follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Στις 6 Μαΐου οι εκλογές - Αντίστροφη μέτρηση για όλα τα κόμματα

Σε 24 ημέρες στις 6 Μαΐου μετά από την πιο σύντομη προεκλογική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν για την κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την Ελλάδα της δανειακής σύμβασης των μνημονίων και του PSI.
Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε αυθαίρετα «τεκιλολούλουδο», αφού αποτελεί τη βασική πηγή της τεκίλας, η οποία προέρχεται από τους χυμούς που υπάρχουν στο εσωτερικό του κορμού, και μάλιστα μετά από μια επίπονη διαδικασία απομάκρυνσης των αγκαθωτών φύλλων του.
Μπορεί στην ηλικία των είκοσι να έχουμε δέρμα χωρίς ρυτίδες, ξεγνοιασιά και περισσότερες αντοχές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είμαστε απαραίτητα και ευτυχισμένοι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι σύμφωνα με τους ερευνητές, τα τριάντα είναι τα νέα είκοσι.
Δείτε τις πανέμορφες φωτογραφίες..
Στις 8 το βράδυ ο Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Το αγόρασε κινέζος επιχειρηματίας σε δημοπρασία..
Ανίκανος ο μηχανισμός είσπραξης φορολογικών εσόδων

Μόλις 7,4 ευρώ στα 100 ευρώ των φορολογικών προστίμων που έχουν επιδικάσει τα δικαστήρια εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο.
Έκπληκτοι χιλιάδες κάτοικοι που είδαν την πτώση του μετεωρίτη

Μία εντυπωσιακή πύρινη σφαίρα εμφανίστηκε στον ουρανό του Τέξας και στην περιοχή Σαν Αντόνιο, προκαλώντας έκπληξη σε χιλιάδες κατοίκους οι οποίοι παρακολούθησαν την πτώση της.
Τη στιγμή που σέρνεται διαρκώς το γαϊτάνι “έρχεται δεν έρχεται ο Πούτιν στο Άγιο Όρος το Πάσχα“, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη, εντονότατες διεργασίες συντελούνται σε Αθήνα και Μόσχα γύρω από τις επενδύσεις που θέλουν να κάνουν οι Ρώσοι στην Ελλάδα.
Η NASA δημοσίευσε μια μοναδική φωτογραφίοα από την επιφάνεια του Άρη, στην οποία η λάβα σχηματίζει έναν… ελέφαντα!!!
Της Ισμήνης Λέντζου

Βρισκόμαστε στο μέσο της Μεγάλης Εβδομάδας. Το γεγονός που έρχεται η Εκκλησία να μας θυμίσει, λαμβάνει χώρα δύο ημέρες πριν οδηγηθεί ο Ιησούς Χριστός στο Σταυρό.

Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος είναι αυτός που εξιστορεί τι έγινε εκείνη την ημέρα:
Σημειώνεται πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες λήγουν εξάμηνα και τρίμηνα έντοκα γραμμάτια συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι ανοιχτός σε έρευνες της βιομηχανίας, όμως οι εταιρείες που πραγματοποιούν πειράματα σε τροχιά δεν είναι πάντα αυτές που θα περίμενε κανείς. Ένα σκοτσέζικο αποστακτήριο έστειλε συστατικά για ουίσκι στο σταθμό και περιμένει να δει τι γεύση θα αποκτήσει με την ωρίμανσή του τα επόμενα χρόνια. 
Μένεα πνέουν στη ΝΔ κατά της Έλλης Στάη και της Διεύθυνσης Ειδήσεων της ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση του ΛΑΟΣ ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη. 
Θέλετε να δείτε το Μανχάταν από τον 50ο όροφο ενός ουρανοξύστη; Μήπως να ρίξετε μια ματιά στους Καταρράκτες της Βικτώρια; Ή προτιμάτε να αφήσετε το βλέμμα σας να ατενίσει πάνω από τις κορφές του Νεπάλ; Η' μήπως θέλετενα κάνετε μια βόλτα στο Μάτσου Πίτσου των Ινκας; Όλα αυτά είναι δυνατά με ένα κλικ χάρη στο στο airpano.
Ο ποταμός Verzasca, που ρέει κατά μήκος 30 χιλιομέτρων στη Ελβετία, είναι παγκοσμίως γνωστός για τα καταγάλανα νερά του. Μάλιστα είναι τόσο καθαρός, που μπορεί κάποιος από μια γέφυρα να διακρίνει το πάτο του, ο οποίος έχει βάθος 15 μέτρων. 
Η εικόνα σαρώνει μεν στο διαδίκτυο.. πρέπει να είναι λίγο παλιά δε.. καθότι πλέον θεωρείται υψηλός για τα Ελληνικά δεδομένα ένας τέτοιος μισθός.. πάραυτα εμπνευσμένη φωτογραφία με νόημα!
Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από έρευνα που έγινα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον κ. Τσοχατζόπουλο για τα περιουσιακά του στοιχεία που δεν αφορά ωστόσο τις χθεσινές εξελίξεις σχετικά με την φορολογική του δήλωση για τα στοιχεία του 2009. Αντίθετα το ένταλμα αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού, εταιρείες off shore κ.ά.
Νέα μελέτη ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το δορυφόρο της Γης που φαίνεται να μην περιστρέφεται μόνος του γύρω μας.Η μελέτη, με αστρονόμους του Ινστιτούτου Αστρονομίας του πανεπιστημίου της Χαβάης και του Αστεροσκοπείου του Παρισιού, που δημοσιεύτηκε στο αστρονομικό περιοδικό «Icarus», κατέληξε στο απρόσμενο συμπέρασμα ότι η Γη, σε οποιαδήποτε στιγμή της ιστορίας της, έχει συνήθως γύρω της πάνω από ένα φεγγάρια.
Σε μια αγορά εργασίας η οποία βρίσκεται εν μέσω ενός πραγματικού, οικονομικού πολέμου παραπέμπουν με τη σειρά τους -και- τα στοιχεία της έκθεσης πεπραγμένων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το 2011, η οποία δόθηκε, χθες, στη δημοσιότητα.
Ένα εμβόλιο που επιτίθεται σε μόριο το οποίο υπάρχει στο 90% των καρκίνων δοκιμάστηκε με επιτυχία σε... ανθρώπους για πρώτη φορά.
Κατά 74% αυξήθηκε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στη χώρα μας το 2011 σε σχέση με το 2009, ενώ σε σχέση με το 2010 η αύξηση έφτασε το 44%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ σχετικά με την κατάσταση της αδειοδοτικής εξέλιξης των έργων ΑΠΕ έως το τέλος Δεκεμβρίου 2011.
Ανάμεσα στον χαμό από next-gen φήμες που γίνεται τον τελευταίο καιρό, είναι και κάποιες που απλά… δεν κολλάνε.
Η Τσαπανίδου διαλύει τον Παπακωνσταντίνου δείχνοντας σπάνιο πλέον δημοσιογραφικό θάρρος..

