μαρτίου χαρακτηρίζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.
Υπάρχει διαφορά στο πως τα δύο φύλα κάνουν ντουζ; Κι όμως θα εκπλαγείτε!


Γυναίκα

1. Γδύνεστε τοποθετώντας τα ρούχα σε διαφορετικά καλάθια (ασπρόρουχα, χρωματιστά).2. Φορώντας μπουρνούζι κατευθύνεστε στο μπάνιο. Εάν καθοδόν...
Δείτε το απίστευτο βίντεο...

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει να προσφέρει στην παγκόσμια κληρονομιά, εξέφρασε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει στη δημαρχιακή κατοικία, για να τιμήσει την εθνική επέτειο του Ελληνισμού της 25ης Μαρτίου.

Υπογραμμίζοντας ότι και φέτος θα παρελάσει ως «ένδειξη ευγνωμοσύνης» προς τη χώρα που δίδαξε τις δημοκρατικές αξίες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης αναφώνησε στα ελληνικά «Ζήτω η Ελλάς!».
Μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του Angry Birds Space για PC, Mac, Android και iOS, η Rovio φέρνει άσχημα μαντάτα για τoυς κατόχους συσκευών Windows Phone, καθώς ανακοίνωσε ότι δε σκοπεύει να το μεταφέρει στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τουλάχιστον προς το παρόν, επειδή το κόστος είναι αρκετά μεγάλο.
Μια βδομάδα τώρα διαβάζουμε καθημερινά για το νέο iPad και όλα τα χαρακτηριστικά του και επιτέλους ήρθε η στιγμή που μπορούμε να το έχουμε στα χέρια μας. Εδώ και λίγη ώρα το νέο iPad είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στις ίδιες τιμές με το περσινό iPad 2.

Τα Angry Birds φεύγουν από την οθόνη και έρχονται κοντά μας σε φυσική μορφή και όχι virtual, μέσα σε θεματικά πάρκα αφιερωμένα σε αυτά. Τα πάρκα θα ανοίξουν σε Φιλανδία, ΗΠΑ, Αγγλία, Κίνα από τη Rovio και τους συνεργάτες της, προκαλώντας για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον του κοινού.

Η επιτυχία των Angry Birds δεν φαίνεται να έχει σταματημό, κάτι που φαίνεται τόσο στο ένα δισεκατομμύριο downloads που είχε το game, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Rovio, όσο και με το πόσο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει ο κόσμος για το Angry Birds Space. Τώρα, αν κάτσει κανείς να σκεφτεί και όλα αυτά τα κουκλάκια, gadgets και αξεσουάρ που κυκλοφορούν, τότε το θέμα γίνεται παγκόσμιο trend!

Ερευνητές του University of Pennsylvania υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει τη βασική αιτία της ανδρικής φαλάκρας αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες εκατομμυρίων ανδρών για μελλοντική θεραπεία ή και πρόληψη της τριχόπτωσης.
Πληροφορίες που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg αναφέρουν ότι η Microsoft πρόκειται να διαθέσει τα Windows 8 στην αγορά τον προσεχή Οκτώβριο. Το ρεπορτάζ λέει, επίσης, ότι θα δούμε άμεσα και υπολογιστές με επεξεργαστές ARM.
Η οικογένεια ξέρω ότι περνάει έναν Γολγοθά…αλλά πριν την Ανάσταση είναι η Σταύρωση….και αν ενωθούμε όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι, θα δώσουμε την δύναμη ξανά σε αυτήν την οικογένεια να χαμογελάσει απλόχερα και δημιουργικά...
Ευχάριστα νέα επεφύλασσε η Warner Brothers στους φίλους του «Hangover». Η κινηματογραφική εταιρία ανακοίνωσε ότι... ετοιμάζει μια τρίτη δόση της ταινίας.

Η Warner Brothers ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί των προηγούμενων δύο ταινιών, όπως ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο Εντ Χελμς και ο Ζακ Γαλιφιανάκης.

ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ


Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Στάνλεϊ Τούτσι, Γούντι Χάρελσον, Λένι Κράβιτς, Ντόναλντ Σάδερλαντ
Περιπέτεια
Χρησιμοποιώντας 146 μπουκάλια, ρυθμίζοντας στο καθένα την ανάλογη ποσότητα νερού, ώστε να αποδίδει την επιθυμητή νότα και τοποθετώντας τα στη σωστή σειρά, 3 φοιτητές του Cork School of Music μας εκπλήσσουν με το πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα ενός χρονοβόρου και περίτεχνου εγχειρήματος.. Ο κόπος άξιζε! Δείτε το βίντεο: 
Θα στο πω αγαπητέ αναγνώστη, κι ας με πεις ότι θες. Κι ας με πεις ακόμα και λαϊκιστή...

Οι μικρές αλήθειες είναι πίσω από τις ψευδείς εικόνες που σου δείχνει η τηλεόραση. 

Η τηλεόραση σου δείχνει μόνο έναν αρχηγό που μιλά.. Έναν αρχηγό κόμματος ... έναν Βενιζέλο, έναν Σαμαρά, μία Παπαρήγα ... σου δίνει έναν Τσίπρα, έναν Καρατζαφέρη..
Θλιβερές παιδικές «επιδόσεις» αποτυπώνει έρευνα

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία έρευνας, που δείχνουν ότι το 16% των εφήβων στην Ελλάδα, ηλικίας 13 έως 15 ετών, είναι συστηματικοί καπνιστές, ενώ 1 στα 4 παιδιά ηλικίας 10 ετών έχει δοκιμάσει τσιγάρο! 
Ανοίγει ο δρόμος για νέα αναλγητικά φάρμακα

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες ανακάλυψαν την τρισδιάστατη ατομική δομή των πρωτεϊνικών μορίων που βρίσκονται στην επιφάνεια των εγκεφαλικών κυττάρων και παίζουν ρυθμιστικό ρόλο στο αίσθημα της ευχαρίστησης και του πόνου, στον εθισμό, στην κατάθλιψη, την ψύχωση κ.α.
Αν και το υπουργείο Οικονομικών καθησυχάζει …

Ανησυχίες σε χιλιάδες νοικοκυριά για το ενδεχόμενο μελλοντικής κατάργησης του οικογενειακού αφορολογήτου ορίου το οποίο δικαιούνται, προκαλεί η διενέργεια ξεχωριστής εκκαθάρισης του φόρου ακινήτων για κάθε σύζυγο, την οποία προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Στις 23 Μαρτίου
1749: Γεννήθηκε ο Πιερ Σιμόν Λαπλάς, γάλλος μαθηματικός, αστρονόμος και φυσικός. Οι μελέτες του πάνω στη μηχανική του αστρονομικού συστήματος έδωσαν τεράστια ώθηση στην έρευνα του διαστήματος.

1821: Οι έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν την Καλαμάτα και τη Βοστίτσα (σημερινό Αίγιο).

1821: Η Μεσσηνιακή Σύγκλητος εκδίδει την «προειδοποίηση εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς», με την οποία γνωστοποιεί τον ξεσηκωμό του γένους των Ελλήνων.

1821: Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε' αφορίζει τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, που ξεσήκωσε τη Μολδοβλαχία.

Ποιος θα το φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια!  Κι όμως, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Καλών Τεχνών (The European Fine Art Foundation - TEFAF), το 2011 η Κίνα προσπέρασε ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε επισήμως η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη για έργα τέχνης και αντίκες.
Προβάδισμα 10% στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα». 
Με ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφορικά με την επέτειο της 25ης Μαρτίου τονίζουν:

“Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν θυσιάζοντας και τη ζωή τους για να είναι η ΕΛΛΑΔΑ μας ελεύθερη.
Σε μια σπάνια στιγμή για το Κοινοβούλιο, όλα τα κόμματα ενέκριναν, με επιμέρους επιφυλάξεις, την πρόταση νόμου του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί του «πόθεν έσχες». Την πρόταση υιοθέτησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός
Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.

Φορολογικές ανατροπές φέρνει το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης σήμερα στη Βουλή.  Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται αρκετές διατάξεις φορολογικού χαρακτήρα που φέρνουν αλλαγές για τους πολίτες.
Περισσότερα οφέλη παρά κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων φαίνεται πως επιφυλάσσουν έντομα όπως οι κατσαρίδες και οι ακρίδες. 
Πενήντα ημέρες περίπου απέχουμε από τη μεγαλύτερη εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού που έγινε ποτέ στην Ελλάδα!

Η Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια Let’s Do It φιλοξενείται φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας, με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής »Ώρα για Δράση».
Η Sony ανακοίνωσε το Xperia Neo L (MT25i), το πρώτο smartphone της που θα κυκλοφορήσει εξαρχής με λειτουργικό σύστημα Android 4.0 ICS, το οποίο θα αντικαταστήσει τα Xperia Neo και Xperia Neo V.
Διαθέσιμη είναι εδώ και λίγη ώρα η νέα έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds Space σε όλες σχεδόν τις δημοφιλείς πλατφόρμες παιχνιδιών.
Στις 22 Μαρτίου
 
1599: Γεννήθηκε ο Άντονι Βαν Ντάικ, φλαμανδός ζωγράφος

1540: Πέθανε ο Χανς Κολχάζε, γερμανός ζωέμπορος και επαναστάτης, ήρωας της νουβέλας του Χάινριχ φον Κλάιστ «Μίχαελ Κόλχαας».

1821: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας προς τη Σπάρτη. Ο Παπαφλέσσας με τον Αναγνωσταρά και τον Σταματελόπουλο «πιάνουν» την άλλη πλευρά. Η πόλη βρίσκεται σε ελληνικό κλοιό.
Σήμερα το πρωί λάβαμε ένα email από το Support Greece, ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από τους Έλληνες φοιτητές της Ολλανδίας, με σκοπό όπως υποδηλώνει και το όνομά του, την στήριξη της Ελλάδας και ιδίως των κοινωνικών ομάδων που έχουν περισσότερη ανάγκη, καθώς και την αφύπνιση των ξένων χωρών ώστε να ευαισθητοποιηθούν υπέρ της πατρίδας μας. 
Ποιοι "πιάστηκαν" το 2009 στο πάρτυ με τα κρατικά κονδύλια

Όργιο κατασπατάλησης κρατικού χρήματος το 2009 (με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσεως στη χώρα μας) αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους, αφού μέσα σε ένα μόλις χρόνο εντοπίστηκαν εξαπλάσιες παρανομίες σε σχέση με το ακριβώς προηγούμενο οικονομικό έτος (2008).
Σύμφωνα με νέα έρευνα, μία στις τέσσερις ελεύθερες κοπέλες μπορεί να βγαίνει ραντεβού με τρία αγόρια την ίδια περίοδο ενώ 1/3 των γυναικών θα έκανε πρόταση γάμου στον καλό της.
Ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISnet θα υποβάλλουν εφεξής τις φορολογικές δηλώσεις τους οι μισθωτοί, που έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.
Το nea-news διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο ένα iPod touch! Απλά κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, www.facebook.com/nea.news , στο like button του toolbar κάτω από το menu, ή στο αναδυόμενο like box στο δεξί άκρο της παρούσας σελίδας! Αυτόματα μπαίνετε στην κλήρωση για το δώρο! 

Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι fans του nea-news! Διαδώστε το και στους φίλους σας κάνοντας tweet και share το παρόν post στο facebook! Η κλήρωση θα γίνει με τη συμπλήρωση 5000 likes.
Το πλήρες αρχείο του Άλμπερτ Αϊνστάιν, που περιλαμβάνει την άγνωστη έως τώρα προσωπική αλληλογραφία του, καθώς και τα χειρόγραφα επιστημονικά σημειωματάριά του... όπου, μεταξύ άλλων, βρίσκεται για πρώτη φορά καταγραμμένη η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία της ανθρωπότητας (E=MC2), άρχισαν να «ανεβαίνουν» στο διαδίκτυο από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο τα έχει πλέον στην ιδιοκτησία του. Έτσι, όλοι οι χρήστες, ειδικοί και μη, θα μπορούν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Χωρίς πολλά λόγια..
Προβληματική σχετικά με τη σήμανση που φέρει αποδείχθηκε μια παρτίδα του βρεφικού γάλακτος APTAMIL 2 της MILUPA.
Γεγονότα

630: Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στην Ιερουσαλήμ.
O Τ. Γιαννίτσης στη θέση του Βενιζέλου, ο Γ. Καλαμίδας στο υπ. Εσωτερικών