δείτε το βίντεο:
Σιγή ιχθύος για τις 100.000 φιάλες

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για την... τοξική Coca-Cola έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου.
Η 42η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στις 2 Δεκεμβρίου και τις έκλεισε στις 12 Δεκεμβρίου. Η έκθεση που βάσει εκθεμάτων, συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αυτοκινητικά γεγονότα της χρονιάς, διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Tokyo Big Sight. 
Γεγονότα

1821: Οι Έλληνες σημειώνουν την πρώτη ναυτική επιτυχία τους από την έναρξη της Επανάστασης. Σπετσιώτικα πλοία αιχμαλωτίζουν δύο τουρκικά ανάμεσα στη Μήλο και την Κίμωλο. 
Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει περισσότερα των 150 ανθρώπινων υβριδίων με ζώα σε Βρετανικά εργαστήρια. Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.
Στην απομακρυσμένη χερσόνησο Καμτσάτκα (παρακάτω χάρτης), 200 χλμ. από το Tigil, του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα περίεργο "σύνολο" ορυκτών. 
Δείτε βίντεο!

Η Μicrosoft με την βοήθεια της εταιρείας West Customs κατόρθοσε να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο αυτοκίνητο προκειμένου να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό παρόμοιων εταιρειών τεχνολογιών από τις κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων! 
Σκηνικό πολιτικής ρευστότητας καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» του MEGA, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν και τα δύο μαζί 32,4%..
To PAC-MAN, το δημοφιλέστερο ίσως arcade game όλων των εποχών, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 12 Μαΐου 1980 στην Ιαπωνία από τη Namco....
Η Google έχει συνδέσει το όνομά της με το Ίντερνετ όσο καμία άλλη εταιρία, είναι η «μητέρα» όλων των μηχανών αναζήτησης, ενώ το περιοδικό Fortune την έχει αναδείξει ουκ ολίγες φορές ως το καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς. Όλα αυτά, λίγο πολύ είναι γνωστά. Υπάρχουν όμως και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον διαδικτυακό κολοσσό που δεν είναι και τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό.
Έρευνα που διεξήγαγε το 2004 το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωργίας και Εμπορικής Πολιτικής είχε δείξει ότι τα μισά κοτόπουλα που πωλούνται συσκευασμένα σε μαγαζιά ή έτοιμα σε ταχυφαγεία, περιέχουν υψηλές ποσότητες αρσενικού.
Για το εάν καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να πάρει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές την αυτοδυναμία, και πώς θα κινηθεί στο ενδεχόμενο που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ποσοστά μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Γεγονότα

1821: Μετά από πολιορκία του κάστρου των Σαλώνων (Άμφισσας) από τον Γκούρα και τον Πανουργιά, οι Τούρκοι που βρίσκονται μέσα σ' αυτό αναγκάζονται να παραδοθούν. Το γεγονός αυτό ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη της Επανάστασης στη Στερεά Ελλάδα, καθώς υπήρξε η πρώτη κατάληψη κάστρου από τους επαναστατημένους Έλληνες. 
Δείτε τον απίστευτα περίτεχνο τρόπο, αλλά και λίαν γρήγορο για τον καθαρισμό ενός μήλου!
Διατροφικό σκάνδαλο με ζιζανιοκτόνο

Σιωπή επικρατεί από τη μεριά της διοίκησης του Γιώργου Δαυίδ και της Coca Cola 3E εδώ και 48 ώρες, αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος σε σχέση με τα 100.000 περίπου αλλοιωμένα μπουκάλια Coca Cola και Sprite τα οποία κανείς δεν γνωρίζει που και πως έχουν καταναλωθεί ανά την επικράτεια.
Φθηνότερο αναμένεται φέτος το πασχαλινό τραπέζι, λόγω της κρίσης που πιέζει όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τα καταστήματα...
Δραματική αύξηση στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στη μαύρη εργασία το 2011 ,δείχνουν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την περσινή χρονιά ,με την έκθεση πεπραγμένων που δημοσιοποίησε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος, Μιχάλης Χάλαρης.
Η Γη διαθέτει πάνω από ένα μίνι φεγγάρια

Μία μελέτη, με επικεφαλής τον Μίκαελ Γράνβικ του Ινστιτούτου Αστρονομίας του πανεπιστημίου της Χαβάης και του Ζερεμί Βομπεγιόν του Αστεροσκοπείου του Παρισιού, που δημοσιεύτηκε στο αστρονομικό περιοδικό «Icarus», κατέληξε στο απρόσμενο συμπέρασμα ότι η Γη, σε οποιαδήποτε στιγμή της ιστορίας της, έχει συνήθως γύρω της πάνω από ένα φεγγάρια. 
Οι τρεις καθοριστικότεροι λόγοι που δεν κερνάς ποτέ μια γυναίκα

Την κοιτάς στο μπαρ εδώ και ώρα και αποφασίζεις να κάνεις τη μεγάλη κίνηση: την πλησιάζεις αθόρυβα και την αιφνιδιάζεις με τη χειρότερη ατάκα που έχει εφευρεθεί ποτέ για καμάκι: «να σε κεράσω ένα ποτό;». Όχι ρε πέφτουλα, να μην την κεράσεις...
Το National Geographic παρουσιάζει σε εντυπωσιακό animation docimanter τον τρόπο με τον οποίο βυθίστηκε ο Τιτανικός. Το βίντεο επιμελήθηκαν ο James Cameron και η ομάδα του. Δείτε το:
Ως «επικήδειο των κομμάτων» χαρακτήρισε την τροπολογία για τη χρηματοδότησή τους, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,...
Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής. Μάλιστα σε έντονο ύφος τόνισε  πως «θα ζητήσουμε από τον λαό να σας διώξει και τα κόμματα της μεταπολίτευσης να αντικατασταθούν από νέες δυνάμεις»
Εκπληκτικές φωτογραφίες τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή! Δείτε τις...
Το Emirates Palace άνοιξε τις πύλες του το 2005 στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Αμπού Ντάμπι. Η κατασκευή του κόστισε 3 δισ. δολάρια και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία που έχουν χτιστεί ποτέ. Το Emirates Palace, διαθέτει ιδιωτική παραλία…
Υπάρχουν απλοί κανόνες που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μην αδυνατίζετε και παχαίνετε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το Fort Knox θεωρείται, από του περισσότερους ειδικούς, το ασφαλέστερο θησαυροφυλάκιο του κόσμου και πολλές χώρες, εδώ και χρόνια, ασφαλίζουν εκεί τα αποθέματα χρυσού που διαθέτουν αναμεσά τους και η Ελλάδα. Επισης πολλές χώρες διασφαλίζουν και ...αλλα πολύτιμα αντικείμενα, όπως τα διαμάντια του αγγλικού στέμματος κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο...
Μπορεί μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή στον δρόμο η ησυχία να μας φαίνεται πολύτιμη, όμως πόσο θα μπορούσαμε να αντέξουμε άραγε σε ένα δωμάτιο απόλυτης ηχομόνωσης;
Τα απίστευτα στοιχεία που ήλθαν στο φως μέσω της εφημερίδας “Δημοκρατία” και αναφέρονται σε τηλεγραφήματα των Wikileaks που περιγράφουν επαφές του Πάνου Καμμένου με Αμερικανούς αξιωματούχους, σόκαραν ακόμα και εμάς. Παρά το ότι παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις Καμμένου από την εποχή της εξεταστικής για τη Siemens και έχουμε εκτιμήσει αρκετές πτυχές του αγώνα του, δεν τον είχαμε εξιδανικεύσει αφού και αυτός ήταν μέλος του πολιτικού συστήματος όλα αυτά τα χρόνια.